Yeni evliyim boşanmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Baştan mantıksızmış. Nasıl mantık evliliği oluyor anlamadım?🙄
Dediğiniz gibi keşke evlenmeseymişsiniz. Ama olan olmuş yaşın daha çok genç. Umarım bu adamda kurtulursunuz ve öncelikli olarak seveceğiniz ardından mantığına uygun biriyle karşılaşırsınız.
Başta insan düşünemiyor işte kim bile bile kötü bir evlilik yapmak ister ki

Hangi kısmı mantığına yatmıştı peki? 20 yaşındaki kızın da mantığına kim güvendi bilemedim. Deli divane aşık olup evlendim desen aşktan gözü kör diyecem neyin mantığı yahu 🤨
zaten nişanlıyken kendini belli etmiş evet mantık evliliği diyosun ama mantıksızlık evliliği bu bir şekilde,bile bile lades olmuş,yol yakınken geri dön bari.Bide evet herkes şunu kabul etsin,evlenince düzelmez,çocuk olunca düzelmez,yanlış bişeyler varsa daha çok yanlış gider.

Daha fazla vakit kaybetmeyin derim. Bosan demek bize kolay lakin su yazdiklarinizdan sonra 33 yasinda bi adam da degismeyecegine gore, bosanmaniz hayriniza.

Namaz kılmanın adamın duzgun olacagının garantisini vermediğini biraz acı bi kazıkla öğrenmiş oldun...Aslında bunu görmen için evlenmene de gerek yokmuş, adam kendini göstermiş zaten evlenmeden ama kendin bile bile evlenmişsin namazında niyazında diye...Hrm evlilik hazırlıgına yardımcı olmayıp hem sana beceriksiz diyen biriyle evlenmeyeceksin...Yani ayrıl bence olmaz bundan cocuk falan yapmadan ayrıl..Bundan sonra da sinyalleri hafife alma

Bu kadar erken yaşta evlenmek niye? bir de mantık evliliği yani... Evlenemezse ölecek hastalığına mı tutuldunuz? Bence hayatınızın dersi olmuştur bu. Resmen siz, “bundan başka iyi bulamam” deyip önünüze ilk çıkanla evlenmişsiniz gibi, bir de akrabanızmış. Nerden tutsan elde kalır cinsten. İşiniz zor, kolay gelsin. Boşanmayı da bence kendiniz halledebilirsiniz, böyle birisiyle ömür geçmez.

bugun guzel bir soz okudum, sey diyor:

'dogru davranilmak hak ettiginiz bir sey degildir, bu sectiginiz bir seydir.'

Mutsuzsaniz durmayin bu evlilikte bence, genceciksiniz, bunu basarisizlik olarak bile gormeyin, deneyim olarak gorun.

Çocuk yapmayın erteleyin ama biraz zaman verin belki rayına oturur kendi sorumluluklarının farkına varır biz severek evlendiğimiz halde ilk aylarla şuan aynı değiliz . Eşim kötü alışkanlıklarını zamanla bıraktı şuan kendi isteğiyle sigara bile bırakmaya çalışıyor alışkanlıklarından dolayı ilk aylar çok kavga ediyorduk ama sonradan evli olduğunun idrakına vardı. Eskiden yerinde durmazdı herkes dedi sen naptın bu adama artık eskisi kadar gezmiyor gezerse de beraber gidiyoruz yani biraz zaman verin ilişkinize dediğim gibi belki düzelecek evli olduğunu idrak edecek 3 ay çok erken bu kararı vermek için 1 sene daha dişinizi sıkın baktınız hala olmuyor o zaman boşanın belki boşanma lafını duyunca birşeyleri idrak edecek bilemiyoruz. Bu bekleme süresinde tanıyana kadar belki bizi bağlar birbirimize diye çocuk yapmayın olan çocuğa olur. Kendi isterse siz korunun hap veya 3 aylık iğnelerle bir şekilde tam tanınaya kadar çocuğu erteleyin

çocuk için bekle bari 25 olana kadar. yoksa çoook başın ağrır çook üzülürsün hala geri dönmek için geç değil. 33 yaşındaki adamı eğitmek zor olabilir. kolay gelsin

Konu sahibi,banlanmissin canim ama yine de yazayim, cok cahillik etmissin,tecrubesizlik anlaminda söylüyorum.
Canim ben de ve cevremde bircok kisi de duzenli namazimizi kilariz,fakat huy ve karakter bambaska birsey.
Karakteri duzgun degilse bir insanin,ibadetiyle ancak gorevini yerine getirmis olur,cevresine mutluluk dagitmaz.Esinin olumlu bir tarafi yokmus ki,sen hevesle neler yapmissin,bir de sana dil uzatmis.25 26 yaslarinda bari olsan gözün daha acik olurdu,bu adamin köklü ve yaprakli cinsinden olduğunu anlardın...

Merhaba hanımlar canım çok sıkkın o yüzden buraya yazmak istedim en başından anlatıyorum
Ben 20 yaşındayım 3 aylık evliyim eşim 33 yaşında dış görünüş olarak ikimizde yaşınızı belli etmiyoruz tm denk duruyoruz yani ben ve eşim yaşa takılmadan evlendik mantık evliliği yaptık eşimde bende huy olarak çok takdir edilen insanlarız eşim 5 vakit namazında çok şükür nişanlıyken bu kadar iyi bir insan olmaz bu devirde deyip güvenip de evlendim eşime ama artık 3 ayda beni o kadar çok bezdirdi ki ne yapacağımı bilemez hale geldim bazen sanki hala bekarmış gibi rahat davranıyor bekar evine arkadaşlarına gidiyor gece geç geliyor eve neyse diyorum alışır zamanla ama alışamadı hala genelde çok umursamaz konuşur güzel konuş diye söylerim ama sen benim annem misin babam mısın deyip kestirip atar beni ha bide yeni evliyiz sohbet edip tanımak isityoru ama o sürekli eski ilişkilerinden bahseder ve ben bu konulardan rahatsız olduğumu milyonlarca kez söyledim yine aynı zevk alıyor sanki anlatmaktan eşim nişanlıyken de bu kadar umursamızdı ayrı şehirlerdeydik tüm nikah işlemlerini ben hallettim bide sonunda beceriksiz damgası yedim 1 hafta geç halloldu diye eşimin doğum gününde kargoyla hediyeler yoladım kendisi bana hiç bişey yapmadı doğru düzgün kutlamadı bile her neyse diyorum geçenlerde kendidilimle çiçek istedim ama henüz layık görüp almadı bile amacım çiçek değil tabi ki sadece değer gördüğümü hissetmek eşimin bana karşı ilgisizliğinden yoruldum artık yol yakınken boşanmak kendi hayatıma devam etmek istiyorum sayamadığım o kadar çok şey var ki daha 3 ayda bu duruma gelmemiz o kadar üzülüyorum o kadar çok ağladım ki tüm hayallerim umutlarım yıkıldı boşanmak kelimesini bu kadar erken kullanmak yerine keşke hiç evlenmeseydim diyorum nolur yardımcı olun ablalar...

herşeyin hayırlısı demeli. Mantık nerde yaş farkından bakış açıları farklı vb bi sürü şey söylenebilir ama bü kenara bırakalım onları. Sen çalışmıyosun muhtemelen annem yok dediğinden doğru yolu gösteren büyüğünde olamamış parası olan yaşı oturmuş biri olunca mantıklı gelmiştir belki bilemiyorum. Netice bakınca eşin islamiyeti doğru yaşasa seni değerli kılar(sen onacenneti sunacak evlat verecek hayat arkadaşı olacak kişisin).
Ben 2 yıllık evliyim. Sevdim istedim eşim 7 yaş büyük benden ve messep ayrımı var. Başta bizde zorlandık evlilik zor🤗 zamanla olaylar değişir ama sorun olaylar olması değil olayların dozu ve senin kabullenebilme gücün. Önce eşinin ailesi çağır bi akşam yemeğe bak onlar varken nasıl. Sonra senin aileni çağır tavrına bak yorumla kendince. Sen daha iyi bilirsin elbette ama ya eşinin annesinden ya düğündeki sağdıçlarınızdan yada nikah şahitlerinizden yada dinleyebileceği bi aile büyüğünden destek iste. İyi Niyetini anlat. Ayrılmak çok sert bi yaklaşım. Zamana bırakmalı bazı şeyleri. Benim kardeşim 26 eşi 25 yaşında 3 yıl birliktelerdi kendileri isteyerek evlendiler sık sol kavga bi ara kardeşim evi terketti falan. Sonuç birlikteyken daha mutlular 😂
Başka bi örnekte yakın arkadaşımın kuzeninde oldu. Aynı sizdeki durumdu. Adam hayatını yaşamış çocuk yapmak İçin cahil kız arıyom ana sen köyden bul demiş birini aldılar. Başta onlarda çok zorlandı ama su aktı yolunu buldu sonra çocuk yaptılar. O erkeğin koz kardeşide kendinden büyük bi akrabalarıyla evlendi dini tam parası var diye ama onlarda adam kızla cinsel münasebet dışı muhattap değilmiş. Düğün altınlarını istemiş devamlı borç kağıttan dememiştim sana falan diyerek. Kız vermeyince dövmüş. 1-2 ay dayandı kız boşandılar şuan hayatına devam ediyo. Ailesinin evinden yapıyo çalışıyo, isteyenleri var ama tekrar aynı hatayı yapmamak İçin aşk olmadan istemiyo.
Çocuk yap düzelir diye bişi yok unutma!
İsteklerini söyle çekinme yeri geliyo 4senedir beni tanıyan eşime bile ben söylüyorum isteğimi 🥰 önemli olan mutluluğunuz. Onada senin için yapmamı istediğin bişi varmı diye sor. Sevgi şevkatle yaklaş sonucu olmazsa denemedim demezsin. Bende eşimle çok farklı yapı ve zihniyetteyim ama bana şevkatle yaklaşmasına karşı koyamıyorum☺️Hakkında hayırlısı olsun seninde 🙏

Günümüzde namaz vs insanın ahlakını gösteren birer ölçüt değil.
Karşı apartmanımızda alnı secdeden kalkmayan bir adam karısının üstüne 2 tane metres tuttu.

20 yaşında çocuk sayılacak bir yasta kendinden 13 yaş büyük bir adamla neden evlendin ki

Muhtemelen unutamadığı ya da kavgalı ayrıldığı bir eski aşkın yara bandısın,üzgünüm

Sizi anlıyorum, yaşı oturmuş, namazlı niyazlı temiz bir adam diye evlenmişsiniz. Ama eşinizin profili çok uzak bundan.

yaşınız evet küçük ama evlilik yapılmayacak bir yaş da değil. Eşinizin iyi olmaması sizin suçunuz değil. Ama yaşınız küçük olduğu için değerlendirme kriterleriniz de Yüksek olamaz. 25 yaş ve üstü olsanız, çok daha farklı değerlendirirdiniz.

şöyle ki, insanlar 30 dan sonra bile evlenip boşanabiliyorlar. Her zaman akıl mantık da yürümüyor. Çok severek evlenip boşanıyorlar. İyi bir evlilik de sevmek evet çok güzel bir şey ama aşk da mutluluk için bir kıstas değil. Hatta yanlış kararlar almaya sebep olabiliyor. aşkı bulamadım diye üzülmeyin, aşkı bulan da ağlıyor kimi zaman.

şu durumda siz yine avantajlısınız, yaşınız henüz çok genç. Koca bir ömür var önünüzde. Size değer vermeyen bir adamla geçirerek heba etmenize gerek yok.

gözünüz erken açılmış, eşinizin davranışlarının yanlış olduğunu görebiliyorsunuz.

evlendim artık demeyin. çocuk olmadan hiçbir şey için geç değildir. Bir adam mutsuz ediyorsa, çocuk olduktan sonra da boşanıyor, bu sefer çok daha zorlanıyorsunuz.

kesinlikle çok iyi korunun.Bu işi eşinize bırakmayın. Ona güven olmaz, Erkek sonuçta, dikkat etmez ya da çocuk ister.

kazayla gebeliklerin çoğu evliliklerin ilk aylarında olur. Çünkü düzgün korunmayı bilmez çift. O yüzden önleminizi alın, doktora gidin öğrenin.

sonra eşinizi iyi değerlendirin. Biraz zaman tanıyın. İlk aylar cicim ayları değil, en zor aylar. Alışmak kolay değil. 1 sene içindeki hal hareketlerine bakın. Ve ona göre kararınızı verin. Sizi üzmekten çekinmeyen biri için gözyaşı dökmeye değmez.Siz herkesten daha değerlisiniz. Bunu unutmayın.

Namaz niyaz önemli ama evlilik için denklik de önemli. Denk değilsiniz:(
Ayrıca kocan olacak herif gözü açılmamış sahip çıkacak kimsesi olmayan bir kızla evlenmeyi kendine kâr saymış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X