Yeniden hamileymişim...

ben olsam kıyamazdım. birde ikiz. doğum yaptığınız da iyi ki aldırmamışım diceksiniz. elbette ki yetiştirirken zorluk çekiceksiniz ama korunmanıza rağmen çift gebelik olması mucize olarak değerlendirilir. umarım bebeklerinizi dünyaya getirirsiniz.
 
Prezervatif kullaninca korunmuyor mu oluyormusuz yani? Bunu mu iddia ediyorsunuz?

Yoo, düzgün kullanılmış prezervatif de korur. Demek ki yanlış yaptığınız bir şey varmış. Yöntemlerinizi gözden geçirin siz yine de.
 
32 yaşındayım

Korunmasaydım bu kadar şaşkın olmazdım. zaten daha emziriyorum hamile kalmam çok düşük bir ihtimaldi.

Yaşta genç maşallah :)
Hayirlisi ile dogur bak benim gibi çok arzu edipte 2.ye sahip olamayan var (bir tanem var Allah bağışlasın uzun ömürlü olsun )
 
Yalnız arkadaşım , konu sahibi maddi sıkıntım yok demiş. Düşüncesi tamamen manevi yönden ! Haliyle ben ve benim gibiler de aslında onun ne kdr şanslı olduğunu kendisine hatırlatmak istiyoruz.
İnsanların acısına, hasretine saygı duymadan bıt bıt konuşmakta çok kolay...
 
Halırlı olsun nasıp kısmet çok kardes herzmn iyidir maddıyatta varsa daha iyi yardımcıda varmıs süper.. Dert etmeyn derim
 
Ben de olsam doğururdum ya :) imkan varken çocuk büyütmek kolaylaşıyor bakımı açısından. İlgi konusunda da zaten büyük ikizleriniz büyümüş artık, okula gidecekler zaten. Minik kızınız da doğum zamanı ele avuca gelecek, laf sözden anlayacak kadar büyümüş olur. Yenidoğan ikizler de kendini toparlayıp ayaklandığında kızınızla birlikte büyürler bence ve bence şu an 3 çocuğa yetebiliyorsanız o zaman 2si okulda olan 5 çocuğa da yetebilirsiniz manevi olarak :)

Konuda herkes yazmış çizmiş ama her doğum kontrol yönteminin çok çok düşük de olsa riski vardır. Yakın arkadaşım düzenli, saati saatine dikkat ederek doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldı. Konu sahibinin yönteminin de risk var, yok mu? Niye seni cahil, korunduğunu mu sanıyordun sen, korunurken hamile mi kalınır moduna giriyorsunuz?
Ayrıca süt de bal gibi de korur. Bünyeden bünyeye değişen bir durum ama süt korur diye birşey var gerçekten. Kendim bu durumun canlı örneğiyim. Oğlum 15aylık, halen fazlaca emiyor. Ben 2.yi istiyorum diye daha geçtiğimiz hafta rutin kontrole gitmiştim. Doktor yoğun emzirmeden dolayı rahim iç duvarının kalınlaşmadığını, hamile kalmamın mümkün olmadığını söyledi. Her bünyede aynı olmuyor ama işte bu iş, yakın arkadaşım da aynı yoğunlukta emziriyorken kızı daha 4 aylıkken hamile kalmıştı. Yani süt korur diye birşey olabiliyor ama bu bir doğum kontrol yöntemi değildir o ayrı.
 
Bıt bıt konışmak? Yahu insanların çocuğunun olmamasının sebebi ben değilim, dünyada çocuğu aldırmayı düşünen/düşünmüş olan da tek ben değilim. İnsanlar gelip ne hakla bunun acısını benden çıkarıyorlar söyler misiniz? Burada gelip insan gibi kibar bir şekilde yorumunu belirtenlere ben de iyi dileklerimi belirttim, dua ettim onlar için, herkesin çocuk isteği gerçek olur umarım. Fakat bana burada gelip de hakaretler savuranların kusura bakmayın ama ben böyle insanların iyi bir anne olabileceğini bile düşünmüyorum. Ortada ne vicdansızlığım kaldı ne de çocuk haketmeyişim. Bu kadar mı kolay bazıları için yardım isteyen, zor durumda olan, ne yapacağını bilemeyen insanların kalbini kırmak? Yapmayın ne olur ya.
 
Aman her şeyi onlar biliyor. Kendileri de söylüyor düşük bir 'ihtimal' diye ama illa ki ters cevap verip, kendilerini öne çıkaracaklar ya!
Minik kızım ufaklıkların doğumunda tam 2 yaş sendromunda olacak, zaten abilerine göre daha hırçın bir çocuk valla gözümü korkutmuyor değil ama tabi bir şekilde bu günleri de aşacağız diye umuyorum, teşekkürler güzel yorumunuz için
 
Yoo, düzgün kullanılmış prezervatif de korur. Demek ki yanlış yaptığınız bir şey varmış. Yöntemlerinizi gözden geçirin siz yine de.
Spiralde de, prezervatifde de, doğum kontrol hapında da risk her zaman vardır. Yanlış yaptığımız bir şey yok. Size tavsiyem bilgilerinizi gözden geçirin, bir iki kitap okuyup araştırma yapın bu konu hakkında
 
Bence çok güzel yardımcınız da var. maddi durum da iyi. daha ne olsun
 
Yaaa bayıldım bu konuyu okuyunca. Hayalimi yaşıyorsunuz resmen.

Ne kadar şanslısınız, ne kadar güzel bir nimet bu. Çifter çifter peş peşe doğurmuşsunuz. Lütfen aldırmayı düşünmeyin, maddi sıkıntınız da yokmuş. Çok tatlış bir aile olursunuz.

Allah çocuklarınızı hayırlı ve sağlıklı kılsın, size bağışlasın.
 

Valla bence korkutma gözünü çünkü o hırçınlık mevzusu enterasan birşey ya :) benim oğlum ilk başlarda inanılmaz sakin ve uslu bir bebekti ama şimdi özellikle son 2 aydır duvarlardan topluyorum resmen.. Yeğenim ise inanılmaz huysuz, hırçın ve ağlak bir bebekti. Şu an 3 yaşına yaklaştı ve 2.yaş gününden sonra resmen çocuğun içini değiştirdiler. Bir anda sakinlik çöktü. Belki 2.yaş gününde bir keramet vardır diye bekliyorum bakalım ben de :) belli mi olur belki senin kızın da öyle olur :)
 
İkiz olduğunu kesin olarak 7-8 haftalarda teyit edebilirsin. Belki tek olacak bilemezsin ama her türlü benim kaldıramayacağım bir durum. bir anne çocuk aldıramazda hani hiç çocuğun olmasa aldırırsın düşünmeden ama bir kere çocuk sahibi olduktan snra aldırmak imkansız bana göre. Hayırlısı olsun konu sahibi. Bende 2. Ye hamile kalmıştım istemiyordum ama kalbi durdu öyle olunca psikolojim etkilendi ama genel çerçevede aynı düşünüyorum yine tek çocukta kalmayı yani.
 
Ben olsam dogurmazdım
Ben 1 ya da 2 veya hadı 3 cocugu olan annelerın kadar sizin cocuklarıyla hakkıyla ılgılenebıleceğinizi sanmıyorum.
Konu maddıyat degıl
Ayrıca soyle dusunurdum ben ılgılı bır anneyım 5 cocuga yetısmeye calısırken kendımı harap mı edeyım dıye dusunurdum, öyle ya tum hayatım cocuk dogurup buyutmek arasında gecmemelı
 
Son düzenleme:
Maddi durumum olsa yani özellikle yardımcım olabilse kesinlikle ben de isterdim kalabalık aile.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…