Yerimde olsanız ne yapardınız ?

Hayatkisa12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2019
149
71
13
35
Merhaba arkadaşlar. Çalışan bir bayanım. Babamın suan paraya ihtiyacı var 30 bin kadar ona kredi cekecem bu günlerde 1500 ona gidecek( maaşım 4900) bu arada. Evime eşya aldım 900 tl de ona gidiyor. Kiram da 750. Para biriktiremedim bugüne kadar. Yani alışveriş yapmak istediğimde su parayı biriktirsem daha iyi diyorum kendi kendime. Ama bi yandan da çalıştığım halde istediğimi alamayınca üzülüyorum. 11 bin tl kadar birikmisliğim vAr. Siz olsanız birikim mi yaparsınız yoksa istediğinizi mi alırsınız ? ( bekarım ve ilerde aileme yük olmak istemediğim için biriktirmek istiyorum).

Her ay belli bir miktarı bankaya yatırın. Kalanı da bütçenize göre kendinize ayırın. Birinden birini seçmek zorunda değilsiniz.

Bn de 5 yıl oldu çalışalı ama küçük bi altınım bile yok (bnm de maaşım sizin civarda) taa ki ev alıp kredisini ödemeye başlayınca tamam dedim artık en azından param çar çur olmayacak..siz de ya ev ya araba alın..evet kredi ile de faiz ödüyoruz bi sürü ama yıllarca çalışıp tek bir birikim yapamamaktan iyidir,şuan kredi faizleri de çok iyi,düşünün bnce.
Eşimin maaşıyla da geçinip gidiyoruz normal standartlarda..

Bu ara tüketim karşıtı takılıyorum. Al al nereye kadar, bu kış için kaban bot ihtiyacım vardı sözde bi baktım her şeyim var. İşin ilginci geçen kış biterken indirimden almıştım, bu sene almamak için. Gezmeye yemeye içmeye evet diyorum, giysi ayakkabı çanta sürekli bunları almaya hayır diyorum. Birikim de candır yapabilene ne mutlu. Biz yapamadığımız için araba ödüyoruz.

Merhaba arkadaşlar. Çalışan bir bayanım. Babamın suan paraya ihtiyacı var 30 bin kadar ona kredi cekecem bu günlerde 1500 ona gidecek( maaşım 4900) bu arada. Evime eşya aldım 900 tl de ona gidiyor. Kiram da 750. Para biriktiremedim bugüne kadar. Yani alışveriş yapmak istediğimde su parayı biriktirsem daha iyi diyorum kendi kendime. Ama bi yandan da çalıştığım halde istediğimi alamayınca üzülüyorum. 11 bin tl kadar birikmisliğim vAr. Siz olsanız birikim mi yaparsınız yoksa istediğinizi mi alırsınız ? ( bekarım ve ilerde aileme yük olmak istemediğim için biriktirmek istiyorum).
Ben senin yerinde olsam biriktiririm malum tr nin durumu belli deil aldi basini gidiyor fiyatlar

Her ay bir çeyrek alabilirsiniz oda bir yatırımdır ya da bırıkmısınızı bankaya koyun faız ıslesın 500 her ay ekleyın borç oder gıbı

asgari maaş alıyorum. bekarım ve bir senede 12 bin civarı para biriktirmişim tabii o zamanlar 1600 lira alıyordum. aileme ev almak için o parayı verdim. geri verirken dolar ve euro istedim. şimdi kendiliğinden param değer kazanıyor her maaşımla dolar alıyorum

Bence herşey dozunda guzel biriktirin ayni zamandada ufakta olsa kendinizi mutlu etmeyi ihmal etmeyin

Biz birikim yapamadigimiz icin mal edinip oduyoruz,4900 lira maasla babaniza kredi cekeceksiniz ama sonra odemenize yardim etmezse sorun yasarsiniz,atla deve bir maas degil cunku.

Eşya için ödemelerinizin vadesi uzun mu? Azar azar birikim yapmaya devam edin ama kendi yapmak istediklerinizi de yapın bence. Eşya ödemeniz bitince birikime ayırdığınız tutarı yükseltirsiniz.

İyi işte az kalmış. Atıyorum 5 ay boyuna çeyrek altın alırsınız , 5 ay sonra yarım almaya başlarsınız ama bütçeniz ölçüsünde kendinizi de ihmal etmeyin. Çalışma motivasyonu açısından önemli. Aksi takdirde "neden çalışıyorum ki ben? Borç ödemek için mi?" psikolojisine girebilirsiniz.

İyi işte az kalmış. Atıyorum 5 ay boyuna çeyrek altın alırsınız , 5 ay sonra yarım almaya başlarsınız ama bütçeniz ölçüsünde kendinizi de ihmal etmeyin. Çalışma motivasyonu açısından önemli. Aksi takdirde "neden çalışıyorum ki ben? Borç ödemek için mi?" psikolojisine girebilirsiniz.
Suan malesef o psikolojideyim. Sanki boşuna çalışıyormuşum gibi hissediyorum

Bundan yıllar evvel gazetede bir finansçının yazısını okumuştum, maaşınızın dörtte birini biriktirmiyorsanız zarardasınız diyordu, 25 yıl bunu uyguladım. Çoklu biriktirme yoluna gidin, yani bir altın hesabı açın mesela her ay maaşınızdan 1 gr alıp oraya atın, bireysel emeklilik yaptırın en az 300-400 orayayatırın, döviz hesabı açtırın bir miktar da oraya atın. Gençlik çok çabuk geçiyor, yaşam şartlarının sürekli ağırlaştığı bu dönemde yaşayamadıklarım telaşına düşmeyin inanın bana yaş ilerledikçe parasızlık daha zor. İşin, sağlığın garantisi yok o yüzden tüketim toplumunun çılgınlığına kulak asmayın. İlaveten asla bir kredi borcuna girmeyin, ailenize aylık belli bir miktar verebilirsiniz ama 4900 maaşla aylık 1500 liralık sürekli bir borca girmek mantıklı değil

Back
X