Yerimde olsanız ne yapardınız ?

Her ay belli bir kısmına asla dokunmadan yatırım yapın. Örneğin ben en az 1.000 tl lik ya altın ya da döviz alıyorum. Sonra unutuyorum o 1.000 tl yi. Maaşımı, kazancımı bin tl eksik yaşamış oluyorum ve inanın yaşanıyor

Suan malesef o psikolojideyim. Sanki boşuna çalışıyormuşum gibi hissediyorum
Kendinize bir hobi edinin, sinemaya gitmek turlara katılmak gibi aktiviteler yapın. Çok pahalı yerlere gitmeye gerek yok. İşten çıkıp sahilde bir kahve içmek bile kendime bir ödül benim için.

Bekarken, sizin kadar kazanmama rağmen biriktirdim. Çok da iyi etmişim evlenirken kimseye eyvallahım olmadı, gönlüm neyi istiyorsa gittim aldım. Parayı ben verdiğim için karışan da olmadı. Kafam rahat atlattım o dönemi.

Ama aynı zamanda bekarken yurtiçi yurtdışı gezilerimi de yaptım. Yani yapmak istediklerime de bütçe ayırdım. Tek farkımız ben kredi vs ödemiyordum, ama siz de yapabilirsiniz bence. Her ay belli bir tutarı koyun kenara örneğin 1000 tl koyun, farzedin ki maaşınız 3900 tl, ona göre yaşayın

Canım senden başka kardeşin yok mu? Herşeyi bir tarafa bırak, işten çıkarılırsan ne olacak? Baban bu parayı ne için istiyor? Sağlık meselesi falan mı var ailede? Farzet ki evlendin yada şu an evli olduğunu farzedelim. Yine senden kredi çekmeni mi isteyecekler? Yani burada ailenin maddi durumu nedir ve neden çekeceksin bu krediyi? Ve senin yaşın kaç?

Canım senden başka kardeşin yok mu? Herşeyi bir tarafa bırak, işten çıkarılırsan ne olacak? Baban bu parayı ne için istiyor? Sağlık meselesi falan mı var ailede? Farzet ki evlendin yada şu an evli olduğunu farzedelim. Yine senden kredi çekmeni mi isteyecekler? Yani burada ailenin maddi durumu nedir ve neden çekeceksin bu krediyi? Ve senin yaşın kaç?
Lütfen yanlış anlamayın beni ailemiz canımız ama bazı aileler çocuklarını sömürüyor. Evlendiklerinde bile yakalarını bırakmıyor. Ben biraz işin içeriğini anlamak istedim.

Lütfen yanlış anlamayın beni ailemiz canımız ama bazı aileler çocuklarını sömürüyor. Evlendiklerinde bile yakalarını bırakmıyor. Ben biraz işin içeriğini anlamak istedim.
Ailem kardeşimin geleceği için istiyor parayı. Suan bekarım 27 yaşındayım bekarım

Yani bilemedim,birikim iyi hoş ama ihtiyaçlarınızı da ertelemeyin derim.
Yarın öbürgün evleneceksiniz,belki borca gireceksiniz o zaman kendinize birseyler almaktan imtina etmek durumunda kalacaksınız.
Ufak ufak atın kenara ama abartmadan ihtiyacınız olanı da alın.
Ben olsam öyle yapardım.

babaniza cekeceginiz kredi cok fazla,
ben olsam bunun yarisindan fazlasini cekmem,
bu kadari benden, geri kalani kendin ayarla derim babama.
cunku bu kadari bile sizi zora sokacak zaten.

onun disinda muhakkak birikim yaparim,
yani dusunun babaniz sizden para istiyorsa demek ki, zorda kalsaniz kimseden para alamayacaksiniz,
cunku kimsede yok, en yakinlariniz sizden para istiyor konumunda.
Az az da olsa kiyiya koseye altin doviz atarim.

onun disinda muhakkak kendinize de yatirim yapmalisiniz,
atiyorum yeni bir hobiye baslayin,
baska sehirleri gezin gorun,
veya sinema tiyatro opera bale gezin,
butcenize gore bunlari da hayatiniza yedirin.

Babanin niye krediye ihtiyaci var? Kendisi niye çekemiyor?

Tek basina bir evde yasayan biri için zaten 4900 lira artik o kadar güzel maas degil. Üstteki yazilan kredileri, maastan çekersen kaldi elinde 1750 lira.

Bu para ile nasil geçineceksin? Bunun daha elektrigi, gazi, interneti, su parasi, yemek parasi var. Bu para ile birak para biriktirmeyi, sadece yasarsin o kadar. Sosyal aktivite bile hak getire.

Eger babanin kredi durumu acil degil ise, bence çekme parayi. Evet söylemesi aci fakat bazen insan kendinide düsünmeli. 30bin az bir meblag degil. Seninde hakkin çalistigin parayi harcamak, yada biriktirmek.

Hayır bir yer açacak üstüne ekleme yapacağım

O yerde batar. Artik eskidendi o bir yer açilir, gelir kaynagi olurdu. Hiç fizibilitesine bakildimi? Arastirma yapildi mi bu yer tutarmi diye?

Yok. Bizim oglana gelir kaynagi olsun diye düsünüyorlar.

Bizim kizda sabahin köründe kalksin ama oglanin gelecegi için. :işsiz:

Kendini bu kadar degersizlestirme. O kisi baban diye, seni sömürmeye hakki yok. Herkes kendi gelecegini kursun.
Sende eminim bu yere elerine kazaya kazaya geldin. Calisarak. Kardesinde aynisini yapsin. Pipisi olmasi, onu çalismakten engellemiyor.

Herseyi geçtim, bir yeri açarken zaten kenarda çok paran olmali. Ilk 6 ayi, hatta ilk 1 yili, hiç para gelmiyor olarak görmen lazim. Bir yeri, basklarin kredi almasi ile açacaksan, batmaktan baska çaren yok.

Aklini basina al canim, sakin o krediyi çekme.

O yerde batar. Artik eskidendi o bir yer açilir, gelir kaynagi olurdu. Hiç fizibilitesine bakildimi? Arastirma yapildi mi bu yer tutarmi diye?

Yok. Bizim oglana gelir kaynagi olsun diye düsünüyorlar.

Bizim kizda sabahin köründe kalksin ama oglanin gelecegi için. :işsiz:

Kendini bu kadar degersizlestirme. O kisi baban diye, seni sömürmeye hakki yok. Herkes kendi gelecegini kursun.
Sende eminim bu yere elerine kazaya kazaya geldin. Calisarak. Kardesinde aynisini yapsin. Pipisi olmasi, onu çalismakten engellemiyor.

Herseyi geçtim, bir yeri açarken zaten kenarda çok paran olmali. Ilk 6 ayi, hatta ilk 1 yili, hiç para gelmiyor olarak görmen lazim. Bir yeri, basklarin kredi almasi ile açacaksan, batmaktan baska çaren yok.

Aklini basina al canim, sakin o krediyi çekme.
Katılıyorum. O sebepten konu sahibine çok soru sordum. Aslında bu kızcağız da bu yükün altına girmek istemiyor. Ama ailesi olduğu için vicdanen bişey diyemiyor gibi geldi bana. Bence çekemiyorum kredi vermiyorlar desin geçsin. Belki önyargılı olacağım ama kesin kardeşi girip bir yere ben emir altında çalışamam deyip çekti kendini bir ışık görüp. Bu kıza güvenerek mi kardeşini yapmışlar. Aile aile de üzülüyorum bir yere kadar herşey. Çok mu büyük konuşuyorum bilmiyorum bir yandan da.... 😣

27 yaşında bekar bir bayansın evlenmeyi düşünüyor musun? Kredi çekeceksin ama kaç yıllık geri dönüşüde olmıcak diyosun... Bence iyi düşün hayatını borç ödeyerek geçirme...

Katılıyorum. O sebepten konu sahibine çok soru sordum. Aslında bu kızcağız da bu yükün altına girmek istemiyor. Ama ailesi olduğu için vicdanen bişey diyemiyor gibi geldi bana. Bence çekemiyorum kredi vermiyorlar desin geçsin. Belki önyargılı olacağım ama kesin kardeşi girip bir yere ben emir altında çalışamam deyip çekti kendini bir ışık görüp. Bu kıza güvenerek mi kardeşini yapmışlar. Aile aile de üzülüyorum bir yere kadar herşey. Çok mu büyük konuşuyorum bilmiyorum bir yandan da.... 😣

Ben aileye canim feda diyen biri degilim. Aile evet önemli fakat kutsal degildir. Bu kutsalliktan dolayi bizim toplumda aile iliskileri çok çarpik. Aile çoçuklarini bir birey olarak büyütmüyor. Anne baba bile isteye çoçuk yapiyor ve çoçuktan ömür boyu tesekkürü bekliyor, herseyi alttan almasini bekliyor.

Evet aile degerli fakat her istediklerini yapmayacaksin. Evet bazen "ben" diyeceksin ve kendini önemseyeceksin. Bu durumdada mesela deger degil konu sahibin kendisini yipratmaya. Ha konu sahibi milyoner olur, durumu rahat olur, o zaman der "ne olacakta 30bin veriririm". Ancak kadin kendisi bile zar zor geçiniyor. Bir hiç için 30bin çekmek saka gibi gerçekten.

Back
X