Yerimde olsanız ne yapardınız ?

27 yaşında bekar bir bayansın evlenmeyi düşünüyor musun? Kredi çekeceksin ama kaç yıllık geri dönüşüde olmıcak diyosun... Bence iyi düşün hayatını borç ödeyerek geçirme...

Evlenmeyi düşünüyorum evet. Zaten her ay bi o kadar gönderiyordum

Bn de 5 yıl oldu çalışalı ama küçük bi altınım bile yok (bnm de maaşım sizin civarda) taa ki ev alıp kredisini ödemeye başlayınca tamam dedim artık en azından param çar çur olmayacak..siz de ya ev ya araba alın..evet kredi ile de faiz ödüyoruz bi sürü ama yıllarca çalışıp tek bir birikim yapamamaktan iyidir,şuan kredi faizleri de çok iyi,düşünün bnce.
Eşimin maaşıyla da geçinip gidiyoruz normal standartlarda..
Çok alakasız ama ne kadar peşinatla aldınız acaba

Baban kendisi neden cekmiyor?.. hic dusunmuyo mu bu aileler ilerde sorun olur diye.. sonucta az para degil. Sen sorun yapmasam kocan yapar. Kaldiki elin oglu seninle borclu olarak evlenmek zorunda degil.
Babam çalışmıyor issiz. Yıllar önce bırakıp gitti suan basımızda sözde baba vasfıyla. Annem olmasa yapmam ama o Elimi kolumu bağlıyor

Elimdekini verir üstüne kredi çekerim.
Kalandan küçük bir birikim yaparım ama çokta kasmam

Merhaba arkadaşlar. Çalışan bir bayanım. Babamın suan paraya ihtiyacı var 30 bin kadar ona kredi cekecem bu günlerde 1500 ona gidecek( maaşım 4900) bu arada. Evime eşya aldım 900 tl de ona gidiyor. Kiram da 750. Para biriktiremedim bugüne kadar. Yani alışveriş yapmak istediğimde su parayı biriktirsem daha iyi diyorum kendi kendime. Ama bi yandan da çalıştığım halde istediğimi alamayınca üzülüyorum. 11 bin tl kadar birikmisliğim vAr. Siz olsanız birikim mi yaparsınız yoksa istediğinizi mi alırsınız ? ( bekarım ve ilerde aileme yük olmak istemediğim için biriktirmek istiyorum).
Her ay en az bi ceyrek alabilirsin kalan paranıda giderlerine kullanırsın

2 yıllık üniversite bitirdi ama atanamadı o yüzden bi yer açacakmış babam.
Madem krediye gireceksiniz kardeşiniz için, o da iş kuracak. Borç olarak verebileceğiniz söyleyin. 30 binden bahsediyoruz az para değil. Hepsini alamasan bile en azından aklında ablama ödemem lazım diye kalsın. Hepten rahatlığına düşmesin o 30 bin benim diye. Çünkü sen o 30 bin için yıllarca çalışacaksın. Sana yazık değil mi?

Madem krediye gireceksiniz kardeşiniz için, o da iş kuracak. Borç olarak verebileceğiniz söyleyin. 30 binden bahsediyoruz az para değil. Hepsini alamasan bile en azından aklında ablama ödemem lazım diye kalsın. Hepten rahatlığına düşmesin o 30 bin benim diye. Çünkü sen o 30 bin için yıllarca çalışacaksın. Sana yazık değil mi?
Sana yardımcı olacam ödemen icin diyor ama pek de güvenemiyorum acıkcası

Back
X