Yetemiyorum

meliscan_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
220
80
123
35
Nişanlıyım mayısta düğünüm var çeyiz hazırlıkları malum.. İstanbulda çalışıyorum ailem nişanlım Ankara da. Alacaklarımı kafamda az çok belirledim öZellikle mutfak gereçlerini ama istediğim gibi olmuyor her ay maaşım uçup gidiyo sanki kafamda sıraya koyduklarımı yapamıyorum hep başka bi masraf çıkıyo moralim çok bozuluyo bugün 200 lira kalmış hesabımda istediğim bi tencere vardı ama akbilim bitmiş onu doldurdum 150 lira yine ayın 15 ini bekliycem cebimde 50 lirayla 950 ev kirası veriyorum evim eşyalı daire. 2500 maaş alıyorum ufak tefek beğendim şeylerde çıkıyo mesela mutfak önlüğü tupper dan bikaç saklama kabı aldım bu ay çeyiz için büyük parçalar yine kaldı düdüklüsü kahvaltı takımı hepsi belli beni bekliyo bu ay bilgisayarın şarj aleti bozuldu 200 lira ınu bile almadım daha aileme yük olmak istemiyorum ama bu gidişle sonum o moralim çok bozuk..

Gidin hepsini bir magazadan alın taksitlendirin öyle ödeyin yoksa alınmaz

Direkt takside girmezsen o para her uçup gider düğüne de sıkışıp kalırsın.
Benim de öyleydi, ben de kendim çalışarak aldım çeyizlerimi, ailem sıkıntılıydı yük olmak istemedim.
En sonunda baktım para her ay uçup gidiyor, ıvır zıvır bir sürü şey çıkıyor.
Direkt gidip herşeyi aldım, taksit yaptım, evlendiğim ay son maaşımı aldım ve borcum kapandı.
Sen maşAllah iyi alıyormuşsun yine, ben henüz atanamadığım için bir hastanede taşeron olarak çalışmıştım.
Kısa zamanda borçların daha çabuk biter, yeter ki bir an önce kendini bir borca bağla.

düdüklü ve kahvaltı takımı acil ihtiyaç değil bence.
sonra da alınır hem de istediğini alırsın.
misal ben evlenirken benim yoktu:))hiç aklıma da gelmemişti.
ama tenceredir tavadır bunlar lazım.almadıysan onrarı almaya çalış taksitle.
ama sadece ihtiyaçlarına odaklan.
mesela tupper saklama kapları da acil değil.

ıvır zıvır esyalar evlendıkten sonrada alınır daha buyuk esyalarını taksıtlendırsenız hem sızde sıkılmazsınız.

Sana tavsiye taksitle al... Bende senin gibi düşünüyordum peşin alırım diye ama her ay para gidiyordu... Bütün çeyizimi genelini taksitle yaptım... Eksiklerim bitti denilebilir... Taksitle ödeyebilecegin takside böldürürsen sorun kalmaz....

neden bu şekilde yapıyorsunki,gir takside istedğini al, en azından bukadar gerilmezsin,hem her şeyin tam takır olcak diye bir şey yokki,diğerlerinize zamanla alırsın,ve çok fazla şeyle doldurma bence,çünkü kimisi alıyor ama kullanmıyor boşu boşuna ıvır zıvır

evkurun çok güzel kampanyaları var gecen ay bir yatak örtüsü aldım mükemmel fransız danteli inci işlemeli falan 350 tl birde taksitle yani dışardan peşin para ile alsam bile bu kadar uyguna alamam

Takside burda giremem şubatta tayin isticem memlekete orda da herşeyi toptan alsam ailem kalp krizi geçirir heralde gizli gizli her çıktığımda alcam artık daha dün annem alma biz bi kızı gelin edemicez mi diyo ama ben yük olmak istemiyorum erkek kardeşim de evlencek çünkü bikaç seneye

Para bi yerden gelip bi yerden çıkıyorsa en iyisi borcun altına girmek . .
Borç olunca paşa paşa ödüyorsun. . Çok yüksek meblağlarda girmemeye dikkat et.
Zaten çeyizler için kampanyalarda oluyor ondanlardan almaya çalış. .

950 ev kirasımı ben yatıp kalkıp orduda yaşadığıma şükredeyim en iyisi 250 kira veriyorum mis gibi eve , haliyle maaş yetmez tabii ben memur maaşımı nereye harcıycamı bilemiyorum... kiranız çokmuş..

Hepsini bir anda almak isteyince hiç zaman kalmayacak veya alınacaklar bitmeyecek gibi gelir.
Daha mayıs ayına 6 ay var.
Ufak tefek mutfak eşyalarını gidip büyük bir mağazadan al. Evle ilgili herşeyi satan yapı marketler var ya onlardan bahsediyorum.
Teknoloji marketlerden de ütü, mutfak robotu, tost makinası, saç kurutma makinası gibi şeyler.
Kredi kartına taksit yaptır tabi ki.

Inanin, sizin burada yaptiginiz yorumlara inanamiyorum. Turkiye'deki bu taksit kulturunu inanin hic ama hic anlamiyorum. Taksite girecegime hic almam.

Tek basina yasiyorsun evini ancak yetistiriyorsun, onu anlayabiliyorum. Ama yetmiyorsa alamazsin, bukadarda basit. Taksitin parasini nasil odeyeceksin peki simdiden yettiremiyorsan?

Dikkatimi cekiyor Turkiye'de (ben yurtdisindayim), kiyafet magazalarinda herseyi hanimlar taksitle aliyor. Hayretle izliyorum inanin. Yoksa hazirda, almayin daha iyi degil mi? Yada daha uygun kiyafetler alin?

Neyse. Canim sen bilirsin, bence biriktir parani bir sekilde ve oyle al, gelir giderini daha dogru ayarla ve maasindan arttir.

arkadaşım çok sık boğaz etmeye gerek yok
benim hala kahvaltı takımım yok 6 lı kapaklı birşey aldım iş görüyor
öyle şaşalı su takımım yok bardak sürahi vs aldım
olmasa da oluyor..

herşeye insan güç yetiremiyor ben de ailemden destek almadan evlendim..
hiç çeyizim de yoktu
öncelik sıralaması yapmalısın bence
önce elzem olanları al sonra kıvır zıvır eşyalar alınır

hepsi öyle de güzel olur ki şaşırırsınız.
bir kere Ankara'ya gelince o 950 kira cebinizde kalacak değil mi?
950 ile neler alınır neler.
taksiti kredi kartınızı kabartmadan alabilirseniz süper olur. ben de aynı sizin gibiydim ve ne 2000 i, 650 tl idi maaşım. gittim bir dükkana anlattım durumu, senet ile yaptım ödemelerimi. kredi kartım bana kaldı, lazım oluyor çünkü düğün arefesinde.
ihtiyaçların önem sırasını belirleyin inanın bir sürü eşya boşa alınıyor. 1 tava, 2 tencere, 1 sahan, 1 çaydanlık. bitti gitti.
tupper la filan uğraşmayın. onlar sonra hallolur.

ps: yurtdışında yaşayanlar Türkiye'deki mükemmel! alım gücünü tahmin bile edemezsiniz, siz de haklısınız ama bizi bu hallere düşürenler utansın

Hiiiiç canını sıkma. Herşeyi alamasan bile biraz eksik kalsın evlenince beraber alırsınız daha zevkli olur.
Ya da tek tek her ay almaktansa herşeyin olduğu mağazalardan alıp taksit yapmakta fayda var ama o taksit bitene kadar çok fazla masraf yapmak yok :)
Ayrıca düşüncelerine bayıldım. Günümüzde kaç yaşında erkekler bile bir baltaya sap olamıyor hala baba parası yiyor utanmadan, evlenirken beş kuruş masraf yapmıyor hep bekliyor ki ailesi yapsın. Senin bir bayan olarak ailene yük olmak istememen çok güzel bir davranış takdir ettim :) Allah mesut etsin şimdiden.

canım hep öyle olur, taksitle al yavaş yavaş. Benim maaşım senden daha da azdı ama çok şükür her şeyimi istediğim gibi aldım, sorun yapma yuva yapana Allah yardımcı oluyor

İndirimleri mutlaka takip et.
Öncelik sıralaması yap. İlk etapta çok kullanacağın şeyleri al. Evlendikten sonra da alırsın.

2500 liranın neyini harcıyorunuz ki o kadar para kalıyor ayrıca daha önemli ihtiyaçlarınız varken neden zaten pahalı satılan saklama kabı alıyorsunuz ki o markadan. Sonuç olarak bir şekilde almanız gerekiyor ama harcıyorsunuz. Bence gidin bir yerden toptan ihtiyaçlarınızı alın taksitlendirin ve zamanı gelince de ödemek zorunda olacağınız için paranızı başka fuzuli yerlere harcayamazsınız paranın yeri belli olduğundan hem de ihtiyaçlarınızı giderirsiniz çünkü tek yaşıyorsunuz ve maaşınız oldukça iyi bir insan ev geçindiriyor da arttırıyor o paradan. Tutumlu olmanız lazım bu dönemde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…