Yetim çocuğa bakmak

Sanırım sizin bakmanız gerektiğini sizden dolayı değil eşinizden dolayı söylemişlerdir. Teyzeleri evli ise eşleri istemeyebilir ama erkek olarak eşiniz masrafları düşünmez anlamında.

Daha dün defnedilen bir annenin ardında kalan yavrusu hakkında ne kadar ağır yorumlar bunlar. Birisi "senin başına kaldı" der, diğeri "elimden geleni yaparım ama yük olmuş gibi, emrivaki gibi hissediyorum" der. Orada yazmışsınız evlat "annemi özledim" diye ağlamış ilk günden farkında mısınız? Üstelik 6 yaşında, her şeyin farkında.

Rabbim yazdı ise bozsun, erkek kardeşime ve gelinime aynı anda bir şey olur ise; yeğenimi teyzelere bırakmam kendim alırım. Resmi olarak da.... Bize bir şey olursa da kızımıza amcalarının ya da halasının değil, dayısının sahip çıkmasını isterim. Bu benim düşüncem, herkes farklı düşünebilir.

Ayrıca, baba hayatta ve o çocuğun maddi tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Bir zahmet ailenin diğer tüm üyeleri de manevi olarak o yavruyu sarıp sarmalasınlar. Bu kadar gaddar olmaya gerek yok.

Ne terbiyesi insanlar var ya. Ne demek senin başına kaldı. Bu ne kadar hissiz, soğuk bir cumledir. Bir de çocuğun yanında söylemişler. Kıyamam o yavruya ben. Kasincagiz daha oleli ne olmuş ki. Bıraksalar da herkes bir acısını yaşasa. O kadınlarla bir daha karşılaşır da laf ederlerse lütfen bozun onları. Ayıp ya. Allah korusun da ben ölsem halalari çocukları paylaşamaz, herkes kendi bakmak ister. Ayrıca bunları konuşmak için çok erken. Siz de tedirginsiniz, sizi de anlıyorum. Bu çocuk hep bu yaşta kalmayacak, büyüdükçe sorumlulugu da artacak. Anne yarıları, baba yarıları kapılarını açmaz da arkalarıni dönerse bari siz arkanızı dönmeyin lütfen. Böyle saçma sapan konuşan beyin yoksunu komşu teyzeler çok olur. Onlara aldırmayın ama çocuğun yanında konuşmalarına müsade etmeyin. Set ve kesin bir dille uyarın.

Ahh o anne hissediyordur yavrusunu ardina birakti yattigi yerde nasil huzursuzdur. Ana öleceğine baba ölsün der benim ananem cokta doğru dermiş şuan net anladim.
Ben 2. Sezeryana girdiğimde çocuklarımı anneme emanet ettim eşime onlar büyüyünce kadar sakin evlenme dedim.
Anneler hic ölmese keşke. Nasıl icim yandi o evlada çok güzel ömrü olur insallah.

Abimin eşi iki sene önce vefat etti şuan 5 yaşında ikiz kız yeğenlerim var, annemlerle beraber kalıyorlar ama bende sürekli bir aradayim onlarla, nasil zor o yavrucaklar için bu durum birde bu durumdan dedikodu malzemesi çıkarmaya çalışan akbabalar var..
Siz size düşen birsey varsa yaparsınız umarım, ama size gelene kadar ilgilenecek yakınları var anladığım kadarıyla, bahtı güzel olur inşallah yavrunun

Basligi gorunce artik en büyük korkum olan cocugumun yetim kalmasi bensiz anne sevgisi korumasi olmadan buyume korkusu dustu yine kalbime.ona gosterdigim sefkati hissettigim sevgiyi merhameti kimse gosteremez babasi bile.annesiz buyumek ne zor Allah hic bi yavruyu en azindan yuvadan kanatlanip ucana kadar annesiz koymasin.siz elinizden geleni yapin tabi onun zaten kanadi kirik Allah yardim etsin

Konuyu şok içinde okudum. Bir çocuğun sorumluluğunu almaya hazır olmasanız bile o kadınları susturup çocuğu kolunuzun altına alamadınız mı o an? Benim kafadan çatlak iki yengem var, bir tanesi annem öldüğü gün; bundan sonra emrine amadeyim sardenya dedi, diğeri de annen ölceğine ben ölseydim keşke demişti. Kazık kadar insandım halbuki. O anlık Bi söz, bir hareket insana destek oluyor. Umarım teyzeleri falan sahip çıkar da sizin elinize bakmaz o çocukcağız. Çocuğa nasıl davranacağınız daha şimdiden belli. Sizle kalırsa aç açıkta kalır, yarı aç yarı tok, sefil perişan olur. İyisi mi siz bu işe girmeyin, kendinizi bilmeniz bir yerde güzel. Ne yaparım nasıl yardımcı olabilirim diye soracağınıza koşa koşa gelip ayhh benim üstüme mi kaldığğğğ acebaaa diye konu açmak benim insanlık anlayışımın çok çok dışında. Ne insanlar var doğada bulduğu hayvan yavrusuna, kapı komşusunun çocuğuna, hastanede istismar edilmiş bebeğe kol kanat geriyor. Bir de sizin gibiler var, onlara da sadece yazıklar olsun deniyor.

Daha dün ölmüş , siz çocuğa bakma derdine,hatta basima kalmasa bari derdine düşmüşsunuz, insaf ya, cok üzüldüm yavruya,inş size muhtaç kalmaz, Allah kimseyi anasiz birakmasin

Hayır sorumluluk size kalamaz.
Öz anneannesi, öz halası, öz teyzesi varken neden hiç kan bağı olmayan kadın baksın ki?

Olay sevap, merhamet vs değil, insanların gelini her zaman birilerinin arkasını toplamaya mecbur hizmetçi gibi görmesinden kaynaklı.

Onun dışında onlar halası ve teyzesiyse eşiniz de dayısı oluyor. Ama tüm gün bakacak olan siz olacaksınız.
Arada bir gelip kalır, gezmeye falan götürürsünüz kâfi..

Mekanı cennet olsun insallah
Yavruya bakmak şu durumda zaten anneannesinin görevi...
annesinin ahlakını,düzenini torununa en iyi o sağlar. Annesine sorabilsek o da yengesine emanet ediyorum demezdi zaten muhtmelen. Sizler de anneanneye maddi manevi desteğinizi esirgemezsiniz bakılıp büyür insallah güzelce.

Bahtı şansı açık olsun kuzucuğun insallah bundan böyle .. Allah hiçbir yavruyu anasız bırakmasın.

Cok içim yandı yavrum Allah kimsenin evladını annesız bırakmasın. Annesi neden öldü. Babası nerede. Onu söyleyen o acımasız kadınlar daha dün cenaze kalkmış allahtan korkun. Ah yavrum kaderin öyle güzel olsun ki çocukken yaşaya aşklarını u utsun

Allah rahmet eylesin.Nerde bu yavrunun babası ,babaannesi onlar hayattalar mı.Babası hayattaysa zaten çocuğuna sahip çıkar size gerek kalmaz ne diye dert edindiniz ki kendinize.Size düşen etrafınızdaki cahilleri susturmak ,çocuğa şefkat göstermek.,annesiyle ilgili duygularına kulak vermek,başını okşamak vs.

Yazıklar olsun hadsizler..
Keşke bozsaydınız insanları orada "bunlar cenaze evinde konuşulacak şeyler değil. kaldı ki benim sorumluluğumla ilgili kimseye yorum yapmak düşmez" diye..

Umarım bu acımasız sözleri o çocuk duymamıştır. Bir anne olarak içim burkuldu. O daha ana kuzusu
Bizim için de sıkı sıkı sarılın ona..

Abiniz de orda di mi?

Konu sahibi, siz bakmayın zaten çocuğa. Ortada fol yok yumurta yok, 2 densizin lafiyla daha annesinin bedeni sogumadan bu çocuk bana kalacak diye endişelenmissiniz.

Abiniz de orda di mi?

Konu sahibi, siz bakmayın zaten çocuğa. Ortada fol yok yumurta yok, 2 densizin lafiyla daha annesinin bedeni sogumadan bu çocuk bana kalacak diye endişelenmissiniz.
Elbette abimde onlarla, cok da güzel ilgileniyor kızlarıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…