Yine ailem, hatta yine annem.

Idrakyollariiltihabi

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
7.796
37.040
748
Merhaba hatunlar
Bu konuyu gerçekten fesat ya da alıngan ben miyim diye objektif yorumlar almak için açtım. Yoksa bu durumun bir çözümü olmadığını, ailemin özellikle annemin değişmez bir varlık olduğunu biliyorum. Ben üzüldüğümle kalıyorum sadece...

Ailemin bu ay bir kaplıca/dinlenme tesisinde devremülkü var. Her sene gelirler. Bu yıl da yeğenlerimi alıp geldiler. Bana da ısrarla telefon edip "siz de gelin çocuğa değişiklik olur" dediler. Normalde eşimi de çağırdılar ama ne o gelmek istedi ne de ben gelmesini istedim. Ailemi tanıyorum çünkü. Dün gece geldim yanlarına. Daha kapıdan girerken "eşinin gelmediğini söyleseydin gelip alırdık seni otobüsten inince" dediler. "gerek yok anne iki dakikalık yol gelirim ben" dedim. Babam dayanamayıp "asosyal demek ki kocan tatille falan işi yok" diye laf soktu. "hayır işleri vardı gelmek istemedi" deyip konuyu kapattım.

Bu sabah yeğenlerimi ve oğlumu alıp gezmeye çıkardım. Asla parasında değilim ama ciddi harcama da yaptım. Bu ay oğlumu uzman bir psikoloğa götürebilmek için para ayırdım. Haliyle yine ve yeniden sıkıştık maddi olarak. Buraya da çok parayla gelmedim. Zaten döneceğim iki gün sonra. Param varsa zaten esirgemem kimseden. Neyse çocukları uyuttum "anne ben biraz yürüyüş yapayım onlar uyanana kadar" dedim. Tam çıkacakken "çarşıda bana şu etek pantolonlardan al iki tane" dedi. "anne alayım almasına da bu ay biraz sıkıştık dönüş biletimi almadım daha."dedim. Aynen yazayım söylediğini.

-ne zaman paran oldu ki zaten. Zengin diye verdik kızı adam fakir çıktı.

Bu cümleyi ilk kez söylemiyor. Her seferinde kırmamak için susuyorum. Bu kez sinirlendim ve " ben eşimle zengin olduğu için evlenmedim. Ayrıca ben alınıp verilen bir şey değilim. Sen vermedin ben evlendim. Sen aksine istemedin bile onunla evlenmemi" dedim. Çıktım.

Ve o kadar geri zekalı bir insanım ki, her seferinde bana laf sokan bu konuda ezmeye çalışan anneme gidip o pantolonları aldım. Belki beni ne kadar üzdüğünü, yıprattığını anlar utanır diye ki böyle bir şey olmayacak. Oğlumun uzmana verilecek parasını bankadan çektim ve aldım.

Gerçekten ben artık dayanamıyorum yahu. Ben elimden geleni yapıyorum yeğenlerim öksüz, zaman geçireyim diye. Ama yetmiyor, hiçbir şekilde yetmiyor.

Dün de sevgili abim beni aradı. Bundan iki ay önce sıkışık olduğumuzu annemden öğrenen babam hesabıma 300 TL atmış. Asla talep etmedim, istemedim. Bugüne kadar istemediğim gibi. Bunu öğrenen abim beni aradı. Sözde iyilik yapmak amacı ile şunları söyledi. "kardeşim sıkışırsan bana söyle. Babamın durumu iyi değil ben veririm" yok ya. Hadi be! Ulan bu insanlar hatta ben 15 yıldır senin borçların için kendimizi parçalıyoruz. Eşin vefat etti, patronun durumuna üzülüp yüklü bir zam yaptı ve kalkmış bugüne kadar ailesinden tek kuruş almayan bana "benden iste" diyorsun. Sen neden yıllarca sömürdün madem bu insanları. Çok düşünceli isen zaten istememe gerek var mı ki?

Ben kendimi bildim bileli ailem abim için uğraşır. Maddi manevi. O, ailenin muhtaç zavallı kişisidir onlara göre. Ben ise her türlü ayakta kalırım nasılsa. Şimdi tüm o yaşadıklarımı yok saymaya çalıştığım zamanlarda kalkmış bana "paran yok fakirle evlendin" diyor. Allahım sen bana sabır ver.

Bakın bana abartıyorsun mühim bir şey yok. Fazla hassassın diyebilirsiniz. Hatta lütfen böyle söyleyin. Ben hatalı olayım sorun değil. Diğer türlü ailemin beni zerre kadar önemsemediği sonucuna varıyorum ki bu daha acı.

Herkes donem donem zor durumda kalabilir.Aileni takmamaya calis.Niye boyle yapiyorlar anlamadim.Bilmiyorum ben fevri bir insanim cok agir konusabilirdim ailem boyle bir sey soylese.Ama sen gene de kalp kirmamaya ve uzulmemeye bak.

Annen sana pantolon alırken acaba aldıktan sonra paranı vericektir o niyetle mi istedi diye düşündüm

Suanda abine kızmanı hassas olmana baglıyorum cunku tamam önceden sömürmüş vs olabilir lakin güzel bişey icin aramıs bu kadar eskiye dönmesen anlardın aslında

İyi de idrak neden aldın

Neden hem param yok deyip hem de aldın bir şey ya vardır ya yoktur

Annen seni takdir etmez ki aksine param yok deyip yalan söyledi var da benden sakınıyor der

Seninle çıkınca birlikte bakarız hatta bilemem bedenini vs deseydin sustursaydın

Çözüm önerim kimseye ödün verme

Eşine oğluna da

Olabilir ise olur de olmazsa olmaz de

Net cevap ver ki onlar da beklentiye girmesin

Annem istemeyi seven bir insandır. Borç olarak istemediğine eminim. Ki zaten asla anneme borç olarak vermem vereceğim zaman.

Abime kızma sebebim farklı. Benim ona yıllar önce verdiğim Sekiz bin TL borcu hala vermemiş biri olarak, hayatım boyunca bir kez sıkışıp para istediğim halde "param yok keşke olsa" deyip geri çevirmiş biri olarak, babamdan isteme deyince sinirlendim evet. Iyi niyetle de söylemiş olsa bana bunu söylemeye hakkı yok. Çünkü benim ailem ona yardımcı olabilmek için beni yıllarca ikinci plana attı. Zerre gocunmadım zor durumdaydı abim. Ancak yıllarca ailemden alırken ailemi düşünmeyen abim, bana 300 TL verdiklerinde neden düşünüyor?

Anneniz ne yazık ki düşüncesiz ve
patavatsız biri.
Pazardan limon sipariş eder gibi sizden
kıyafet istemesi de ayrı tuhaf.
Sonrasında söyledikleri ise son derece kırıcı.
Ben uyumlu ve sakin biriyimdir üstelik elim açıktır buna rağmen almazdım o pantolonetekleri.
Hele de oğlumun tedavisi için ayırdığım paradan,
asla ve kat'a.
Ben sizin psikolojik sıkıntılarınızın altında yatan sebeplerin yetiştirilme tarzınız ve ebeveynlerinizin tutumları olduğundan emin oldum artık.

Fazla hassassınız, abartıyorsunuz diyemiyorum, üzgünüm.
Zira anneniz bana çok tuhaf geldi. Sanki domates, salatalık siparişi veriyor. Madem kafa dinleyin, çocuğunuza değişiklik olsun diye çağırmış, bu tavırlar, istekler ne ki? Aile üyelerinizin yapısı böyleyse ve sizde sürekli stres yapıyorlarsa, gitmeseydiniz keşke. Eşiniz akıllıca davranmış. Bir de çocuğunuz için ayırdığınız parayı niye harcıyorsunuz? Ailenizden daha fazla laf gelmemesi, çocuğunuzdan daha önemli değil ya. Sizi baskı altına alıp, mantığınızı devre dışı bırakmışlar. Ailemi biliyorum diyorsunuz, demek ki bu yaşadığınız ilk olay değil. O zaman belki bazı sınırlar koymalısınız.

Annen demiştir o zaman biri dert yanmasa nerden esecek değilmi

Keşke o aradıgında bu borc sekizbini versen yeter diyebilseydin :)

anneme gidip o pantolonları aldım. Belki beni ne kadar üzdüğünü, yıprattığını anlar utanır diye ki böyle bir şey olmayacak. Oğlumun uzmana verilecek parasını bankadan çektim ve aldım.

İdrak neden böyle bir şey yaptın? Niye aldın, için için bir şeyleri ispatlamak zorunda gibi hissettiğini düşündüm ailene karşı, istemsizce. En güçlü, hep güçlü sen olmak zorunda değilsin. Abinin teklifine "Evet ihtiyacım var, ne kadar uygun görürsen o kadar ver" deseydin, ne olacaktı? Kuzum çok katısın.

Tamam bak dile kolay, senin yerinde olsam benim de gururuma dokunurdu ama ihtiyacın var mı diye soran abin ne kadar düşüncesizse, sen de düşünme; gerekse al geç (Bunu diyeceğimi ummazdım ama diyorum, sıkıntıdaysan al geç İdrak, gerisini düşünme; bazen böyle yapılması gerekiyor)... Annenin dediği de gayet sinir bozacak, huzur kaçıracak bir laf. Ben olsam ben de öfkelenirdim ve dayanamaz terslerdim. Resmen deşmek yani, sıkıntıyı deşmekten başka bi işe yaramayan fikirsizce sarf edilmiş bir cümle; fakat bu noktada takılı kalmamaya çalış, neticede annen, biliyorsun. O öyle biri.

Yok bence bu aileden yardım falan kabul edilmez. Ezmeye yer arıyorlar zaten, ben de olsam kabul etmezdim.

Anneni değiştiremezsin bu kesin ama sen ona olan davranışlarını değiştir zamanında annenin sana gösteremediği sevginin boşluğunu sen ona mükemmel bir evlât olarak dolduramazsın. Herkesi memnun edemezsin giden senden gidiyor zaten esin evladın yeterince büyük imtihanlar senin için fazlasını da yüklenme kendine.Sen iyi olmazsan evladın da evliliginde zorlaşır. Kendine dön gerekirse ruhunun kapılarını kapat herkese .@idrakyollariiltihabi

Höhh abartsaydınız?

Ne diyecegmi bilemiyorum ailenize allah sabir versn size

Bu nasıl bir yorum?
Hem hakaret ediyorsunuz hem de itham.
Yüzyüze gelseniz 'sen tam bir malsın,üstelik kötü bir annesin' diyebilir miydiniz?
Konu sahibine.

Oğlu için tek başına mücadele eden idrak'in anneliğine laf etmek bizim haddimize değil diye düşünüyorum.

İnsanların geçmişini,çocukluk travmalarını, sonrasında yaşadığı olumsuz olayları bilmeden suçlamak ancak o kişiye haksızlık olur.
Üstelik bu tip yorumların kimseye faydası yok.

Son düzenleme:
Yok bence bu aileden yardım falan kabul edilmez. Ezmeye yer arıyorlar zaten, ben de olsam kabul etmezdim.
Bazen bunun gibi konularda kör sağır dilsiz olup sadece işini görmeye odaklanmak gerekiyor; belki iki üç sene kadar önce asla şu cümleleri kurmazdım, kuranı da yadırgardım ama bazı tecrübeler bana bunu gösterdi. İnsan kendi izin verdiği-taktığı kadar ezilir, karşısındakinin sözlerini işitmeye bile değer bulmayan birinin, tüm değerlerine de sövseler ezemezler, çünkü onun için "Yoktur" onlar zaten. Cidden sıkışıksa, alsın ve gerisini düşünmesin, işitmesin, ailesini biraz -yok- görsün gerektiği yerde. Dile kolay diyorum yine, bunu yapmak zor ama yapılması gerekse, yapılır.

Annesinin yaptığı da bu esasen; kızını görmüyor, işitmiyor ve sadece işini gördürmeye odaklı.
İdrak da birazcık böyle oluverse katılığını kırıp, rahatlayacağını, beklentilerini sıfırlayacağını ve aralarındaki ilişkide, hep verici taraf olmaktan kurtulacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…