Yine ailem, hatta yine annem.

Ya ben berbat bir evladım. Ya sizde peygamber sabrı var. Anne ve babanızın söyledikleri çok incitici. "Biz aileyiz, kötülüğün için söylemiyoruz." masalından nefret ediyorum. Bir insan daha ne kadar incitici olabilir ki?

Abinize gelince. Madem böyle bir şey hissediyor göndersin o zaman. Ne o öyle "Ihtiyacın varsa bana söyle." ? Önemli olan söylemeden yapılmasıdır.

Bir de tüm bunlara rağmen pantolonları alan siz... Siz neden hiç kendinizi düşünmüyorsunuz?

Beni "her şeyi nasıl olsa halleder" diye görüyorlar demişsiniz ya, bunu onlara kendiniz sunuyorsunuz. Param yok dediğiniz halde pantolonları alıp gelmenizle annenize bir kez daha bunu kanıtlamış oldunuz.
Eminim anneniz " param yok demişti, nasıl aldı acaba" dememiştir. "demek ki varmış, yalan söylemiş" demiştir.
Abinize de "evet abi var ihtiyacım. Aldığın borcu yavaş yavaş verebilir misin" deseydiniz keşke. Aile de olsa ağlamayan çocuğa meme vermezler.

Küfür ederek anca kalitenizi belli edersiniz
Söylemek istediginiz alt metni insani birşekilde yazabilirdiniz
Böyle anca kendinizi kücük düşürürsünüz

ben olsam anne ayni senin gibi evlenmisim o zaman. Bak seninde pantolon alacak paran yokmus sende mi fakirle evlendin? Demekki sana benzedim elma dibine düser der gecerdim

Diger yorumlari okumadan hemen yazayim
O annenin istedigi pantolon etekleri almamaliydin.
Annen merhamete gelip bulup bulusturup aldigini dusunmeyecek.
Ayak yapiyor bize param yok diye dusunecektir yuksek ihtimalle.

Keske oglunun parasindan almasaydin.
Param yok da demeseydin ki para vermek(!) zorunda hissetmesinler.
Simdi hic o taraflara ugrayamam, biraz basimi dinleyecegim, bedenini bilemem vs deseydin, uydursaydin bir seyler.

Hala orada misin

Erkek evladı öz, kız evladı üvey zanneden bir aile daha.

Valla idrak annemi 2017 yılına kadar affettim. Anamdır, huyudur, evladıyım elbette seviyor beni diye diye kandırdım kendimi. Eşime attıkları kazıkları, soktukları lafları, 3. kızıma hamileyken inşallah düşer demesini, herkesin fotoğrafını cüzdanında taşırken benimkinin olmamasını bile affettim.
Benim taşma noktam; kardeşim kaza geçirip acil ameliyata alındığında bana haber vermeye bile tenezzül etmedi. Kocanla geleceksen gelme dedi. Yahu kardeşim ameliyatta ölüm kalım savaşı verirken, kadının derdine bak. Kardeşim iyileştikten sonra tüm bağlarımı kopardım. İki senedir görüşmüyorum hiçbiriyle.
İşin ilginci zaten umurlarında bile değilmişim. Net anladım, öğrendim bunu.

Belki senin bardak hala taşmadığı içindir affedişlerin.

Herkes donem donem zor durumda kalabilir.Aileni takmamaya calis.Niye boyle yapiyorlar anlamadim.Bilmiyorum ben fevri bir insanim cok agir konusabilirdim ailem boyle bir sey soylese.Ama sen gene de kalp kirmamaya ve uzulmemeye bak.

Kalp kıramıyorum ben zaten. Kırsam bence güzel olacak artık. Teşekkür ederim.

Lanet olmasın neden aldım ben de bilmiyorum. Annem utansın diye almış olabilirim. Eşimi ve beni ezmesini istemediğim için almış olabilirim. Hala ısrarla merhamet duyduğum için, annem benden bir şey istedi almalıyım dediğim için aşmış olabilirim. Görünmeyen olduğum için yıllarca, bu şekilde görünmeye çalışıyor olabilirim. Bilmiyorum inan ben de.

Kalp kıramıyorum ben zaten. Kırsam bence güzel olacak artık. Teşekkür ederim.
Ya kıran taraf ya kırılan taraf olursun ötesi yok. Size bağır çağır diyen yok koy mesafeni herseylerinde onlardan çok kendini helak eden olma hayır demeyi öğren ve devamında da üzülme.Su saatten sonra annenin seni sevip sevmemesi hiçbirşey değiştirmeyecek.Zamani geri çeviremezsin ama geleceğin oluşmasında kay sahibisin.

Annem pantolonları verirken "ay ben şaka yapmıştım" dedi biliyor musun :) hep şaka yapar. Yıllardır bıkmadan usanmadan şaka yapar. Çünkü bu onun çıkış yoludur. Şaka yaptım ne alınıyorsun der çıkar işin içinden. Tüm insanlar onun şakalarına alınır. Herkes şakadan Anlamaz o sadece şaka yapar.

Artık bu benim bahanem olmamalı yahu. Aileden gelen travmalar vs. Koskoca kadın oldum ama hala annemin karşısında mantığımı hareket ettiremiyorum.

Erkek evladını öz evlat, kız evladını üvey evlat zannetseler gene iyi. Gözüme gözüme sokuyorlar. Yalnız değilmişim. Çünkü çevremdeki bütün eş, dost, arkadaşlarımın anneleri kızlarının bir lafı için can vermeye hazırken, ben sorunun kendimde olduğunu sanıyordum. Annem, babama vefat etmeden tüm mallarını yangından mal kaçırırcasına kardeşimin üzerine yapması için baskı yapıyormuş. Konu mal değil de o kalbinin içine beni de sığdıramaması. Görmüyorum, duymuyorum. İşe yaradığı sürece sorun yok, böyle davranmaya devam ederim.

İlk değil tabi ki. Hatta belki en basiti budur. Ama ben asla akıllanmıyorum. Belli ki akıllanmayacağım da. Kendimde hata aramaya devam edeceğim.

Maalesef kızların kocalarına hala eloğlu gözüyle baktıkları için mallarını oğlu yesin, el yiyeceğine diye düşünüyorlar.

Eski bir komuna goz gezdirdim.Ev ici(koca),aile ,cocuk gibi bir cok konuda sikintili bir hayatin var ve cok bitkin yorgun durgun yaziyorsun.Hassas bir kisiligin var gibi.Bu kadar dert insani bunalima surukleyebilir.Esinle aranizi duzeltseniz birbirinize kol kanat gerseniz ne guzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…