- Konu Sahibi karamsar_uzgun
-
Neden bize bunları yapıyor babam? neden bizi sürekli üzüyor. neden hiçbir sebep yokken evde sorun, sıkıntı, gözyaşı oluyor ???????
Ben anlatmaktan yaşamaktan bıktım, o bize bunları yaşatmaktan bıkmadı.......
insanların babalarına bakıp, gıpta ediyorum. onların babalarıyla iyi ilişkilerini görünce kıskanıyorum. sürekli etrafımdaki insanlarla kendimi kıyaslıyorum çünkü ben ne yaptımda babam böyle davranıyor diye. ama bir cevap bulamıyorum. aslına buluyorum ama o cevap bizim sorunlarımızı düzeltmeye yetmiyor. çünkü sorunun tek kaynağı "BABAM" ..............
Bu güne kadar hep o bağırmasın, sebepsiz yere kavga çıkarmasın diye annemle ben kendimizden ödün vere vere kendine güvensiz, içine kapanık, hep diken üstünde oturan, gece uykularında gizli gizli ağlayan insanlar olduk..... ne güzel bişeye sevincimiz tam oldu, ne de gerçek üzüntülerimize üzülebildik. hep onın istediği hayatı, hep onun istediği şekilde yaşadık....sonunda da böyle mutsuz insanlar olduk annemle((((
Ben anneme üzülüyorum o da bana. böylece üzüntülerimiz ikiye katlanıyor.
Benim babam biz hata yapmadan sürekli bağırıyor, küfür ediyor, kavga ediyor, surat yapıyor, kısacası huzurumuzu bozacak herşeyi yapıyor...çevremdekilere bakıyorum ne rahat insanlar. gerçekten bir hata yapsalar dahi babaları bağırıp-çağırmıyor, kavga edip, küfürler edip onları ağlatmıyor. aksine onlara yol gösteriyor dertlerine ortak oluyor.... biz bugüne kadar ne derdimizi söyleyebildik ne de sevincimizi((( hep bu yüzden yarım kaldık annemle ((((
Eşimle evde huzurlu bir ortam yaratma çabam, herşeyi dört dörtlük isteme sebebim ve aslında insanları kıskanmam hep bu yüzden....
Çok şey istemiyorum ama babam yüzünden mutluluk bizim için sadece sözcük olarak var. eylem olarak yok((((
bi an için benim yazdığımı düşündüm yazıyı. malesef bunları yaşayna ne sen ne ben tek değiliz. aynı isyanları bende yaptım belki ara sıra hala sitem ediyorum ama biraz vicdanım biraz mecburiyetler evli olsamda kendi ailemle beraber oturuyorum sürekli idare ediyorum sürekli ortayı bulmaya çalışıyorum ve sürekli susuyorum eşim çok anlayışlı çok şükür. değiştiremiyorsun işte kabul etmek zorunda kalıyorsun. uzun ve çok başarılı bir eğitim hayatım oldu herkesin imrendiği bir çocuk bir öğrenciydim ama babam hala gerizekalsınız sizin kafanız neye çalışıyor der durur. okula birincilikle girmem ehliyeti tek sınavda çok yüksek puanla almam hiç bi şekilde yaranamadım bu sefer milli eğitim babamın oğlu ya torpille geçtiğimi söyledi. yani ağzımla kuş tutsam olmadı güzelim anladığım kadarıyla seninkide huzursuz bir adam. şimdi ben anlatmaya kalksam sen şükreder oturursun. onun için imkanın varsa uzaklaşacaksın yoksa hep daha kötülerini düşünüp şükredip oturacaksın. en azından şunu yapmıyor diye.
bizdede varr, durduk yere huzursuzluk çıkar bişe olurr ama ben artık susmuyorumm ikimizde dik başlı insanlarız çok sık karşı karşıya geliyoruzz. acaip düşkünüm aynı şekilde oda bana amaa fikirlerimiz uyuşmuyo vee evde hem annemle hem benimle sık sık tartışıyoo..
sen gibi huzursuzluk çıkmasın diee neler yapıyorum ama arada bende yeter diyorumm !!
güzel özetlemişsin aslında. ama inan ki ben de çok bunaldım. maalesef bizde birlikte yaşıyoruz. şimdilik ayrılma imkanımız yok(((
tabiki yine şükrediyorum. ama gün geliyor dayanamıyorum patlıyorum. ama ona patlayamıyorum. yani yüzüne bişey diyemiyorum. ben kendi içimde kendi kendime patlıyorum. zaten sinir hastası oldum. paranoyak oldum. herşeyde her zaman pinpirikli oldum. beni de annemi de mahvetti.... nasıl çıkıcaz bu karanlık kuyudan????allahım yardımcımız olsun..
amin canım. bak kaç senelik evliyim eşim hesap sormaz babam karışır hala tuvalete giderken bile dakika tutardı paranoyaktı yani telefonumu alır günlerce yanında taşırdı kim arayacak mesaj atacak diye. hiç bir şeye aktılamazdım kar yağar okul tatil olurdu yine inanmazdı yalan söylüyon diye yalan söylesem evde oturmam. evin odalarını nkapıları gümrük gibiydi hep hesap vermdeden hiç biyere geçemezdim. erken gelsem 5 dk niye erken geldin geç gelsem niye geç geldin okula git eve gel sonrada işe git eve gel oldum halada öyle sayılırım. eşimle bile gezrken karışıyor ne çok markete gidiyosun ne gerek var pazara çıkmaya diye ama evdede kuş sütü eksik olmasın istiyor. bizimki dinen de ters eşim annem ve beni bu yüzdende hep beyinsiz koca kafalı olarak görüyor inanç konusu pek yok hatta. doğal olarak siyasi genel özel her görüşümüz ters. sülalesinde kardeşleride dahil kimse görüşmüyor onunla. ve herkes bize sabır diliyor. ama dedim ya neticede babam seçme sansım yoktu. yinede çok şükür diyorum. belki sağlığımın eşimin iyiliğinin çocuklarımın varlığının bu sabrımın ödülü olduğunu düşünüp kendimi teselli ediyorum. ya aslında yazsam roman olur derler ya benimki pek anlatılacak gibi değil ama hala umutluyum yinede kıyamıyorum çalıştığı yerlerden maaşını hakkını bile ben takip ediyorum o çalışır dağıtır batırır arkasını hep ben toplarım ama hiç memnun olduğunu görmedim. napayım kader diyorum işte
diyecek bişey bulamıyorum. boğazımda düğümlenen bişeyler var. sabahtan beri wc' de gizli gizli ağlıyorum.... senin yaşadıklarını da okuyunca ben de taa eskilere gittim. gerçi yeni dönemde de değişik bişey yok.... hep bağırma çağırma kavga küfür.... artık eşim yanında da iyice küçük düşmeye ve utanmaya başladım. eşim genelde susukundur ama artık o da çileden çıktı... hepimize karışıyor... inan ki akşam olsun da eve gidip çocuğumu seveyim bile diyemiyorum. sırf onun o suratsız yüzünü görücem diye(( çocuğumdan bile soğudum. insan evinde huzur bulur. bizse sorun buluyoruz. eve gidesim gelmiyo... eşim dırdırlanmaya başladı haklı olarak.... hep arada ben ve annem kalıyoruz.... kendimi çıkmaz bir sokakda görüyorum. ilerisi benim için hep karanlık maalesef.... okudum mesleğimi elime aldım evlendim çocuğum oldu ama hala ona yaranamadım. ne işimin tadı var ne evimin tadı var. ne giyinmek ne kuşanmak geliyo içimden. tüm çevremi arkadaşlarımı kaybettim. hala daha kaybetmeye devam ediyorum.
evimize kimse gelsin gitsin istemiyo. bi misafir geldiğinde çok rahatsız oluyorum. onların yanında bişey diyecek diye... sürekli rezil oluyoruz. o nedenle hemen herkeslee bağlantımı kesmek zorunda kaldım(((( kimsem yok. ne bir arkadaşım ne bir dostum. annemle bile dertleşemiyoruz. konuşunca kızıyor. bazı geceler o yatınca 10-15 dakika konuşuyoruz annemle ama hemen ışığı söndürüp yatıyoruz ki kalkıp da gece gece bağırmasın diye ((( ve başımızı yastığa gömüp ağlıyoruz sürekli...
psikolojim o kadar kötü ki bezen çocuğuma bile bakamıyorum. herşeyden korkar herşeyden kaçar oldum.... özgüvenim zaten sıfır. kendimi kocaman bir boşlukta hissediyorum. Allah yardımcımız olsun....
benim en büyük desteğim eşim hep benim hatrım için susuyor. tek çocukmusun sende başka kardeşin falan yok mu? ben tekim. bak benim annemde çok iyidir ama çok zor bi kadın. babamın yanında onuda idare etmek zorunda kalıyorum mesela çocuk gibi bazen kendini 3 yaşındaki oğlumla bir tutuyor. şu an tek umudumuz en azından alt üst yada karşılıklı bir daire alıp en azından hepimizin huzuru için kapımızı ayırabilmek. gittiğimiz yerlere karışıyor. gelen insanlardada diken üstünde oluyoruz çünkü çok bencil ve saygısız. o bişeye siyah dediyse dünya yıkılsa kıyamat kopsa kimse ikna edemez. kimsenin inancına görüşünüe zevkine saygı duymaz. hakarete varır o yüzden çok fazla kimseyi çağırmıyoruz genelde biz gidiyoruz yada onun işte olduğu zamana falan denk getirmeye çalışıyoruz. sende bişeylere çözüm bulabilirsin eminim bu kadar karamsar olma.
gerçekten bu kadar mı benzer insanlar ve olaylar.... hayretler içindeyim... evet başka kardeşim yok... ama maalesef bizim şimdilik evlerimizi ayırma gibi bir durumumuz yok((( keşke olabilse.... gerçekten aynı çocuk gibi bazen o kadar garip davramışları oluyor ki çocukların bile davranmadığı gibi davranıyor.... aslında bu bir hastalık. o hasta ama bunu asla kabul etmiyor.... bi zamanlar psikoloğa götürdük ilaç verdi ama sonra içmedi ilaçlarını. şimdi de gitmeyi asla istemiyor. ben deli değilim ama siz delisiniz siz gidin diyor (((
mesela evde 3 gündür hiç konuşmuyor bizle. kendi kafasında yine kurup kurup dalmaya başladı bize. şimdi fırtına öncesi sessilik var evde. 3 gündür bıçak açmıyo ağzını.....
etrafıma bakıyorum da öyle şımarık, işe yaramaz, bi baltaya sap olamamış insanlar (kızlar) nasıl mutlu, babalarıyla nasıl iyi geçiniyorlar. evlerinde ne güzel huzur, mutluluk var.... ama bizdr ise okuyup adam olduk, saygımıza saygı kattık ama şu babamdan gördüğümüz zülme bak.... ADELET Mİ BU ŞİMDİ ????????
işte daha küçük yaşlarda bende hep böyle düşünüyordum başarı azim her elimi attığım işi fazlasıyla yapabilmem herkesin imrendiği bir çocuk,genç kız,evlat oldum hayatımda hiç sigara dahi içmedim hiç bir şeye bulaşmadım kendi düğünümü yaptım evimizi aldık mükemmel bir eşim var çocuklarım ve hala etrafımdaki herkesin imrendiği bir insanım ama hala babamın gözünde beyinsiz,aptal vs. ama Rabbime sığınıyorum benim vicdanım rahat ve o da karşılığını bana eşimden sağlığımdan çocuklarımdan veriyor fazlasıyla yani herşey 4*4 lük olmuyor bu da nazar boncuğu olsun diyorum avutuyorum. sende öyle yapmayı denemelisin. isyan sitem hiç bir yere götürmüyor daha çok yıpratıyor. çevrenle ilişkini kesme mesela. eşinden hiç bahsetmiyorsun çok mu pasif. yada onun ailesi size destek olamıyor mu? kendi akrabaların amca dayı teyze vs. onunla konuşacak kimse yok mu? yada size destek olacak. bizimkiyle hiç kimse konuşamadı yıllardır herkesi aşağıladığı için kimsede görüşmüyor ama arkadaşlarına karşı çok iyi cebindekini verir yedirir melektir onun için kan bağı olmayan herkes onu çooooooook iyi tanır. gerçi 3. sayfa haberlerini okudukça iyi aslında diyebiliyorum bunca şeye rağmen en azından satmadı kimseye muhtaç etmedi vs. dedim ya ben çareyi hep daha kötülerini düşünmekle buldum.
Allah Islah etsin böyle adamları.... okadar Çok şey Yazmak geliyorki içimden Kendimi bastırıyorum. Allaha have et rabbim yapacağını bilir. Böyle lerine baba bile denmez aslında. içime daraltı Düştü Seni çok iyi anlaya biliyorum. Rabbime havele eT... Bu Tür İnsanların Psikolojisi bozuk . Kendi İsteklerinden başka hiç bi şeyi görmezler Hep Kendi İstedikleri gibi hareket ederler senin veya başka bireyin evde hiç önemi yoktur. Karşı Çıkınca hemen İşi vurmaya kırmaya Getirirler Karşındaki İnsanı Sindirirler. Zevkini alıp Dünyaya getirdikleri varlık ona hep yük gelir sevgisi saygısı anlayışı yoktur. Kaşıkla Verip Kepçe İle isterler En ufak bişi yaptığında gözüne batar. Senin Yaptığını Sürekli Aşşağılar memnuniyetsizdir. Ağızınla Kuş tutsan yaranamazsın. Yüce Rabbim Dünyaya Çocuk getirip te Onun Hayatını Zindan eden İnsanları helak etsin İnsallahh...! Nasıl bi Sadistliktir Anlamıyorum. Neden Evlenir Böyle İnsanlar hem kadına hem Çocuğa Eziyet ederler Anlamam. Ne biçim yaratıktır Çok Sinirlendim Allah böyle İnsanları Dilerim En kısa Sürede Hak ettiği cezayı versinNeden bize bunları yapıyor babam? neden bizi sürekli üzüyor. neden hiçbir sebep yokken evde sorun, sıkıntı, gözyaşı oluyor ???????
Ben anlatmaktan yaşamaktan bıktım, o bize bunları yaşatmaktan bıkmadı.......
insanların babalarına bakıp, gıpta ediyorum. onların babalarıyla iyi ilişkilerini görünce kıskanıyorum. sürekli etrafımdaki insanlarla kendimi kıyaslıyorum çünkü ben ne yaptımda babam böyle davranıyor diye. ama bir cevap bulamıyorum. aslına buluyorum ama o cevap bizim sorunlarımızı düzeltmeye yetmiyor. çünkü sorunun tek kaynağı "BABAM" ..............
Bu güne kadar hep o bağırmasın, sebepsiz yere kavga çıkarmasın diye annemle ben kendimizden ödün vere vere kendine güvensiz, içine kapanık, hep diken üstünde oturan, gece uykularında gizli gizli ağlayan insanlar olduk..... ne güzel bişeye sevincimiz tam oldu, ne de gerçek üzüntülerimize üzülebildik. hep onın istediği hayatı, hep onun istediği şekilde yaşadık....sonunda da böyle mutsuz insanlar olduk annemle((((
Ben anneme üzülüyorum o da bana. böylece üzüntülerimiz ikiye katlanıyor.
Benim babam biz hata yapmadan sürekli bağırıyor, küfür ediyor, kavga ediyor, surat yapıyor, kısacası huzurumuzu bozacak herşeyi yapıyor...çevremdekilere bakıyorum ne rahat insanlar. gerçekten bir hata yapsalar dahi babaları bağırıp-çağırmıyor, kavga edip, küfürler edip onları ağlatmıyor. aksine onlara yol gösteriyor dertlerine ortak oluyor.... biz bugüne kadar ne derdimizi söyleyebildik ne de sevincimizi((( hep bu yüzden yarım kaldık annemle ((((
Eşimle evde huzurlu bir ortam yaratma çabam, herşeyi dört dörtlük isteme sebebim ve aslında insanları kıskanmam hep bu yüzden....
Çok şey istemiyorum ama babam yüzünden mutluluk bizim için sadece sözcük olarak var. eylem olarak yok((((
Evini Neden ayırmadın canımmm ? Benim Babam Her bize geldiğinde Beraber yaşıyalım Dubleks Ev kiralayım otururuz hep beraber der. Ben Her Seferinde Red ederim İstemem. Eşimle Özelimiz var. Eşim Bağırış Çağırış Sevmez Sakin olduğu için Kafası Götürmez Katlanmaz derim Her bişi Diyişinde bahane bulurum. Ne babamın Evi ne Babasının Evi. Rabbim kimseye muhtac etmesindiyecek bişey bulamıyorum. boğazımda düğümlenen bişeyler var. sabahtan beri wc' de gizli gizli ağlıyorum.... senin yaşadıklarını da okuyunca ben de taa eskilere gittim. gerçi yeni dönemde de değişik bişey yok.... hep bağırma çağırma kavga küfür.... artık eşim yanında da iyice küçük düşmeye ve utanmaya başladım. eşim genelde susukundur ama artık o da çileden çıktı... hepimize karışıyor... inan ki akşam olsun da eve gidip çocuğumu seveyim bile diyemiyorum. sırf onun o suratsız yüzünü görücem diye(( çocuğumdan bile soğudum. insan evinde huzur bulur. bizse sorun buluyoruz. eve gidesim gelmiyo... eşim dırdırlanmaya başladı haklı olarak.... hep arada ben ve annem kalıyoruz.... kendimi çıkmaz bir sokakda görüyorum. ilerisi benim için hep karanlık maalesef.... okudum mesleğimi elime aldım evlendim çocuğum oldu ama hala ona yaranamadım. ne işimin tadı var ne evimin tadı var. ne giyinmek ne kuşanmak geliyo içimden. tüm çevremi arkadaşlarımı kaybettim. hala daha kaybetmeye devam ediyorum.
evimize kimse gelsin gitsin istemiyo. bi misafir geldiğinde çok rahatsız oluyorum. onların yanında bişey diyecek diye... sürekli rezil oluyoruz. o nedenle hemen herkeslee bağlantımı kesmek zorunda kaldım(((( kimsem yok. ne bir arkadaşım ne bir dostum. annemle bile dertleşemiyoruz. konuşunca kızıyor. bazı geceler o yatınca 10-15 dakika konuşuyoruz annemle ama hemen ışığı söndürüp yatıyoruz ki kalkıp da gece gece bağırmasın diye ((( ve başımızı yastığa gömüp ağlıyoruz sürekli...
psikolojim o kadar kötü ki bezen çocuğuma bile bakamıyorum. herşeyden korkar herşeyden kaçar oldum.... özgüvenim zaten sıfır. kendimi kocaman bir boşlukta hissediyorum. Allah yardımcımız olsun....
Evini Neden ayırmadın canımmm ? Benim Babam Her bize geldiğinde Beraber yaşıyalım Dubleks Ev kiralayım otururuz hep beraber der. Ben Her Seferinde Red ederim İstemem. Eşimle Özelimiz var. Eşim Bağırış Çağırış Sevmez Sakin olduğu için Kafası Götürmez Katlanmaz derim Her bişi Diyişinde bahane bulurum. Ne babamın Evi ne Babasının Evi. Rabbim kimseye muhtac etmesin
kesinlikle sen benim babamı ve beni anlatıyorsun.... benim babamla da kendi ailesinden sülelesinden kimse konuşmuyor. böyle davranıyor diye hepsi dışladı onu. (haklılar aslında). konu komşu da babamın sinirli huysuz bi yapısnı olduğunu bildiği için ve onlara da defalarda sebepsiz bağırıp çağırdığı için bize gidip gelmiyorlar. doğal olarak biz de kimseye gidip gelemiyoruz. onun yüzünden çevremizde kmse kalmadı. ne eşimiz dostumuz, ne komşumuz, ne de arkadaşlarımız.....
eşim sessiz sakin biri. pasif değil ama çok karışmaz babama çünkü defalarca nasibini aldı onun gazabından. mesela eşim bir keresinde işten geldi merhaba dedi. sonra naber baba napıyorsun dedi (yani halini hatırını sordu). babam aynen şöyle cevap verdi: "görmüyormusun ne yaptığımı".... eşim bozuldu tabi. bu ve bunun gibi bir sürü olaydan sonra iyice soğudu babamdan.....yani bir şekilde o da sindi. ama o da acısını benden çıkarıyor. artık dırdırlanmaya başladı. eşimin ailesi ile çok büyük sorunlarımız kavgalarımzı oldu. ben pek görüşmüyoruym onlarla. sadece telefonda falan. çünkü onlar çok para gözler. sürekli bizden para istiyorlar. tam bi aç gözlüler.... kayın pedere 3bin TL borç verdim kendi maaşimdan biriktirdiklerimden 3 ay oldu hala vermedi. eşimde babam böyle yaptığı için kendi ailesinin tarafını tutuyor. parayı bilerek eşim yollatmıyor bence. babama inat olsun diye.... ben de hem kendi ailemin hem he eşimin ailesinin arasında ezilip gidiyorum...
babam adam gibi adam olsa birçok şeyi daha kolay ve korkusuz başarabilirdim. ama onun bizi sindirmeleri yüzünden korkak oldum. marketten elma alırken bile kötüsünü almışsın dicek diye saatlerce meyve sebze reyonunda oyalanıyorum. seçip secip alıyorum elmaları portakalları.. ama yine de yaranamıyorum....
yine de şükrediyorum içkisi kumarı yok diye... ama bu yaptıkları da içki kumar sıkıntısı kadar oldu((( alahım bizim yardımcımzı olsun. allahım onu ıslah etsin.. allhım onu biran önce başımızdan alsın (amin).....
Eşleriniz iyi dayanıyor ozaman eşin iç güveysi olarakmı geldi ?bizimkilerde akşama kadar aç oturur annemde dahil bakkaldan ekmek bile almaz ama ne benim aldığım domatesi ne balığı beğenirler. bi şey almayı beceremiyosun zaten diye söylenirler. bizimkinde alkolde var mesela dışarda içmez alkolikte değildir bi fıçı içsem bana bişey yapmaz der ama bi bardakta çenesi düşer sabaha kadar esir alır. hükümete sayar din e sayar ona buna bize herşeye söylenir. e biraz kumarda var oğlum ona kumarcı dede diyor tabi ondan gördüğü için bende kumar oynuycam diyor. ama eşim alkol ve kumara çok karşı dinende karşı annem 5 vakit namazında bende elimden geldiği kadar bişeyler yapmaya çalışıyorum işte. hani bi papaz ve imamın bi evde yaşaması gibiyizdua et,şükret. herkes gibi ayrıl madem diyemiyorum çünkü banada psikolog dahil herkes e sana zarar veriyor madem uzaklaştır diyor hayatından. ama olmuyor malesef. Allah korkusu,vicdan, çevre,maddiyat belki biraz korku bi sürü şey işte. öyle kolay olmuyor.gerçekten Allah yardım etsin.
Eşin iç güveysi olarakmı duruyor babanızın yanında ?amin etmesin ama maalesef bizde mecbur olduğumuz için oturuyoruz. yoksa keyfimizden değil...
bizimkilerde akşama kadar aç oturur annemde dahil bakkaldan ekmek bile almaz ama ne benim aldığım domatesi ne balığı beğenirler. bi şey almayı beceremiyosun zaten diye söylenirler. bizimkinde alkolde var mesela dışarda içmez alkolikte değildir bi fıçı içsem bana bişey yapmaz der ama bi bardakta çenesi düşer sabaha kadar esir alır. hükümete sayar din e sayar ona buna bize herşeye söylenir. e biraz kumarda var oğlum ona kumarcı dede diyor tabi ondan gördüğü için bende kumar oynuycam diyor. ama eşim alkol ve kumara çok karşı dinende karşı annem 5 vakit namazında bende elimden geldiği kadar bişeyler yapmaya çalışıyorum işte. hani bi papaz ve imamın bi evde yaşaması gibiyizdua et,şükret. herkes gibi ayrıl madem diyemiyorum çünkü banada psikolog dahil herkes e sana zarar veriyor madem uzaklaştır diyor hayatından. ama olmuyor malesef. Allah korkusu,vicdan, çevre,maddiyat belki biraz korku bi sürü şey işte. öyle kolay olmuyor.gerçekten Allah yardım etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?