- Konu Sahibi peaceful16
-
esim artik genelledi bu isi galiba ne yapsam ne soylesem nasilsa bos konusuyorum, dirdir yapiyorum, ukalalik yapiyorum, bosa surat yapiyorum. boyle bi algisi var artik hatasini anlamiyor kendini hakli beni haksiz goruyor hep.
nasi kircam bunu?
bencede fazla ustune dusuyorum pesinde kosuyorum, o yuzden dengeler bozuluyo, esiminde hosuna gitmiyo. ama mesela tartistik ya mesaj atiyorum veya konusmaya calisiyorum yanimdaysa da ayni, soruyorum neden boyle yapiyosun niye aramiyosun, neden soguksun vs. bunlar daha uzaklastiriyo galiba. e nasi cozucez peki, susarak ve zaman vererek mi?
mesela suandaki bu sogukluk ve gerginlik tamamen gecen sefer seyahatten geldigi ertesi gun kavga etmemiz (bu konuyu acma sebebim) , ustune film izlerken gerilmemiz ve son olarak kamerada solaryum muhabbeti.
solaryum muhabbetinden tartismasaydik eminim bu seyahattede beni hergun ariyor olacakti ve bu kadar gergin olmayacakti.
Ben sana şu kadar söyleyeyim, etrafımda hiç çok sevilen, değer verilen, merak edilen erkeklerin eşlerini mutlu ettiklerini görmedim. Ama nerede bir cadaloz var, kocasına hiç acımayan, kocasını hiç düşünmeyen kadın var, hepsi el üstünde...
İşte bu yüzden diyorum sana hiç ilgilenme. Bir an evvel vazgeç merak etme huyundan. Seyahatte olsa bile 1 kere olsun arama, o aramasa da bunu umursama. Konuşunca beni merak etmiyor musun, seven böyle yapmaz vs. deme asla. Hatta 2-3 dakika konuştuktan sonra, ayy şu an çok meşgulüm aşkım sonra konuşuruz de ve kapat. Çok ciddi söylüyorum. İş yoğunluğun olmasa bile, abart işlerini. Valla kafamı kaşımaya vaktim yok vs. modunda konuş sürekli. Hatta bazı aramalarına cevap verme. 2 saat sonra geri dön, çok işim var valla falan de.
Sen diğer işlerini önemseyip, onu 2. hatta 3. plana ittiğini hissettirirsen anca kırarsın onun bu algısını. Kendinden yola çık. Senin şu an arama ve onun üstüne düşme sebebin ne? Senden başka şeylerle ilgilenmesi değil mi? İşte sen de aynısını ona uygula. O zaman afallayacak, Allah Allah bana değer vermiyor mu artık eskisi kadar diyecek. Ve o seni aramaya başlayacak.
İnan evlenmeden önce çok kazık yedim aşk hayatımda. Erkekleri oldukça çözdüm. Zaten bu anlattıklarımı anlayıp, uygulamasaydım eşim şu an istediğim gibi bir erkek olamazdı. Taktik uygulamadan erkeklere yaranılmaz. Duygusal davranan kadınların kıymetini bilmiyorlar, çok samimi söylüyorum sana.
Bence de günaydın mesajı atma.
Bırak uyanınca o yazsın.
Aynen trip atma.evet hiçbir şey yapma, bir kerecik olsun şaşırt onu, bir görsün telefonunda senden gelen hiçbirşey yok, ararsa da ne oldu neden hiç msj atmadın vs diye, trip atma " ne biliyim canım işe dalmışım, sen ne yaptın" falan diye konuyu değiştir. "senin aradığın sorduğun yok bende artık aramıcam" deme yani :)))
Eşiniz cok çabuk yumuşuyor, ben olsam bu kadar kolay aşkımlı konusamayabilirdim bile.
Uyumusum derse de tatlı tatli konuşun "ah benim tatlım nasıl da yogun çalışıyor, böyle isinin peşinde olmana iş disiplininin olmasına bayılıyorum " falan deyip onu motive edebilirsiniz. Uzunca bir müddet eşinden yana olumlu bir adım görmiycegini kabullen ama önceliklem 1-2 haftada düzeltebilecegin bir algı degil bu. Belki 1 yılını dahi alabilir. Çünkü sen böyle yapmaya basladiginda eşinde hep bir temkinli olma hali olacak. "Bu simdi boyle yapıyor ama kesin yine sorun cikartacak, kanmıyım bu hallerine" diye düşünecek. O yüzden istikrarlı ve zamanla pes etmeyecek bir şekilde devam et tutumunda.
Ben olsam hemen güvenemezdim senin değiştiğine. Esinden de bunu bekleme. Çünkü artık esin sıklıkla "memnuniyetsiz dırdırcı ve sürekli rapor isteyen biri" oldugunu söylemeye başlamış. Bunu yıkman baya bir zaman alacak. Ama sonucu güzel olacak. O yüzden hemen suratın asılmasın.
Üstelik her problemde suratı asılmayan, gücsüzlesmeyen kadınlar erkekler tarafından daha cezbedici görülüyor. Çünkü onların bir "erkege" ihtiyacları yokken dahi o erkekle olmayı tercih etmis oluyorlar, bu da büyük bir başarı erkeklerin gözünde.
Esinizin tartismalarda bağırıp cağırmaları, kırıcı sözler kullanmalari artık sabrının ve tahammülünün kalmadığını gösteriyor olabilir. Çünkü artık huzursuzluk onun da sinirlerini yıpratıyor.
Siz esiniz gelene kadar evde kendinize nasıl bir yasam alanı olusturabilirsiniz onu düşünün. Evet eviniz küçük, malum çin şartları. Ama internetten cin evlerinin dekorasyonuna bakıp kendinize bir "nefes alma alanı" yaratabilirsiniz. Sinirlendiginizde ya da esinize biraz zaman tanımak istediginizde yahut kendinize zaman tanımak istediginizde oraya gidersiniz. Hem ruhe tazelenirsiniz hem de tartismaların önüne gecebilirsiniz.
Bu sürede ayrıca esiniz eve geldiginde ona bie süpriz hazırlığında olabilirsiniz.güzel bir yemek, hos bir ortam, rahatlatıcı bir masaj ve cekici bir kadin :)
Hatta esinize her gun bu süprizlerden bir parçasını ipucu olarak resimle gönderebilirsiniz. Mesela aksam yemeginizde yakacaginiz bir mumu gönderebilirsiniz bugün. Yarın küpenizi atabilirsiniz. Sonraki gün baska biseyi derken derken esinizi de bu duruma heyecanlandırabilirsiniz. Ya da hicbisey caktırmayıp eve geldigince büyük bir süpriz yasatabilirsiniz. Siz secin birini.
Ama bu tartışmaların yarattığı gerginliğe biraz ara verip aşk tazelemeniz ikinizin de sinirlerine iyi gelecektir eminim.
Ama sinirlerinize hakim olmaya çalışın. Kendinize telkin edin sürekli "simdi surat assam tartışsak giden zamanı geri getiremiycem ve esimin gözündeki yerim gitgide soluklaşacak. Deger mi buna?"
taktiğe bile gerek yok aslında düşünce yapımızı değiştirince davranışlarımız da değişiyor. onlar bizim kadar duygusal değil, ve avlanma içgüdüleri var, ellerinin altındaki herşey normalleşiyor onlar için, bunu sevmedikleri için yapmıyorlar ama sadece sıradanlaşıyor dediğiniz gibi.
Ben sana şu kadar söyleyeyim, etrafımda hiç çok sevilen, değer verilen, merak edilen erkeklerin eşlerini mutlu ettiklerini görmedim. Ama nerede bir cadaloz var, kocasına hiç acımayan, kocasını hiç düşünmeyen kadın var, hepsi el üstünde...
İşte bu yüzden diyorum sana hiç ilgilenme. Bir an evvel vazgeç merak etme huyundan. Seyahatte olsa bile 1 kere olsun arama, o aramasa da bunu umursama. Konuşunca beni merak etmiyor musun, seven böyle yapmaz vs. deme asla. Hatta 2-3 dakika konuştuktan sonra, ayy şu an çok meşgulüm aşkım sonra konuşuruz de ve kapat. Çok ciddi söylüyorum. İş yoğunluğun olmasa bile, abart işlerini. Valla kafamı kaşımaya vaktim yok vs. modunda konuş sürekli. Hatta bazı aramalarına cevap verme. 2 saat sonra geri dön, çok işim var valla falan de.
Sen diğer işlerini önemseyip, onu 2. hatta 3. plana ittiğini hissettirirsen anca kırarsın onun bu algısını. Kendinden yola çık. Senin şu an arama ve onun üstüne düşme sebebin ne? Senden başka şeylerle ilgilenmesi değil mi? İşte sen de aynısını ona uygula. O zaman afallayacak, Allah Allah bana değer vermiyor mu artık eskisi kadar diyecek. Ve o seni aramaya başlayacak.
İnan evlenmeden önce çok kazık yedim aşk hayatımda. Erkekleri oldukça çözdüm. Zaten bu anlattıklarımı anlayıp, uygulamasaydım eşim şu an istediğim gibi bir erkek olamazdı. Taktik uygulamadan erkeklere yaranılmaz. Duygusal davranan kadınların kıymetini bilmiyorlar, çok samimi söylüyorum sana.
Günaydın mesajı bile atma. Sabah kalktığında senin mesajını görmesin bir kere de. Biraz şaşırsın. Sen her mesaj attığında adam için bir rutin oluyor bu ve bir özelliği kalmıyor.
Bugüne kadar hep ilgilenmeyi, üstüne düşmeyi denedin ve mutlu olmadın. Demek ki bir hata var davranışlarında. Bir kere de tam tersini dene ve peşinden koşma. Hiçbirşey kaybetmezsin di mi denemekten?
ya mesele konu sahibinin eşini çok sevmesi değil, mesele onu boğması. canım bak okurken ben yoruldum her şeye anlam yüklüyorsun. ya arıcam demiş arayamamış yogunluktan oluyor böyle şeyler. ya bide bu senin yeni sevgilin değil ki, eşin sana döncek gelecek. eşine kafa yormayı bırak artık tatlım ya. eşin bu kadar kompleks düşünmüyor emin ol. sen böyle düşündüğün için onun yaptıklarında hata arıyor ama ona göre ortada hiç sorun yok. ya çok sevebilirsin, ama sen aşk filmi tadında bir hayat istiyorsun, sürekli seni arasın, bulduğu her fırsatta aşkını ilan etsin, eve gelince öpsün sarılsın, sürekli seninle ilgilenip seninle konuşsun. bunlar olmuyor işte ve olmayacak ve ne yazık ki bu şekilde devam ettiğin sürece ilişkinizi kötü hale getireceksin.
Aynen trip atma.
Bırak o yazsın sen cevap ver.
Sen sorma hiç bir şey.
Hatta ben olsam bundan sonra hep böyle yaparım.
Ben soru sormayınca bir sessizlik oluşunca da "oldu... başka bir şey yoksa ben kapatayım,önümde çok evrak var vs." derim.
Yani çok sakin ol,hep böyle ol inan çok keyifli olur.
Evet asla cepte olmamak lazım erkekler için. Konu sahibi mutlaka kendini geri çekmeli...
Yok sadece yoğunmuşsun gibi izlenim vereceksin.hayir trip yapmak yok artik.. peki bu dedigin gibi olmak, ilgisiz umursamiyor gibi degil mi? hani sevgisiz gibi biraz?
Yok sadece yoğunmuşsun gibi izlenim vereceksin.
O seni seviyorum dediğinde sen de söyle sevdiğini.
Ama ilk söyleyen sen olma.
He ben olsam 1 saat sonra "kolay gelsin aşkım" yazarım.ben tam cepteyim suanda kocam icin. bogazina yapismis gibiyim onun icin bence.
simdi yazdi, aksam bayilmisim bilgisayar ustumde havaalanina gidiyorum askim yazicam bitanem demis.
Aynen!anladim ne demek istedigini, ilk adim ondan gelsin hep.
bide cidden yogunum da aslinda biliyomusun. sorun su, ben ne kadar yogun olursam olayim her zaman 1. onceligim esim, o da bunun cok farkinda, ama o beni 2-3 e atabiliyor, hele ki isteyken kesinlikle onceligi is ben degilim.
Aynen!
Tabii ki hepimizin hatta onun da ilk önceliğimiz eşlerimiz.
Ama işyerinde toplantıdayken mesajlara cevap veremiyoruz di mi?
Madem sen de çok yoğunsun,kendini işlere ver.
Sanırım eşin kendi halinde takılmayı çok seviyor.ben toplantida bile bir yolunu bulup yazmaya calisiyorum, ama normali bu degil ve ben boyle yaptikca 2. 3. plana atiliyorum. evde pekii ? yine kendi halimde mi takilayim, birlikte biseyler izleyelim sohbet edelim falan istiyorum hep... ama bunu yine daraltmadan yapmam lazim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?