- 13 Nisan 2007
- 33.837
- 103.250
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi peaceful16
-
hayir trip yapmak yok artik.. peki bu dedigin gibi olmak, ilgisiz umursamiyor gibi degil mi? hani sevgisiz gibi biraz?
Sanırım eşin kendi halinde takılmayı çok seviyor.
Acaba biraz bıraksan kendi kendine nasıl olur diye hiç düşünmedin mi?
Yemekten sonra hiç elleşme bence bir süre.
Bakalım neler olacak?
Ben olsam sırf meraktan uzaktan izlerdim.
tamamToplantıda da lütfen işine odaklan.
İnan iş çevrende de saygınlığın biter,eşine karşı da yoğunum dediğinde inandırıcılığın kaybolur.
Sanırım eşin kendi halinde takılmayı çok seviyor.
Acaba biraz bıraksan kendi kendine nasıl olur diye hiç düşünmedin mi?
Yemekten sonra hiç elleşme bence bir süre.
Bakalım neler olacak?
Ben olsam sırf meraktan uzaktan izlerdim.
hayır kesinlikle öyle değil, sen aradaki farkı anlamıyorsun, yanındayken sevgini göstereceksin zaten ama onun işi varsa, yada o an başka bir şeyle ilgileniyorsa yada şehirdışında görevdeyse çocuk gibi ilgi çekmek için bir şeyler yapmıcaksın hepsi bu. canım bu hareketleri zorla yaparsan belli olur, düşünce yapını değiştir, sevgini göster ama her şeyin oymuş gibi, onunla konuşmayınca, seninle ilgilenmeyince ortada sorun varmış gibi davranma.
hep diyorsunya sorunu çözmek için konuşuyorum, sen şunu anlamıyorsun; sizin konuşarak çözebileceğiiz bir sorununuz yok, sizin sorununuz yok aslında. sadece sen fazla kırılgan ve fazla ilgi bekliyorsun, bunları değiştirdiğin halde nişanlın kava tepki veriyorsa işte o zaman yine akince " bu tavrından hoşlanmıyorum, çok kırıcı" dersin ve köşene çekilirsin, yine uzatmaya gerek yok, adem olan anlar zaten.
canım benim nişanlım konu sahibinin eşinin karakterine çok benziyor, o yüzden konuyu çok iyi anlayabiliyorum, yapması gereken tek şey eşini olduğu gibi kabul edecek yoksa olmaz. biz ayrılma noktasına geldik nişanlım yine değişmedi değişemedi, "ben oldurmak istediğin adam değilim, vardır muhakkak öyleleleri de ama ben öyle değilim" dedi. ne yapacaksın ki böyle diyen birine, bende şimdi işim olmadığı sürece aramam, heleki çalışırken çok titizdir, hiç elleşmem, şehir dışında görevde mi dokunmam bile, geçen " yakında seni terk edicem haberin olsun" dedim ama gülerek nazlanarak, ertesi sabah hemen aradı " çok ihmal ettim haklısın" dedi. eskiden olsa konu sahibi gibi günlerce kavga ederdim allah ım konu uzardı da uzardı.
şimdi bir şeye bozulunca bile bir şey demiyorum, tepki göstermiyorum çünkü biliyorum ki adamın huyu bu ve değiştiremiyorum. geçenlerde bana takıldı " sen benden soğudun diye"düşün yani taktik olarak yapsam kaç gün sürdürecektim ama düşünce yapımı değiştirdim ve adam o kadar fark etmiş ki ondan sogudumu düşünmüş yine hiçbir şey demedim " ne alakası var çok yorgunum bu aralar ama seninle hiç ilgisi yok" dedim ve bunları derken sevgi doluydum.
konu sahibi de inşallah düşünce yapısını değiştirir ve eşini olduğu gibi kabul ederse bence düzeltir, çünkü eşine aşırı bağlılığı dışında evliliklerinde hiç sorunn yok
Ohaa abartmış yalnız!beni de cok iyi anlamissin, bende saatlerce konusup tartisacak potansiyel yok.
esim oyle calisirken kesinlikle onceligi istir yani cok acil birsey yoksa konusmaz aramaz mesaj atmaz. bende degistiremedim hatta degistirmeye calistikca ters tepti ayni suandaki gibi .
evde napiyosun peki? yani yemek yedik diyelim sonra geciyoruz koltuga tv karsisina o telefonuna bakar veya bisi acar izleyelim diye oyle. bende sohbet edelim diye soru sorarim konusturmaya calisirim falan.. ustunu degistir derim hep is kiyafetiyle oturuyor.
Ohaa abartmış yalnız!
Doktor mu kendisi?
İcapçı mı oluyor yani arada?
Anladım.is kiyafetleri derken, isten geldigi kiyafeti gomlek pantolon veya tshirt neyse, bende kirliyse atsin istiyorum yikarim yani.
tekstilci kendisi
beni de cok iyi anlamissin, bende saatlerce konusup tartisacak potansiyel yok.
esim oyle calisirken kesinlikle onceligi istir yani cok acil birsey yoksa konusmaz aramaz mesaj atmaz. bende degistiremedim hatta degistirmeye calistikca ters tepti ayni suandaki gibi .
evde napiyosun peki? yani yemek yedik diyelim sonra geciyoruz koltuga tv karsisina o telefonuna bakar veya bisi acar izleyelim diye oyle. bende sohbet edelim diye soru sorarim konusturmaya calisirim falan.. ustunu degistir derim hep is kiyafetiyle oturuyor.
Anladım.
Hani doktor olsaydı aniden acil hastaya mı çağırıyorlar diyecektim.
Neyse mesaim bitiyor,hadi kendine dikkat et.
Herşey güzel olsun inşallah
canım düşün biz evli bile değiliz ama nişanlımın bekar evi vardı o yüzden çok sık ev hayatı yaşadık birlikte, akşam işten çıkmışız yemek yerdik ve direk tv izlerdi, konuşmaz, sohbet etmez, sarılalım huzurlu huzurlu tv izleyelim adamın derdi bu :))) yani çok zor alıştım tabii ki, ya düşün evli bile değiliz, arkadaşları geldiğinde sabahlara kadar oturan adam ben yanındayken 10 da uykusu geliyor :)) ne dersin şimdi buna. ama beni seviyor ama benimle mutlu, bende bu özelliği dışında ki her huyunu seviyorum, kendi kendime düşündüm bunun için ilişki mi bitireceksin? ilişki bitirmek yerine onu olduğu gibi kabullendim ve 1 seneye yakındır çok şükür iyiyiz.
geçenlerde annem ameliyat oldu ve iş gereği şehir dışındaydı, 1-2 kere aradı sordu, sonrası yokertesi gün yine 1-2 kere arıyor, annen nasıl, sen nasılsın, iyiyim ve konuşma bitti. bozuldum hemde üzüldüm ama ağzımı açıp tek kelime etmedim, döndüğünde anlattım " tüm gece hastanedeydim, ertesi gün işe gittim hem yorgun bitkin hemde mutsuzdum, evet aradın sordun ama yabancı gibi kısa keserek dedim, desteğini hissedemedim, sence bu normal mi dedim?" ve bunları inanılmaz sakin sohbet eder gibi anlattım, cevabı şu oldu " hıyarlık etmişim, orada çıkıp 10 dakikamı sana ayırmalıydım dedi" . eskiden olsaydı kavgalar, ağlamalar zırlamalar ve sonunda tıpkı senin gbi yine ben haksız konuma düşecektim ve onun gözünde yine küçük düşecektim. ben onu kabullenerek ve bekletilerimi değiştirerek çözdüm sorunumuzu, ve onun güzel iyi yönelerini düşündüm hep, bunun ilişkiyi bitirmesine değip değmeyeceğini düşündüm. çünkü ikinizden biri değişmezse bu iş biter, evlilik sürsede ilişkinin tadı tuzu kalmaz.
aslinda bi bakima iyi olmus senin icin evlenince buyuk bi sok yasamazsin. hatta simdiden cozmussun bile iliskinizi.
bizde 6 aydan sonra evlenme teklif etti esim, sonra isinden dolayi hep bi yurtdisindaydi cok ozledik birbirimizi ve nisanlilik hep boyle ayri gecti ayda 1 / 2 ayda 1 geldi yanima. yani ne kavga etmeye ne de ayni evde vakit gecirmeye vaktimiz olmadi. evlenme teklifine kadar 6 ay ayni sirkette calistik, hemen yani basimdaydi hatta , tum gun birlikteydik is cikisida hergun nerdeyse birlikteydik ondan iyi tanidik birbirimizi ama ayni eve girince tabiki cok farkli seyler cikiyor ortaya.
ben onu daha sosyal sanirdim, sonucta hergun yemege, gezmeye gitmek isteyen adam, simdi koltugundan kipirdamak istemiyo, diyoki o zamanlar baska sansimiz yoktu , gorusmek icin disardaydik, simdi evimiz var beni gormesi icin cikmasina gerek yokmus.
bide ustune daha buyuk sok yurtdisina gelin geldim hic bilmedigim bi yere, Asya'ya. toparlamam uzun surdu baksana 1 seneyi gecti hala oturtamadim evliligi, nasi davranmam gerektigini..
sen cok anlayislisin, masallah eski haline gore cok cok degismissin darisi basima.. annen icin gecmis olsun, umarim suanda iyidir.. erkekler biraz okuzlesiyo oyle durumlarda ya napacagini bilemiyo ondan oyle davranmistir pek ince degiller malesef..... ama super davranmissin, ustelememissin hatta yanina donene kadar hic lafini bile etmemissin. bu buyuk olgunluk, buyuk basari. bende yapabilirmiyim.. bu anlattigin uc bir ornek hergun yasanan seyler degil.
ben en azindan evdeyken rahat biraksam azcik ustelemesem falan baya farkeder cunku hayatimizin %80 i bu, sorunlarin en buyuk kismi evde..
mesela telefonuyla oynuyo yada dizisini izlemek istiyo, bende oyle kendi islerime bakayim dimi artik, herseyi birlikte yapmaliyiz yanyanayiz algisi var bende. yani sanki tatil icin geldik buraya evlide degiliz gibi. oysa esim bisi izlerken bende kitap okuyabilirim yada buraya bakabilirim... cok uzun zaman oldu bide 1 seneyi gecti hep boyleydik simdi degismek garip geliyo
gunaydin dememin sebebi uyandigimi anlasin cunku arada cok zaman farki var.. bide demesem zaten anlar bence bilerek yazmadigimi trip atiyorum falan bile sanabilir :)
aynen tatlım, siz artık evlisiniz ve önünüzde bir ömür var. herkes kendini nasıl mutlu ediyorsa o işle meşgul olabilir bunu kabullenmen lazım. ben seni çok iyi anlıyorum üstelik bilirim gurbette olmak zordur. ama inan üstüne gitmesen, üzüldüğünde kırıldığında bunu daha sakin bir şekilde trip atmadan eşine anlatsan oda anlayacaktır seni, ben öyle düşünüyorum. hayatı ikinize de zehir ediyorsun. üstelik kafanda sürekli bu sorular düşünsene sende yorulup yıpranıyorsun. hayat zaten zor, işler yoğun kalan 1-2 kaç saatinizi de böyle geçirme, sen biraz daha az arayıp sordukça, kendine meşgale buldukça inan herşey daha kolay ve güzel olacak.
Bırak trip sansın canım korktuğun ne ki? Zaten sen hiç yazmamaya başladığında bunun trip falan olmadığını anlayacak.
He diyelim ki neden yazmadın derse, hayatım seni boğmak istemiyorum artık o yüzden yazmadım dersin sakin ve güzel bir dille...
dogru soyluyosun ve ben cok fazla icimden geldigi gibi davraniyorum hic filtreden gecirmeden oldugu gibi yansitiyorum bu da boguyo esimi cok fazla geliyo.
geri cektim kendimi tamam, o aramadan yazmadan ben yazmicam tutucam kendimi seyahatteyken evle ilgilenirim vs, cts gunu geliyo sonra 2-3 ay seyahati olmayacak hic, asil is yanyanayken tutarli davranabilmekte.. haftasonlari mesela hep biseyler yapalim istiyorum ne bilim disari cikalim dolasalim yemege gidelim veya o tip seyler. heralde bunlar icin plan yapmaktada bisey yok dimi ? :) birlikte gezmek istiyorum.
esimin cts sabahlari kursu var saat 1e kadar sonra bos. onceden plan yapmistik o gelince mangal a gidicez, burda disneyland gibi bisey var oraya gidicez falan diye..
aynen oyle sebebim beni 2.-3. plana atiyo gibi hissetmem , ozellikle seyahatteyken. eger beni ariyo olsaydi zaten bende onun ustune dusmezdim. geldiginde de aramam yazmam gun icinde o arar yazarsada trip yapmadan guzel konusurum ama kisa keserim dedigin gibi, zamanla alisirim zaten taktik olmaktanda cikar dengeyi buluruz.
peki bu dedigin gibi ilgisiz olmus olmuyorum dimi, cunku oyle umursamaz ilgisiz ne bilim sevgisiz olmakta istemiyorum esime karsi..
bide bahane degil ama yurtdisindayiz ikimizde calisiyoruz dogru ama aksam eve geldigimizde birbirimizden baska kimsemiz yok, yani ben cok ona endeksli yasiyorum.. haftasonu ayni sekilde... bu yanlis mi ?
birakayim esim mi soylesin hadi biseyler yapalim vs plan yapsin ? haftasonu hep birlikteyiz ayri hic bisey yapmayiz, bazen yorgun oluyo bahsetmistim 2 gun cikmak istemiyo, disarda yemek pek sevmiyo zaten cok secici burasida Cin, yemekler guzel degil, guzel olan yerler avrupa amerikan yerler ve cok pahali hep gidemiyoruz. esim evi cok seviyo yani evde yemek yapalim yiyelim kahve cay icelim misir patlatalim falan boyle, bende bazen cikmak istiyorum ya haftada 1 en azindan iyi geliyo
o zaman soklara girebilir bu degisim fazla gelir :)
tamam suandan itibaren kendimi geri cektim, ustelemiyorum yazmiyorum sormuyorum ama triplide degilim normalim.
buna zamanla alisirim ve dogal davranisim haline gelir diye umit ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?