- 13 Nisan 2007
- 33.841
- 103.255
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi peaceful16
-
Ayyy çok çok sevindim.Sanki bizi duymus gibi geldi yemek pissin diye bekliyoduk dediki tatil icin arastiriyorum, bu haftasonu gezmeye gidelim cumartesi gunu degisik bi yere pazar gunu de havuza gidelimmi ? Dedi bende tabiki eveeet dedim
O dedigim yere haftaya gidecegiz oyle ayarladik yani iyi o da ozledi sanirim benle gezmeyi yada beni mutlu etmek icin yapti bilmiorum.
Ya evi seviyorum bende ama ev 55 m2 yani bide esim yokken hep yalnizdim evde ne bileyim baya bi bunaldim .
Evde 1 gun gecirebiliyorum ama haftasonu 1 gunu de gezmek istiyorum..
selamm
esimle iyi gidiyor cok sukur, cts- pazar fena gecirmedik, pazar gunu yine bi hafiften gerildik ben tatil plani falan yapiyodum ne zaman gidebiliriz diye o da sanki durumlari bilmiyormusun borcumuz var durumumuz musait degil bir kerede memnun olsan pozitif seylerden bahsetsen soylenmek yerine dedi. halbuki soylenmiyodum sadece hayal ediyodum ne zaman gidebiliriz tatili ozledik cok oldu vs diye.. neyse ufak tefek gerginlikler disinda pek bi sorun yasamadik.
sana birsey sorucam, ben biraz bunaliyorum burada , aile yok yurtdisindayiz , esimde evde vakit gecirmeyi cok seviyo, disardaki yemekleri cok begenmiyo cin'deyiz benim zorumla 2 haftada 1 falan cikiyoruz. bide seyahatleri var ya ondan dolayi evi ozluyo galiba. evcimen fazlasiyla. bende haftada 1 cikmak biseyler yapmak istiyorum degisik, birlikte dogru duzgun bisey yapmadigimizi farkettim. yani eve geliyoruz yemek tv boyle geciyo. haftasonu da bi market alisverisi, bazen disarda kahve veya yemek oyle eve gelip film falan izliyoruz yine.
yani evlilik mi boyle , yoksa esimmi cok miskin bilemedim... siz neler yapiyosunuz nasi geciriyosunuz vaktinizi, sen calismiyorsun bide eminim daha cok enerjin oluyodur benden.
esimide darlamak istemiyorum surekli, ama 2 ay kadar seyahati olmayacak yani o yuzden iyi bi donem biseyler yapmak icin. mesela haftaici ve haftasonu nasi vakit geciriyosunuz? banada fikir olur belki
Evet suanda cok iyiyiz cok sukur. Geldi eve direk planlar yapmis cumartesi gezelim pazar bunu yapalim sonra tatil icin baktim buraya gidelim mi napalim falan baya bi aktifti :)
Dirdir surat yapmam artik bu kadar seyin ustune.. Deniyorum valla duzelecek insallah
Ayyy çok çok sevindim.
Bak serbest bırakınca o da plan yapıyor gördün mü?
Sakin durmaya devam et.
Erkeklerin ayrı bir ilgi sevgi beklemeleri ve bunu bir görevmiş gibi yerine getiren kadınlar her zaman mevcut. Buna katılmıyorum. Belki sebepsiz yere senin canın sıkkın. O alsın alttan. İlgilensin. Daha çok sevgi göstersin. İnanıyorum ki sen 10 dakkada kendine gelirsin. Yok olur mu , bizim toplumda evini temizleyeceksin yemeğini yapacaksın hemen ardından kocanla ilgileneceksin. Yoksa mazallah başka kadınlara gider, soğur falan. Bu kafa yapısı oldukça bunlar kendilerini Hint kumaşı sanmaya devam.
İyi gitmesine çok sevindim cnm inşallah hep böyle devam eder. Arada ufak tefek sürtüşmeler tabi ki olur, önemli olan uzamaması...
Ya sosyal hayat tamamen çiftlerin karakterleriyle alakalı... Benim çok arkadaşlarım var, evlendiğinden beri hiçbir yere gitmemiş ama hiç de şikayetçi olmayan... Tamamen zevk meselesi ama bir taraf sosyal olup diğer taraf evcimen olunca sorun oluyor.
Bizde ikimiz de dışarı çıkmayı seviyoruz. Bazen yemek yemeğe çıkarız akşam. Bazen sadece yakın bir yere çay içmeye gidiyoruz yemekten sonra. Bazen gece eğlenmeye çıkıyoruz bar vs. Veya pazar günleri sabah kahvaltıya gidiyoruz güzel bir yere, oradan gezme vs. akşam da yemek yiyip öyle dönüyoruz eve... Güzel bir film geldiyse yemek+sinema.
Ama tüm bunların dışında eşim arkadaşlarıyla da çıkar. Ben de kendi arkadaşlarımla çıkarım. Yani herşeyi dipdibe yapmıyoruz. Tabi siz gurbettesiniz, belki bu zor olabilir...
Bazen evde de film günü falan yaparız veya çift arkadaşlar gelir, sohbet muhabbet...
Aslında 2 haftada 1 normal çıkmak. Ama ufak etkinlikler daha sık yapılabilir. Yürüyüş, bir yerde oturup kahve içmek gibi 1-2 saatlik etkinlikler de yapabilirsiniz. Bu hem eşini sıkmaz, hem seni rahatlatır bence... Gerçekten çıkınca da değişik aktiviteler yapabilirsiniz. Müze vs. yerler var mı bilmiyorum ama oralara gidebilirsiniz. İnternetten değişik aktiviteler bulabilirsin yaşadığın yerde yapılabilecek. Ben değişik şeyleri çok severim. Hiç görmediğim bir yeri veya semti keşfetmek, fotoğraf çekmek vs. Gidilecek yerler listem bile var, netten araştırıyorum
Tabiki düzelicek insallah. Bak ne güzel sen ona bırak o düşünsün o plan yapsın. Ve onu sıkma hadi plan yap hadi bisey düşün diye. Sadece kendini cek ve ondan bekledigini de hissettirme.
Eşine tatil istedigini mesela tatili cok özledim diyerek degil de, "aay ben aşkımla simdi deniz kenarnda olsaydım söyle yapardm böyle yapardm, amaan seninle tatil daha bile tatlı olurdu be" tarzı sirinliklerle söyle. O zaten sonra harekete gecer. Yahut hic söyleme, o biseyler düşünsün. Ama sen artk biseyler icin ısrarcı dırdırcı olma. Ve ne yaparsa mutlu ol :)
Hadi bakalım böyle böyle düzelecek :)
Size katılıyorum ucundan, kenarından.
Ama ek olarak, konu sahibinin eşinin ilk üç cümlesi böyleyse gayet anlaşılır konuşmuş.
Bağırmadan, güzellikle yarım saat benim dizi; sen de o arada film seç deseydi beş dakika eşinin yanına gelip gözlerine bakarak.
Çünkü kadınlarda gördüğüm daha doğrusu evliliğinde mutluluğu yakalamış kadınlarda;
Eşi azıcık yüzünü buruştursa, ne oldu canım, neyin var hayatım, nee borcun mu vaar all sanaa bileziklerim, al sana tüm hayatım diyorlar.
Aynı ilgiyi odun erkeklerden beklemek saflık sanırım.
Kısacası konu sahibi karşılıklı anlayışla evlilik oluyorsa, bir de surat etmemeyi deneyin.
Durdur yere insanın morali bozuluyorsa ya geriye ittiği bir sebep vardır yada bir yardım alsa iyi olur.
deniyorum surat yapmamayi dirdir yapmamayi, oyle anlasamadigimiz bariz bisey yok aslinda ufak tefek seyler ama neredeyse hergun yasanan seyler o yuzden buyuk olay haline geliyo. cozecegiz insallah
Insallah boyle devam ederiz
dogru sikayet eder gibi degil pozitif sevimli olarak dile getirmeliyim o zaman kazanabilirim galiba
bu arada bugun esim dediki haftada 2 gun falan evde kahvalti yapalim mi , (bu zamana kadar isyerinde yapiyoduk) iste aile gibi cay demleyelim yumurta peynir zeytin cok guzel olur, sen usenirsen ben kalkar hazirlarim 2 gun falan yapsak guzel olur dedi bende o cok istekli duruyo diye tamam dedim, alismisim sirkette kahvalti yapmaya usendim evde hazirlamaya.
bide 20-25 dk erken kalkmak gerekicek. neyse.. arayi bozmayalim diye ok dedim, hakli bi bakima da burda kahvalti kulturu farkli anca yabanci cafe ler var starbucks falan onlardan kek corek alabiliyoruz. oyle peynir zeytin pogaca hic bisey yok
Yaa cok tatlı esiniz :) hic bozmayın bence, esiniz aile olmaya çabalıyor bu da sizin istediginiz bir sey degil mi? :)
Usenmeyin kalkin hazirlayip yapın ayy cok tatlı ya :)
evet oyle tabi, cay demlenip peynir zeytin yoksa aile gibi degilmiyiz cok komik
yapacagim yarin sabah bakalim
Insallah canim sagol..
Biz hic cikmiyor degiliz ama yani zamanimizin cogunu evde geciriyoruz. haftasonu 1 gun disari cikiyoruz diger gun evdeyiz. bide ev 55 m2 yani daralmamak elde degil bazen
Turkiye'deyken yani evlenmeden once her gun disardaydik yemekte, alisveriste , sinema vs cok gezdik. sudan cikmis baliga dondum burda , esimde diyoki o zamanlar evimiz yoktu gorusmek icin bulusmak zorundaydik simdi evimiz var. bide yemek falan Turkiye gibi keyifli degil diyor, hakki var ama biraz abartiyor tabi yinede bi yerlere gidilebilir.
aynen arkadas muhabbetimiz pek yok burda, ikimizde isyerinden arkadaslarla oglen yemekleri yapiyoruz nadiren 2-3 ayda bir de disarda bulusuruz.
dun sasirtti beni planlar yapmis bu haftasonu degisik bi yere gidelim gezelim yemek yiyelim, pazar gunu havuza gidelim falan. haftaya mangala gidelim mi falan baya bi oneriyle geldi mutlu oldum
bende cok arastirmiyorum genelde topu ona atiyorum haftasonu bisey yapalim bi yere gidelim diyorum o da ya bulamiyo yada soyleniyosun dirdir ediyosun diyo
bu arada bisey sormak istiyorum, esim evde kahvalti yapalim mi en azindan 2 gun dedi, guzel oluyo cay demleyelim peynir zeytin yumurta falan ben hazirlarim sen kalkamazsan dedi tamam dedim de. cok uzun surmez mi ya bu zamana kadar isyerinde kahvalti yapiyoduk ama simdi hayir demek istemedim baya istekli gorunuyodu, evde kahvalti gibisi yok dedi. burda bide oyle turkiye gibi simit pogaca falan yok, starbuckstan kek alirsin maksimum.
ne ara yetistircem bilemedim 7.55 evden cikmam lazim giyinmem falan 20 dk suruyo, kahvalti hazirla topla vs yarim saat ekstradan surecek. pratik fikirlerin var mi?
Güne sizinle baslamak ilk lokmasini sizinle yemek istiyor :)
Ya bence esiniz bunu düşündü diye havalara ucmaniz lazim, bosverin 20 dk fazla uyumayi
He ama sevgiliyken gibi olması imkansız cnm. O zaman tabi ki görüşme imkanı yok sadece buluşma. Biz de haftasonu 2 gün full dışardaydık her hafta. E çıkınca da illa ki bir etkinlik yapılıyor. Öyle olmaz evlenince. Haftada 1, 15 günde 1 anca...
Bak ne güzel plan yapmış, o da seninle vakit geçirmek istiyor demek ki... Zaten kim olsa sıkılır, bunalır evde. Hep ev nereye kadar? Sen de birşeyler araştır internette çok çıkıyor. Ben tatile bile giderken, gideceğimiz yeri araştırırım. Tarihi yerlerini, meşhur olan şeylerini. Bazen orada yaşayan insanlar bile bilmiyor benim araştırdığım gitmek istediğim yerleriSen değişik fikirle gidersen eşine de cazip gelecektir. Akşam evde yemek yiyip öyle çıkabilirsiniz evden, onun da gönlü olur böylece...
Kahvaltı olayı da eşin hazırlayacakmış madem hazırlasın, sabah toplarken bozulabilecek ürünleri buzdolabına atarsın. Bulaşıkları da üstüste koyup bırakırsın haftada 2 günden birşey olmaz. Akşam toparlarsın.
Kahvaltı etmem geç olur diyorsan da geceden tost ekmeğine tost hazırlarsın kendine, buzdolabında birşey olmuyor streçe sarınca. Sabah onları tost makinesine koyar eşin. 2 dakikada yersin öyle olunca. Eşin de normal kahvaltı eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?