• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine koca meselesi..

Kolunuzu ensenizi sıkması, yardım etmemesi, anlayışsızlık vs. Çok üzüldüm. Sizi tehdit edip sindirmeye çalışıyorsa sinmeyin, kendi ailesine ne kadar para gönderiyorsa sizin ailenize de göndermesini talep edin. Yok derse de sen paraya tapıyorsun diyin. Kendi ihtiyaçlarınızdan kısmayın. İnternet bankacılığını telefona indirip kartınızı oradan idare edin kendiniz. Çok canınızı sıkarsa ondaki kartı iptal ettirip. Yeni bir kartı iş adresinize isteyin. Ama arabanın muayene parasını tabi kendi ödeyecek. Araba kendi adınaysa. O başka.

İyi akşamlar arkadaşlar. Uzun zamandır konu açmıyordum. Bi düzelme var mı derseniz yok!! Herseferinde olacakmış gibi oluyor ama sonunda yine boşuna umutlanmışım diyorum. Herşey aynı tas aynı hamam. İkiz bebeklerimle gitsem gidemiyorum kalsam kalamıyorum. Gitme konusunda cesaretsizliğim o kadar büyük ki kendime kızıyorum.
İkizlerim 10 aylık oldular. Bir buçuk ay önce işime döndüm. O kadar zor oluyor ki hem fiziksel hem psikolojik olarak. Çok yoğun bi iş tempom var ve herşeyi benden bekleyen bir koca. Bana yardım ettiğini zannediyor kendince ama devede kulak gibi geliyor bana o kadar az yani. Tabi kendince çok büyük yardımlar yapıyor.
Biraz önce yine tartıştık. Biz doğudayız aileler memlekette. Babasının kendisine aldığı arabayı orda bıraktı. Benim bekarken aldığım arabayı kullanıyoruz. İkimizin üzerine de kredi vardı yatırım yaptık. o yüzden kendi ailesi maddi yönden yardım ediyordu. Yoksa ben istemedim kendi üzerime kredi çekmeyi geçinemeyiz diye. Ailem yardım edecek deyince kabul ettim. Bu ay koca kişisinin üzerine olan kredi bitti artık rahatlarız diye düşünüyordum. Biraz önce yeğeniyle konuşuyor memlketteki arabanın muayenesini yaptır ben para yollarım diye. Ben telefonla konuşurken duydum. Bana daha önce söylemedi. Sonra bana niye söylemiyorsun ben burda eşşek başımıyım dedim. Daha burdaki arabanın muayenesini yaptırmadın umursamıyorsun ama orda kullanmadığın arabanın muayenesini hemen yaptırıyorsun dedim. Bi de çok mu paramız var ki onun parasını da ödiceksin dedim. Aileme para yollarken senin rızanı almamı bekleme bu gayet normal bişey dedi. Ben de madem öyle ben niye çalışıyorum yarın gidip ücretsiz izin alıcam sen de naparsan yap dedim. O da hemen beni tehdit ediyor. Bireysel emeklilikleri iptal ederiz onları harcarız bitince de bakarız diyor. Bundan sonra her ay aileme para yollarım sana da söylemem sen de karışamazsın diyor. Ben de rızamı almak zorundasın diyince sen paraya tapıyorsun resmen bu ne diye üste çıkmaya çalışıyor.
Sesler biraz yükselince hemen çenemi ensemi kolumu sıkar oldu her tartışmada. Bi de beğenmiyorsan istemiyorsan çık git diyor yine her tartışmada.
Kusura bakmayın uzun oldu ama şuan içimi dökecek hiç kimse yok. Dertleşmek istedim sizinle..
Ah ah .evliliklerde taraflarin ailelei yada ailelerin maddi yardim cikar vesaire oldumu sikintilar hep oluyor.esinin boynunu falan sikmasi hos degil asla.peki hepmi boyle zitsiniz yoksa tartismalardami boyle salgirganlasiyor

Iyi dusun arkadasim, hayatta ne kolay ki zaten, mukafatini hemen alalim.. Sabrederken cabanda olmali ama dimi, ailene danis, olmazsa kimseyi dinlemezse danismana , cabasini gormezsen ; oda olmazsa SON CAREN olsun derim.. inan ki hic kolay degil durumun, Allah guc kuvvet sabir versin.

Siddete yonelmesi dogru birsey degil bu konuda haksiz, para konusundada daha once gonderdimi bilmiyorum ama bi kereye mahsus sorun etmezdim sonucta aile zamanindada size yardimda bulunmus ama devami gelirse sorunlar artar

Kolunuzu ensenizi sıkması, yardım etmemesi, anlayışsızlık vs. Çok üzüldüm. Sizi tehdit edip sindirmeye çalışıyorsa sinmeyin, kendi ailesine ne kadar para gönderiyorsa sizin ailenize de göndermesini talep edin. Yok derse de sen paraya tapıyorsun diyin. Kendi ihtiyaçlarınızdan kısmayın. İnternet bankacılığını telefona indirip kartınızı oradan idare edin kendiniz. Çok canınızı sıkarsa ondaki kartı iptal ettirip. Yeni bir kartı iş adresinize isteyin. Ama arabanın muayene parasını tabi kendi ödeyecek. Araba kendi adınaysa. O başka.
Arabayı babası benim kocaya almış ama annesinin üzerine. Evlenene kadar benim arabam deyip duruyordu. Evlendikten sonra o annemin arabası onlarda kalır demeye başladı. Bu yüzden istemedim zaten ödemesini.

Yani sorun her evlilikte olurda cogu maddiyattan doguyor ama anlayissiz davranmasida sıkıntılı.bence herkes hesabini kendi tutsun.ikinizde çalışıyor iseniz.kart araba maas falan herkesinki kendine bence.giderlerde ortak olsun.bu teklifi yap bakalim ne diyecek.o zamn onun araba muyenesi seni baglamaz.ortak kasadan çıkın demem oki

Ayy bir dakika siddeti de mi var .. kacirdimmi uzgunum... Direk iri yari kabadayi abilik dayilik bu vakka yaaa.....Gercekten de .. :sinirli::sinirli::sinirli:

Siddete yonelmesi dogru birsey degil bu konuda haksiz, para konusundada daha once gonderdimi bilmiyorum ama bi kereye mahsus sorun etmezdim sonucta aile zamanindada size yardimda bulunmus ama devami gelirse sorunlar artar
İlk başta ikinci krediyi çekene kadar para yolladı zaten. Şimdi yine kredi teke düşünce yeniden başladı yollamaya. Ve eminim gelicek devamı.

Şiddete meyilli olması en çok canımı sıkan.Kendine dikkat et bence o da ayağını denk alsın eli koli rahat dursun.Ailesinin anladığım kadarıyla paraya ihtiyacı yok.Araç muaynesi dışında para gönderiyor mu? Siz kredi öderken evde iki bebek varken ailesinin yardım edeceği yerde onun yardım etmesi de ayrı ironi.Aileme yardım ederim karışmazsın falan diyomuş kendi parasıyla ne yaparsa yapsın ama sen maaşını al elinden.Niye emeğini ona veriyorsun?

Eşinizin Size şiddet uygulaması hoş değil. Ama eşinizin ailesi galiba size yardım etmiş konunuz da öyle yazmışsınız yanlış anlamadıysam.
Eğer yardımı kabul ettiyseniz arabanın muayenesinede söz etmeyeceksiniz.

Allah yardımcın olsun üzüldüm senin için de biraz cesaretli ol be canım. Hemen boşan git anlamında demiyorum da biraz fazla yüz vermişsin eşine kartını filan al elinden çocukların ihtiyacını karşılasın sen de biraz kendine birikim yapmaya çalış. Azıcık ipleri eline al kendine yavrularına yazık

Boşanmadan önce yapman gerekenleri listele, hemen boşanma düşünme. Önce maaş kartını al, arabayı götür kendin muayene ettir, çocukların ihtiyaçlarını al ve bence bireysel emekliliği kafaya takma kardeşim bankacı, hiç bir avantajı yok maaşlı çalışan için diyor. Hayatının hakümi ol, üşenip her şeyi bırakma, erkek işi diye bir şey yok.

O senin ona muhtac oldugunu dusunuyo. Git desem de gidemez diyo o yuzden bu kadar rahat. Bosanmak icin degil ama birkac gun isinden izin alip ailenin yanina git bakalim. Senin de gidebilecegini kendisinin vazgecilmez olmadigini bi anlasin.

İyi akşamlar arkadaşlar. Uzun zamandır konu açmıyordum. Bi düzelme var mı derseniz yok!! Herseferinde olacakmış gibi oluyor ama sonunda yine boşuna umutlanmışım diyorum. Herşey aynı tas aynı hamam. İkiz bebeklerimle gitsem gidemiyorum kalsam kalamıyorum. Gitme konusunda cesaretsizliğim o kadar büyük ki kendime kızıyorum.
İkizlerim 10 aylık oldular. Bir buçuk ay önce işime döndüm. O kadar zor oluyor ki hem fiziksel hem psikolojik olarak. Çok yoğun bi iş tempom var ve herşeyi benden bekleyen bir koca. Bana yardım ettiğini zannediyor kendince ama devede kulak gibi geliyor bana o kadar az yani. Tabi kendince çok büyük yardımlar yapıyor.
Biraz önce yine tartıştık. Biz doğudayız aileler memlekette. Babasının kendisine aldığı arabayı orda bıraktı. Benim bekarken aldığım arabayı kullanıyoruz. İkimizin üzerine de kredi vardı yatırım yaptık. o yüzden kendi ailesi maddi yönden yardım ediyordu. Yoksa ben istemedim kendi üzerime kredi çekmeyi geçinemeyiz diye. Ailem yardım edecek deyince kabul ettim. Bu ay koca kişisinin üzerine olan kredi bitti artık rahatlarız diye düşünüyordum. Biraz önce yeğeniyle konuşuyor memlketteki arabanın muayenesini yaptır ben para yollarım diye. Ben telefonla konuşurken duydum. Bana daha önce söylemedi. Sonra bana niye söylemiyorsun ben burda eşşek başımıyım dedim. Daha burdaki arabanın muayenesini yaptırmadın umursamıyorsun ama orda kullanmadığın arabanın muayenesini hemen yaptırıyorsun dedim. Bi de çok mu paramız var ki onun parasını da ödiceksin dedim. Aileme para yollarken senin rızanı almamı bekleme bu gayet normal bişey dedi. Ben de madem öyle ben niye çalışıyorum yarın gidip ücretsiz izin alıcam sen de naparsan yap dedim. O da hemen beni tehdit ediyor. Bireysel emeklilikleri iptal ederiz onları harcarız bitince de bakarız diyor. Bundan sonra her ay aileme para yollarım sana da söylemem sen de karışamazsın diyor. Ben de rızamı almak zorundasın diyince sen paraya tapıyorsun resmen bu ne diye üste çıkmaya çalışıyor.
Sesler biraz yükselince hemen çenemi ensemi kolumu sıkar oldu her tartışmada. Bi de beğenmiyorsan istemiyorsan çık git diyor yine her tartışmada.
Kusura bakmayın uzun oldu ama şuan içimi dökecek hiç kimse yok. Dertleşmek istedim sizinle..
Valla şunları okuyunca da çalışmayacaksın kendini yıpratmayacaksın şu erkekler de eşşek gibi bakacaklar sana diye aklıma geliyor. 1 verseler 100 borçlu oluyor sanki kadınlar

Öncelikle maaş kartını iptal et yenisi gelsin sana
krediyi öde kalanı annemlere gönderiyorum de , arabanı da babana bırak muaynesini yaptıracak onlarda kalacak de bakalım ne oluyor
kendisi çocukların masrafını ödesin isterse kalırsa da anasına göndersin biraz silkelemen lazım bacım

Back
X