• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine koca meselesi..

Çok konuştum ama sürekli ben böyleyim beğenmiyorsan git. Bu evde her zaman benim sözüm geçecek deyip duruyor. Özellikle çocuklardan sonra daha beter oldu.
Çocuk olunca boşanamazsın diye düşünüyor o yüzden... Eşinin arpası fazla gelmiş... Kredi borcu ne kadar kaldı aylık ödemeden sonra ne kadar kalıyor eline kalan miktar ile geçimini sağlayabilecek misin sıkı bir hesap yap. Avukat ile görüş nasıl evlilikte mallar ortaksa borçta ortaktır belki bişeyler yapılabilir boşanma durumunda. Ve ipleri eline al artık önce kartını almakla başla işe... Seni sindirdiğinin farkında o yüzden böyle horozlanması ümüğünü sıkıver bacım...

Allah razı olsun teşekkür ederim. Ama ne birikimi maaş kartım elinde ve zaten kredi ve çocukların masrafı benden gittiği için biriktirecek para kalmıyor.

Çocukları tek başınıza mı yaptınız sanıyor. Madem borçlardan birazını hafiflettiniz çocukların masrafını eşiniz yüklensin. Çocuklarının rızkını aleme yollamamayı öğrenip sorumluluk altına girsin biraz.

Evet aileden kimse yok yanımda. Ben işteyken bakıcı bakıyor. Uzaklaşma yolunu ben de istiyorum ama o böyle bişey olursa yani bi gidersen bir daha gelemezsin diyor. Ki ben de o bu kafadayken gidersem geri gelmek istemem.
Gitmeyi tatil gibi düşünüp öyle yansıtın. İkinizde kafayı dinlersiniz.

Çocukları tek başınıza mı yaptınız sanıyor. Madem borçlardan birazını hafiflettiniz çocukların masrafını eşiniz yüklensin. Çocuklarının rızkını aleme yollamamayı öğrenip sorumluluk altına girsin biraz.
Söyledim ama hiç üzerine alınmıyor. Çocukların masrafı bana zimmetlenmiş gibi bişey oldu ortada. Hiç üstlenmeyi de düşünmüyor.

Ondan gizli nasıl biriktirebilirim bilmiyorum. Maaş kartım elinde ve bana verdiği her kuruşun hesabını yapıyor.
Cnm al maaş kartini her işi sen yuklenipte o nedemek bide hesabini yapio sen hem çocuklara bakıyorsun hem ev işi bide maaşı omu alıyor uyuz oldum ya

Olacaklar belli. Arabam ve maaşım olmasa şuan yaptıklarının çok daha fazlasını yapar. Beni o kadar çok sindirdi ki özgüven diye bişey kalmadı bende.

Lutfen biraz cesaretlen. Sana ne yapabilir ki bunlardan daha fazla!!! Maasin var araban var! Oncelikle maas kartini her ne pahasina olursa olsun al su saygisiz heriften! Ailen arkandaymis daha ne bekliyorsun. Ne yaparsam yapayim bu beni terk edemez diye herseyi yapiyor. Biraz sesini cikar , senin ceneni, enseni sIkarsa sende karsilik ver . Sende ona vur nasil altta kaliyorsun! Bak sen eger hic geri adim atmadan dik durursan o geri adim atacak emin ol. Sen ona muhtac degilsin. Tek maasla memur olup ev gecindiren insanlar var. senin hicbir mecburiyetin yok ona.

Birde arabani kendi ailenden birinin ustune yap, yarin birgun ayrilirsan ortak olmasin . Her ne kadar evlenmeden almis olsanda belli mi olur ? Riske atmaya degmez.

İyi akşamlar arkadaşlar. Uzun zamandır konu açmıyordum. Bi düzelme var mı derseniz yok!! Herseferinde olacakmış gibi oluyor ama sonunda yine boşuna umutlanmışım diyorum. Herşey aynı tas aynı hamam. İkiz bebeklerimle gitsem gidemiyorum kalsam kalamıyorum. Gitme konusunda cesaretsizliğim o kadar büyük ki kendime kızıyorum.
İkizlerim 10 aylık oldular. Bir buçuk ay önce işime döndüm. O kadar zor oluyor ki hem fiziksel hem psikolojik olarak. Çok yoğun bi iş tempom var ve herşeyi benden bekleyen bir koca. Bana yardım ettiğini zannediyor kendince ama devede kulak gibi geliyor bana o kadar az yani. Tabi kendince çok büyük yardımlar yapıyor.
Biraz önce yine tartıştık. Biz doğudayız aileler memlekette. Babasının kendisine aldığı arabayı orda bıraktı. Benim bekarken aldığım arabayı kullanıyoruz. İkimizin üzerine de kredi vardı yatırım yaptık. o yüzden kendi ailesi maddi yönden yardım ediyordu. Yoksa ben istemedim kendi üzerime kredi çekmeyi geçinemeyiz diye. Ailem yardım edecek deyince kabul ettim. Bu ay koca kişisinin üzerine olan kredi bitti artık rahatlarız diye düşünüyordum. Biraz önce yeğeniyle konuşuyor memlketteki arabanın muayenesini yaptır ben para yollarım diye. Ben telefonla konuşurken duydum. Bana daha önce söylemedi. Sonra bana niye söylemiyorsun ben burda eşşek başımıyım dedim. Daha burdaki arabanın muayenesini yaptırmadın umursamıyorsun ama orda kullanmadığın arabanın muayenesini hemen yaptırıyorsun dedim. Bi de çok mu paramız var ki onun parasını da ödiceksin dedim. Aileme para yollarken senin rızanı almamı bekleme bu gayet normal bişey dedi. Ben de madem öyle ben niye çalışıyorum yarın gidip ücretsiz izin alıcam sen de naparsan yap dedim. O da hemen beni tehdit ediyor. Bireysel emeklilikleri iptal ederiz onları harcarız bitince de bakarız diyor. Bundan sonra her ay aileme para yollarım sana da söylemem sen de karışamazsın diyor. Ben de rızamı almak zorundasın diyince sen paraya tapıyorsun resmen bu ne diye üste çıkmaya çalışıyor.
Sesler biraz yükselince hemen çenemi ensemi kolumu sıkar oldu her tartışmada. Bi de beğenmiyorsan istemiyorsan çık git diyor yine her tartışmada.
Kusura bakmayın uzun oldu ama şuan içimi dökecek hiç kimse yok. Dertleşmek istedim sizinle..
Malesef sonu yok bu tartışmalar bitmeyecek ne kadar alttan alırsan al ezilen sen sen olacaksın..

Back
X