Yine koca meselesi..

Niye cesaretsizsiniz?
Sonuçta çalışan eli iş tutan bir kadınsın.
Kaybedeceğin ne var?

Boşan diyemem, iki tane evladın var, Allah bağışlasın.
Çok zor çocuk büyütmek gerçekten, rabbim yardım etsin.
Ancak böyle de olmaz.
Bugün çene tutan kol sıkan adam, yarın ağzının ortasına çakar yumruğu sen de nereden geldiğini şaşırır kalırsın.
Bu şekilde sana davranmasına müsade etmemelisin.

Bir diğer konu, kadın çalışmak zorunda olmadığı halde çalışıyor ve destek oluyorsa, eş buna saygı duymak zorundadır ve her maddi konuda eşine danışmalıdır. Sonuçta herşeyden öte bir ailesiniz yahu, eşin senin ve çocuklarının kendi ailesi olduğunun farkına varamamış, idrak sorunu yaşıyor hala belli ki.

Diyeceğim o ki, sen onun canını yakmadan, kendinin ve çocukların yokluğunun ne anlama geldiğini hissettirmeden o anlamayacak.
Bir gün imkanın var ise, ücretsiz izin al bir süreliğine ve ailenin yanına gitmeni tavsiye ederim.
Biraz burnu sürtsün ve ailenin senin arkanda olduğunu görsün.
Belki bir nebze faydası olur.

Ama bilki ne susmak çare, ne de katlanmak.

Eşinizin Size şiddet uygulaması hoş değil. Ama eşinizin ailesi galiba size yardım etmiş konunuz da öyle yazmışsınız yanlış anlamadıysam.
Eğer yardımı kabul ettiyseniz arabanın muayenesinede söz etmeyeceksiniz.
Ailesinin yardıma ihtiyacı yok. Ve ben hiçbirzaman istemedim onların yardım etmesini. İkinci krediyi çekmicektim ailem yardım edecek deyince çektim. Yoksa bizim yardıma ihticımız yoktu. Çünkü biliyorum olaylar bu boyuta gelecekti zaten. Kendi zamansız istekleri için Bana kredi çektirip bizi maddi zora sokup sonra da ailem yardım ediyor diye başıma kakmasını istemiyorum . Ne onlar bize yollasın para ne de biz onlara..

Öncelikle maaş kartını iptal et yenisi gelsin sana
krediyi öde kalanı annemlere gönderiyorum de , arabanı da babana bırak muaynesini yaptıracak onlarda kalacak de bakalım ne oluyor
kendisi çocukların masrafını ödesin isterse kalırsa da anasına göndersin biraz silkelemen lazım bacım
Olacaklar belli. Arabam ve maaşım olmasa şuan yaptıklarının çok daha fazlasını yapar. Beni o kadar çok sindirdi ki özgüven diye bişey kalmadı bende.

Niye cesaretsizsiniz?
Sonuçta çalışan eli iş tutan bir kadınsın.
Kaybedeceğin ne var?

Boşan diyemem, iki tane evladın var, Allah bağışlasın.
Çok zor çocuk büyütmek gerçekten, rabbim yardım etsin.
Ancak böyle de olmaz.
Bugün çene tutan kol sıkan adam, yarın ağzının ortasına çakar yumruğu sen de nereden geldiğini şaşırır kalırsın.
Bu şekilde sana davranmasına müsade etmemelisin.

Bir diğer konu, kadın çalışmak zorunda olmadığı halde çalışıyor ve destek oluyorsa, eş buna saygı duymak zorundadır ve her maddi konuda eşine danışmalıdır. Sonuçta herşeyden öte bir ailesiniz yahu, eşin senin ve çocuklarının kendi ailesi olduğunun farkına varamamış, idrak sorunu yaşıyor hala belli ki.

Diyeceğim o ki, sen onun canını yakmadan, kendinin ve çocukların yokluğunun ne anlama geldiğini hissettirmeden o anlamayacak.
Bir gün imkanın var ise, ücretsiz izin al bir süreliğine ve ailenin yanına gitmeni tavsiye ederim.
Biraz burnu sürtsün ve ailenin senin arkanda olduğunu görsün.
Belki bir nebze faydası olur.

Ama bilki ne susmak çare, ne de katlanmak.
En büyük sorunlarımdan birisi de zaten aile olduğumuzı kavrayamamış olması. Sürekli kendi ailesi ön planda. Bizi bir aile olarak görmüyor bile. Sürekli annem ablalarım. Zaten gece gündüz demeden sürekli telefonla konuşuyorlar. Özelimiz diye bişey yok herşeyimizi biliyorlar. Onlar bu kadar hayatımızın içinde olduğu için koca kişisinin bana bi değer verdiğini göremiyorum.

sende ailene para gonder kardesne para gönder ne hissedecek bakalım valalla soyle annem para ıstedı de.

sende ailene para gonder kardesne para gönder ne hissedecek bakalım valalla soyle annem para ıstedı de.
Bizimkilerin de paraya ihtiyacı olmadığını ve istemiceklerini biliyor. Öyle bi durum olsa hayatta gönderttirmez. Üstelik benim ailem de zamanında fazlasıyla yardım ettiler bize.

Böyle adam ha diyince de değişmez sanki. Ama hem yeni evlisiniz hem de daha bebekleriniz ufak bu yüzden boşanın diye fikir veremem. Yani oturup konuşma şansınız yok mu, ya da aile terapistine gitmeyi teklif etseniz. Sonuçta çocuklarının hatırına belki bazı şeyleri değiştirmeyi kabul eder.

Öyle diyorsa sende kendince birikim yap madem çalışıyorsun gizli biriktir nolur nolmaz bu kocayla pek ileri gözükmüyor bırak oda ne hali varsa görsün

Öyle diyorsa sende kendince birikim yap madem çalışıyorsun gizli biriktir nolur nolmaz bu kocayla pek ileri gözükmüyor bırak oda ne hali varsa görsün
Ondan gizli nasıl biriktirebilirim bilmiyorum. Maaş kartım elinde ve bana verdiği her kuruşun hesabını yapıyor.

Böyle adam ha diyince de değişmez sanki. Ama hem yeni evlisiniz hem de daha bebekleriniz ufak bu yüzden boşanın diye fikir veremem. Yani oturup konuşma şansınız yok mu, ya da aile terapistine gitmeyi teklif etseniz. Sonuçta çocuklarının hatırına belki bazı şeyleri değiştirmeyi kabul eder.
Çok konuştum ama sürekli ben böyleyim beğenmiyorsan git. Bu evde her zaman benim sözüm geçecek deyip duruyor. Özellikle çocuklardan sonra daha beter oldu.

Çok konuştum ama sürekli ben böyleyim beğenmiyorsan git. Bu evde her zaman benim sözüm geçecek deyip duruyor. Özellikle çocuklardan sonra daha beter oldu.

İşiniz zormuş gerçekten. Hiç sevmem öyle konuşan insanı, yani insan karısı ve çocukları için bazı şeyleri değiştirmek istemez mi, kestirip atmak ben böyleyim demek kadar itici bir şey yok.
Bu ülkede nedense genelde erkekler evlendikten sonra da anne babalarına bağımlı kalıyor, büyüyemiyor olgunlaşamıyor, artık kendi de bir aile kurduğunu algılayamıyor. Erkek aileleri de çoğu zaman bunu algılayamıyor. Buradaki erkek annelerine de şimdiden ders olsun, ileride oğullarının nasıl bir insan olmasını istiyorlar iyi düşünüp düzgün yetiştirsinler sonra kızın birine bela oluyor o erkek, yazık günah gerçekten, ne hayatlar heba oluyor.
Allah eşinize akıl fikir versin, ıslah etsin. Sizin için de hayırlısı olur umarım.

En büyük sorunlarımdan birisi de zaten aile olduğumuzı kavrayamamış olması. Sürekli kendi ailesi ön planda. Bizi bir aile olarak görmüyor bile. Sürekli annem ablalarım. Zaten gece gündüz demeden sürekli telefonla konuşuyorlar. Özelimiz diye bişey yok herşeyimizi biliyorlar. Onlar bu kadar hayatımızın içinde olduğu için koca kişisinin bana bi değer verdiğini göremiyorum.

Zamanla aşılıyor bu sorunlar.
Benim eşimde malesef sizin dediğiniz gibi bir durumdaydı bir dönem.
Fakat ben yonta yonta birşeyleri değiştirebildim.
Mesela alır telefonu sanki çok gizli bir görüşmesi var gibi içerde annesi ile konuşur, artık ne konuşuyorlarsa ve benim zaten dinleme huyumda yoktur, saatlerce sohbet ederlerdi.
Bir gün sinirlendim "benden gizli annene ne anlatıyor olabilirsin acaba çok merak ediyorum" diye.
Ayrıca, gizli birşey konuşacaksan bari bunu benim gözüme sokarak yapma dedim, özeldir anne-oğul arasında birşeydir olabilir, ama göstere göstere yapınca insanın gözüne batmayacak olsa da batıyor.

Herşey zamanla oluyor ama aile durumlarını kavraması önemli.
Fakat bütün bunların üstünde bir sorununuz var sizin, eşiniz şiddete meyilli.
Sizin ona yokluğu yaşatmanız lazım veya size yaşattıklarını onun anlaması için ona yaşatmanız lazım.
Zaten kendi maddi özgürlüğünüz var şu an, eşiniz ile paylaşmayın kazancınızı.
Ailesine para gönderecekse ve bu gönderimleri de "sen karışamazsın" diyerek yapıyorsa, siz de "ben karışmıyorum, fakat benim kazancımı da ailene yedirtmem" diyerek kendi kazancınıza müdahale etmemesini sağlayabilirsiniz.

Olacaklar belli. Arabam ve maaşım olmasa şuan yaptıklarının çok daha fazlasını yapar. Beni o kadar çok sindirdi ki özgüven diye bişey kalmadı bende.

Niye böyle düşünüyorsunuz ki?
Eşinizin o zaman yapmaya çalıştığı şeyin farkındasınız ve siniyorsunuz.
Ne gerek var böyle şeylere, bir adamın yokluğu sizin felaketiniz olmaz bunu bir önce idrak edin.
Evlilik hayatı birbirine zehir etmek değildir, hayatı paylaşmaktır.

Çok güzel hakaretler yazardım ama engellenirim diye yazmıyorum.
Konunu okurken ilk başta çalışmıyorsun sandım ama işin mesleğin varmış. Şuan çocuklara da bakıcı bakıyor sanırım aileden kimse yok anladığım kadarıyla.
Neden bu adamı çekiyorsun??? Boşan demiyorum böyle bir şey söylemeye hakkım yok ama hiç değilse uzaklaş. Kafanı dinle.

aldıgın maaşın kurusunu koklatma o kocana , evini geçindirmeye mecbur ,

koca olmanın vasiflarını taşınlar ondan sonra kadının maaşına el koysunlar ,

Çok güzel hakaretler yazardım ama engellenirim diye yazmıyorum.
Konunu okurken ilk başta çalışmıyorsun sandım ama işin mesleğin varmış. Şuan çocuklara da bakıcı bakıyor sanırım aileden kimse yok anladığım kadarıyla.
Neden bu adamı çekiyorsun??? Boşan demiyorum böyle bir şey söylemeye hakkım yok ama hiç değilse uzaklaş. Kafanı dinle.
Evet aileden kimse yok yanımda. Ben işteyken bakıcı bakıyor. Uzaklaşma yolunu ben de istiyorum ama o böyle bişey olursa yani bi gidersen bir daha gelemezsin diyor. Ki ben de o bu kafadayken gidersem geri gelmek istemem.

aldıgın maaşın kurusunu koklatma o kocana , evini geçindirmeye mecbur ,

koca olmanın vasiflarını taşınlar ondan sonra kadının maaşına el koysunlar ,
Kesinlikle katılıyorum. Önce kocalık yapmayı bilecekler. İşine gelince sen kadınsın senin görevin der, işine gelince de çalıştırıp parayı almayı bilir.

Back
X