• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine pazar yine ben

Sen bence çok meşgul olma bu arkadaşla. Önce kendi hayatına bak. Kimler var çevrende. Nasıl bir insansın ve aslında nasil biri olmak istiyorsun. O hayalindeki kişiye ulaşmak için neler yapman gerekiyor. Yeni arkadaşlar, eğitim, belki çocuk için bir kurs veya kreş. Bu bencil kocadan beklentilerini en aza indir. Ama onun üzerindeki sorumlulukları alma. Mesela çocuk bakımı veya ev işleri konusunda ona yukleyebildigin her işi yüklemeye çalış ve bunları gerçekleştirmesini bekle. Bir de artık söylediği şeylerı tutmasını iste. Mesela kahvaltı istemiyorum dedi diyelim. Verme o sandivicleri. İsterse ama istemiyorum demiştin ben de ona göre hareket ettim de.

Bir de sandivicleri yere attı gitti. Arama sonrasinda. Ama küsme de çünkü küsmek senin evdeki huzurunu bozar.

Böyle bir iletişim biçimi tutturursan ona duygusal bağlılığını bence en aza indirirsin. Zamanı gelince de bosanirsin. Çünkü kimse huzursuz mutsuz bir evde bencil bir koca ile yaşamamali. Uzun vadede boşanmak en hayirlisi
Zaten işim yoğun haftaiçi onunla uğraşmaya vaktim bile olmuyor.
Bi insan daha ne ister anlamıyorum. Evde her şeyi tamam. Küsmek istemşyorum zaten çok konuşmuyoruz küsmek küsmemek farketmiyor bizim için. Ama kendime odaklı bi dünya kurmalıyım evli olsam da. Ki o da ya yola gelsin ya da yolumdan çekilsin

Bazı insanlar istedikleri gibi davranırlar karşısındakini çileden çıkarırlar o kişi de doğal olarak patladığında adam aman ben ne yaptım ki sen zaten dırdırınla bana huzur vermediğin için kaçıyorum der.Bu koca bir yalan nankörlük umursamazlık

Zaten işim yoğun haftaiçi onunla uğraşmaya vaktim bile olmuyor.
Bi insan daha ne ister anlamıyorum. Evde her şeyi tamam. Küsmek istemşyorum zaten çok konuşmuyoruz küsmek küsmemek farketmiyor bizim için. Ama kendime odaklı bi dünya kurmalıyım evli olsam da. Ki o da ya yola gelsin ya da yolumdan çekilsin

Canım benim bencil bir kocadan bahsediyorsun. Bencil insan ile yaşamak çok zor seni sürekli suistimal eder üstüne senin lütfettiğin şeylerin kıymetini bilmez. Bunu kendine hak görür. Bencil adamı çocuk yorar zaten. Muhtemelen çocuktan sonra iyicene sapitmistir.

Gaza getirmek gibi olmasin ama sordu mu sana sandvic ekmek kaldimi malzemen var mi aliyorum ama diye.

Al cocugunu cik disari hava al yemek ye biraz kendine vakit ayir ayri planlar yap bunalmissindir evde.

Gaza getirmek gibi olmasin ama sordu mu sana sandvic ekmek kaldimi malzemen var mi aliyorum ama diye.

Al cocugunu cik disari hava al yemek ye biraz kendine vakit ayir ayri planlar yap bunalmissindir evde.
sormadı tabiki. Uyandı oğluma iki sevgi gösterisi sonra palas pandıras hareketler.

Akşam kardeşim gelecek. Onunla çıkacağız.

Bazı insanlar istedikleri gibi davranırlar karşısındakini çileden çıkarırlar o kişi de doğal olarak patladığında adam aman ben ne yaptım ki sen zaten dırdırınla bana huzur vermediğin için kaçıyorum der.Bu koca bir yalan nankörlük umursamazlık
evet evliliğin en başımdan beri zibilykn tane şey yaşattı bana. Ama hepsini unuttu şu an

Bencil heralde.Var boyle tanidiklarim kendi mutlu olsun cocugu bile umurunda olmayan.
Guzel vakit gecirin eglenin aksam at kafandan kocayi suan kendisi egleniyor :)
hiç de mesela oturup konuşmaz bize ne oluyor diye. Ben geçen hafta konuştum. Sorun yok düzelir her evlilikte oluyordur böyle deri kapattı.

selam kızlar.

Sinirden ağlıyorum. O kadar sinirliyim ve kızgınım ki.

Eşim olacak kişi sabah kalktı apar topar ben arkadaşımla bi etkinliğe gidicem, işte davet edildim gitmem gerek sana da demiştim dedi. Ama pazar sabah dememiştin dedim. Bugünmüş dedi arkadaşı da arıyor ikide bi hadi diye, başlamış geç kalacağız diyor sesini duyuyorum hani başka bi yere mi gidiyor acaba diye bi şüphem Yok.

Kahvaltı yapacak mısın dedim hayır dedi. Bende mutfağa gittim kendime sandviç hazırladım iki tane. Sonra geldi off şahane olmuş falan dedi. Bende iki tane yerim diye düşünmüştüm çok açım ama birini al istersen dedim. İkisini de alıyorum arkadaşıma vereceğim dedi. Bende bi şey demedim. Ama teşekkür etme falan Yok. Dolaptan tekrar malzeme çıkardım hazırladım fakan kendime. Sonra ben çıkıyorum ddi. Boğazında kalsın demek istiyorum insan bi sağol der dedim. Sandviçleri yere attı ve çıktı gitti. Arkasından aradım ne yapıyorsun sen çocuk Musun dedim. İnsanı evden kaçırıyorsun bravo deri kapattı. Üç tane sandviç önümde sinirden patlıyorum şu an.

Tamam dediğim belki ağırdı ama insan gibi davranmıyor ki ben alıyorum bunları deyip çıkması. O gıcık arkadaşına da götürmesi.. ne bilim o kadar uğraştım peşimde çocuk kendime kahvaltı hazırladım. Sabah uyandığından beri eş olma Vasıf’larından hiçbirini yerine getirmedi. Sonra böyle umarsızca davranması bana koydu.

Hep bi çaba halindeyim. Ev iş çocuk. Kendi kendime savaşıyorum. Bu adam hayatımın neresinde bilmiyorum. Ve de onu bırakamıyorum. Benim gibi bi insan böyle bi evliliğe Nası eyvallah diyor anlamıyorum. Ne kendimi anlıyorum ne eşimi.

Bir dağın tepesine çıkıp avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum.

Çok konu açıyorum belki bilmşyorum ama şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler
En basindan sandwich istiyorsan rica et benimkini alamazsin deseydin ya.

Valla bu erkekleri tepenize çıkarıylrsunuz ha.. onu diyecektım demedım de aradım cocuk gıbı davranıyorsun dedim.. olay orada patladıktan sonra uzerine bir de asla aramam.. aksam eve gırebılıyorsa girsin bakalım.. tek tatıl gunudur muhtemelen,onunda cocugunla karısıyla gecırecegıne ayakları kıcına vuruyor kacarken.. ne etkınlıgıyse bu artık.. bi hosluj yapar ınsan gıderken sandviçi o hazırlayacagına,almış bir de arkadasına.. valla her yer sandviç olurdu..

Valla bu erkekleri tepenize çıkarıylrsunuz ha.. onu diyecektım demedım de aradım cocuk gıbı davranıyorsun dedim.. olay orada patladıktan sonra uzerine bir de asla aramam.. aksam eve gırebılıyorsa girsin bakalım.. tek tatıl gunudur muhtemelen,onunda cocugunla karısıyla gecırecegıne ayakları kıcına vuruyor kacarken.. ne etkınlıgıyse bu artık.. bi hosluj yapar ınsan gıderken sandviçi o hazırlayacagına,almış bir de arkadasına.. valla her yer sandviç olurdu..
Bencede oturup arkadaşına kendi yapabilirdi çok düşünüyorsa yani.

Asosyal değilimdir ama haftasonum evde geçiyor ister istemez. Hiç düşünmüyor bu adam bu kadın haftasonu dinlensin haftaiçi çok çalışıyor yoruluyor diye. Nası bi kafa yapısı bu anlamıyorum

Ne zaman benim dediğimi yapacaksın her defasında sana aynı yorumu yapıyorum eve alma şu adamı artık canım kapıyı açmak istemedi de

Onun sıkıntısı ne bence biliyor musun. Geçen de öyle düşünmüştüm şimdi yine aynısını hissetim. Muhtemelen bunun arkadaşları bekar değil mi? Oda bu ayrımı yapamayacak kadar büyümemiş. Arkadaşları istediği saatte çıkıyor, geliyor gidiyor istediklerini yapıyor, sende bu durumda ona ayak bağı oluyorsun bak zavallıyı evden kaçırıyorsun....
ama adam gibi Eminim, onun arkadaşları evlensin, eğer onlarda sorumsuzların önde gideni değillerse hiçbiri bunu yapmaz. Yok bugün misafirimiz var, yok bugün evde zaman geçireceğiz vs derler.. çünkü normalide bu!! O zaman sap gibi kalacak ortada herkesin evliliği iyi gidecek bir o yapayalnız kalacak çünkü senide kaybedecek.
Bu adamın evli olası Yok ki sana öyle davransın. Sen ona şu anda (özür dilerim kırmak istemiyorum ama) ayak bağı gibi geliyorsun.
İyice olgunlaşmamış erkekler evlendiğinde böyle olabiliyor maalesef..
sen bu adamı gerçekten saha seviyor musun sende onda tutan şeyler nedir ve sana farklı davrandığı zamanlar oluyor mu?

belki de bundan sonra onun çamaşırlarını makineye atmamak ve ütülememek ona yetecek kadar yemek yapmamamı gibi şeyler yapabilirim

Birden böyle yaparsanız ters tepebilir. Kendimden örnek vereyim. Çalışmıyorum ve çocuğum yok ama yetemedigimi hissettiğim noktada eve temizlik icin kadın alıyorum. Siz de en azından temizlik işini böyle halletseniz, çok ağır gelmiş sorumluluklar size. Biraz rahatlık verir size. Pazar günü icin de önceden plan yapın ki biraz arkadaşlarıyla mesafe girsin arasına.

Ben eski konularınızı bilmiyorum, sadce buna bakarak yorum yapacağım.
Tüm yorumları okudum herkes eşe çok yüklenmiş ama ben mesela sizin kendinizi haklı bulduğunuz yerde hatalarınız olduğunu düşünüyorum.

Örneğin o etkinliğin gününü yanlış biliyorsa sabah hatırlatılınca apar topar oraya gitmesi normal. Her pazar bir bahaneyle çıkıyor da ona mı sinirlendiniz bilmiyorum ama salt bu olaya bakınca normal.

Sandviç olayı da bana kötü gelmedi. Evli değilim, şu an sevgilim de yok ama biten 2,5 senelik ilişkimi düşünüyorum da, o evden çıkarken benim kendime hazırladığım sandviçi almak istese "Yani çok açtım kendime yapmıştım ama çok istiyorsan al" bile demezdim. Almak istiyorsa alsın, ben kendime tekrar yaparım. Evde bir sandviç hazırlamak ne kadar sürer ki? O dışarı çıkacak sonuçta. Benim eski sevgilim de teşekkür etmezdi zaten :) Eşler arasında teşekkürü gereksiz görüyorum açıkçası. Zaten sürekli birbiriniz için bir şeyler yapıyorsunuz, her dakika teşekkür mü edilir? Yemeğinizin hiçbir şey denmeden alınıp gitmesine bozulduysanız "E ama bari bi öp o kadar hazırladım!" şeklinde tatlı bir sitem çok daha güzel olurdu. Belki yine eski konuları bilmediğimden dolayı böyle yumuşak yazmışımdır ama salt bu olaya bakınca burda da büyük bir şey yok bana göre.

Sizin söylediğiniz şey ağır mı? Evet. Düşünüyorum da ben eşinizin yerinde olsaydım almazdım o sandviçleri.

Ama sandviçleri yere fırlatması??? Buna hiçbir şekilde hakkı yok. Burda o kadar haksızlaşmış, o kadar saygısızlaşmış, o kadar terbiyesizleşmiş ki. En nefret ettiğim şeydir triplenince eşya fırlatmak. Yapan kişi kendini ağa paşa hazretleri zannediyor da ondan yapıyor bu hareketleri. Maganda sanki, işe bak. Bu hareketi yemeyin, ona yedirin.

Ne kendimi anlıyorum ne eşimi.

Ustaca Sevmek
Don Miguel

bu kitabı henüz bitirdim. çok da ince bir kitap
sevgi sandığımız şey nedir
sevgiyi insanlardan beklememek gerektiği sevginin ancak kendi içimizde olduğuna dair bir kitap. tüm dünya sizi sevse yetmez önce kendinizi sevin diyor
bence kendinize bi iyilik yapın ve bu kitabı okuyun. ıkili ilişkiler konusunda beklentiyi düşürmemiz gerektiği bizim ancak kendi yaptığımızla sorumlu oldugumuzla ilgili yazıyor.
o zaman mutlu olmayı başkasına bağlamaz içimizdeki sevgi ile mutlu oluruz diyor.

sevgiyle ;)

Back
X