• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine pazar yine ben

İçinizde biriktirip biriktirip sonra patlıyorsunuz. Sandviçleri ilk aldığı zaman "bari teşekkür et" diye içinizdekileri dökseydiniz çirkin laflar kullanmamış olurdunuz.
Ama kocanıza da yuh yani. O sandviçleri "Canım diğerini de alabilir miyim, arkadaşıma ayıp olmasın, sen kendine yapsan?" diye alsaydı tamam ama öküz gibi almış aferdesiniz.

Ustaca Sevmek
Don Miguel

bu kitabı henüz bitirdim. çok da ince bir kitap
sevgi sandığımız şey nedir
sevgiyi insanlardan beklememek gerektiği sevginin ancak kendi içimizde olduğuna dair bir kitap. tüm dünya sizi sevse yetmez önce kendinizi sevin diyor
bence kendinize bi iyilik yapın ve bu kitabı okuyun. ıkili ilişkiler konusunda beklentiyi düşürmemiz gerektiği bizim ancak kendi yaptığımızla sorumlu oldugumuzla ilgili yazıyor.
o zaman mutlu olmayı başkasına bağlamaz içimizdeki sevgi ile mutlu oluruz diyor.

sevgiyle :KK66:

Çok güzel bir tavsiye. Ben de okuyacağım :) Teşekkürler.

Eşler arasında teşekkürü gereksiz görüyorum açıkçası. Zaten sürekli birbiriniz için bir şeyler yapıyorsunuz, her dakika teşekkür mü edilir?
Gereksiz gordugun sey o kadar gerekli ki belkide evliligin sosyal iliskilerin en onemli olayi.
Karsindaki insanin emegine saygini belirtmektir tesekkur.

İçinizde biriktirip biriktirip sonra patlıyorsunuz. Sandviçleri ilk aldığı zaman "bari teşekkür et" diye içinizdekileri dökseydiniz çirkin laflar kullanmamış olurdunuz.
Ama kocanıza da yuh yani. O sandviçleri "Canım diğerini de alabilir miyim, arkadaşıma ayıp olmasın, sen kendine yapsan?" diye alsaydı tamam ama öküz gibi almış aferdesiniz.
aynen direk bnu da x e götüreyim dedi aldı.

benim adıma engel dğeil. Ama daha önce boşanma mevzumuz varken çocuk var yapamam demişti kendisi. Çünkü kendini tanıyor zamanla kopacak çocuktan sorumsuz. Gezme tozma derdine düşecek.
Ee ztn oyle biriyse evin icinde yani hic ilgilenmiosa cocukla senle surekli surtme pesindeyse farki ne?

Onun sıkıntısı ne bence biliyor musun. Geçen de öyle düşünmüştüm şimdi yine aynısını hissetim. Muhtemelen bunun arkadaşları bekar değil mi? Oda bu ayrımı yapamayacak kadar büyümemiş. Arkadaşları istediği saatte çıkıyor, geliyor gidiyor istediklerini yapıyor, sende bu durumda ona ayak bağı oluyorsun bak zavallıyı evden kaçırıyorsun....
ama adam gibi Eminim, onun arkadaşları evlensin, eğer onlarda sorumsuzların önde gideni değillerse hiçbiri bunu yapmaz. Yok bugün misafirimiz var, yok bugün evde zaman geçireceğiz vs derler.. çünkü normalide bu!! O zaman sap gibi kalacak ortada herkesin evliliği iyi gidecek bir o yapayalnız kalacak çünkü senide kaybedecek.
Bu adamın evli olası Yok ki sana öyle davransın. Sen ona şu anda (özür dilerim kırmak istemiyorum ama) ayak bağı gibi geliyorsun.
İyice olgunlaşmamış erkekler evlendiğinde böyle olabiliyor maalesef..
sen bu adamı gerçekten saha seviyor musun sende onda tutan şeyler nedir ve sana farklı davrandığı zamanlar oluyor mu?
Arkadaşları evli ama eşleri çok rahat. O önemli dğeil ne kadar sevmesem de ipsiz sapsız tipler değil kankaları. Sorun mağara adamı gibi sandviçi direk almasıydı.

Ben eski konularınızı bilmiyorum, sadce buna bakarak yorum yapacağım.
Tüm yorumları okudum herkes eşe çok yüklenmiş ama ben mesela sizin kendinizi haklı bulduğunuz yerde hatalarınız olduğunu düşünüyorum.

Örneğin o etkinliğin gününü yanlış biliyorsa sabah hatırlatılınca apar topar oraya gitmesi normal. Her pazar bir bahaneyle çıkıyor da ona mı sinirlendiniz bilmiyorum ama salt bu olaya bakınca normal.

Sandviç olayı da bana kötü gelmedi. Evli değilim, şu an sevgilim de yok ama biten 2,5 senelik ilişkimi düşünüyorum da, o evden çıkarken benim kendime hazırladığım sandviçi almak istese "Yani çok açtım kendime yapmıştım ama çok istiyorsan al" bile demezdim. Almak istiyorsa alsın, ben kendime tekrar yaparım. Evde bir sandviç hazırlamak ne kadar sürer ki? O dışarı çıkacak sonuçta. Benim eski sevgilim de teşekkür etmezdi zaten :) Eşler arasında teşekkürü gereksiz görüyorum açıkçası. Zaten sürekli birbiriniz için bir şeyler yapıyorsunuz, her dakika teşekkür mü edilir? Yemeğinizin hiçbir şey denmeden alınıp gitmesine bozulduysanız "E ama bari bi öp o kadar hazırladım!" şeklinde tatlı bir sitem çok daha güzel olurdu. Belki yine eski konuları bilmediğimden dolayı böyle yumuşak yazmışımdır ama salt bu olaya bakınca burda da büyük bir şey yok bana göre.

Sizin söylediğiniz şey ağır mı? Evet. Düşünüyorum da ben eşinizin yerinde olsaydım almazdım o sandviçleri.

Ama sandviçleri yere fırlatması??? Buna hiçbir şekilde hakkı yok. Burda o kadar haksızlaşmış, o kadar saygısızlaşmış, o kadar terbiyesizleşmiş ki. En nefret ettiğim şeydir triplenince eşya fırlatmak. Yapan kişi kendini ağa paşa hazretleri zannediyor da ondan yapıyor bu hareketleri. Maganda sanki, işe bak. Bu hareketi yemeyin, ona yedirin.
Fırlatır üstüme yürür vs. Uzun zamandır yapmıyordu şimdi yine başladı. Hele üstüme yürümesi çok kötüydü. O gün evden kovmuştum. Sonra çark etmişti ama çok kötü günler geçirdim. Hepsini unutmaya çalışıyorum ama olmuyor demek ki adam zaten değişemiyor çabalasa da.

Çocukla ilgilenmesi şudur akşam bikaç saat video izletir ya da oyun oynatır. Ben yemek yaparken çocukla ilgilenir. Çocuk zaten ben yoksam evde onla durmak istemşyor.
Video izletmek vs ben cok karsiyim ya.. babalarin ilgilenmekten kasti bu.. cogu babanin en azindan..telefon tablet vs

Gereksiz gordugun sey o kadar gerekli ki belkide evliligin sosyal iliskilerin en onemli olayi.
Karsindaki insanin emegine saygini belirtmektir tesekkur.
Ben öyle görmüyorum. Aksine sevgilim yaptığım bir şeye teşekkür edince hiç hoşuma gitmemişti, sanki elmişim gibi düşünmüştüm.
İnsan zaten eşi için sürekli bir şeyler yapmaz mı? Her seferinde bunu dile getirmek fazla değil mi?

Ben öyle görmüyorum. Aksine sevgilim yaptığım bir şeye teşekkür edince hiç hoşuma gitmemişti, sanki elmişim gibi düşünmüştüm.
İnsan zaten eşi için sürekli bir şeyler yapmaz mı? Her seferinde bunu dile getirmek fazla değil mi?
bence fazla değil. Ben önem veriyorum böyle şeylere

bence fazla değil. Ben önem veriyorum böyle şeylere
Ben kendi açımdan yorum yapmıştım, ama madem sizin için önemli olan bu, o zaman doğrusu da budur. Eşinizle yıllardır berabersiniz, sizin önem verdiğiniz bir şeye dikkat etmeliydi. Her ilişkinin dinamiği farklı

arkadaşlar lütfen yangına körükle gitmeyin

bir yuva kolay kurulmuyor

hemen kestirip atmak kolay ama mühim olan yapıcı olmak

biz de mükemmel değiliz eşimizden de mükemmel olmasını bekleyemeyiz. konu sahibine onu haklı gösterecek şekilde yorum yazıp boşanmaya yönlendirmek kolay olanı. işimize gelmeyen her durumda boşanalım. bu tabiki mümkün. ama bunun alternatifi nedir? ilişki iki taraflı. tek taraf suçlanıp is bitirince adalet etmemiş oluyoruz. siz başka birisiyle de evli olsanız benzer sorunları yaşayabilirsiniz. önce kendinizi geliştirmeye çalışın. içinizdeki sevgi açığa çıksın. eşinize yemeği haram etmeyin mesela. Ya da onun sevdiği kişileri de sevmeye çalışın mesela. ona sürat yapıp kızarak değil severek sizle vakit geçirmesini cazip hale getirin mesela. bunu cinsiyetçi yorum olarak yazmıyorum kadın geyşa olmalı gibi. muhatabım siz olduğunuz için size söylüyorum. bir erkeğe de aynı şeyleri söylerdim.

ilişkide en önemlisi başkasının bizi mutlu etmesini beklememek. siz o evde olmayınca mutlu olamıyorsanız sorun sizde. eğer birlikte mutluluğu paylaşabilirseniz tabiki çok güzel. ama eşiniz su durumda arkadaşlarına yönelmiş. Ve aranız gergin. bir sandviç yapmak zor geliyor. ona da bir teşekkür etmek zor gelmiş.

bir adım geri çekilip genel duruma bakın
bir insan olarak aslında eşinizi ne kadar sevdiginizi hatırlayın bence
yoksa o sizin yaralarınıza siz onun yaralarına vurur durursunuz ve dünya cehennemden başka bişey olmaz ikiniz için de

Back
X