- 15 Aralık 2017
- 1.026
- 571
- 38
- 27
- Konu Sahibi Lazkizii54
-
Umarım kendime zarar vermelerim düzelirde senin gibi iyi bir anne olabilirim..Ben anladım da sen anlamadın .diyorum ki naparsan yap hayat devam ediyor .ben babamdan sonra kendimi asacaktim kesecektim bilmem napacaktim, hiçbirini yapamadım .iki tane çocuğum var .tedaviye asıldım azıcık gayret ettim .öyle kolay değil kafaya sıkmak . Evladına layık bir anne olmak istiyorsan dört elle sarılacaksın hayata . Büyük başarılara imza atacaksın .o acı çıkmaz içinden ama alışacaksın .başka çocukların olacak ,güzel bir hayatın olacak .bu hayatta herseyin bir sebebi vardır unutma .bu da o sebeplerden biri ..kafanı kullanırsan herşey güzel olur ,yok inat edersen hayat sıkar kafana ,ölmezsin, sürünürsün
Demek istediğim tam olarak bu. Bende hala bi bebeğim varmış gibi yaşıyorum. Amin inşallah teşekkür ederim.Benim bir arkasdasim ilk kizini hamileligin son aylarinda kaybetti. Simdi hayatta oöan 3 cocugu var ve ne zaman ona sorsan 4 cocugum var der. Yani böyle bir travma nasil atlatilir bilmiyorum. Rabbim sabir versin insallah
Kızlarınızı Allah bağışlasın. Evet beni anlayabilirsiniz,bu acı geçmiyor üzülüyorsun bitiyorsun ama yaşamaya devam ediyorsun bi şekilde. İnşallah ileride daha hayırlı evlatlarım olur daha hayırlı babaları olur.Cok üzüldüm Rabbim güzel yuva ve tekrar anne olamayı nasip etsin asla unutmasınız ama bunla yaşamayı ögreneceksiniz benimde bebeğimin kalbi durmuştu asla unutmadım unutulmuyor cünki iki kızım olmazına rağmen
Katılıyorum .Arkadasim farkindaysan neden aldirdin gibi bir yorum yapmadim.
Kaç konudur söyleyenleredefne-28 arkadaşa dediğin gibi" karistiriyorsun- yanlış hatirliyorsun" tarzında yorum yapıyorsun.
Evet karıştırılabilir. Ama karıştırmıştır, öyle. Çünkü ben de hatirliyorum dedim.
Bak 25 nisanda kürtaj oldum diyorsun.
23 nisanda konunu kapatmadan önce yazdigin son yorumun bu.
"
Ailem arkamda değil malesef. Olmayacakta. Şuan kendi evimde kalıyorum ama sadece annemlw konuşuyorum daha doğrusu ailemin diğer fertleri yüzüme bakmıyorlar. Hepsi biz sana demiştik diyorlar. Ailem bebeğimi doğurmaya karar verdiğimde beni evden yollar bende o adamla hayatımı kurarım mecburen. Ama ailem bana bi fırsat verdi bebeğimden vazgeçtikten sonra o çocuk ve ailesiyle tüm bağları kopartacaklar ailemde okulumu okutmaya devam edecek zaten böyle bi karar verirsem 5 yıl evlilik lafı duymak istemediklerini söylüyorlar. Ben bebeğimi seviyorum,bebeğimi istiyorum ama bebeğime bakmaya ne maddi imkanım var ne de gücüm var. Herkes bebek sahibi olacak kadar sorumluluk sahibi değil. Bende değilim. 20 yaşındayım evet yaptım bi hata ama daha kendime zor bakıyorum koca ne? Çocuk ne? Aklım yeni yeni başıma geliyor. Ama eğer elimde imkan olsaydı bebeğime kıymazdım,ne olursa olsun doğurup bakmaya çalışırdım. Şimdi burda aaa nasıl doğurmuyosun katil,cinayet işliyosun yazık günah anne olmayı haketmiyosun bik bik diye konuşan insanlara soruyorum. Karnımdaki çocuk allahın bana bi emaneti,doğarsa benden bir parça can olacak. Ama doğduğunda ben ona bakamadığımda çocuk açlık sefillik rezillik içinde büyürken daha büyük günah olmaz mı? Ben o bebeğime verecek süt bulamadığımda,bebeğimle evden kovulduğumda,istediğim bişeyi ona alamadığımda siz mi beni doyurucaksınız,evinizi açıcaksınız,maddi imkan sağlayacaksınız? Kusura bakmayın ama davulun sesi uzaktan çok hoş geliyor be. Sizin 4. Çocuğu doğurup bakacak gücünüz varken benim ilk bebeğime bakacak gücüm yok. Çünkü benim başımda kocam arkamda ailem yok. Benim hayatım evden ibaret değil. Benim okulum var. Ailem için öncelik o,bakabilseydim öncelik bebeğim olurdu ama bakamam işte. Ben bu çocuğa layığıyla bakamazsam işte o zaman ölürüm,biterim,kendimi hep suçlarım. O yüzden böylesi daha iyi. Ve siz bana vicdandan bahsederken benim ne kadar ağır yaralandığımı farketmediniz. Hiç bir anne zevk için bebeğini aldırmaz,hiç kimse zor durumda olmadan bebeğini sokağa atmaz. Bu bebek benim bebeğim sizde gelmiş onun iyiliğini benden çok düşünüyor gibi yapıyorsunuz,kimse onun iyiliğini geleceğini benden iyi düşünemez. Çünkü onu içimde büyüten besleyen benim. Anlatabilmişimdir umarım.
Arkadaşım hayat senin hayatın.
Ben kendi adıma bir büyüğün olarak bir daha böyle bir hata yapmamani dilerim.
Yoksa kimsenin sana bir şey dediği Yok, dediğin gibi tanımayan insanlar sana ne yapabilir?
Canım mesajları atabilir misin rica etsem ? Neden ben hatırlamıyorum ki mesajlarıKatılıyorum .
Bundan sonra ne denebilir ki ...
Bende baktım şimdi 23 nisanda bana da benzer şeyleri söylemiş .
Verdiği kararın vicdan azabını yaşıyor . Ama geçer .
Bebeğin olmaz kürtaj anlaşılır diye ben demedim onu baska arkadas söyledi .Canım mesajları atabilir misin rica etsem ? Neden ben hatırlamıyorum ki mesajlarıverdiğim kararın vicdan azabını yaşamıyorum allahın taktiri bu. Belki de istenmediğini anladı. Neden sürekli her konumda böyle sabote edip moralimi bozmaya çalışıyorsun inan bana anlamıyorum. Bir önceki konumda da bebeğin olmaz küetaj yapıldığın anlar tarzı şeyler söylemiştin. Gerçekten yeter ama bende insanım. Bilip bilmeden konuşmasan olmaz mı? Neden yalan söyleyeceğim sana. Her konumda böylesin yeter artık ya.
Zahmet olmazsa yapma canım. Sende onayladın okuyabilirsin. Lütfen rica ediyorum bir daha konularıma yorum yapma. Ben iyi niyetli yaklaştıkça sen köreltiyorsun iyi niyetimi.Bebeğin olmaz kürtaj anlaşılır diye ben demedim onu baska arkadas söyledi .
Önceki konuna bak bence .
Neyse canım ben daha fazla yorum yapmayacağım .
Iyi geceler .
Ben kötü niyet içeren bşy söylemedim .Zahmet olmazsa yapma canım. Sende onayladın okuyabilirsin. Lütfen rica ediyorum bir daha konularıma yorum yapma. Ben iyi niyetli yaklaştıkça sen köreltiyorsun iyi niyetimi.
Kızlarınızı Allah bağışlasın. Evet beni anlayabilirsiniz,bu acı geçmiyor üzülüyorsun bitiyorsun ama yaşamaya devam ediyorsun bi şekilde. İnşallah ileride daha hayırlı evlatlarım olur daha hayırlı babaları olur.
İnşallah iyi olurum canım benim. Rabbim herkesin evladını bağışlasın. Amin.amin Rabbim bütün arkadaşların evlatlarını bağışlasın Rabbim hayırlı evlatlar versin onun icin bir an önce iyi olmaya bak
Olursun ,çok da güzel olursun .sadece kendine inan .Umarım kendime zarar vermelerim düzelirde senin gibi iyi bir anne olabilirim..
Merhaba hanımlar hepinize iyi akşamlar.. Bu zamana kadar iyi kötü her zaman bana doğru yolu göstermeye çalıştınız,hep iyiliğimi düşündünüz. Öncelikle bunun için hepinize çok teşekkür ederim. Görmeden ne kadar çok destek çıkılır bunu farkettim sizinleyken.. Konuma gelecek olursak.. Özet geçeyim;
1 gebelik geçirdim. Evlilik dışı olan bir gebelikti,nişanlıydım. Öğrendiğimizde hiç istememiştim neden oldu demiştim. İlişkiden sonrada olursa aldırırım demiştim. Ama yapamadım. En başta istemeyen ben benimle yaşadığı her gün boyunca onunla konuşmaya başladım. Çok sevdim,görmeden,başıma gelecekleri bilmeden kabullendim evladımı. Başta mutluyduk,daha sonra nişanlımın ailesi ve para sebebiyle ayrılmak zorunda kaldık babasıyla. Uyuşturucu kullandığını bağımlı olduğunu öğrendim. Daha önceden bilmiyordum çünkü üniversiteyi farklı şehirlerde okuyorduk. Farkedememiştim. Daha sonra da bebeğim zorunlu olarak gitti zaten benden. Gitti gitmesine ama beni çok etkiledi bu durum. Çünkü özlüyorum,deli gibi. 25 nisanda gitti benden tamamen,yaşamasına nefes almasına imkanı yoktu bebeğimin,yiyecek ekmeği yokmuş.. Nasip dedim. Ama bu acı hiç geçmiyor. Sanki bir daha asla çocuğum olmayacakmış gibi geliyor,onu deli gibi özlüyorum. Başta istemediğim için kendime kızıyorum. Gözümde hiçbirşeyin değeri yok o günden beri. Ne para istiyorum ne pul,sadece bebeğimi geri istiyorum. İleride allah izin verirse bie evladım olursa onun yerine geçeceğini düşünmüyorum. Bazen rüyamda elleri yüzü kanlı pembe giyinmiş bi bebek görüyorum. Onu orda öylece bırakıp gidiyorum. İçime işledi artık. Psiyatriye gidin demeyin çünkü gidiyorum. İlaç antidepresan kullanıyorum ama etkisinden çıkamıyorum. Unutmaya çalışıyorum ama olmuyor. Siz söyleyin hanımlar bu acı geçer mi? Bir daha evladım olur mu? Babası uyuşturucu bağımlısıymış başından beri. Ağır ve yasla olmayan bir çok uyuşturucu içiyormuş.kendisinde de kalıcı zararları var zaten gözle yörülür. Bebeğim yaşasaydı uyuşturucunun etkileri onda olur muydu? Yani genetiğinde bi problem olur muydu? Sağlıklı olacağını düşünmüyordum ama ne bileyim. Sadece özlüyorum. Çok özlüyorum. İçim soğumuyor.
Bende ilk gebeliğimi istemedim ama sonra 2,5 aylıkken düşük oldu kürtaj oldum. Çok üzüldüm ve dr a neden düştü dedim. Bir bilim adamının cevabı şuydu; tıp bile bazı şeyleri açıklayamaz Allah’ a inan. Vardır hayırlı bir sebebi dedi. O cevap beni kendime getirdi. Allah bana 2 çocuk nasip etti. Çok şükür. Üzülüp hayatını zindana çevirme doğsa zaten bağımlı olarak doğacaktı. Neler çekicekti kimbilir.Umarım bir daha aynı şeyi yaşamayız.. İlk çocuk çok başka..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?