- 11 Mart 2011
- 1.432
- 262
- 363
- Konu Sahibi Melek gibiydi
-
Neyedim yada yemedim diye bişey yazmadim ben yaptigim yemegide alt tarafi ikikisiyiz zor gelmiştir onuda bilemem kendi bilirAlınganlık yapıyorsun daha da kötüsü kalbini fesata kaptırıyorsun. Nereden ne yediğiniz değil önemli olan, birlikte iftar açmanız. Belki ona zor geliyordur hazırlık yapmak. Belki yemeklerine çok güvenmiyordur. Belki dışarıda iftar vererek sizi daha iyi ağırlayacağını düşünüyordur. Hatta benim de kalabalık grupları bir kaç kez dışarıya götürdüğüm, bir kaç kez de dışarıdan eve yemek getirttiğim oldu. Bu sizin istenmediğiniz anlamına gelmez. Eltilik yapma.
Evet bunları dedim aynen hala aynı dusunuyorum karşılık beklemedim bu şekil cagirmasa samimi olup evine davet etse giderken yemegini bile yapar gotururdum neolucakBen bir gariplik görmedim.Hem dışarıda daha masraflı.Masraftan kaçınmamış değer vermiş dışarda rahat ettirmek istiyor.Bir de sen öylesin diye herkeste öyle olacak diye birşey yok.Belki oruçluyken yemek hazırlamak zor geliyordur.Ya da kendine çok güvenemiyordur bu konuda.Ben yaptım ben ettim baygınlık geçirdim...gibi söylemler ramazana da oruca da iftara da uymayan şeyler.
İşte onu da öyle kabul etmek gerekiyor. Sizi anladim ben simdi, aslında siz biraz da samimiyet bekliyorsunuz eltinizden ama beklentilerimiz her zaman karsilanmiyor maalesef. Ben de eltimi ilk başlarda arardim hep sohbet etmek isterdim ama baktım o pek aramiyor sonra ben de vazgeçtim. Özel günlerde mesajlasiriz o kadar.Canimya kendimi kotulemek gibi ol ucak ama eltim herşeyini yapabilenbiri temizdirde hamaratta benden iyi yapar yemegide ama içten biri değil sanırım
Siz evinizde de ağırlıyormuşsunuz konu sahibinin eltisi hiç ağırlamamış hep dışarı davet etmiş, sitemi ondan.Siz kendi açınızdan baktığınızdan haklısınız tabi ki, emek vermişsiniz. Özenmişsiniz, hepsine ok..Fakat insanların duygularını gösterme biçimleri farklıdır. Kimi sinirlenir susar, kimi duvarları yumruklar; kimi dokuna dokuna sever, kimi dokunmaya kıyamadan sever...Sizin için değer vermek "evi temizlemek, kendi emeğinizle ,ellerinizle yemekler yapıp sofralar kurmak,evinizde ağırlamak" olabilir....Fakat karşı tarafın değer verme, önemseme anlayışı sizden farklı diye ,suçlanmayı hak etmiyor.
Bizde bu sene iftar için misafirlerimizi dışarıda ağırladık, onları daha memnun edeceğimizi, açık havada, deniz kenarında ,geç saatlere kadar sohbetin,muhabbetin keyfini çıkartabileceğimizi düşündük. Ki üstelik ben yemek yapmayı,sofra hazırlamayı evde misafir ağırlamayı çok sevdiğim halde. Nasılsa hep evde yeniyor, değişiklik olsun diye düşündük.
Eltinizin size ve emeğinize değer verip vermediğini yargılamak için çok ufak bir konu bence bu. Bu kadar gerilmeyin, davete icabet edin, kalabalık bir ortamda oruç açmanın tadını çıkartın.
Bende vazgeçtim canım evet napayim çocuklarınız için dedimki gidelim gelelim yabancilasmasinlar amca çocukları sonuçta kaynassinlar ama yokİşte onu da öyle kabul etmek gerekiyor. Sizi anladim ben simdi, aslında siz biraz da samimiyet bekliyorsunuz eltinizden ama beklentilerimiz her zaman karsilanmiyor maalesef. Ben de eltimi ilk başlarda arardim hep sohbet etmek isterdim ama baktım o pek aramiyor sonra ben de vazgeçtim. Özel günlerde mesajlasiriz o kadar.
Aynen evdeki masraf daha çok eti sebzesi meyvesi kuruyemişi tatlısı, dışarda yemek daha uygun. En önemlisi verilen emek, para önemli değil, nasıl özenerek hazırlanıyor o sofralar. Çağırmış olmak için çağırmaya gerek yok madem evine istemiyor, dışarı da çağırmasın.Dışarıda daha fazla ücret ödeniyor, daha kıymet vermektir denmiş çoğu mesajda.
Hiç öyle bir şey yok. Evde neredeyse daha çok masraf oluyor ve ciddi bir emek var ortada.
Alınan malzemeler en az 200 tutuyor. Kişi sayısına göre veya evdeki malzeme oranına göre artabiliyor.
Bunun elektriği, gazı,suyu v.s var.
Ustunede cabasi yorgunluğun.
Yemek verilen yerlerde grup anlaşması yapılıyor v.s
Neresi daha kıymet vermektir anlamadım.
Tam çocuğunuz var mı diye soracaktım, evinde çocuk istemiyor olmasın eltiniz.Bende vazgeçtim canım evet napayim çocuklarınız için dedimki gidelim gelelim yabancilasmasinlar amca çocukları sonuçta kaynassinlar ama yok
Niye sevmez ışte ben bunu anlamiyorumbazıları evinde misafir ağırlamayı sevmez ne var bunda. sonuçta incelik yapıp davet ediyor sizi, dışarda ağırlamış ne olacak
Işte bu ben bu sekil yazamadim anlasilmadim yada artık misafirri evde ağırlamak kalkmış ben eskide kalmışımAynen evdeki masraf daha çok eti sebzesi meyvesi kuruyemişi tatlısı, dışarda yemek daha uygun. En önemlisi verilen emek, para önemli değil, nasıl özenerek hazırlanıyor o sofralar. Çağırmış olmak için çağırmaya gerek yok madem evine istemiyor, dışarı da çağırmasın.
Var canım onunda bi kızı var benimdeTam çocuğunuz var mı diye soracaktım, evinde çocuk istemiyor olmasın eltiniz.
Gayet iyi anladım sizi, eltiniz size değer vermiyor bir daha sizde aynısını yapın, hakedene emek verilir, beklentinizi düşük tutun ki hayal kırıklığı yaşamayın.Işte bu ben bu sekil yazamadim anlasilmadim yada artık misafirri evde ağırlamak kalkmış ben eskide kalmışım
Çocuklarınız mı anlaşamıyor, eşyası kıymetli tiplerdense çocuğunuz da hareketliyse özellikle dışarda ağırlıyordur.Var canım onunda bi kızı var benimde
Açıkça sormayı denediniz miÖyle dusuncesi varsa gerçekten çok yazik
Anladım zaten kendim gibi sanarak yanildigimi bikere daha sağol anladigin için olay yemek olayı değildi nerde yemisiz nefark eder allah aşkına biraz samimiyetin ne gibi bir zararı var insan çok mu olmiycak bişey istiyorum benGayet iyi anladım sizi, eltiniz size değer vermiyor bir daha sizde aynısını yapın, hakedene emek verilir, beklentinizi düşük tutun ki hayal kırıklığı yaşamayın.
Asla bişey sormam gerek yok cocuk ışte bildiğimiz eşyaya önem var insana yok diyosunAçıkça sormayı denediniz mi
okudum okumadan yazmam. kaç kişi olursanız olun ben kişiyle alakalı bişey demedim zaten. bence siz olumsuz yorum almayı da hesaba katarak yazın bir daha bu kadar gerilmezsiniz. size ayyy eltiniz ne biçim insan desek kıymete geçerdik sanıyorum. komikIkikisiyiz sadece okumadan yaziyosunuz sanirim
Gerçekten umursama üzüldüğūne değmez, verdiğin değerin kıymetini bilenlere emek ver.Anladım zaten kendim gibi sanarak yanildigimi bikere daha sağol anladigin için olay yemek olayı değildi nerde yemisiz nefark eder allah aşkına biraz samimiyetin ne gibi bir zararı var insan çok mu olmiycak bişey istiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?