Yok anladım ben salagim

Işte anlatamadimki kıskanç fesat cimri oluverdim

bende eve çağırdım bu benim şanımdır ev tertemizdi halılar yemeklere komşum allah razı olsun yardım etti
herkes beceremez benim 3 gün hazırlığım sürdü yaprak sarıldı tatlılar vs halıları yıkattım çamları sildim varsın onlar yapmasın iftar sevap için verilir karşılıklı gitmek için değil

Kimse okumadanmi yaziyo arkadaşlar dedigim gibi o öyle ben böyle ben disarda iftar vermeyi samimi bulmuyorum yapmacık geliyo evde agirlayamiycan kadar insan olur amenna iki kişiyi agliyamiyosan diycek bi şey kalmadi

Canım ben anlıyorum seni..tabiki dışarda iftar versen daha kolay olur..Ama bende içimden diyorum yok ayıp olur..rahat edemeyiz diye..hem dışarda yapılan iftarlar çok kalabalık oluyor..çorba soğuk geliyor..
Bende özen gösteriyorum. .bir sıcak ortam olsun evde diye..yoksa aynı masraf emek..sende onları dışarı götür bir dahaki sefere...hiç kafanı takma..mesela evde misafir ağırlama bile çok yoğun da olsam dışardan da alırım ama evde de az bişeyler yapmaya çalışırım. .bizim ailemizde böyleydi. .

Aman git boşver. .o da davet etmiş. .hiç takılma. .sende onları seneye dışarda ağirlarsin..

Hiç cagirmasaydi diye düşündüm duyunca hiç gidesimde yok

Siz kendi açınızdan baktığınızdan haklısınız tabi ki, emek vermişsiniz. Özenmişsiniz, hepsine ok..Fakat insanların duygularını gösterme biçimleri farklıdır. Kimi sinirlenir susar, kimi duvarları yumruklar; kimi dokuna dokuna sever, kimi dokunmaya kıyamadan sever...Sizin için değer vermek "evi temizlemek, kendi emeğinizle ,ellerinizle yemekler yapıp sofralar kurmak,evinizde ağırlamak" olabilir....Fakat karşı tarafın değer verme, önemseme anlayışı sizden farklı diye ,suçlanmayı hak etmiyor.
Bizde bu sene iftar için misafirlerimizi dışarıda ağırladık, onları daha memnun edeceğimizi, açık havada, deniz kenarında ,geç saatlere kadar sohbetin,muhabbetin keyfini çıkartabileceğimizi düşündük. Ki üstelik ben yemek yapmayı,sofra hazırlamayı evde misafir ağırlamayı çok sevdiğim halde. Nasılsa hep evde yeniyor, değişiklik olsun diye düşündük.

Eltinizin size ve emeğinize değer verip vermediğini yargılamak için çok ufak bir konu bence bu. Bu kadar gerilmeyin, davete icabet edin, kalabalık bir ortamda oruç açmanın tadını çıkartın.

Ben de absürt bir şey göremedim. Ben,eltim,kV hepsine uzak oturuyorum. İftar davetimiz söz konusu olmuyor ama annem hep halami yani gorumcesini iftara davet etmiştir. Ama halam bizi hiç davet etmez. Siz davet ediliyormussunuz ne güzel,size değer verdiklerini gösterir bu. Sizin kadar becerikli değil demek ki evde yemek yapmıyor ya da temizlik,yemek vs hepsi bayana zor geliyor olabilir. Anlayışlı olmak lazım.

ama sonuçta onlar da onca kişinin masrafını karşılıyorlar. bence değer veya kötü niyetle alakası yok bunun

Ben bir gariplik görmedim.Hem dışarıda daha masraflı.Masraftan kaçınmamış değer vermiş dışarda rahat ettirmek istiyor.Bir de sen öylesin diye herkeste öyle olacak diye birşey yok.Belki oruçluyken yemek hazırlamak zor geliyordur.Ya da kendine çok güvenemiyordur bu konuda.Ben yaptım ben ettim baygınlık geçirdim...gibi söylemler ramazana da oruca da iftara da uymayan şeyler.

Alınganlık yapıyorsun daha da kötüsü kalbini fesata kaptırıyorsun. Nereden ne yediğiniz değil önemli olan, birlikte iftar açmanız. Belki ona zor geliyordur hazırlık yapmak. Belki yemeklerine çok güvenmiyordur. Belki dışarıda iftar vererek sizi daha iyi ağırlayacağını düşünüyordur. Hatta benim de kalabalık grupları bir kaç kez dışarıya götürdüğüm, bir kaç kez de dışarıdan eve yemek getirttiğim oldu. Bu sizin istenmediğiniz anlamına gelmez. Eltilik yapma.

Canimya kendimi kotulemek gibi ol ucak ama eltim herşeyini yapabilenbiri temizdirde hamaratta benden iyi yapar yemegide ama içten biri değil sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…