Yok anladım ben salagim

Mübarek ramazan neden içinizi kirletiyorsunuz
Siz emek verip sofra hazırlamışsınız, oruçlu insan ağırlamışsınız ne kadar büyük bir sevaba girmişsiniz, çok şükür deyin bazı şeyler nasipledir.
Dışarıda yemeye gelince, o da bir seçenektir, hem de o kadar insana iftar vermek külfetli bir seçenektir, hesabı ödemek için kullanılan parada emektir, çalışılarak kazanılıyor sonuçta
Bende iftar misafirlerimi evde ağırladım hep ama biri beni dışarıda ağırlasa sorgulamam hiç, herkesin kendi tercihi

Ben de bu yedirme, içirme konusunda abartılara karşıyım. Amaç kim bana ne kadar değer verdi, kim maharetlerini sergiledi değil de bir araya gelmek olmalı. O veya bu şekilde size değer vermiş ki yemeğe davet etmiş diye düşünüyorum. Yeri gelir bi çay bi bisküvi koyarım, yeri gelir kallavi bir sofra hazırlarım bu kadar düşünüp dert edecek bir şey yok.

ufacık bir ev detayindan bile ne anlamlar çıkaran ne kadar çok kötü niyetli insan varmış
kendi adima teşekkür ederim konu sahibi bu konuyu açtığınız için

Bana imkanla alakali geldi. Dışarda yemeğe çıkarmanın daha hoş olacagini düşünmüş olabirler. Size öyle gelmemiş tabii ama ne bilim şimdi bi akraba arkadaş arasa eşinle x yerde yemeğe davet ediyoruz dese mahçup bile olurum. Zaten iftarda fix menu heryer , e tek kişi fiyati en ucuzu 50-60. Bence keyfini çıkarın, istemeseler hic cagirmazlardi

Ben de dışarıda ağırlarım misafirlerimi. Evcimen bir kadın değilim. Üstelik zamanım paramdan daha değerli. Hem maksat birlikte olmak, birlikte iftar yapmaksa evdeymiş, dışarıdaymış ne fark eder anlamadım.

Buda sizin düşünceniz saygı duyarım hala anlatamadimmmmmm ben olay yemek değil ama lütfen yemeğe takılacak bi kadın degilim ki ben öyle olsa önce ben davet etmezdim üzülüyorum kimse anlamiyor

Evet bunları dedim aynen hala aynı dusunuyorum karşılık beklemedim bu şekil cagirmasa samimi olup evine davet etse giderken yemegini bile yapar gotururdum neolucak
Ramaznın iftarın feyzini almak başka bir şey.Sen hala aynısını dedim aynı düşünüyorum gibi bir açıklama yaptığına göre,
ben çağırdım ben yaptım millette yapsın önceliğin bu sanırım.Sana dışarı çağırmak samimietsiz geliyor.Kimse yemeğini al gel demez.Dese Ona da kulp bulunur.Herkesin yaşam tarzı bakış açısı,kültürel farklılıkları değişkendir.Sana dışarda yemek samimiyetsiz gelir bir başkasına gelmez.Kadın zaten genel yapı itibariyle mesafeliymiş.Demek ki fazla gel git olaylarını sevmiyor.Ya da kafa yapılarınız uymuyor.Çağırılınca da kırmamak için icabet ediyor ve karşılığında dışarda ağırlıyor.Senin için bu kadar sorunsa,çağırma.Samimiyetsiz buluyorsan .ağırma.Sonra da ben yaptım ettim yorgunluktan bayılacaktım gibi söylemlerle ramazanda yaptığın sevabı yıkma.Demek ki o yorgunluktan bayılmak istemiyor.

Herkes sizinle ayni dusunmek zorunda mi konu sahibi? Cevaplariniz ne kadar ters..
Size soracak degil millet iftarini davetini nerede yapacagini.. Size gore ayni sekilde ağırlanmaktir 'karsiligi', bi baskasina gore böylesi şıktır.. Dert ettiginiz şeye bakın bi..

Ayy bunda bu kadar art niyet düşünücek birşey yok abartmayın sonucta maliyeti onların..kadının imkanları varki böyle tercih ediyor anliyorum sizin emeğiniz olduğugu için sindiremiyorsunuz ama gerekirse sizde böyle yapın canm abartmayın bu kadar bunlar basit konular

Bende degilim evcimen falan ev hanimi olmayi hic beceremiyorum üstelik ama değer verdiğim herkese zamanimida emegimde helal olsun

Buda sizin düşünceniz saygı duyarım hala anlatamadimmmmmm ben olay yemek değil ama lütfen yemeğe takılacak bi kadın degilim ki ben öyle olsa önce ben davet etmezdim üzülüyorum kimse anlamiyor
Belki de siz anlamiyorsunuzdur?? Diretmek yerine "bu kadar insan farkli gorus belirtti, acaba yanlis mi dusunuyorum" deseniz nasil olur acaba?
Herkesin samimiyet anlayışı bir degildir.. Kadin oruc tutarken zorlaniyordur belki.. Veya evinde agirlamaktan hoslanmiyordur.. Veya samimidir ama boyle bi davet olsun istemistir.. Vs vs.. Deger gormemek diye algiliyosaniz, diken ustunde bekleyip boyle kendinize dert edinirsiniz iste..

Son düzenleme:
Kime verdim ben ters cevap sen yazdigina bi bak istersen

ufacık bir ev detayindan bile ne anlamlar çıkaran ne kadar çok kötü niyetli insan varmış
kendi adima teşekkür ederim konu sahibi bu konuyu açtığınız için
Ben de düşündüm biliyomusun, insanlarin haberi bile yoktur şu hinctan muhtemelen.. Iyi bisey yaptiklarini dusunurken edilen laflara, cikarilan anlamlara, niyet okumalara bak..

Konu sahibinin yaşını merak ettim
Benim ters cevap vermesinden kastım, kimsenin verdigi fikri onemsemeyip halen hakliligini ispatlamaya calismasi.. Ama ama ama diye.. Konu sahibine destek verip gazlayalim diye mi açılmış konu, yoksa fikir verip doğruyu bulalim diye mi; anlamis degilim..
Ama şunu anladim ki, konu sahibi eltisinin yaptigini akil edememis olmanin hırsında şu an ve 'deger verilmemek, emek verilmemesi' diyerek konuyu kiviriyor..

Son düzenleme:
Diretmiyorum anladığımı anlayın diye yazıyorum yazanlara cevap yazıyorum diyorum ya ışte ben herkesin kendi seçimi ama budan şunu cikardimki çoğu insan sizin gibi düşünüyor daha relaks daha rahat cogunluk hakli derler ya doğru ozaman böylesi

B
Bence yaşı küçük biri yada pek olgunluğa erişememiş...

Cogunluk her zaman hakli degildir.. Ama bu konuda kesinlikle bosuna dert ediyorsunuz ve burdaki cogunluk hakli..
Insanlarin niyetini, düşüncesini bilemezsiniz.. Bunca gerginlik size zarar.. Herkesin kendi tercihi.. Bundan sonra siz de ya disarda yapin ya da cagirmayin kimseyi madem..

Ya bi de insan sirf gorumcesi eltosi didisi diye samimi olmak zorunda degilki. Belli ki farkli kisilikte insanlarsiniz. Oldugu gibi kabul etmek lazim insanlari biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…