Yok anladım ben salagim

Sagolasin yorumun için dediğim gibi değişmeye çalışmak anlamaya çalışmak olduğu gibi kabullenmek tevekkül etmek karşı koymamak hayata olumlu daha ılımlı yaklaşmak insanların kendim gibi değilde kendileri gibi oldukları gerçeğini ogrenmeliyim vian once

ne farkediyo.. hem nie bekliyosun ki. bu eltiye olan dusmanlik ne. sana kotu bisiy yapmamis ne guzl acik alanda piknik iste. o kdr sikayetciysen bu defa sen disarda mangala cagrsaydin. hem nie karsilik bekliyosun onuda anlamadim . Garipsin arkadasim. misafir karsilik beklenerek cagrilmaz. bizde ev her zaman temizdr . misafr gelecgi zaman yemege ozenilir ve 10 tabak fazla konulur. sen asiret kizi olsan naparsin acaba merak ediyorum. bi sulaleye yemek veriyrz maksat muhabbet olsun. o gunun nesesi yetiyor. beklentin sadece bu olsun. gereksiz beklenti seni byle ici fesat biri yapmis .

Annemgil geldiğinde iftardan sonra çay içmeye parka götürmüştük açık hava semaver çayı güzel olur diye, acaba onlar da böyle düşünmüş müdür

Ozur dilerim ama en korktugum kadin tipi gibi dusunuyorsunuz
Ramazan gunu sicakta iftara cagirmak cok zor,zahmetli bunu kimse inkar edemez ancak disarida agjrlanmanin nesi kotu ki?
Belki yemeklerine sizin kadar guvenmiyor,belki ugrasma yerine disariyi tech ediyor.Bence imkani niz varsa bir daha sizde oyle yapin.

Can'ım benim seni çok iyi anlıyorum.olay iftar yemeği Ramazan değil.ev ortamı samimiyet elbet farklı olur .tabi yorgunlukda ...çeken bilir ...senin durumuna çok düştüm.evde agırladıgım için değil aynı samimiyeti görmediğim için üzülüyodum...sıkma canını gereksiz insanlar

Kendi içinizde çelişiyorsunuz.Hem karşılık beklemiyorum diyorsunuz hem de verilen değerin aynısı olsaydı diyorsunuz.Artı dışarda yemek vermek daha değersizdir diye bir durum yok.Kişiden kişiye değişir.

Kusura bakma ama bence senin derdin eline laf edecek koz gecmiyor o evine gidersen kendinle kiyasliyacaksin bak benim ki soyleydi onun ki olmamis belki senin kadar yemek yapamiyor yada degisik olsun diye disari davet ediyo ben bir art niyet sezmedim eltinin davranisindan sizi istemese disariyada davet etmez

Haklisiniz bence.

Ben evime değer verdiğim kisileri davet ederim. Beni birisi evine degilde disarida iftara davet etse, onemsenmedigimi, deger verilmedigimi, kolaya kacildigini dusunurum.

Evde hazirlanmak icin o kadar emek veriliyor, temizlik, yemek, birde misafirin ardindan temizlik var. Tabi yaptiklarin begenilecekmi endiseside oluyor. Ama disarda oylemi, otur her sey onune gelsin.

Üstelik disarda yemege gitmek bana hicte samimi gelmiyor, ev ortamiyla ayni guzellikte olamaz bence. Haklisiniz yani.

Bence düşünceniz yanlış, iyi kötü sizi yemeğe davet etmişler ha evlerinde ağırlamışlar ha dışarıda.Böyle durumlarda önemli olan düşünülmek bence.Siz evet emek vermişsiniz ağırlamışsınız kendi evinizde ama sırf onlar dışarıda yemek yiyelim dedi diye bu kadar sinirlenmeniz öfkelenmeniz çok yanlış.Bu kadar ufak şeyler için kendinizi üzdüğünüze değmez.Siz elinizden geldiğinizce değer verdiğinizi göstermeye çalışmışsınız bundan sonra da onlar düşünsün

Mesele karsilikli davet edilmek degil ki bazi arkadaslar israrla farkli sekilde anliyorlar.

Bende yaklasik 18 kisiyi misafir ettim evimde ama sadece 2 kisi cagirdi. Digerleri cagirmadi. Ama hicte alinmadim, beklentiye girmedim. Neden cagirmiyorlar diyede dusunmedim. Cunku ben Allah rizasi icin davet ediyorum. Ama beni disarda iftara davet ettilerse, utanma belasina cagirdiklarini dusunurdum. Cunku disarda yemek ismarlamakta ne var.

Para konusuna gelince, evde bedava malzeme alipta yapmiyoruz ya yemekleri. Bi dunya para harciyoruz. Üstelik disarda normaldede güvenipte yemek yemem ben cok zorda kalmadikca.

Neyse bana gore ev daha ozenli daha samimi geliyor.

Siz allah rızası ıcın ve mısafır berrketı ıcın ıftarınızı verıyorsanız verin. Ecei büyüktür. Kaldı kı ( maddi imkanları goZardı ederek konuşuyırum) kimse size ''sen bizim için yorul emek ver, biz seni dısarda agırlıycax'' demiyordur . Demem o ki, siz de davetınızı dısarıda vermek istesenız kimsenin laf edecegını sanmam. Yineliyorum, siz secerek ve karsılık beklemeden ıftarınızı vereceksenız verın yoksa bu sekılde vesvese ile sevabınızdan olursunuz. Yazık olur

bencede konu sahibi haklı ,oruçlu oruçlu çekemem dışarılarda 1 yerde olmayı sıcak aile ortamı varken ama kimileri canının kıymetini biliyor masraf belkide , dışarda iki kat olsa bile ....

Genelde böyle neyazik
yok artık , ozaman sanırım kurnaz eltin sizin için evde uğraşmak istemiyor sizi yük gibi görüyor sırasını böylede başından savıyor bari hiç olmazsa Ramazanda evine çağırsaydı ...

Son düzenleme:
Konu sahibi seni haklı buluyorum sende bundan sonra ona göre davranırsın,eltin kolaya kaçmış doğrudur.
Genel bir görüş bildiricem Vallahi bu sıcakta o kadar zor ki zaten gün geçtikçe sıcak da vurdukça sadece su iki lokma yetiyor,bu mübarek günlerde çeşitti özel hazırlıktı israf olarak görüyorum ona harcanan zamanda ibadet yapılsa daha iyi peygamberimiz sadece hurmayla suyla karpuzla iftar yaparmış!o bunu yaptı ben şunu yapayım, şu şukadar çeşit yaptı bende okadar yapayım olay sofra savaşlarına dönüyor ve kocaman bir israf.
Tamam iftar açtırmanın büyük sevabı var,ama bizim sofralara günaha dönüyor gibi,o yüzden ben bu düzene karşıyım,gelirsede misafir ev sahibinden çok bişey beklemiycek beklediği tek şey sevab olmalı tarhanaylada olsa iftar açılcak eski düzen buymuş,Allah ne verdiyse.sofralarımızda mütevazi olmalı zaten hiç bişey yenmiyorrr ki bu sıcakta hele oruç tutmayan aileleri yemek çağırmak zırva :/

ayyy resmen hazıra konmus işte cnm bnm yengemde 0yle annem binbir türlü yemek yapar eder hala onun ıcın azdır yemek hop yengem cagırır dısarıda bir salata bir mangal:)kendide allahtan dürüst evde zor oluyor böyle kolay oluyor hem ev pislenmiyor der :)sizinkilerde aynı hesap hic kusura bakmasınlar ama bence resmen hazıra kacmak denir buna...

ayyy resmen hazıra konmus işte cnm bnm yengemde 0yle annem binbir türlü yemek yapar eder hala onun ıcın azdır yemek hop yengem cagırır dısarıda bir salata bir mangal:)kendide allahtan dürüst evde zor oluyor böyle kolay oluyor hem ev pislenmiyor der :)sizinkilerde aynı hesap hic kusura bakmasınlar ama bence resmen hazıra kacmak denir buna...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…