- 21 Kasım 2013
- 808
- 32
- 118
- 35
Merhaba kivfacim bu doktoru zaten irem hn onermisti yasal sebeplerden dolayi istemeyerekte olsa daha sonraki surecte beni takip edemeyecegini soyledi .tam alismisken ve beni tanimisken kritik bir donemde doktor sikintisi yasamak istemiyorum o nedenle simdiden degistirmeye karar verdim .bugun daha once tanidigim doktorumla gorustum galiba onunla yola devam edicem.yasalarimiz malesef bu konuyu cok korkutucu hale getirdigi icin hayir diyenlerede saygi gostermekten baska caremiz kslmiyor
canım donasyon bile olsa sonuç tüp bebek yani dr lar seni tüp bebek olarak takip edicekler . söylenmesi ne kadar doğru bilmiyorum yada söylenmeyi zorunlu kılan bi durum yoksa ben söylenmesi tarftarı değilim.yaptıran arkadaşlar daha iyi bilirler.bence arkadaşlar bu konuda deneyimlerini bizimle paylaşmalı çünki benim gibi donasyon yaptırıcak çok arkadaş var faydalı olur diye düşünüyorum sevgiler.
arkadaslarim, ben olsam sizin yerinizde hic mi hic donasyondan bahsetmem. ben burda mesela tüp bebek merkezinden takip edildim. ama normal kadin doktoru da o takibi yababilir. o zamanda yurtdisinda tüp bebek yaptircam derdim. kesinlikle donasyon demezdim. önemli olan sadece donasyonda bilmeniz gereken su: progesteron degeri gebe kaldiktan sonra bir hayli düsük oluyor basta, o yüzden progesteron ignesi verilmesi gerekebiliyor, progesteronun da gebelik ilerlemesi icin cikmasi gerek, o deger cok düsük olursa veya cikmazsa, gebelik ilerlemoyr, yani önemli bir konu. ama zaten progesteron ignesinin recetesini de kibris daki donasyon yaptan doktorlar veriyor.
ileri zamanda hastaneye yattiginiz zaman da kimseye demeyin......bir doktora söylersiniz, baskasina der, böylelikle insanlarin kulagina gidebilir ve benim düsüncem bazen dünya cok kücük oluyor ve tanidik ortaya cikabiliyor. ben sahsen öyle düsünüyorum birazda bu konuda sanirim tedirgin biriyim o yüzden ben hic bir doktora söylememyi karar vermistim.
canım benim bu haziranda gitmiştim maalesef olmadı.ben denemeden önce rahim filmi çekildim normal çıktı.acaba tekrar gerek var mı,ya da histereskopi falan çektirmeme gerek var mı?bilmiyorum.Firdevs hanım gerek yok dedi ama bilmiyorum.tekrar tam olarak tarih belli değil ama yaza olabilir.ben de şimdi bazı testler yaptırdım onların çıkmasını bekliyorum bakalım hayırlısıyla bu kez olur inşAllah.GÖRÜŞÜRÜZ
hayirli haftalar kizlar,
carsamba günü annemin doktoru %90 risk var hemen ameliyata alacagiz deyince apar topar Istanbul'a uctum. kabus gibiydi. persembe 7 saatlik ameliyat bitmek bilmedi. cok sükür herhangi bir komplikasyon olmadi ama annem halen yogun bakimda. 4 gün oldu insallah bugün cikar. ben almanya'ya döndüm. bu hafta calisip pazar günü ucacagim tekrar Istanbul'a. ocak ortasina kadar da kalacagim. ara ara gireye calisacagim orada ama olur da giremezsem hepinize simdiden bol bebisli yeni bir yil dilerim.
hayatimda gördügüm en cesur kadinlar sizi kocaman öpüyorum. anneligi inanin ki sizden daha cok kimse haketmemistir
merhaba senyoksunya kürtajda rahim zarar görmüş diyorsun bunu birazdaha açıklarmısın benimde ilk gebeliğimde kürtajım var sonrasında birdaha hamile kalamadım üç kere hitoroskobi oldum bana birşey yok dediler ama endometrum fazla kalınlaşmıyor enson denememde trasferde on buçuk dedi doktor olumsus olunca ben tekrar baktırdım dokuz buçuk olduğunu söylediler ALLAHIM HERKESİN KUCAĞINI BEBEKLE DOLDURSUN.Merhaba kardelen rahim film i çekinmiştim histreskopiye gerek yok ufacıkda birşey olsa rahim filminde görünür ve onun sonrasında histreskopi yapıyor doktorlar ama bu tarz film test vs bunların süresi ne kadar geçerlidir tam bilmiyorum ama yazın gideceğim diyorsun ilk transferde Haziran'da yaptırmışsın yani bir yıla yakın bir süre olacak tekrar gitmen bence gitmeden bir iki ay önce mutlaka çektir derim bu benim fikrim tabi maddi manevi yıpranıyorz en azından kafan rahat olur keşke bende ilk tarasfer öncesinde çektirseymisşm ama kısmet işte bir sorun vardır die hiç düşünmedim (transfer öncesi hamile kalmıştım düşük yaptım bu sebeble )çünkü ben normal şekilde hamile kalbiliyorumson kürtajımda rahime zarar vermişler malesefki en azından öğrenmiş olduk çektirmeden tekrar tarasfer yapılsaydı yine negatif sonuç alacaktık bundan sonra ne olur bilemeyiz Allah'ın takdiri inşallah pozitif haberler alırız Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah bu yolda tüm arkadaşlarım pozitif haberlerle dönerler .....Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Sevgiler...
hayirli haftalar kizlar,
carsamba günü annemin doktoru %90 risk var hemen ameliyata alacagiz deyince apar topar Istanbul'a uctum. kabus gibiydi. persembe 7 saatlik ameliyat bitmek bilmedi. cok sükür herhangi bir komplikasyon olmadi ama annem halen yogun bakimda. 4 gün oldu insallah bugün cikar. ben almanya'ya döndüm. bu hafta calisip pazar günü ucacagim tekrar Istanbul'a. ocak ortasina kadar da kalacagim. ara ara gireye calisacagim orada ama olur da giremezsem hepinize simdiden bol bebisli yeni bir yil dilerim.
hayatimda gördügüm en cesur kadinlar sizi kocaman öpüyorum. anneligi inanin ki sizden daha cok kimse haketmemistir
merhaba arkadaşlar,
en sonunda kararımızı verdik...Firidevs hanıma gidicez,içimize daha cok sindi...
biraz sitres oldum aralık adetimle tedaviye başlamak istediimizi İrem hanıma bildirdik..
bilgisi olan varsa bana kısaca yazabilirmi.adetin ilk günü arıyoruz tahmini ne kadar zaman sonra transfere gidiyoruz..
merhaba senyoksunya kürtajda rahim zarar görmüş diyorsun bunu birazdaha açıklarmısın benimde ilk gebeliğimde kürtajım var sonrasında birdaha hamile kalamadım üç kere hitoroskobi oldum bana birşey yok dediler ama endometrum fazla kalınlaşmıyor enson denememde trasferde on buçuk dedi doktor olumsus olunca ben tekrar baktırdım dokuz buçuk olduğunu söylediler ALLAHIM HERKESİN KUCAĞINI BEBEKLE DOLDURSUN.
Amin aminnnn Merak etme arkadaşım histereskopi olmuş bi sorun olsa mutlaka görünürdü endometrum kalınlaşmaması neye bağlı bununla ilgili bir bilgim yok drun en iyi bilgiyi verecektir mutlaka
Benim dr kürtaja ve düşüklere bağladı çünkü 3 kürtaj ve 5 düşüğüm varrahim çok zarar görmüş bendeki sorun bu ama sorun son kürtaj da olmuş sanırım kürtaj bakıldığında küçük birşey gibi görünüyor ama çok önemli bizler için drun yaptığı hatalardan ötütürü herşey olabilir okadar çok Dr a gittimki çoğu bunları söylediler inşallah seninde rahim kalınlığın istediğin gibi olur ... drun kim acab ilaç yetersizliğim geliyor benim ilk transferimde rahim kalınlığı çok iyidedi drum kaçtı hatırlamıyorum ama estrofem yetersizliğimi geliyor acaba tam kaç olması gerekiyormuş rahim kalınlığı ben adetimin 5 günü baktırdığımda Dr Ogün için çok iyi demişti ama transfer günü kaçtı bilmiyorum ogünde çok iyi demişti
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Kızlar doktoru Firdevs hanım olanlar transfer öncesi ve sonrası ilaç protokolünüzü yazar mısınız
yazı yazmasam da hergün mutlaka girip okuyorum. 3. negatif sonucun üzerinden bir ay geçti .kendimi başka şeylerle oyaladım.2 afacan yeğenim var. taa yurdun en uç köşesine onları görmeye bile gittim.10 gün gezdim oyun oynadım ders çalıştırdım yemek yedirdim .bir annenin yaşayabileceği herşeyi onlarla yaşayabiliyorum ALLAHIMA ŞÜKÜR. ama velhasıl içimdeki özlem beni durdurmuyor .
biliyorsunun bendeki sorun belki de burdaki bütün arkadaşlarımızdan daha ciddi.tüplerim yok.2 endometriosis ameliyatı .yapışıklıklar menepoz .5 tüp bebek denemesi 3 dnsyn. 15 yıldır uğraşıyorum artık 42 yaşındayım.üstelik son denemeden önce kıbrıstaki dr un arkadaşına gitmiştim ist da .o da rahim dokusunun bozuk olduğunu söylemişti doğuştan mış .ilaçla düzelmezmiş. bunu ilk defa duymuştum . oda öyle söyledi zaten daha önceki dr lar bahsetmedi dimi dedi bir de.
bu kadar olumsuzluktan sonra bile bir defa daha diyebiliyorum ya kendime şaşırıyorum .
ailem istemiyor denememi bu sefer yaparsam gizli yapacağız.ben hiç bir şekilde gizlilik taraftarı değilimdir. herşeyim açık ortadadır. herkese herşeyi söylerim .ama bu defa artık üzülmememi istediklerini bildiğim için saklayacağım bu benim için çok zor .
çok ünlü bir dr u tavsiye etti hazaneylül arkadaşım .bu konularda çok tecrübeli ve iyi .bu dr u ben de çok iyi biliyorum .rahim aameliyatları histereskopi ,düzeltme konusunda yurtdışında binlerce ameliyat yapmış. ona gir o sana dürüstçe olup olamayacağını söyleyecektir dedi. gideceğim. yapılabilecek birşey varsa yaptırıp sonra tekrar deneyeceğim.
aslında bir an önce olsun isterdim tüm bu işler ama para bitti.:)) toparlamak biriktirmek için zamana ihtiyaç var. eşimle de paylaştım bu düşünceyi .o hep hazır zaten. ama bu sefer maddiyat belimiziz fazla büktü.hayırlısı bakalım.
neyse kafanızı şişirdim çok.
yeni hamile olan arkadaşlarımız ı çok az görebiliyoruz genelde tedavi düşünenler giriyor.
eskilerimiz nerelerde (( sadece bebek arakdaşımızı görüyorum en sık girenler arasında).ALLAHIM ONLARI NAZARLARDAN KORUSUN.
efsune, fbli, rüzgarselin ,tunanehir ,rosadali ,lalita,laraxx nerelerdesiniz. sizin burda yazılarınız bize moral veriyordu .tamam artık düşünecek farklı şeyleriniz var ama yazmak size de iyi gelecektir ufak bir çaba yeterlidir dimi .
yeni başlayanlar hiç korkmasın .bu işe girenlerin %80 nini ilkinde olmasa bile ikinci üçüncü denemede ALLAHIN İZNİYLE bebeği oluyor. benim gbiler azınlık gruptayız şimdilik. inşallah O GÜNLERİ bizlerde görürüz.
herkese bol bebişli günler diliyorum.
hikayelerimiz benzer sanırım sende de endometriosis kistleri vardı ama benim bir de rahim dokusu bozukluğu var ki esas başa bela olan buymuş en son gittiğim dr un söylediği .doku bozukluğundan dolayı muhtemelen tutunamıyor embriyolar dedi.
ama doğru diyorsun çıkmadık candan ümit kesilmez ...
herşeye rağmen daha önce iki kere yaptırdığım hsg yi son bir kez eğer şu ünlü dr gerekli görürse tekrar yaptıracağım.herşey bu dr un dürüstlüğüne bağlı. mail attım kendisine çalışanı cevap verdi mutlaka gelin muayene olun en iyisini doğrusunu söyleyecektir dedi
bakalım ümit fakirin ekmeği. bir de ona gideceğim .
inşallah hayırlısı olsun hakkımda.
Allahım seni ve senin gibi bebek bekleyen isteyen tüm arkadaşlarımın yadımcısı olsun.kendine çok dikkat et.
bol bebişli günler diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?