rahim dokumun bozukluğu sanırım bende genetik .ateşli iltihapik hastalıklar bizim sülalede çok mevcut. akraba evliliği annem babam .kardeşim ve kuzenim akdeniz anemisi . yani bu kistler ilithaplar endometriosisler yapışıklıklar iltihabik durumdan kaynaklanıyor ve dr lar zaten varsa doku bozukluğun muayene sırasında bile söylüyorlar. zaten yapışıklık durumunda hsg yapıyorlar. spiral takıyorlar geçici bir iki ay sonra açılmasını bekliyorlar sonra tekrar tüp deniyorlar. eğer yumurtalıklardaki yapışıklık çözülmüyorsa alıyorlar zaten.
bu demekki normal yolla hamile kalamıyorsun .tüp bebek şart oluyor.
bendeki durum böyle bir şey yani.
hsglerin normalse korkacağın bir durum yok zaten.
dr ların böyle bir uyarıda bulunmadıysa rahimin düzgün demektir.
yazı yazmasam da hergün mutlaka girip okuyorum. 3. negatif sonucun üzerinden bir ay geçti .kendimi başka şeylerle oyaladım.2 afacan yeğenim var. taa yurdun en uç köşesine onları görmeye bile gittim.10 gün gezdim oyun oynadım ders çalıştırdım yemek yedirdim .bir annenin yaşayabileceği herşeyi onlarla yaşayabiliyorum ALLAHIMA ŞÜKÜR. ama velhasıl içimdeki özlem beni durdurmuyor .
biliyorsunun bendeki sorun belki de burdaki bütün arkadaşlarımızdan daha ciddi.tüplerim yok.2 endometriosis ameliyatı .yapışıklıklar menepoz .5 tüp bebek denemesi 3 dnsyn. 15 yıldır uğraşıyorum artık 42 yaşındayım.üstelik son denemeden önce kıbrıstaki dr un arkadaşına gitmiştim ist da .o da rahim dokusunun bozuk olduğunu söylemişti doğuştan mış .ilaçla düzelmezmiş. bunu ilk defa duymuştum . oda öyle söyledi zaten daha önceki dr lar bahsetmedi dimi dedi bir de.
bu kadar olumsuzluktan sonra bile bir defa daha diyebiliyorum ya kendime şaşırıyorum .
ailem istemiyor denememi bu sefer yaparsam gizli yapacağız.ben hiç bir şekilde gizlilik taraftarı değilimdir. herşeyim açık ortadadır. herkese herşeyi söylerim .ama bu defa artık üzülmememi istediklerini bildiğim için saklayacağım bu benim için çok zor .
çok ünlü bir dr u tavsiye etti hazaneylül arkadaşım .bu konularda çok tecrübeli ve iyi .bu dr u ben de çok iyi biliyorum .rahim aameliyatları histereskopi ,düzeltme konusunda yurtdışında binlerce ameliyat yapmış. ona gir o sana dürüstçe olup olamayacağını söyleyecektir dedi. gideceğim. yapılabilecek birşey varsa yaptırıp sonra tekrar deneyeceğim.
aslında bir an önce olsun isterdim tüm bu işler ama para bitti.:)) toparlamak biriktirmek için zamana ihtiyaç var. eşimle de paylaştım bu düşünceyi .o hep hazır zaten. ama bu sefer maddiyat belimiziz fazla büktü.hayırlısı bakalım.
neyse kafanızı şişirdim çok.
yeni hamile olan arkadaşlarımız ı çok az görebiliyoruz genelde tedavi düşünenler giriyor.
eskilerimiz nerelerde (( sadece bebek arakdaşımızı görüyorum en sık girenler arasında).ALLAHIM ONLARI NAZARLARDAN KORUSUN.
efsune, fbli, rüzgarselin ,tunanehir ,rosadali ,lalita,laraxx nerelerdesiniz. sizin burda yazılarınız bize moral veriyordu .tamam artık düşünecek farklı şeyleriniz var ama yazmak size de iyi gelecektir ufak bir çaba yeterlidir dimi .
yeni başlayanlar hiç korkmasın .bu işe girenlerin %80 nini ilkinde olmasa bile ikinci üçüncü denemede ALLAHIN İZNİYLE bebeği oluyor. benim gbiler azınlık gruptayız şimdilik. inşallah O GÜNLERİ bizlerde görürüz.
herkese bol bebişli günler diliyorum.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Allahım sabırlar versin. Buradaki tüm güçlü kadınlarımızın yaşadıklarına
katlanma sabrı versin yüce rabbim. Benim hikayemde 15 defa tüp 110 yumurta kaybı. Kuru otlara bakıp yeşermesini seyretmek, kuru dallardan filizleri seyrederek bak kuru ot bile yeşermiş, bataklıktaki yeşeren her türlü filiz bana bir umuttu. Bak bu da yeşermiş bunları düşünmek artık günümün bir parçası olmuştu. Eşime evlen beni bırak diyen ben. Maddi sıkıntı içinde olan ben. Para yok nasıl bir tedaviye başlayacağım diyen ben. En son umudu kesmişken hamile kalmak. Henüz benim için bu sıkıntı bitmiş değil hamileliğim sonuna kadar gidecekmiyim diyen ben. Bende histreskopi ile ameliyat oldum önce tüpün biri daha sonra diğer vs. bir sürü operasyonlar. Her işlemde bir umut bu sefer eş sperm durumu bozuktu mesala (testlerde normal gibi gözüküyor ama dna sı bozuk spermlerin- varikoselden dolayı ) Artık tıp çok ilerledi. Sperm ve yumurta olmazsa bile kök hücre ile yumurta ve sperm üretebilecekler. İnsan yaşlansa bile rahmi yaşlanmıyor. Rahmin olduğu sürece eminim ki sende hamile kalacaksın yüce rabbimden diliyorum. Öncelikle rahat ol tedavi de relaks olmaya çalış başka şeylerle meşgul ol mesela eminki sende mutlu sona ulaşacaksın.
Merhaba moony,ne kadar güzel o kadar emekten sonra bebeğine kavuşmuşsun inşallah hamileliğini sağlıkla tamamlayıp bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.canım benım esinde varikosel olduğunu ve DNA sının bozuk olduğunu söylüyorsun ,seninki sperm donasyonu muydu ,benim eşimdede variktüpel var ameliyat oldu bir doktor iyi düzelmiş diyor diğeri ameliyata gerek yoktu siz sağlıklısınız diyor ama neticede ben hamile kalamıyorum ne doğal nede tüp bebekle sonuçda iş geldi benim yaşıma dayandı ve bende artık bunu kabullenip yumurta donasyonu yaptırmaya karar verdim zaten .ama senin yazıyı görünce merak ettim gerçekten DNA bozuluyorum bunu nasıl öğrendiniz hangi doktor söyledi yazarsan sevinirim.sevgiler
Merhaba moony,ne kadar güzel o kadar emekten sonra bebeğine kavuşmuşsun inşallah hamileliğini sağlıkla tamamlayıp bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.canım benım esinde varikosel olduğunu ve DNA sının bozuk olduğunu söylüyorsun ,seninki sperm donasyonu muydu ,benim eşimdede varikosel var ameliyat oldu bir doktor iyi düzelmiş diyor diğeri ameliyata gerek yoktu siz sağlıklısınız diyor ama neticede ben hamile kalamıyorum ne doğal nede tüp bebekle sonuçda iş geldi benim yaşıma dayandı ve bende artık bunu kabullenip yumurta donasyonu yaptırmaya karar verdim zaten .ama senin yazıyı görünce merak ettim gerçekten DNA bozuluyorum bunu nasıl öğrendiniz hangi doktor söyledi yazarsan sevinirim.sevgiler
Merhaba ,benim eşimin ameliyatını yapan da Dr Teoman Kadıoğlu ameliyat sonrasında %40 düzelme olduğunu söyledi .inşallah gerçekten düzelmiştir de bu sefer mutlu sona ulaşırız .kafam rahat etsin diye olmazsa araştırıp birde DNA analizi yaptırırız.benim tüplerde birşey olmadığını söylediler hep temiz dendi sadece kullanılan ilaçlar yüzünden iki küçük ur oluşmuş onlarda şu aşamada riskli değilmiş. Çok teşekkürler canım .allah herkesin yardımcısı olsunMerhaba Canım
benimki yumurta donas. Ameliyatla spermleri düzeltik. Labaratuvar sonuçlarında sperm yumurtayı bozuyor dendi. Araştırmalarımda DNA nın bozulduğu bilgisine ulaştım. Doc.Dr.teoman Cem Kadıoğlu. "Varikoseli olana öncelikle tüp bebek, ICSI, aşılama gibi yardımlı üreme yöntemleri önerilmemelidir. Varikosel sperm hücresinin kromozomal yapısını bozarak (DNA fragmantasyonu) eşin yumurtasını dölleme gücünü azaltmakta; dölleme gerçekleşse dahi düşük olma ihtimali artmaktadır"
Şunu da söyleyeyim hasarlı tüplerin varsa kapattırma komple aldır. Yoksa yine olmuyor.Pr.olan dr. söylemişti. Alınması gerekir İnşallah mutlu sona ulaşırsın.
Canım biz forumda bunu daha önce konuşmuştuk.formda bu testi efsune arkadaşımızın eşi yaptırmıştı.her yerde yapılmıyor sanırım.testin adı spermde DNA hasar tespiti.eğer sorun varsa duruma göre tedavi öneriyorlar.efsune arkadaşımızın DNA testlerinde belli oranda hasar vardı.ama hamile kaldı.tabii birde tup bebek yapılan merkesde ımc yönteminin kullanılması çok önemli.
Sağol canım söylediğin testi araştırıcam en azından kafam rahat yola çıkarım. Daha önceki denemelerimizde zaten IMF tekniği kullandılar bunu özellikle istedik fakat buna rağmen olmadı yüzden içimde hala şüpheler var acaba DNA hasarımı diye .çünkü eğer DNA hasarı varsa yumurta donasyonunda da elimiz boş dönmek istemiyorum.
yazı yazmasam da hergün mutlaka girip okuyorum. 3. negatif sonucun üzerinden bir ay geçti .kendimi başka şeylerle oyaladım.2 afacan yeğenim var. taa yurdun en uç köşesine onları görmeye bile gittim.10 gün gezdim oyun oynadım ders çalıştırdım yemek yedirdim .bir annenin yaşayabileceği herşeyi onlarla yaşayabiliyorum ALLAHIMA ŞÜKÜR. ama velhasıl içimdeki özlem beni durdurmuyor .
biliyorsunun bendeki sorun belki de burdaki bütün arkadaşlarımızdan daha ciddi.tüplerim yok.2 endometriosis ameliyatı .yapışıklıklar menepoz .5 tüp bebek denemesi 3 dnsyn. 15 yıldır uğraşıyorum artık 42 yaşındayım.üstelik son denemeden önce kıbrıstaki dr un arkadaşına gitmiştim ist da .o da rahim dokusunun bozuk olduğunu söylemişti doğuştan mış .ilaçla düzelmezmiş. bunu ilk defa duymuştum . oda öyle söyledi zaten daha önceki dr lar bahsetmedi dimi dedi bir de.
bu kadar olumsuzluktan sonra bile bir defa daha diyebiliyorum ya kendime şaşırıyorum .
ailem istemiyor denememi bu sefer yaparsam gizli yapacağız.ben hiç bir şekilde gizlilik taraftarı değilimdir. herşeyim açık ortadadır. herkese herşeyi söylerim .ama bu defa artık üzülmememi istediklerini bildiğim için saklayacağım bu benim için çok zor .
çok ünlü bir dr u tavsiye etti hazaneylül arkadaşım .bu konularda çok tecrübeli ve iyi .bu dr u ben de çok iyi biliyorum .rahim aameliyatları histereskopi ,düzeltme konusunda yurtdışında binlerce ameliyat yapmış. ona gir o sana dürüstçe olup olamayacağını söyleyecektir dedi. gideceğim. yapılabilecek birşey varsa yaptırıp sonra tekrar deneyeceğim.
aslında bir an önce olsun isterdim tüm bu işler ama para bitti.:)) toparlamak biriktirmek için zamana ihtiyaç var. eşimle de paylaştım bu düşünceyi .o hep hazır zaten. ama bu sefer maddiyat belimiziz fazla büktü.hayırlısı bakalım.
neyse kafanızı şişirdim çok.
yeni hamile olan arkadaşlarımız ı çok az görebiliyoruz genelde tedavi düşünenler giriyor.
eskilerimiz nerelerde (( sadece bebek arakdaşımızı görüyorum en sık girenler arasında).ALLAHIM ONLARI NAZARLARDAN KORUSUN.
efsune, fbli, rüzgarselin ,tunanehir ,rosadali ,lalita,laraxx nerelerdesiniz. sizin burda yazılarınız bize moral veriyordu .tamam artık düşünecek farklı şeyleriniz var ama yazmak size de iyi gelecektir ufak bir çaba yeterlidir dimi .
yeni başlayanlar hiç korkmasın .bu işe girenlerin %80 nini ilkinde olmasa bile ikinci üçüncü denemede ALLAHIN İZNİYLE bebeği oluyor. benim gbiler azınlık gruptayız şimdilik. inşallah O GÜNLERİ bizlerde görürüz.
herkese bol bebişli günler diliyorum.
larax geç oldu ama hayırlı olsun.sağ salim kucağına almak nasip olsun. yeni arkadaşlar var hoşgeldiniz inşallah bebişlerinize kavuşursunuz. ben 3. negatiften sonra bayağı uzaklaştım forumdan şimdi adetimi bekliyorum 4 .deneme için bu sefer donmuşlarla işim kolay iğne yok.bi arkadaş sperm dons. yaptıran arıyordu kusura bakmasın adını hatırlayamadım pek umut verecek öyküm yok ama yardımcı olabilirim sık girmesemde özelden yazarım.
ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN İNŞALLAH
hayırlısıyla kucağına alman dileğiyle
sevgiyle kal
Merhaba kızlar
Yumurta donasyonu ve maliyetleri hakkında beni bilgilendirirmisiniz((
canim benim, insallah bu defa seninde yüzün güler canim.........!! dualarimiz seninle...desene bu sene transfer olucak? yoksa adetin ocak gibi mi gelicek - nasil planladiniz, kac tane dondurulmusun var?[/QUOTE
canım çok teşekkür ederim. inşallah bir kaç güne adetim gelir inşallah yılbaşından önce transfer olur 4 donmuş var 2 tane transfer eilecek inşallah güzelce çözülürlerse içim içime sığmıyor inşallah Allahım bu sefer yüzümüzü güldürecek bebişlerini öpüyorum.
arkadaşlar bu aralar çok giremiyorum arada bir okuyup çıkıyorum. bende bir değişiklik olmadığı için yazacak bir şey bulamadım
yeni gelen arkadaşlar hoş geldi hamile arkadaşlar allah kucağınıza almayı nasip etsin. yaptıracak olanlara da( benim gibi) allah yardımcımız olsun.
bu gün aklıma bir şey geldi arkadaşlar menepozdan sonra donasyon yaptıranlar lütfen bana (özelden de olabilir ) yardımcı olabilirmi kim menepozdan sonra yaptırdı bilmediğim için hepinize yazdım bazı soracaklarım var. iyi akşamlar.
Canım menepozdan sonra derken ..yani Ben mesela erken menepoza girdiğim için menepozdan yaklaşık dokuz yıl sonra yaptırdım. Bilginisa arkadaşımızda erken menepozdu.sormak istediklerini sorabilirsin.özelden pek yazamıyorum.cepte ayarlarda bir sorun var sanırım.menepoz olayına takılma .zaten gitmeden önce ilaç yardımıyla adet olman sağlanıyor.önemli olan rahim tabakasının istenilen kalınlığa gelmesdir.rahim şeklinde ciddi bozukluklar olmamasıdır.gene takıldığın şeyleri sor Cnm ...
canim nasilsin? kacinci haftadasin su an? gözükümüyor yazilarinin akalmış a. nasil hissediyosun kendini, geceleri uyku uyutorlarmi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?