aysevi merhaba sende berk beyde transfer olmulsun galiba nasıldı memnunmusun bu arada bebeklerin ömürlü olsun annesine babasına hayırlı evlat allahına iyi bir kul olsun işallah vaktin olursa berk bey ile ilgili tecrübelerini yazarsan sevinirim
benimkilerde biri kız biri erkek çift yumurta ikizi olunca cinsiyetlerde farklı oluyor bende şikayet edeceğimi hiç düşünmüyorum bu kadar istekten sonra yardımcı şuan yok ama alacağım bende zaten kaynana anne kardeş elti hep yakınlar ne yapalım eminimki onlara sarıldığında kokusunu duyduğunda sıkıntı falan kalmıyordur şikayeti unutuyorsundur evinin içi bebek sesleri ile yankılanıyordur çok güzel bi durum allah bizede nasip etsin.....sağlıkla sıhhatle onları bize bizi onlara kavuştursun allahım....öpüyorum onları o buruşuk yanaklarından küçük parmaklarından
Nİlllll35,
selam hoşgeldin....
Türkiyede takibi yapan doktor adlarını burada vermemek yerinde bir karar....
Yasalar çok net bizde kurallara uyalim...
Sevgili efsune,
Uyarın için teşekkür ederim.... Zira o soruyu nilllll35 e ben sordum. Donasyon Türkiyede yasal değil evet ama Türkiyedeki doktorlar donasyon yapmıyor zaten.Tüp bebek uygulaması öncesi hazırlık yaptırıyorlar... Ben bu forumda daha eski sayfalarda hazırlık aşamasında veya sonrasında tavsiye edilmiş doktor isimleri görmüştüm. Bu nedenle -aslında biraz da tereddütle- sordum;özelden görüşemediğimden.... Her ne ise, tedavi öncesi kendi doktorumuzdan alırız o ismi... Sevgilerimle....
canım hayırlısı olur işallah iş içinmi geldiniz izmire izmir güzel bir şehirdir insanları cana yakındır cabuk adapte olursun ben doktorun adını veremiycem sana bu konuda kendisinin bir hayli katı kuralları var ama izmirde bir kaç doktora gittim ben hepsi aynı şekilde tavsiyelerde bulundu araştır en iyi tüp bebek merkezlerinden birinin doktoru ki bir kaç tane var zaten onlarda mutlaka yardımcı olacaklardır bizim bu doktora gitmemizin sebebi eşimin arkadaşı ama diğerleride iyiydi işallah bana kızmıyorsundur..ama yapılan ilaçlar ve tedavi sürecini konuşursak birbirimize yardımcı olabiliriz.benimde 100 msj dolmadı o yuzden bende özelden atamıyorum.29 yaşındayım ben ilk denemem olacak zaten birde sigara içiyordum 1 hafta oldu bırakmak için gercekten buyuk caba sarfediyorum3 ay öncesinden bırakmak yeterli olurmu bu konuda bilginiz varmı acaba.
birde sen daha önce denedin mi denediysen hangi merkez ve işlemler ne şekilde transfer işlemini anestezi ilemi gerçekleştiriyorlar birde yeme içme konusunda doktorunuz tavsiyelerde bulundumu onu merak ediyorum tabi cyclo diye ilaç kullanıyorum 2 ayda 6 kilo aldım inanılmaz iştahımı actı şuanda 6 kilo fazlam var sizdede bu şekilde etkiler oldumu
canım ben transfer sürecimi syf 158 den itibaren anlatmışım istersen o sayfaları oku.çok ayrıntılı anlatmıştım birkaç sayfa önce ve sonrasınıda oku.hitle ikisini kıyasladığımıda hatırlıyorum..iyi dileklerin için çok teşekkür ederim darısı seninde başına olsun inşallah..
Evet canım iş için geldik.. Tabii ki kızmıyorum..Sorma sebebim daha önce forumda bu tip bilgiye ulaşmıştım tesadüfen, bu yüzden sorulabilir gibi geldi...sen zaten forum kuralı dışında özel nedenle vermek istemiyorsun saygı duymak gerekir... Zaten en iyi tüp bebek merkezi demen benim için yeterli oldu çünkü izmir çok büyük değil...
Sigarayı bırakma kararın çok yerinde...ne kadar erken bırakırsan o kadar iyi. Ayrıca eşin sigara içiyorsa kesinlikle en az 3 -4 ay öncesinden bırakmalı. Çünkü sigaranın spermler üzerinde çok olumsuz etkisi var. Eşinin sperm kalitesi veya morfolojisi nasıl? Çünkü yumurta donasyonu yaptırsan bile gebelik oluşması ve sağlıkla devam etmesi için sperm kalitesi de çok önemli. Mesela döllenmenin 3. gününden sonra gelişimi duran veya yavaşlayan embriyolardan büyük ölçüde sperm sorumlu... Yani eşin de şu andan itibaren önlemler alıp,kendine dikkat etmeli belki takviyeler alabilir..
Ben daha önce 3 kez denedim. Doktorum HİT idi. Aslında Kıbrısta çalışıyor,ama Türkiyede de İstanbul Alman Hastanesinde uygulama yapıyordu. Şimdi ben de donasyon düşünüyorum... Tüp bebek transferi çok kısa ve çok basit.. normal jinekolojik muayene olduğunu farzet..o kadar,anestezilik bir durum yok. İnce bir pipet içinde embriyolarını getiriyor embriyolog ve doktorun dikkatlice rahime yerleştiriyor...Sonra kliniğin durumuna göre 30 dk. veya 2 saate dinlenip sonra ağır işler yapmamak şartıyla günlük hayatına dönüyorsun.
Kilo konusuna gelince 2 ayda 6 kg. çok elbette. Ben de kilosu çok değişmeyen ve kilolu olmayan biri olarak bir kaç kilo almıştım ama dışardan pek anlaşılmadı ..50 iken 52,5 oluştum :)) Ne yazık ki bu hormon ilaçları iştah açıyor, dikkat etmelisin. Ne bileyim, mesela lifli beslenmeye çalış;bol sebze meyve, tahıl... Esmer veya kepek ekmek kullan. Yani acıktığında mideni uzun süre tok tutacak yiyeceklere yönel ve tabi ki doktorundan da bilgi al. Bir diyetisyenle görüş,ama ben insanın en iyi kendisinin vücudunu tanıdığını düşünüyorum ve irade ile ilişkili kanaatindeyim. Eğer iradeni aşan şekilde açlık duyuyorsan mutlak uzmana başvurmalısın kimbilir belki insülin direncin yüksektir mesela...Ayrıca denemeden önce d3 vitaminini mutlaka ölçtür...
Umarım sorularını yanıtlayabildim.... Sevgiyle kal...
teşekkür ederim işallah bizlerinde mutlu haberleri olur
Sevgili anisha,
Gelişmeler nasıl? Seni merak ediyoruz??? Umarım her şey yolunda ve güzel olacak.... Bizi habersiz bırakma... Sevgilerimle...
merhaba fbli ,
biz malum 17 eylül haftası ispanya seyahatimiz vardı fakat benim yanlış ilaç kullanmam sebebiyle transferim o hafta gerçekleşemedi ama yinede biz ispanyaya gittik eşim sperm verdi , yumurtalar döllendi ve donduruldu . ben tekrar ilaç kullanıyorum ve 29 ekimde transferim gerçekleşecek bu sefer inşallah bir sorun daha çıkmazsa . inşallah olumlu bir haber verebilirim sizlere . bu aralar herkesden güzel haberler geliyor bu haberlerin dahada çoğalması dileğiyle .
merhaba fbli ,
biz malum 17 eylül haftası ispanya seyahatimiz vardı fakat benim yanlış ilaç kullanmam sebebiyle transferim o hafta gerçekleşemedi ama yinede biz ispanyaya gittik eşim sperm verdi , yumurtalar döllendi ve donduruldu . ben tekrar ilaç kullanıyorum ve 29 ekimde transferim gerçekleşecek bu sefer inşallah bir sorun daha çıkmazsa . inşallah olumlu bir haber verebilirim sizlere . bu aralar herkesden güzel haberler geliyor bu haberlerin dahada çoğalması dileğiyle .
evet canım o transferde hamile kaldım.ilk değerimde 157 idi sanırım.ama ikiz oldu gerçekten süpriz oldu bizim için...ayrıca başıma bir sürü şey geldi..transfer sonrası kanamam olunca ben olmadığını düşünüp tatile kapadokyaya gittim.yedik içitk gezdik tozduk.dönüşte kapının önünde yere kapaklandım..ayağım şişti ve birkaç gün yattım.yani bu kadar olaya rağmen bebeklerimi kucağıma aldım.demekki zamanı gelmişti..zaten ayağım için röntgen çektirmem gerekiyordu ve ben öncesinde ne our neolmaz diye ultrasona girdim ve iki kese görünce şok olduk.çünkü kanamam olduğu gün kan tahlili yaptırmıştım ve beklenen iki kat artış olmamıştı.ve bizde o yüzden hemen b planına geçtik tatile gittik..aysevi okumaya calıştım 200 kadar geldim fakat yoğun calıştığım için cok fazla bakamıyorum aslında berk beyin kliniğinden cok fazla memnun kammamışsın anladığım kadarı ile sonuçta ilk ölçümünde pozitif cıkmış peki yanlış anlamazsan berk beyin yaptığı o transferlemi geldi dünyaya bebeklerin sonucunu gerçekten cok merak ettim ama vaktim olmadığı için okuyamıyorum yanıtlarsan sevinirim:)
Selam anisha,
Bir ispanyol sitesinde senin klinik değil ama diger barselonadaki 3klinikte denemeler eger basarisiz olursa 3. Den sonra tum jklinik masraflarinin %75ini geri ödüyorlarmis..ilginç geldi..
Bende 18 kasimda gidiyorum ama ön görüşme icin. Bu arada barselona İVF diye bir yer var acayip büyük bir yer nispeten ucuz gözüküyor.. Ben de maillerime cevap bekliyorum..
Tek kafama takilan 2 embryo transfer etmeleri ama diğer yandan donör konusunda dünyada sayili bir ülke. İngilizce ve almanca kaynaklardan okuduğum kadari ile 72 milletten adam bu kliniklere geliyor..
Sevgiyle kal..
Canım herseyin doğalı en iyisiymis bunu gördüm ameliyatta birsey hissetmedim ama sonrasi hareket kisitliligi acısından cok zor oldu 2 tane bebek var ortada ve sen ağrıdan sızıdan bişey görmüyorsun ki benim epidural sonrasi kateter çıkmadan 2 gun boyunca aynı yerden sürekli ilac verildi ağrı hissetmedim ama hala iki buklum yürüyorum.ameliyat yeri gergin karnım sis...ve ben bir kuvozdeki kıza koşmak diger taraftan evde oğlanla ilgileneceğim diye hic dinlenmedigim icin ayak bileklerim korkunç şişti ve belim kopacak gibi ağrıyor. Halbuki normal doğurma imkanım olsa oncesi sıkıntılı ama sonra bebek gelince hersey bitiyor ve bebeklerle ilgilenebiliyorsun....Yani yapabilen herkese normal dogum tavsiye ederim.
Selam anisha,
Bir ispanyol sitesinde senin klinik değil ama diger barselonadaki 3klinikte denemeler eger basarisiz olursa 3. Den sonra tum jklinik masraflarinin %75ini geri ödüyorlarmis..ilginç geldi..
Bende 18 kasimda gidiyorum ama ön görüşme icin. Bu arada barselona İVF diye bir yer var acayip büyük bir yer nispeten ucuz gözüküyor.. Ben de maillerime cevap bekliyorum..
Tek kafama takilan 2 embryo transfer etmeleri ama diğer yandan donör konusunda dünyada sayili bir ülke. İngilizce ve almanca kaynaklardan okuduğum kadari ile 72 milletten adam bu kliniklere geliyor..
Sevgiyle kal..
canım 5 kez donasyon yaptıran biri olarak sana tavsiyem hic gerilmene gerek yok. rahat ol.
eğer yumurta donasyonu ise zaten doktorun sana alacağın ilaçaları söyleyecek. sende güvendiğin bir doktora rahim kalınlığını ölçtürmeye gideceksin o kadar.
gittiğin doktora donasyon demenede gerek yok. atıyorum izmir de isen istanbulda tranfsferim olacak doktor rahim kalınlığımı öğrenmek istedi. dedinmi devlet hastanelerinde bile bakıyorlar.
rahat ol umarım sen benim kadar uğraşmazsın
Selam anisha,
Sevgiyle kal..
Efsune12 merhaba,
Sizinde Barcelona'yı tercih etmenizin bir sebebi var mı, merakımdan soruyorum?
:)
Barcelona'
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?