canım ben transfer sürecimi syf 158 den itibaren anlatmışım istersen o sayfaları oku.çok ayrıntılı anlatmıştım birkaç sayfa önce ve sonrasınıda oku.hitle ikisini kıyasladığımıda hatırlıyorum..iyi dileklerin için çok teşekkür ederim darısı seninde başına olsun inşallah..

canım çift yumurta ikizlerinin,mutlaka biri kız diğeri erkek olacak diye diye birşey yok..tek yumurta ikizleri zaten aynı cinsiyette oluyor.ama bizimklier tüp bebek olduğu için çift yumurta ikizi oluyorlar.aslında onlar sadece aynı gün doğmuş iki ayrı kardeş...seninkilerinin cinsiyetninde böyle olması çok güzel..allah tamamına erdirsin canım..

Son düzenleme:

Evet canım iş için geldik.. Tabii ki kızmıyorum..Sorma sebebim daha önce forumda bu tip bilgiye ulaşmıştım tesadüfen, bu yüzden sorulabilir gibi geldi...sen zaten forum kuralı dışında özel nedenle vermek istemiyorsun saygı duymak gerekir... Zaten en iyi tüp bebek merkezi demen benim için yeterli oldu çünkü izmir çok büyük değil...
Sigarayı bırakma kararın çok yerinde...ne kadar erken bırakırsan o kadar iyi. Ayrıca eşin sigara içiyorsa kesinlikle en az 3 -4 ay öncesinden bırakmalı. Çünkü sigaranın spermler üzerinde çok olumsuz etkisi var. Eşinin sperm kalitesi veya morfolojisi nasıl? Çünkü yumurta donasyonu yaptırsan bile gebelik oluşması ve sağlıkla devam etmesi için sperm kalitesi de çok önemli. Mesela döllenmenin 3. gününden sonra gelişimi duran veya yavaşlayan embriyolardan büyük ölçüde sperm sorumlu... Yani eşin de şu andan itibaren önlemler alıp,kendine dikkat etmeli belki takviyeler alabilir..
Ben daha önce 3 kez denedim. Doktorum HİT idi. Aslında Kıbrısta çalışıyor,ama Türkiyede de İstanbul Alman Hastanesinde uygulama yapıyordu. Şimdi ben de donasyon düşünüyorum... Tüp bebek transferi çok kısa ve çok basit.. normal jinekolojik muayene olduğunu farzet..o kadar,anestezilik bir durum yok. İnce bir pipet içinde embriyolarını getiriyor embriyolog ve doktorun dikkatlice rahime yerleştiriyor...Sonra kliniğin durumuna göre 30 dk. veya 2 saate dinlenip sonra ağır işler yapmamak şartıyla günlük hayatına dönüyorsun.
Kilo konusuna gelince 2 ayda 6 kg. çok elbette. Ben de kilosu çok değişmeyen ve kilolu olmayan biri olarak bir kaç kilo almıştım ama dışardan pek anlaşılmadı ..50 iken 52,5 oluştum :)) Ne yazık ki bu hormon ilaçları iştah açıyor, dikkat etmelisin. Ne bileyim, mesela lifli beslenmeye çalış;bol sebze meyve, tahıl... Esmer veya kepek ekmek kullan. Yani acıktığında mideni uzun süre tok tutacak yiyeceklere yönel ve tabi ki doktorundan da bilgi al. Bir diyetisyenle görüş,ama ben insanın en iyi kendisinin vücudunu tanıdığını düşünüyorum ve irade ile ilişkili kanaatindeyim. Eğer iradeni aşan şekilde açlık duyuyorsan mutlak uzmana başvurmalısın kimbilir belki insülin direncin yüksektir mesela...Ayrıca denemeden önce d3 vitaminini mutlaka ölçtür...
Umarım sorularını yanıtlayabildim.... Sevgiyle kal...

Son düzenleme:

teşekkür ederim işallah bizlerinde mutlu haberleri olur

tabikide yardımcı oluyorsun teşekkür ederim burada öğrendiğim herşeyi not olaıyorum bunlara bugün d3 vitamini eklendi tecrübe en iyi öğrenme şekliymiş gerçekten faydalı bir form olmuş bu sende sevgiyle kal:)

bişey sormak istiyorum sana.
burada hep doktor klinik ilaç vs gibi sorular ve kaygılar paylaşılıyor hep okuyorum çok yazmasamda. sen bu karara kendini nasıl hazırladın. duygusal kaygıların var mı? vardıysa aşmayı nasıl başardın. başka genlerle doğacak bir çocuğa annelik yapmak çok değişik olmalı duygularını paylaşırsan çok sevinirim

teşekkür ederim işallah bizlerinde mutlu haberleri olur

aysevi okumaya calıştım 200 kadar geldim fakat yoğun calıştığım için cok fazla bakamıyorum aslında berk beyin kliniğinden cok fazla memnun kammamışsın anladığım kadarı ile sonuçta ilk ölçümünde pozitif cıkmış peki yanlış anlamazsan berk beyin yaptığı o transferlemi geldi dünyaya bebeklerin sonucunu gerçekten cok merak ettim ama vaktim olmadığı için okuyamıyorum yanıtlarsan sevinirim:)

Sevgili anisha,
Gelişmeler nasıl? Seni merak ediyoruz??? Umarım her şey yolunda ve güzel olacak.... Bizi habersiz bırakma... Sevgilerimle...

merhaba fbli ,
biz malum 17 eylül haftası ispanya seyahatimiz vardı fakat benim yanlış ilaç kullanmam sebebiyle transferim o hafta gerçekleşemedi ama yinede biz ispanyaya gittik eşim sperm verdi , yumurtalar döllendi ve donduruldu . ben tekrar ilaç kullanıyorum ve 29 ekimde transferim gerçekleşecek bu sefer inşallah bir sorun daha çıkmazsa . inşallah olumlu bir haber verebilirim sizlere . bu aralar herkesden güzel haberler geliyor bu haberlerin dahada çoğalması dileğiyle .

nasılsın tosuncuk nasıl:) kilosunu merak ettim söylersen sevinirim
en çok merak ettiğimde eltin nasıl bi sorun yok dimi kontrole gittimi insanın etrafında aynı kaderi paylaşan birilerinin olması çok güzel çok şanslısın bu konuda inşallah sağlıcakla bebişlerimizi kucağımıza alırız doktorun tarih verdimi sanırım sezeryan olucak etrafımdaki sezeryan doğum yapanlar tabi isteğe bağlı yapanlar bisorun olmazsa genelde 39.haftanın içinde yapmışlar acaba bizimde öyle olurmu bu yüzden tarih verdimi diye sordum benim biraz rahatsızlıklarım var en geç bende 39da istiyorum tabi isteğe bağlı olmuyo ama bakıcaz artık kendine ve bebişe iyi bak :)

Sevgili Anisha, çok az zaman kalmış... İnşallah gidip bebeklerini alıp geleceksin... Gelişmeleri bekliyoruz merakla... Sevgiler...

Selam anisha,
Bir ispanyol sitesinde senin klinik değil ama diger barselonadaki 3klinikte denemeler eger basarisiz olursa 3. Den sonra tum jklinik masraflarinin %75ini geri ödüyorlarmis..ilginç geldi..

Bende 18 kasimda gidiyorum ama ön görüşme icin. Bu arada barselona İVF diye bir yer var acayip büyük bir yer nispeten ucuz gözüküyor.. Ben de maillerime cevap bekliyorum..

Tek kafama takilan 2 embryo transfer etmeleri ama diğer yandan donör konusunda dünyada sayili bir ülke. İngilizce ve almanca kaynaklardan okuduğum kadari ile 72 milletten adam bu kliniklere geliyor..
Sevgiyle kal..

sizleri uzun zamandır takip ediyorum bebek hasreti çekenlerin içinde en zor kararları alanlarsınız
bebeklerini kucağına alıcağı günü bekleyenlere rabbim sağ salim kavuşmayı nasip etsin
tedavi sürecinde olanlarada rabbim yardım etsin emekleri karşılığını bulsun inşallah.

benim sizlere sormak istediğim şu
benim 4 düşüğüm var bünyem eşimin kromozomlarını kabul etmiyor şuanda bununla ilgili tedavi görüyorum.
ve kafama yatan bir şey var eğer yine düşükle sonuçlanırsa taşıyıcı anne bulmayı düşünmeye başladım bu konuda deneyimi olan varmı yada bilidiğiniz birileri varmı sizce ne kadar doğru bir karar olur bu ?

evet canım o transferde hamile kaldım.ilk değerimde 157 idi sanırım.ama ikiz oldu gerçekten süpriz oldu bizim için...ayrıca başıma bir sürü şey geldi..transfer sonrası kanamam olunca ben olmadığını düşünüp tatile kapadokyaya gittim.yedik içitk gezdik tozduk.dönüşte kapının önünde yere kapaklandım..ayağım şişti ve birkaç gün yattım.yani bu kadar olaya rağmen bebeklerimi kucağıma aldım.demekki zamanı gelmişti..zaten ayağım için röntgen çektirmem gerekiyordu ve ben öncesinde ne our neolmaz diye ultrasona girdim ve iki kese görünce şok olduk.çünkü kanamam olduğu gün kan tahlili yaptırmıştım ve beklenen iki kat artış olmamıştı.ve bizde o yüzden hemen b planına geçtik tatile gittik..

Merhaba Efsune,
Bende masrafları karşılamayla ilgili böyle bişey hiç duymadım ama eğer doğruysa güzel bişey :) İvf yi bende duydum hatta gittiğim doktorlardan biri orayı söylemişti bana , İstanbula da bir yerleri var diye biiyorum . Benim doktorumda 2 embryo transfer ediyor sanırım yaşa göre belirliyorlar ve üçüz dördüz gebelikleri engellemek için . Türkiyede de artık malum 35 yaş altına tüp bebekte 1 embryo transferi yapılıyor . Bana söylenen eğer imkan varsa bu işlem için Amerika yoksa kesinlikle İspanyanın tercih edilmesi , çünkü inanılmaz başarılı ve yoğunlar . ben iletişime geçtiğimden itibaren 5-6 aydır bekliyorum öyle hemen atla gel demiyorlar en doğrusunu seçiyorlar . Sonunda bende 28 ekimde bebeklerime doğru uçuyorum inşallah :))))

sizin hikayemiz bana umut verdi nedense.Bizde uzun zamandir artik zor da olsa bir karar aldik...Ne pahasina olursa olsun herseye inat bir evlat sahibi olmak istiyoruz.Burda bununla ilgili cok degisik yorumlar okudum.Olumlu veya olumsuz.Herkezin görüsüne saygi duyyorum.Bende bu yolu secmekle mahkum kalmak istemezdim elbette ama o arzu o kadar büyükki birsey yapamiyorsun.Öncelikle sizleri tebrik ediyorum.Allah bagislasin.Burda henüz cok yeniyim ve mesajim size ulasirmi bir gün bilemiyorum ama basta yazdigim gibi ...Bir Umut!!! Ilk olarak Kibris olara duydum bir kac yer ve halil ibrahim Tekin ismi yogun gecti.Bu durumda tabi insanin akli karisiyor.Iyi ellerde olmak cok mu sans gerektirir yoksa bir kac yer mi arastirmak iyidir bilemiyorum.Belki sizin tavsiyeleriniz vardir...Her düsünceye acigim.Hastane hakkindada hic bir fikrim yok.Birde Murat Vural adinda bir doktor duydum...Bizim birde yurt disinda yasiyor olmamiz isi biraz daha zorlastiriyor galiba....her alacagim bilgi icin size simdiden cooooooooook cok tsk ederim....Bir umutla bekliyorum....

İnşallah her ikiniz de hayırlı haberlerle dönersiniz. Yolunuz açık olsun, şansınız bol olsun.

:)

Merhaba benimdeolacak:)

Defalarca tüp bebek yaptırılıyor ama donasyon için bu kadar deneme yapmaya gerek olacağını düşünmemiştim Sanki bu işlem daha rahat sonuca ulaşılan bir işlem gibi gelmişti. Forumda insan her geçen bir şey öğreniyor. Sabırlı olmak, amacına ulaşmak için durmadan denemek, denerken de ruh sağlığına sahip çıkmak gerçekten zor. Bazen düşünüyorum baştan vazgeçilse hiç denenmese bugünkü sonuçlar elde edilmeyecek, bebekler kucaklara alınmayacaktı. Hakkımızda her şeyin hayırlısı, allah tamamına erdirsin.

Efsune12 merhaba,

Sizinde Barcelona'yı tercih etmenizin bir sebebi var mı, merakımdan soruyorum?

Barcelona'

Efsune12 merhaba,

Sizinde Barcelona'yı tercih etmenizin bir sebebi var mı, merakımdan soruyorum?

Barcelona'

İspanya ve brükselde donörlere bir sürü genetik test ve psikolojik test yapiyorlar.. Onun icin zaten iki kati fiyat.. Bebeğin sağlığı için bu konu benim önceliğim zaten çok geç anne olunuyor birde genetik bir sağlık sorunu olmasin diye..
Ama hayatta kısmettn başka bir şey değil. Hakkima hayirlisi.. Hepimize..:)))@

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…