Derdin derdimdir kuzumMerhaba arkadaşlar
Bende de olumlu haberler yok maalesef.
5. Negatif tüp bebekten sonra bir yandan donasyon araştırmaları bir yandan kendimizi toparlanma derken çok zorlanıyorduk.
Yalan değil, maddi manevi süründük kocamla. Allah'ım beterinden saklasın, şükür bugünlerimize diye diye hep ikimiz birbirimize destek olduk.
Yılbaşından 1,2 hafta önce yine adet olmuyorum, menapoz mu yükselen tiroid mi diye kan vereyim dedim. İlla beta hcg bakalım dediler, 0 küsurlu rakam çok ağlattığı için istemiyorum dedim, doktor dinlemedi, baktı.
Sonuçlar açıldı.
Beta 277
2 gün sonunda 690 küsur
2 gün sonra 1400 küsur
Deliriyoruz karı koca
Kese görüldü
Kalp attı
Öyle muhteşem günlerdi ki
Az mı şükrettik az mı sadaka dağıttık diye sorguluyorum kendimi...
Pazartesi oksapar ve crione jel yazdırmak için hastanede ölçülen tansiyon 19-10.
Hemen kardiyoloji sevk, tansiyon hapı başladı, bu haftayı raporla kapattı. Eve geçerken kanamam geldi. Hemen kliniğe koştuk, aspirini kes, o yapmış, bebek sağlıklı, kalp atışı hızlı.
Salı kanama devam, yeniden doktora koş, kese sağlıklı, kalp atıyor.
Çarşamba kanama arttı, üniversite hastanesine koştuk, kese sağlıklı, kalp atıyor.
Perşembe temizim, evdeyim, akşam saatlerinde resmen regl oluyorum,hem de şakır şakır. Acil kadın Doğum evine koştuk. Bebek solda, kanama sağda. Korkma iyisiniz dediler. Progestran yut dendi, yuttum. Tansiyon ölçümü 12-9
Perşembe gece tam uyumadan tuvalete girdim, gene kanıyor.
Olsun dedik, dayanalım, Cumartesi zaten kendi doktorumuzda randevu var.
Cuma yatarak ve bol kanamalı geçti.
Cumartesi öğlen 13'te randevu.
Maalesef kalp atmıyor.
Yerin kaç kat dibine girdik, hatırlamıyorum. 10+ bilmem küsur bebeğimiz var, kalbi atmıyor. O son gördüğümde kıpırdayan yavru şimdi sessizce duruyor.
Yarın işe gidip yıllık izin alacağız, durumu anlatacağız, aile büyükleri az önce öğrendi. Hep saklamıştık onu koynumuzda.
Salı günü operasyon ile alacaklar.
Çok uzattım biliyorum, affedin, içimi dökmek istedim.
İsyan etmiyoruz, kıyaslamıyoruz, neden demiyoruz da çok zorlanıyoruz.
Allah'ım şahit bu yolda yürüyen herkese ediyorum dualarımızı.
Bu bir imtihan bunu da biliyoruz.
Allah'ım zorumuzu kolaylaştırsın inşallah.
Amin inşallahDerdin derdimdir kuzum
Okadar içten yaşadımki çektiklerini
Allahım güç kuvvet versin ayakta durmağa
Ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemedim Allah’ım sabırlar versin.Merhaba arkadaşlar
5. Negatif tüp bebekten sonra bir yandan donasyon araştırmaları bir yandan kendimizi toparlanma derken çok zorlanıyorduk.
Yalan değil, maddi manevi süründük kocamla. Allah'ım beterinden saklasın, şükür bugünlerimize diye diye hep ikimiz birbirimize destek olduk.
Yılbaşından 1,2 hafta önce yine adet olmuyorum, menapoz mu yükselen tiroid mi diye kan vereyim dedim. İlla beta hcg bakalım dediler, 0 küsurlu rakam çok ağlattığı için istemiyorum dedim, doktor dinlemedi, baktı.
Sonuçlar açıldı.
Beta 277
2 gün sonunda 690 küsur
2 gün sonra 1400 küsur
Deliriyoruz karı koca
Kese görüldü
Kalp attı
Pazartesi oksapar ve crione jel yazdırmak için hastanede ölçülen tansiyon 19-10.
Hemen kardiyoloji sevk, tansiyon hapı başladı, bu haftayı raporla kapattı. Eve geçerken kanamam geldi. Hemen kliniğe koştuk, aspirini kes, o yapmış, bebek sağlıklı, kalp atışı hızlı.
Çarşamba kanama arttı, üniversite hastanesine koştuk, kese sağlıklı, kalp atıyor.
Perşembe temizim, evdeyim, akşam saatlerinde resmen regl oluyorum,hem de şakır şakır. Acil kadın Doğum evine koştuk. Bebek solda, kanama sağda. Korkma iyisiniz dediler. Progestran yut dendi, yuttum. Tansiyon ölçümü 12-9
Maalesef kalp atmıyor.
Yerin kaç kat dibine girdik, hatırlamıyorum. 10+ bilmem küsur bebeğimiz var, kalbi atmıyor. O son gördüğümde kıpırdayan yavru şimdi sessizce duruyor.
Yarın işe gidip yıllık izin alacağız, durumu anlatacağız, aile büyükleri az önce öğrendi. Hep saklamıştık onu koynumuzda.
Ne desek boş... Malesef boş... Çok üzülüyoruz başka d bir şey yapamıyoruz. Dua etmekten başka elimizde bir şey kalmıyor. Umarım yıllık izninizde karınkoca birbirinize sarılır ev de sakince oturur hem ağlar hem de gülmeye calısırsınız. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki su anda .. Icım ıcınızde gibi. Cok gexmısler olsun.Merhaba arkadaşlar
Sonuçlar açıldı.
Beta 277
2 gün sonunda 690 küsur
2 gün sonra 1400 küsur
Deliriyoruz karı koca
Kese görüldü
Kalp attı
Maalesef kalp atmıyor.
Allah'ım razı olsun arkadaşım inşallah amin hepimize sağlık, sabır ve güç versin inşallah.Ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemedim Allah’ım sabırlar versin.
Çok teşekkür ediyorum arkadaşım.Ne desek boş... Malesef boş... Çok üzülüyoruz başka d bir şey yapamıyoruz. Dua etmekten başka elimizde bir şey kalmıyor. Umarım yıllık izninizde karınkoca birbirinize sarılır ev de sakince oturur hem ağlar hem de gülmeye calısırsınız. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki su anda .. Icım ıcınızde gibi. Cok gexmısler olsun.
Haklı olabilirsin.Bir şey soracagım cunku gozlemledıgım bir sey var : Daha evvelden canlı bebek dogumu olanlar bızım yaslarımızda donasyonla sansları daha yuksek sanki. Aslında bununla iligi arastırma var desteklwyen. Birkac cok sevdıgım sahsen tanıdıgım arkadasımda aynı durumda. Acaba hıc cocugumuz da yok fazla mı zorluyoruz aklımda deli sorular. Ümit olsun hic cocugu yokken 45 yas uzerı canlı bebek kucagına alan oldu mu buradan arkadaslarım.
Çok geçmiş olsun canim rabbim sabir versin çok üzüldüm rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah çok zor biliyorum en kısa zamanda toparlanirsin ınsallahAmin inşallah
Allah'ım razı olsun canım arkadaşım
Allah'ım hepimize yardım etsin inşallah
Ben bakudeyken 62 mi 64 yasinda kadin ilk ikizleribi dogurmustu, bu arada bende bi kez negativ bi kez transfer iptal oldugu icin 3 ay boyunca git gel surekli oradaydim iste nst falan diye 50li yasli kadinlar geliyordu coguda ikiz bence fazladan embrion transfer oldugu icin celaletin beyin hastalarinda cogu ikiz oluyordu yani bence bu olayin daha ince anne olmasiyka ilgili digil yaslada ikgisi yok 26yasindayim ve donor olarak 3 kez denedim cok sukur 3 de hamile kaldim yani yasim genc olmasina ragmen saglikli 4 embrion biri bile tutunmamisti o zaman kesinlikle anne olamiycam diyordum lutfen bu yaziyi okuyan bu dertle bogusan her kimse aynisini yasayan belkide daha fazlasini biri olarak soyleyecegim tek sey gercekten ama gercekten NASIP... bi arkadasla ozelden konusurken soylemistim transferm iptal oldugu ay intihara kaliistim.. yasamak icin bi sebep bulamiyordum etrafimda hickimsem yokmus gibiydi... hickimse ne cektigimi nelerle bogystumu bilmiyordu bi tek esim biliyordu oda cook fazla bebek istiyordu artik oleyimde oda kurtulsun bende diyordum sonrasinda bi kez daha deniycem son embrionlari koydrcam tutmazsa sessiz sedasiz herkesin hayatindan cekib gidicem diyordum... esim benden bosanmak istemiyordu kesinlikle olmaz diyodu ama bebeksizde yapicak bi cift digildik... dusunuyorumda cok zor seyler gecirmisiz yasimiza hayatimiza ragmen atlatmisiz.... sizde atlaticaksiniz inanin bunaBir şey soracagım cunku gozlemledıgım bir sey var : Daha evvelden canlı bebek dogumu olanlar bızım yaslarımızda donasyonla sansları daha yuksek sanki. Aslında bununla iligi arastırma var desteklwyen. Birkac cok sevdıgım sahsen tanıdıgım arkadasımda aynı durumda. Acaba hıc cocugumuz da yok fazla mı zorluyoruz aklımda deli sorular. Ümit olsun hic cocugu yokken 45 yas uzerı canlı bebek kucagına alan oldu mu buradan arkadaslarım.
Allah'ım razı olsun amin inşallah çok teşekkür ederim arkadaşım.Çok geçmiş olsun canim rabbim sabir versin çok üzüldüm rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah çok zor biliyorum en kısa zamanda toparlanirsin ınsallah
Ben aslinda 2 bucuk yillik evliyim ama o kadar durdurak bilmeden doktor doktor kosturdumki belkide 10 yilda yapilani ben bi bucuk yolda yaptrdim.. sonlara dogru insan kafayi yiyomus gercekten.. ben evlenirken bile 5,6 ayda bebek dusunmuyor tarzinda takiliyorsum ama evliligin ilk aylarindan artik insani bi heves geliyo surekli bedenini dinliyorsun acaba diyosun testler yapiliyor silik twstler cikiliyo sonrasinda gelen adet , kanda 0 beta derken 6 ay kafayi yedikten sonra doktor doktor gezdim... gercekten donasyon sirasinda yasadiklarim bire on katlanmisdi hani derler ya daha ne kadar kotu ola bilir diye iste o kadar kotuydu... o gune kadar insan soyle diyo iste sorunu buldum bu yasimda ve fazlasiyla yunurta olmasina ragmen genetik bozuk ve delik oldugu icin anne olamiyormusum... bu insani bi taraftan rahatlatiyo tamam sorunu bulduk diye... bi taraftansa hayatinin sonuna kadar bebek istedikte bu ikinci ve ya ucuncu olur tekrar ayni kadini bulmaya calisicaksin belkide dogulan hic bi coxugun senin ozelliklerini almiycak.. hicbiri senin gibi gulmuycek derken o olayi insan bi sindirmeye calisirken bi taraftanda bu yasta sapasaglqm 4 embrionun tutunmamasi sokunu atlatdim.. tamda bu zamanda yan daireye yeni komsular geldi ve iki tane kucucuk bebekle... geceleri onlar agliyordu ben agliyordum... kafama kafama dovupte ben niye anne olamiyorum diye bagrdigim gunler oldu.. esime git soyle su cocuklari sustursunlar dediyim gunlerde...simdiyse bi kac gundur hafif bisiyler hissetmeye baskadim belkide bana oyle geliyor o kadar mutlu oluyorumki... hele bi dogurupta onlarin kokusunu alinca yasiycaklarimi dusunuyorumdaaa doktugum her goz yasinin zerresini bile hakk etdiler diyorum...Allah'ım razı olsun amin inşallah çok teşekkür ederim arkadaşım.
Zor tabii ki Allah'ım beterinden korusun da bu da çok zor geliyor bana yalan değil.
Toparlanmak istiyorum iyi olmak istiyorum ama bir bebek mızırdaması beni darmadağın ediyor.
Derdi veren Rabbim dermanı verir diyorum, ona sığınıyorum....
Okurken süzüldü gözyaşlarım.. Kalben istiyorum; dilerim çok yakında sağlıklı bir bebeğiniz olur, tüm acılarınız diner.Merhaba arkadaşlar
Sonuçlar açıldı.
Beta 277
2 gün sonunda 690 küsur
2 gün sonra 1400 küsur
Deliriyoruz karı koca
Kese görüldü
Kalp attı
Maalesef kalp atmıyor.
elbette Nasip dir ama siz cok gencsınız yasınız 26. Acaba o 50 de gelenlerın daha evvel cocukları var mı ıdı onu merak edıyorum... Bır de ımı embryo bolunup uc dort oluyor mesela ben de oldu ondan ben rıske stsmıyorum artık ıkı den fazla koydurmam ımkansız. Ama gercekten45 yas ustu kımse var mı onceden coxugu olmayıp olan?Ben bakudeyken 62 mi 64 yasinda kadin ilk ikizleribi dogurmustu, bu arada bende bi kez negativ bi kez transfer iptal oldugu icin 3 ay boyunca git gel surekli oradaydim iste nst falan diye 50li yasli kadinlar geliyordu coguda ikiz bence fazladan embrion transfer oldugu icin celaletin beyin hastalarinda cogu ikiz oluyordu yani bence bu olayin daha ince anne olmasiyka ilgili digil yaslada ikgisi yok 26yasindayim ve donor olarak 3 kez denedim cok sukur 3 de hamile kaldim yani yasim genc olmasina ragmen saglikli 4 embrion biri bile tutunmamisti o zaman kesinlikle anne olamiycam diyordum lutfen bu yaziyi okuyan bu dertle bogusan her kimse aynisini yasayan belkide daha fazlasini biri olarak soyleyecegim tek sey gercekten ama gercekten NASIP... bi arkadasla ozelden konusurken soylemistim transferm iptal oldugu ay intihara kaliistim.. yasamak icin bi sebep bulamiyordum etrafimda hickimsem yokmus gibiydi... hickimse ne cektigimi nelerle bogystumu bilmiyordu bi tek esim biliyordu oda cook fazla bebek istiyordu artik oleyimde oda kurtulsun bende diyordum sonrasinda bi kez daha deniycem son embrionlari koydrcam tutmazsa sessiz sedasiz herkesin hayatindan cekib gidicem diyordum... esim benden bosanmak istemiyordu kesinlikle olmaz diyodu ama bebeksizde yapicak bi cift digildik... dusunuyorumda cok zor seyler gecirmisiz yasimiza hayatimiza ragmen atlatmisiz.... sizde atlaticaksiniz inanin buna
Yoktu canim hepsine sormustum bayaa sadece bi kadin 42 yasindaydi ikk cocugunda engelliydi psikolojik durum diye soyledi ikinciyi donasyon yaptiriyoruz buyuzden demisti genelde donasyon yapilsa bile kimse soylemiyodu bende soylememistimelbette Nasip dir ama siz cok gencsınız yasınız 26. Acaba o 50 de gelenlerın daha evvel cocukları var mı ıdı onu merak edıyorum... Bır de ımı embryo bolunup uc dort oluyor mesela ben de oldu ondan ben rıske stsmıyorum artık ıkı den fazla koydurmam ımkansız. Ama gercekten45 yas ustu kımse var mı onceden coxugu olmayıp olan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?