Yuppi!

Belki de adam normal biridir ama esini sevmiyordur . Ya da adam kotu kalpli biridir.
Kotu kalpli kotu ahlakli insanlara 'ruh hastasi ' damgasi yapistirmak gercekten zihninde ruhunda hastalik olan insanlara karsi ne kadar adil sizce?
Gercekten psikiyatrik tedavi goren insanlar toplumda ne kadar dışlanıyor biliyor musunuz ?
Birinin ruhunda bir sorun olmasi onun kötü seyler yapacagina kötü biri olacagina gösterge degil ,olamaz da . Insanlar toplumdaki bu yaftalar yuzunden aci cekiyor, intihar ediyor , mahvoluyor . Ama kimsenim umrunda mi ?
Kocam beni dovuyor 3 5 youtube videosu izleyeyim de hemen teshis koyayim. Bu narsizim akimi da yeni cikti . Her onune gelen sozde psikolog bununla ilgili video hazırlıyor cunku en kolay lokma olan caresiz kadinlari bu sekilde cekip videolarini izletiyorlar . Sonra her gun buralarda kocam narsist kocam sizofren kocam bilmem ne .
Bu kız psikiyatristten destek aldı ve eşine bu tanı doktoru tarafından konuldu, adamın tavırları ve davranışları da, taktikleri de bununla uyumluydu. Yani oturup kendi kendinize de şüphelenebilirsiniz. Daha önce bununla alakalı bir post açıp aynı şekilde eşi veya yakını tanı alanlarla da bunu bir başlık altında konuşup tartıştı. Sizin dediğiniz durum çok farklı. Narsist, psikopat, sosyopat gibi tanılı insanları şizofren, bipolar, şizoaffektif bozukluğu olan “ ruh hastalığı” olan insanlarla kıyaslamanız veya tanı alan “ narsist” bir bireyi eşini sevmiyora indirmeniz burada yanlış olur. Demek istediğinizi genel olarak anladım ama buradaki eski konuları kişinin mesajlarından geriye yönelik olarak bakabilirsiniz.

Esiniz gerçekten narsist se o zaman kirli bir boşanma sürecine hazırlıklı olun. Narsist en bosanmak narsistle evli olmaktan daha zordur derler
Farkındayım. Psikologum ve avukatım da aynısını söyledi.
Sanırım bu yüzden sıkılıyorum.

Konu sahibinin önceki konusunda madde madde kocasının nasıl biri olduğu yazılı.
Teşhisini bilmiyorum ama akıl ve ruh sağlığı bozuk bir adam olduğunu anlamak için tıp fakültesine gitmeye gerek yok.

Bu duyarı da anlamıyorum gerçekten, zihninde, ruhunda hastalık olan kişilerce yapılan kötülük de kötülük nihayetinde öyle değil mi?
Kötülük gören, bunun acısını yasayan kişiye sorun madem bunu..empati yaparken tek taraftan bakmamaya çalışın derim.

Kadın burada narsist dedi diye adam narsist olmadı.
Adamın öyle yada böyle anormal davranışları var. Etiketinin bana göre bir onemi yok.
Hiç bir narsistin de intihar edeceğini sanmıyorum :) onların kendileri değil, yakınları kurban.
Teshisli ruh hastaları normal insanlarin 10 da biri kadar suc işliyor. Bunu biliyor musunuz ?
hayir.
Ek olarak evet tip fakultesine gitmeye hatta tus kazanmaya ve 5 sene daha okumaya gerek var çünkü narsizim kolay konulan bir tani degil.
Kötü insanlari akil ve ruh sagligi bozuk olarak tanimlamak sizin icinize siniyor ise benim zaten diyecek bir seyim yok .

Ahdım vardı kızlar, boşanma davası açılınca konu açacaktım yuppi diye.
Açıldı. Çekişmeli olacak.

Dört gözle beklediğim gün geldi ama içim sıkılıyor, neden bilmiyorum. Çok huzursuzum.
Bir narsistten ayrılıyorum ama neden böyle kızlar?
Aynı senin durumundayım.inşallah çok uzmaz ya çekişmeli uzun sürüyo malesef :KK69:

Bu kız psikiyatristten destek aldı ve eşine bu tanı doktoru tarafından konuldu, adamın tavırları ve davranışları da, taktikleri de bununla uyumluydu. Yani oturup kendi kendinize de şüphelenebilirsiniz. Daha önce bununla alakalı bir post açıp aynı şekilde eşi veya yakını tanı alanlarla da bunu bir başlık altında konuşup tartıştı. Sizin dediğiniz durum çok farklı. Narsist, psikopat, sosyopat gibi tanılı insanları şizofren, bipolar, şizoaffektif bozukluğu olan “ ruh hastalığı” olan insanlarla kıyaslamanız veya tanı alan “ narsist” bir bireyi eşini sevmiyora indirmeniz burada yanlış olur. Demek istediğinizi genel olarak anladım ama buradaki eski konuları kişinin mesajlarından geriye yönelik olarak bakabilirsiniz.
Yoo onlarla kıyaslamadım. Zaten bi sizofren bir narsistten 84838 kat daha fazla damga yiyor emin olun, ben genel olarak ruh bozuklugu olan insanlari korumaya calistim . Ama toplum nezlinde ikisininde teshisi ayni kurum tarafindan yapilir . Pskiyatrist .
Bunu anlatmaya calistim .
Esinin doktora gidip doktorunda ona sen narsistsin dedigine pek inanmıyorum acikcasi.
Cunku tanı bizzat alinir ise zaten bunum mahkemede vs vs yaptirimlari cok rahat olur . Cekismeli bosanmaya donmez bile.

Dört gözle beklediğim gün geldi ama içim sıkılıyor, neden bilmiyorum. Çok huzursuzum.
Korkuyorsun bence

Teshisli ruh hastaları normal insanlarin 10 da biri kadar suc işliyor. Bunu biliyor musunuz ?
hayir.
Ek olarak evet tip fakultesine gitmeye hatta tus kazanmaya ve 5 sene daha okumaya gerek var çünkü narsizim kolay konulan bir tani degil.
Kötü insanlari akil ve ruh sagligi bozuk olarak tanimlamak sizin icinize siniyor ise benim zaten diyecek bir seyim yok .

Sizin alanınız diye hassasiyetiniz anlıyorum. Ama her kötü insanın akıl ve ruh sağlığı bozuk olmadığı gibi, bazi hastalar insanlara kotuluk yapar.
Siz hastalar acısından bakıyorsunuz ben karşı tarafı da anlayın diyorum.
Yada şöyle sorayim,
gerçekten narsist tanısı olan hastaların yüzde kaçının yakınının psikolojisi bozuluyor? Yıllarca terapi almak zorunda kalıyorlar-yada alaca hale geliyorlar?

QueenGenepil QueenGenepil de yazmış zaten, teşhisi kocam benimle ilgilenmiyor yada bana kötü davranıyor diyip etiketlemedi konu sahibi.

Özgürlük çok güzel birşey.hukuki boyutuda çabucak sonuçlanır umarım.Bi an önce soyadımız değişse .nefret ediyorum o şahsın soyadını taşımaktan.:KK66:

Oh çok şükür! İnşallah burdan sonrası güzel olur senin için. Hicbi hakkını bırakma. Neler oldu, ulaşmaya çalıştı mi hiç? Yeni birini bulmuş mu diye sorusturdun mu davada işine yarar?

Yoo onlarla kıyaslamadım. Zaten bi sizofren bir narsistten 84838 kat daha fazla damga yiyor emin olun, ben genel olarak ruh bozuklugu olan insanlari korumaya calistim . Ama toplum nezlinde ikisininde teshisi ayni kurum tarafindan yapilir . Pskiyatrist .
Bunu anlatmaya calistim .
Esinin doktora gidip doktorunda ona sen narsistsin dedigine pek inanmıyorum acikcasi.
Cunku tanı bizzat alinir ise zaten bunum mahkemede vs vs yaptirimlari cok rahat olur . Cekismeli bosanmaya donmez bile.

Kendi yazdığınızla çelişkiye düşüyorsunuz. Kızın kendi yardım aldı ve anlattığında doktoru tanı koydu. Bu ilişkilerdeki davranış patenleri zaten bu şekilde tanı konulabilir.
Narsist tanısını bir kişi alsa bile bunu siz hasta- doktor ilişkisinin mahremiyetine uygun olmadığından doktor raporu ile gidip kullanamazsınız. Narsist tanısı bir kişilik bozukluğudur- akıl sağlığı yerinde olarak tanımlanır, yani suç bilincindedir ve mahkemelerde böyle bir raporla gidip mahkemede bir yaptırımı olmaz. Hala şizofreni vs gibi hastalıklarla aynı tanımda tutuyorsunuz bu anlatımlarınızla.

Sizin alanınız diye hassasiyetiniz anlıyorum. Ama her kötü insanın akıl ve ruh sağlığı bozuk olmadığı gibi, bazi hastalar insanlara kotuluk yapar.
Siz hastalar acısından bakıyorsunuz ben karşı tarafı da anlayın diyorum.
Yada şöyle sorayim,
gerçekten narsist tanısı olan hastaların yüzde kaçının yakınının psikolojisi bozuluyor? Yıllarca terapi almak zorunda kalıyorlar-yada alaca hale geliyorlar?

QueenGenepil QueenGenepil de yazmış zaten, teşhisi kocam benimle ilgilenmiyor yada bana kötü davranıyor diyip etiketlemedi konu sahibi.
Hassasiyetim dislanmisligin acisini ceken cok fazla insan tanimamdan ötürü.
Narsist tanisi kolayca konulabilen bir tani degil. Konulursa zaten bosanma cekismeliye bile girmezdi . Elde net tanı var çünkü. Burada cogu kadin kocalari kotu davraninca direkt narsist diyor direkt. Her gun mutlaka bir kadina denk geliyorum burada . Bu mantıklı mi sizce ?
Muhtemelen yuzde 99 unun esi kötü biri ya da onu sevmiyor. Cunku gercek narsist yuzdeligi toplumlarda cok düşük. Ben narsist insanlar kimseye zarar vermez demedim ( konu oraya kaydı aslinda , daha cok ruh hastaliklarini kast etmiştim zarar verme konusunda , narszm hastalik degildir)
Ben sadece tehsih konulmadan direkt kendilerine kotuluk yapanlari bu sekilde damgalamanin toplumsal bir sonucunu anlatmak istedim.

Kendi yazdığınızla çelişkiye düşüyorsunuz. Kızın kendi yardım aldı ve anlattığında doktoru tanı koydu. Bu ilişkilerdeki davranış patenleri zaten bu şekilde tanı konulabilir.
Narsist tanısını bir kişi alsa bile bunu siz hasta- doktor ilişkisinin mahremiyetine uygun olmadığından doktor raporu ile gidip kullanamazsınız. Narsist tanısı bir kişilik bozukluğudur- akıl sağlığı yerinde olarak tanımlanır, yani suç bilincindedir ve mahkemelerde böyle bir raporla gidip mahkemede bir yaptırımı olmaz. Hala şizofreni vs gibi hastalıklarla aynı tanımda tutuyorsunuz bu anlatımlarınızla.
Siz beni anlamiyorsunuz sanirim .
Bakin hic bir doktor hastayi gormeden tani koymaz , koyamaz . Anlatabildim mi? Nasil diyabet tanisi hasta gormeden konulamıyor ise buda konulamaz .
Hasta doktor mahremiyeti derken?
Bosanma davasi aciyorsunuz ve eşinizin tanısını elbette mahkemeye sunma hakkiniz var . Tabi tanisi varsa ! Raporu direkt sunmaniza gerek yok , Basvurursunuz mahkeme bunu inceler . Bu kadar basit.
Kisilik bozuklugu oldugunu biliyorum cunku zaten doktorum. Sizofreni ile bir filanda tutmadim .
Cinayet davasi degil bosanma davasi bu suc yaptirimi filan ne alaka ?
Esinizin narsist tanisi olacak ve mahkeme cekismeli bosayacak siz buna inaniyor musunuz ?

Oh çok şükür! İnşallah burdan sonrası güzel olur senin için. Hicbi hakkını bırakma. Neler oldu, ulaşmaya çalıştı mi hiç? Yeni birini bulmuş mu diye sorusturdun mu davada işine yarar?
İnşallah. Yok avukatım halletti zaten. Bırakmak da istemiyorum.
Hiç ulaşmadı, öyle bir çabası da olmadı. Bu süreçte ailesini kullandı çoğu kez.
Baktım ama tabi ki delil bırakmaz, biri varsa bile ispat imkansız.

İnşallah. Yok avukatım halletti zaten. Bırakmak da istemiyorum.
Hiç ulaşmadı, öyle bir çabası da olmadı. Bu süreçte ailesini kullandı çoğu kez.
Baktım ama tabi ki delil bırakmaz, biri varsa bile ispat imkansız.

Aslında peşine birini takabilsen ne güzel olur. Bunlar yeni bı kurban bulmadan elindekini bırakmaz çünkü

Açıklamaya çalışmıyorum, acıyı çeken anlar. Siz de yormayın kendinizi. Adamın yaptığı sistematik psikolojik işkencelerin hepsini yazamadım bile.
Şımarık insanlar gibi en ufak ilgisizlikten dolayı narsist dedim sanıyor muhtemelen.
İnanın artık uğraşmıyorum açıklamak için. Zihnim hala o adam yüzünden felaket durumda.
Ama dediğim gibi acıyı çeken anlar.

Tebrik ederim inşallah güzel haberlerini de okuruz :) normaldir. Kimse bosanmak için evlenmez

Aslında peşine birini takabilsen ne güzel olur. Bunlar yeni bı kurban bulmadan elindekini bırakmaz çünkü
Orada çok yalnızdım, başkalarıyla görüşmem yasaktı. Bunu isteyebilecek kimsem yok ne yazık ki.
Davada kullanmak açısından çok iyi olurdu ama şu anki ruh halimle hakkımı alıp kurtulsam yeter diyorum.

Back
X