sadece o program var hocalarıda ona yukleyin bakın öyle getirin demiş ya bence de anlamaz anlasa bile onlar paraya bakar bedava okumuyor neyse hayırlısı olsun hakkında..başka program kullanmıyorsa anlamaz.
Anlarsa acımaz,para mara demez yani emin ol..sadece o program var hocalarıda ona yukleyin bakın öyle getirin demiş ya bence de anlamaz anlasa bile onlar paraya bakar bedava okumuyor neyse hayırlısı olsun hakkında..
acımayabilir de tabi de gösterdiği programda sıkıntı yok arkadaşta o programa aldanmış göndermiş , keşke alıntı diye çıkarsaydı göndermezdi anlamsı için bizim yökteki tezleri araştırması lazım onu da nasıl bulucak sonuçta bir ögrencinin tezi.Anlarsa acımaz,para mara demez yani emin ol..
Öğrencinin tezini bulması zor,evet.acımayabilir de tabi de gösterdiği programda sıkıntı yok arkadaşta o programa aldanmış göndermiş , keşke alıntı diye çıkarsaydı göndermezdi anlamsı için bizim yökteki tezleri araştırması lazım onu da nasıl bulucak sonuçta bir ögrencinin tezi.
bende öyle düşünüyorum , teşekkürler vakit ayırıp cevap verdiğiniz için.Öğrencinin tezini bulması zor,evet.
essayı yazanlar bilir turkiye de yazanlar hep kopyayla yazıyormuş çogu yani ekşiden bakın görüceksınız kopyayla yazıldıgını , önemli birşey değil aslında bende araştırdım arkadaşım boşuna evham yapıyo bence , alıntı yaptıgı şeylerde örnekler sadece koskoca tezden , korkmuş laf anlatamıyorum 2 bucuk sayfa şey için hiçbir hoca ugraşmaz bence..
Bence de yakalanacaklar,norveçte iki cümlelik alıntı yaptığım yeri kaynak vermeyi unutmuştum az kalsın türkiyeye geri postalıyorlardı beni..Turnitin'de detayıyla çıkıyor zaten o yüzde %4'lük benzerlik hangi kaynaklarla ilişkili diye. Ayrıca kusura bakma ama arkadaşın çok basit bir şekilde referans vererek yazabilirdi madem kısa bir kısımmış.
Üstelik, teknik bir sorun yaşadığınızda gidip üniversiteden ek zaman dilimi isteyebiliyorsunuz; puanınızı kırıyorlar bazen ama ikna ederseniz puanınız kırılmadan bile yapabiliyorsunuz.
Arkadaşın hiç yedeklememiş mi yazdıklarını, hiç mi kaydetmemiş ödevi yazarken? Kusura bakma ama hiç inandırıcı değil. Sözüm sana değil, ama arkadaşın bir emek hırsızı ve umarım yakalanır. Yakalanacağına inanıyorum, zaten yakalandığında da gereken her şeyi ziyadesiyle yapacaklardır, buralarda plagiarism öyle şakaya alınacak bir mevzu değil. Ki bir de gitmiş başka öğrencinin tezini kopyalamış... Terbiyesiz.
Bence de yakalanacaklar,norveçte iki cümlelik alıntı yaptığım yeri kaynak vermeyi unutmuştum az kalsın türkiyeye geri postalıyorlardı beni..
tez bile değilmiş ki,essaymiş..Boşver canım, bak millet ne kadar rahat, bir de önemli bir şey değil diye açıklama yapıyorlar
Ben bir ödevimde, bir önceki satırda aynı adamdan alıntı yaptım ve referans verdim nasıl olsa diye, ikinci satırda adamın sadece adını yazmışım böyle böyle söylemiş diye. Ödevimi kontrol eden danışmanım, not düşmüş, böyle olmasın bir daha, burada adama tekrar tarihli ve detaylı referans vermen lazım diye.
Bazı uyanıklar da kopyala yapıştırla ömür sürdürüyor. Zaten tez yazıyorum şu günlerde tepem atık, bir de şunun gibi parazitlerin hikayesini duyunca çirkefleşesim geliyor iyicebreakingbadd
tez bile değilmiş ki,essaymiş..
Google'da çıkmazsa bile akademik makalelerin özel programları var. Araştırırlarsa bulmak çok kolay.google denemiş çıkmıyormuş o tez , ordan bulamazlar
kendi de zaten bin pişman gönderdiğine, o panikle yollamış nasıl yaptım bu hatayı diye kendine kzıyor üzülüyor, aslında onu kandıran olayda hocası turuntin diye bir program var ona yükleyin çalıntı olmasın kontrol edin demiş, oda yüklemiş %4 çıkmış buna güvenerek yollamış, alıntı oldugu çıksaydı zaten yollamazdı, anlarlarmı diye şüpheli yoksa zaten anlarlasa mecbur şonuçlarına katlanıcak.4 senemi rapor, essay ve proje yazarak geçirdim, referanslarını yazmak raporun kendisinden fazla zaman alıyordu. Cümle cümle bırak kelimelere referans veriyoruz. Türkiye'de de gayet ciddiye alınan bir olay yani. Silindiğine inandım ben bir talihsizlik olmuş, ama essay dediğin tekrar yazılabilen bir şey tez gibi aylar almıyor ki keşke baştan yazsaymış. Hem bir kere yazınca ikinci o kadar da zor olmazdı ayı şeyleri yazacaktı zira.
hocaları o programı demiş bilemiyorum, keşke yapmasaydım diye oda diyor zaten neyse hayırlısı olsuningilizce dersinde yapıyoduk biz ama mesleki derslerde genelde bakılıyo.bizim deney raporlarımız bile kontrol ediliyodu.bu kadar önemli bişeyde keşke yapmasaydı ama olan olmuş.%4 iyi çıkmış.başka program kullanmıyosa sorun olmaz.
50 yerden araştırma yapmışta yazmış diğer essayi , zamanı kısaymış yazması mümkün değilmiş , paniklede yollamış geç kalıcam diye onu kandıran da makkalelrin alıntı olup olmadıgını gösteren programa yüklemiş %4 çıkmış hocasıda oraya yükleyin sorun yoksa getirin demiş, ona ragmem hocası alıntı olup olmadıgını nasıl anlar bilemiyoruz o yuzden sorduk yoksa bizim yökteki ögrencinin 500 sayfalık tezini nasıl bulucak hoca varmı yöntemi.3sayfalik yaziyi "kendisi" yazan kisi, silinse dahi kaynaklari kaybetmemisse bildiginden dolayi detaylandiramasa dahi yine yazar.
Tez ise sorun... zaten baskasininkini verecegi yere okulu uzatmayi goze almaliydi,
Her hatanin bir bedeli vardir, dusuncesizliginin sonucu 1yil kaybolacakken hirsizligi sonucu birsey olmamasini dilemek dahi bana karaktersizce geliyor.
Odevlerde veya bazi sempozyum tam bildirilerinde dahi bu tip durumlarda ek sure verilebiliyor, kurdugnuz diyaloga bagli.
Arkadasiniz baskasinin emegini calmayi secmis, sonuclarina da katlanir...
Ayrica baskalarinin da hirsiz olmasi onun hatasini ortadan kaldirmaz.
O zaman birsuru kisi cinayet isliyor, sokaga cikip biz de adam oldurelim.
Bunun yakalanmamasini dileyemem malesef.
o öğrenci tezinin yürütüldüğünü duysa ne hisseder acaba..50 yerden araştırma yapmışta yazmış diğer essayi , zamanı kısaymış yazması mümkün değilmiş , paniklede yollamış geç kalıcam diye onu kandıran da makkalelrin alıntı olup olmadıgını gösteren programa yüklemiş %4 çıkmış hocasıda oraya yükleyin sorun yoksa getirin demiş, ona ragmem hocası alıntı olup olmadıgını nasıl anlar bilemiyoruz o yuzden sorduk yoksa bizim yökteki ögrencinin 500 sayfalık tezini nasıl bulucak hoca varmı yöntemi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?