- 25 Ocak 2019
- 395
- 139
- 18
- 31
- Konu Sahibi PortakalSevgisi
-
Çok teşekkürler yorumunuza komik gelmesin ama şundan da korkuyorum. Bu konuya da yorum yapar mısınız ? Benim dengim olabilecek adamlar evlenmiş olursa bu süreçte Türkiye’de, ya ben ileride döndüğümde tamamen yanız kalırsam ? Hakikaten bu konuda çok naifim gelen giden elde düzgün adam varsa onu götürüyor ya da erkekler hesap kitliyor bana napmak gerek bilmiyorum .Ya herkes Türkiyeden gitmek istiyor, benim görümcem de seneye Türkiye e yerleşmeye karar verdiben yurtdisinda yaşıyorum. Burda bile yurtdisinda tecrübe edinmenin önemini vurgulayip duruyorlar. Bence bir süreliğine deneyin. Mutsuz olsanız yine dönersiniz. Kariyer ve tecrübe açısından öneririm
Eşle gidilse bir derece de işte şu an evlilik durumum vs de Yok, buradaki kadınlarla da baş edemiyorum- gelen adamı ilişki başlamadan dolduruşa getirmek vs vs sonunda bana hesap kitleyenler kaldıAilemi bırakıp başka şehirde yaşadım 3 sene. Sonra dòndum geldim. Ailemden önemli değildi benim icin.
Oo Harika !
Ben İngiltere’de Londra’da yaşadım bir yıl hem staj yaptım bir şirkette hemde master yaptım, sınıf arkadaşlarım da şirkettekilerde bayağı iyi insanlardı. Sonra Türkiye’deki ortama dönünce depresyona girdim.yani- bence git görüs ama baska bir sorum olacak: nerden cikartdin burdaki insanlarin fesat olmadigini? Ben almanyada büyüdüm ve almanlar kadar fesat insan görmedim. Türkler en azindan acik acik yapiyor veya cart diye laf sokuyor- sen yabancilarda bu durumlar yok saniyorsun ama VAR.
üstüne biz türkleri genelde hor görüyorlar- helede tipik isci degilsen vay canina. o öyle staj yapmak gibi olmuyor. hep kendi insanini kayirirlar ev bulmak bile bir mucize burda. adamlar bizden nefret ediyor resmen sen türklerin fesatligina takilmissin ama inglizlerin veya almanlarin kültürünü fazla anlamamissin.
Siz ingilterede yaşadınız mı ?yani- bence git görüs ama baska bir sorum olacak: nerden cikartdin burdaki insanlarin fesat olmadigini? Ben almanyada büyüdüm ve almanlar kadar fesat insan görmedim. Türkler en azindan acik acik yapiyor veya cart diye laf sokuyor- sen yabancilarda bu durumlar yok saniyorsun ama VAR.
üstüne biz türkleri genelde hor görüyorlar- helede tipik isci degilsen vay canina. o öyle staj yapmak gibi olmuyor. hep kendi insanini kayirirlar ev bulmak bile bir mucize burda. adamlar bizden nefret ediyor resmen sen türklerin fesatligina takilmissin ama inglizlerin veya almanlarin kültürünü fazla anlamamissin.
Çok teşekkürler yorumunuza komik gelmesin ama şundan da korkuyorum. Bu konuya da yorum yapar mısınız ? Benim dengim olabilecek adamlar evlenmiş olursa bu süreçte Türkiye’de, ya ben ileride döndüğümde tamamen yanız kalırsam ? Hakikaten bu konuda çok naifim gelen giden elde düzgün adam varsa onu götürüyor ya da erkekler hesap kitliyor bana napmak gerek bilmiyorum .
O konuda sana kimse güvence veremez ama ben yanındayım merak etmeÇok teşekkürler yorumunuza komik gelmesin ama şundan da korkuyorum. Bu konuya da yorum yapar mısınız ? Benim dengim olabilecek adamlar evlenmiş olursa bu süreçte Türkiye’de, ya ben ileride döndüğümde tamamen yanız kalırsam ? Hakikaten bu konuda çok naifim gelen giden elde düzgün adam varsa onu götürüyor ya da erkekler hesap kitliyor bana napmak gerek bilmiyorum .
Kesinlikle öyle haklısınız not ettim yazdığınızı.Nasibiniz nerden çıkacağı belli olmaz ki.. Belki yurtdisinda bulursunuz..Yaşınız kac bilmiyorum ama ben eşimle 30 yaşında internetten tanıştım. Farkli şehirlerde yaşıyorduk. Yani doğru insanin ne zaman ve nasıl önünüze çıkacağı belli olmaz. Ya evlenemesem düşüncesi sizin kararları etkilememeli. Korku hiçbir zaman iyi bir rehber değildir.
Ablacım o coşkuyla ben o hesap kitleyen çocuğa neler yazdım neler... anneme de çocuğu gösterdim , ödeye ödeye buna mı hesap ödedin ailemize yakışmaz dedi hakikaten hiçbir kızın olmak isteyeceği nitelikte iyi bir insan vs de değildi be salakmışım diyorum benO konuda sana kimse güvence veremez ama ben yanındayım merak etme
Yani herşey insasnlar için kimin ne zaman yalnız kalacağını bilemezsin,kendini bu kadar şartlandırma,belki sen önce göçüp adamı bırakacaksın hayatta hiçbişeyin garantisi yok ben sana 2 sene yalnız kalmama garantili birini buldum ücretsiz montajıda var böyle bişey olabilir mi yav:)
Hesap kitleyeck çok iyi beyler var mesajını bekliyorlar bizim neyimiz eksik bizde isteriz diyorlar malum ekonomide kötü :)
Ben İngiltere’de Londra’da yaşadım bir yıl hem staj yaptım bir şirkette hemde master yaptım, sınıf arkadaşlarım da şirkettekilerde bayağı iyi insanlardı. Sonra Türkiye’deki ortama dönünce depresyona girdim.
O da doğrudur da en azından sosyal ortamlar bayağı iyiydi bize göre bizdeki arkadaşlık ortamlarını görseniz lanet olsun dersiniz kim dost kim düşman belli değil, yabancılar daha temiz kalpliydi ( Yunan-İngiliz ağırlıklıydı çevre ) Türk aile yanında kalıyordum aile ben yüksek not alınca nasıl fesatlık yaptı görsenizbende güney amerikada okudum ama orda staj yapmak baska gercekdende yasamak baska. mesela TRye her gelmemde mutlu mesut geciriyorum zamanimi- banane TRnin kurumlarindan, okulundan, kresinden... beni ne ilgilendirir milletin kredi derdi, inflasyonu vs.
sende ayni sekilde bir unide belirli düzen icinde okudun. staj yaptin. kimseyle rekabete girmedin- veya herhangi bir sosyal hakkin icin kurum kapisi asindirmadim. cocuk büyütmedin- belkide agir bir hastalik bile gecirmedin. bir ülkede sayili gün gecirmek var orda yasamak var- aradaki fark cok cok büyük.
AA Avustralya’da mı yaşıyorsunuz orada okudunuz mu hiç orada ortam nasıl ?bende güney amerikada okudum ama orda staj yapmak baska gercekdende yasamak baska. mesela TRye her gelmemde mutlu mesut geciriyorum zamanimi- banane TRnin kurumlarindan, okulundan, kresinden... beni ne ilgilendirir milletin kredi derdi, inflasyonu vs.
sende ayni sekilde bir unide belirli düzen icinde okudun. staj yaptin. kimseyle rekabete girmedin- veya herhangi bir sosyal hakkin icin kurum kapisi asindirmadim. cocuk büyütmedin- belkide agir bir hastalik bile gecirmedin. bir ülkede sayili gün gecirmek var orda yasamak var- aradaki fark cok cok büyük.
O da doğrudur da en azından sosyal ortamlar bayağı iyiydi bize göre bizdeki arkadaşlık ortamlarını görseniz lanet olsun dersiniz kim dost kim düşman belli değil, yabancılar daha temiz kalpliydi ( Yunan-İngiliz ağırlıklıydı çevre ) Türk aile yanında kalıyordum aile ben yüksek not alınca nasıl fesatlık yaptı görsenizkalırsın derslerden sanıyordum ben mi demeler, AA nasıl iş buldun ya demeler, Kadın sen tezi yetiştirebilecek misin ya diyordu kendi market işletiyordu Ondan Türk’ten çok canım yandı benim...
Ay çok teşekkür ederim :))) Haklısınız kültür, onlarda öyle yetişmiş. Ben sonra ailemden dolayı Türkiye ofisine geçtim şirketin de, şimdi bambaşka bir şirkete bakıyorum. Ben buraya geldikten sonra bile aradılar iş nasıl, atıldın mı yoksa vs diye mesajlara hiiiç cevap vermedim yakamı yeni bıraktılar .dogrudur- inanirim. ben türkleri severim- okadar severimki nisanlim italyan :)
Saka bir yana, bu konusmalar tipik cahil sohbeti. benim evimde kalsaydin ben sana party düzenlerdim mesela ve tezini yetistirmen icin elimden geleni yapardim. kendimde 3 uni bitirdim ve basarili kadinlara hayranim. helede genc okuma hevesi olan bir kadin bulursam yükseltmek icin cirpinirim. demek istedigim bu tür olaylar kültür meselesi- türklük yunanlikla alakali degil.
Ay çok teşekkür ederim :))) Haklısınız kültür, onlarda öyle yetişmiş. Ben sonra ailemden dolayı Türkiye ofisine geçtim şirketin de, şimdi bambaşka bir şirkete bakıyorum. Ben buraya geldikten sonra bile aradılar iş nasıl, atıldın mı yoksa vs diye mesajlara hiiiç cevap vermedim yakamı yeni bıraktılar .
Aaaa ne saçma valla ...var böyle insanlar. benim öz teyzem dangalak mesela. kendi kizlari okumadi- ben hukuk okudum ve kiytirik avukat oldum ( benim icin fazla önemi yok- mesela bence bir hemsire benden daha faydali bir meslege sahip) neyse, teyzem yillardir tulumbaya masallah avukat yardimcisi oldu der... muahahahah ölsem dert öldürsem dert. ben bide yani sira isletme ve ekonomi okudum. ama kadin asla benim uni okudugumu kabul etmez. asla. onun gözünde ben sekreterim. ve sekreter olarak emekli olucam
Konuşmaya ortadan dalmış gibi olucam ama ben okudum Avustralya'da. Bırakıp geldim, bir süredir de Türkiye'deyim ama geri dönmeyi düşünüyorum, o yüzden biraz bilgi verebilirim sanırım. Beni en çok yoran Aussilerin aşırı ırkçılığıydı, dinimi soranlar, yeterince seküler miyim kendince ölçmeye çalışanlar, hatta hiç tanımaya bile çalışmayıp direkt üstünü çizenler... Ama orada bulunduğum sürede beni çok bunaltmış olsa da tahammül seviyemi yükselttiğini ve beni olgunlaştırdığını düşünüyorum. Bunları geçersek, düşünüüyorum da olumsuz bir şey bulamıyorum açıkçası, özlediğim için midir nedir ama her şeyi iyi hatırlıyorumAA Avustralya’da mı yaşıyorsunuz orada okudunuz mu hiç orada ortam nasıl ?
AA teşekkürler onlarda mı öyle yaKonuşmaya ortadan dalmış gibi olucam ama ben okudum Avustralya'da. Bırakıp geldim, bir süredir de Türkiye'deyim ama geri dönmeyi düşünüyorum, o yüzden biraz bilgi verebilirim sanırım. Beni en çok yoran Aussilerin aşırı ırkçılığıydı, dinimi soranlar, yeterince seküler miyim kendince ölçmeye çalışanlar, hatta hiç tanımaya bile çalışmayıp direkt üstünü çizenler... Ama orada bulunduğum sürede beni çok bunaltmış olsa da tahammül seviyemi yükselttiğini ve beni olgunlaştırdığını düşünüyorum. Bunları geçersek, düşünüüyorum da olumsuz bir şey bulamıyorum açıkçası, özlediğim için midir nedir ama her şeyi iyi hatırlıyorumBütün çevren Türkiye'deyse çok zorlanırsın ama, çünkü aşırı bi saat farkı var, baya iyi ayarlaman gerekiyor yoksa aylarca kimseyle görüşemeyebilirsin. En çok bu konuda zorlanmıştım ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?