Yurtdışında Çalışmak vs Türkiye’de Çalışmak

Aha cimri hunter is back :)

Yıllık 42 k vergi dahil değil :) vergi dahil olunca aylık 2600 filan kalıyor bana sanırım...

gayet iyiymis kiz aslinda. Vergi orani da gayet insafliymis, ben ilk maasimi aldigimda soka girmistim. Bence olabilir. Yani luks yasamazsin ama orta kesimden iyi bir hayat surersin.

Ben İngilterede çalışıyorum.

Yazılım değil ama açıkçası buraya hiç yabancılık çekmedim, çok çabuk alıştım.

Daha önce başka bir ülkede yaşıyordum orada blehh gelmişti.

Aynı sen gibi düşüncelerle çıktım ben de yola 2015te.

Hala özlüyorum ailemi ama iyi ki de çıkmışım, alışılıyor merak etme.

Ömrünün sonuna kadar ailenin yanında kalamazsın ki.

gayet iyiymis kiz aslinda. Vergi orani da gayet insafliymis, ben ilk maasimi aldigimda soka girmistim. Bence olabilir. Yani luks yasamazsin ama orta kesimden iyi bir hayat surersin.
Anladım güzel o zaman :) ama birde istediğim gibi birinin bana denk gelmesini istiyorum o da olmuyor .

Valla kalabilirim Çok eğleniyoruz ve çok güzel zaman geçiyor birde eve gelince sevildiğimi hissediyorum dış dünyadan kaçıp ama diğer mevzu ingilterede istediğim gibi birini bulabileceğimden emin değilim.

AA birde doktora yapsam, maaşım ileride çok değişir mi yoksa değmez mi ?

Yaptigin alana bagli. Amazon, Google gibi sirketlerin research scientist ilanlarina bak, onlara yarar bir seyse maasin cok cok cok fark eder. Ama sirket startupsa mesela, odeyebilecekleri para miktari belli, ne yaparsan yap fazlasina ulasamazin. ML, linguistics, computational linguistics, computer vision vb alanlarinda yapacaksan PhD durma yap. Ama populer olmayan bir alanda yapacaksan yapma derim.

Valla kalabilirim Çok eğleniyoruz ve çok güzel zaman geçiyor birde eve gelince sevildiğimi hissediyorum dış dünyadan kaçıp ama diğer mevzu ingilterede istediğim gibi birini bulabileceğimden emin değilim.

İstediğin gibi biri derken? Erkek mi?

Ben buldum valla

Alan yapay zeka, ama yapabilir miyim bilmiyorum :)

Ben de Almanya'dan ve bati Avrupa'dan bleehhh cektim acikcasi, mal gibi insanlar, mal gibi bir hayat. baydim surdan, Dublin'e gocme niyetindeyim. Maddiyata sebep burdayim sanirsam, maddiyat tatmin edici olmasa 1 dk durmam.

Alan yapay zeka, ama yapabilir miyim bilmiyorum :)

Eeeeeee yaparsin, yapanlar nasil yapiyor kiz. Yapamazsan da computational linguistics ya da neuroscience stili daha hafif ama adi olan bir seylere gecersin. Iyi bir okuldan PhD direkt seni Amazon'da kapaga attirabilir yani

Ben de Almanya'dan ve bati Avrupa'dan bleehhh cektim acikcasi, mal gibi insanlar, mal gibi bir hayat. baydim surdan, Dublin'e gocme niyetindeyim. Maddiyata sebep burdayim sanirsam, maddiyat tatmin edici olmasa 1 dk durmam.
Türkiye’de de benim çevrem bu şekilde ama Almanya’da çok çıkarcı insanlar var diyorlardı haklısınız. Bende şu yaşa dek çok çabaladım herşey içinde artık yolunda gitsin istiyorum sıkıldım çünkü.

AA süper :) İngiliz mi ? Birde arkadaşlarım sürekli dating sitesinden tanışıyorlardır sen çekingensin nasıl bulacaksın moduna girdiler .

Ne bulmuslardir Allah askina, Londra yatip kalkip kendi yoluna gitme seklindeki iliskilerin baskenti. Tinder'dan buldugun adamin prens Harry cikacak hali yok ya????

AA süper :) İngiliz mi ? Birde arkadaşlarım sürekli dating sitesinden tanışıyorlardır sen çekingensin nasıl bulacaksın moduna girdiler .

Evet İngiliz
Valla ben İtalyada yaşıyordum orada bir tık olduğu yoktu ve pek beğenmezdim kimseleri.
Buraya bir geldim vauv kısmetim açıldı tavan, bir de bilmiyordum İngiliz erkekleri böyle keskin yüz hatlı falan pek eli yüzü güzelmiş yani bunların cinsinin, İngiliz erkekleri çok girişken yav, direkt gelip seni dışarı falan çağırıyorlar
Sen de girişken olabilirsin yani kötü bakmıyorlar aksine hoşlarına gidiyor kadın ele alsın işleri falan (bi önceki konumda benim minnoş adamdan yakınmamı görebilirsin ben alışmışım maço erkek böyle kuzu gibi adam garip geliyor )

Valla panpa iyi bir sevgilin olsun yeter, diger anlamda sosyal beklentilerini sifirla derim. Tavsiyem bu kadar. Ingilizler daha sosyal olabilir ama onlar da Almanin baska bir laciverdi...neyse.

Ne bulmuslardir Allah askina, Londra yatip kalkip kendi yoluna gitme seklindeki iliskilerin baskenti. Tinder'dan buldugun adamin prens Harry cikacak hali yok ya????
Nasıl bulacağız o zaman :) ? Ben cidden ilişkilerde sorun yaşıyorum aaa unuttum söylemeyi sizin yapışkan kadınlar yorumlarınıza da bayıldık!!! Benim çevremde kızlar erkeklere yapışıyor sonra da bizi deli etmek için adam peşimde koştu diyor artık hepten kızlardan soğudum.

Gel gel seni de bekleriz, ben Güney İngilteredeyim valla çok memnunum hayatımdan ne Türkiye arıyorum ne bir şey

İşte ben bir okulda yüksek lisans yaptım çevre Çinli doluydu illallah ettim , ondan İngilterede bir daha Çinli görmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…