- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #8.041
ben de senin sayende ogrendim :)Evet yumurtalar belirli buyukluge gelince catlamamasi icin de igne vurunuyorsun. Pazartesi demi randevun(terminin)? Burdaki arkadaslar sayesinde terminin randevu oldugunu ogrendim
Evet canim, puregon 75 kalem ile menopur 225 i de siringa ile yapiyordum.yumurtma buyutme asamasinda iki farkli ilac mi kullaniyorsun canim ?
benim ikinci tedavi eger pozitif olursa da ilk gebelik olacakKızlar sizlerin ilk gebeliğiniz mi olacak?
Evet pazartesi sabahtan randevum, regl başlngıç tarihim karışık olduğu için 1 gün önceden Ultrason da bakılacak. Ben Almanya’ya sonradan iş için geldim ve almanca öğren(dim)(niyorum) :) Ama “termin” bana türkçe gibi geliyor hep. Ailemle konuşurken mesela terminim var diyorum :) Annem bir gün sormasa, ben hep anldıklarını düşünmeye devam edecektim :)
umarim bu defa saglikla kucagina alirsin canimEvet bazen ailelerimiz ile konusurken arada kaciyor boyle kelimeler. Ben de calisir iken annemler bugun calismiyormusun diye sorduklarinda bugun offum diyordum.. Ben cooookkk uzun bekledikten sonra ilk tup bebek denememi yapabilmistim. Ama 9. Hafta kalbi durdu ve kurtaj oldum. Simdi dondurulmuslar ile devam edecegim . Embriolarim genetige gidecek bu sefer daha emin adimlar ile tedaviye baslamak istiyorum.
amerikada izin var demek cinsiyet secmeye. bazi ulkelerde etik olmadigi icin izin verilmiyor diye duymustum. dedigin gibi saglikla gelsin de.. ikiz gelse cok da guzel olur. benim oyle bir sansim yok. ama istiyorsan ve bakabileceksen umarim senin ikiz olur :)Sagol canim . 5. Gun dondurulmuslardi ama hepsi cozulecek genetige gidecek sonuc 1 gun de geliyormus yani 6. Gun embriosu transfer edilmis olacak. Bilmiyorum kac tane saglikli gelecek ama fazla gelirse cinsiyet secme hakkimda olacak. Bir kiz bir erkek transfer ettirmeyi dusunuyorum . Ama bir tane dahi saglikli gelse ona bile raziyim.
Evet canim embriolar genetige gidince cinsiyetlerini ogrenebiliyoruz ve bu sayede secme hakkimiz oluyor. Ben kendimi hazir hissediyorum ikiz icin insallah biri ya da ikisi de tutar.amerikada izin var demek cinsiyet secmeye. bazi ulkelerde etik olmadigi icin izin verilmiyor diye duymustum. dedigin gibi saglikla gelsin de.. ikiz gelse cok da guzel olur. benim oyle bir sansim yok. ama istiyorsan ve bakabileceksen umarim senin ikiz olur :)
Insallah canim , iyi dusunelim iyi olsun. Yarin ultrasoun da bakarlar aralarinda buyuk olan varsa bence sana da Benim tedavi gibi bir sey uygulanmali.benim de su an kafamda ya tekrar vitaminli bir yumurta olursa fikri var. zaman zaman aklima geliyor ve bu konudan uzaklastiriyorum kendimi ama umarim bir takintiya dönmez. daha da onemlisi umarim bu kez oyle olmaz :)
evet belki de oyle bir sey yaparlar. once kac folikul var, aralarinda buyuk var mi diye sormayi düşünüyordum. ama sanirim ilk tedavideki gibi sormadan bilmeden devam edecegim. cunku bir baslarsam, şu deger kac cikti, rahim kac mm oldu diye arkasi gelmeyecek. hic bir sey sormadigim zamanki o ruh halini cok sevdim. hic bir sey bilmiyorsun, hic bir sey arastiramiyor ve endiselenmiyorsun :)Insallah canim , iyi dusunelim iyi olsun. Yarin ultrasoun da bakarlar aralarinda buyuk olan varsa bence sana da Benim tedavi gibi bir sey uygulanmali.
Ben her seyi soruyorum ustune de ultrason kagidinin kopyasini istiyorum, Ben saklamak istiyorum bunlari diyorum.evet belki de oyle bir sey yaparlar. once kac folikul var, aralarinda buyuk var mi diye sormayi düşünüyordum. ama sanirim ilk tedavideki gibi sormadan bilmeden devam edecegim. cunku bir baslarsam, şu deger kac cikti, rahim kac mm oldu diye arkasi gelmeyecek. hic bir sey sormadigim zamanki o ruh halini cok sevdim. hic bir sey bilmiyorsun, hic bir sey arastiramiyor ve endiselenmiyorsun :)
sen oyle rahat ediyorsun. ben de bu zamana kadar hep boyle rahat ettim. mesela tsh kac bilmiyorum ya takiliyorum ona. sonra diyorum ya rakam cok yuksek olsa tup bebege baslatmaz zaten. demek ki hala 2.5 alti :)Ben her seyi soruyorum ustune de ultrason kagidinin kopyasini istiyorum, Ben saklamak istiyorum bunlari diyorum.
Aslinda bana gore Tup bebek isini bazi dr lar ticaret isine cevirmis. Pozitif veya negatif onlarin umrunda degil. Ben dr kapilarinda cok yiprandim. Burda da bazi arkadaslar tedavilerini anlatirken dr hatalarini gorebiliyorum ama kimseye yorum yazip morallerini bozmuyorum. Mesala progesterone 1.5 ustu ise kesinlikle transfer yapilmamali ve adetin 5. Gunu ignelere baslanilmamali. Bunlar hep dr un hatasi oluyor Benim guvenimi yiktilar. Suan ki dr ma cok guveniyorum ama tedavim hakkinda bilgi edinmek beni daha cok rahatlatiyor. Ayrica dr degisimlerinde dr diger dr in yaptigi tedaviyi soruyor ve bugun belgelerini istiyor .sen oyle rahat ediyorsun. ben de bu zamana kadar hep boyle rahat ettim. mesela tsh kac bilmiyorum ya takiliyorum ona. sonra diyorum ya rakam cok yuksek olsa tup bebege baslatmaz zaten. demek ki hala 2.5 alti :)
bugun dusunuyordum dosyamdaki evraklarin bir fotokopisini istesem diye. gecen ilaclari almaya gittigimde gordum notlarini falan hemen aklim celindi :) ama bilmemek sadece guvenmek cok rahat :)
Ama sen bu tedaviye çok hakimsin. geçen ay erken aşılama oldu ya 7. Gün çatlatma iğnesi 9. Gün aşılama... acaba rahimim ne kadar kalınlaştı, kaç mm ile aşılama yapılır diye az bakayım dedim.. yine üstüme üstüme geldiler sanki. Sende öyle bir şey olsa muhtemelen cevabı zaten biliyorsun ve seni kasmıyor. Burada bölümde başka doktor var birisine genetik test istemiş benden istemedi doktorum. Normalde ben buna takılırdım.. ama yapılan ya da yapılmayan şeylerin peşini bırakınca, benden istemedi diyorum geçiyorum.Aslinda bana gore Tup bebek isini bazi dr lar ticaret isine cevirmis. Pozitif veya negatif onlarin umrunda degil. Ben dr kapilarinda cok yiprandim. Burda da bazi arkadaslar tedavilerini anlatirken dr hatalarini gorebiliyorum ama kimseye yorum yazip morallerini bozmuyorum. Mesala progesterone 1.5 ustu ise kesinlikle transfer yapilmamali ve adetin 5. Gunu ignelere baslanilmamali. Bunlar hep dr un hatasi oluyor Benim guvenimi yiktilar. Suan ki dr ma cok guveniyorum ama tedavim hakkinda bilgi edinmek beni daha cok rahatlatiyor. Ayrica dr degisimlerinde dr diger dr in yaptigi tedaviyi soruyor ve bugun belgelerini istiyor .
O genetik testi bir kac negatiften sonra istiyorlar canim. Evet canim suan tedavi hakkinda cogu seyi biliyorum . Ben tam 13 yildir ugrastigim icin bu dr isleri ile kotu de olsa bir deneyim olmus oldu. O kadar cok dr hatalarini o kadar cok benden fazla para istemelerini gordum ki esim cogu kez vazgecmek istedi Benim israrima ve cocuk ozlemi icin gitmedigimiz dr kalmadi. Seneler beni cok yordu ama Ben hic umidimi kaybetmedim. Ekim de 17. Evlilik yildonumum olacak diyorum ki insallah o zaman a hamis olarak girerim.Ama sen bu tedaviye çok hakimsin. geçen ay erken aşılama oldu ya 7. Gün çatlatma iğnesi 9. Gün aşılama... acaba rahimim ne kadar kalınlaştı, kaç mm ile aşılama yapılır diye az bakayım dedim.. yine üstüme üstüme geldiler sanki. Sende öyle bir şey olsa muhtemelen cevabı zaten biliyorsun ve seni kasmıyor. Burada bölümde başka doktor var birisine genetik test istemiş benden istemedi doktorum. Normalde ben buna takılırdım.. ama yapılan ya da yapılmayan şeylerin peşini bırakınca, benden istemedi diyorum geçiyorum.
İyi ki de vazgeçmemişsin canım. yıpranmışsın maddi manevi bir çok şey yaşamışsın. Ama umarım 17. Yıldönümünüzde en az üç, belki de dört kişi olacaksınız. Evliliğinizin yeni yılının ilk aylarında da bebeğini/ bebeklerini sağlıkla kucağına alacağına inanmak istiyorum. Çünkü çok fazla uğraşmışsın çoktan hak etmişsin. Neyse ki şu an doktoruna güveniyorsun.Kendi rahat ettiğin biçimde yapılan her işlem,her kontorle dair bilgileri toplarken her şeyin gayet güzel gittiğine tanık olarak geçeceğine inanıyorum bundan sonra günlerinin.O genetik testi bir kac negatiften sonra istiyorlar canim. Evet canim suan tedavi hakkinda cogu seyi biliyorum . Ben tam 13 yildir ugrastigim icin bu dr isleri ile kotu de olsa bir deneyim olmus oldu. O kadar cok dr hatalarini o kadar cok benden fazla para istemelerini gordum ki esim cogu kez vazgecmek istedi Benim israrima ve cocuk ozlemi icin gitmedigimiz dr kalmadi. Seneler beni cok yordu ama Ben hic umidimi kaybetmedim. Ekim de 17. Evlilik yildonumum olacak diyorum ki insallah o zaman a hamis olarak girerim.
Ama beni sakin yanlis anlama canim. Ben sana devamli tedavinin icinde ol diyemem. Daha once de soylemistim Ben kisilik olarak da arastirmaci bir kisiligim var . Sen nasil daha cok rahat edecegini dusunuyorsan oyle davran. Belki tedavinin icin de olmak seni strese sokar onun icin tedavide rahat olmak cok onemli.Ama sen bu tedaviye çok hakimsin. geçen ay erken aşılama oldu ya 7. Gün çatlatma iğnesi 9. Gün aşılama... acaba rahimim ne kadar kalınlaştı, kaç mm ile aşılama yapılır diye az bakayım dedim.. yine üstüme üstüme geldiler sanki. Sende öyle bir şey olsa muhtemelen cevabı zaten biliyorsun ve seni kasmıyor. Burada bölümde başka doktor var birisine genetik test istemiş benden istemedi doktorum. Normalde ben buna takılırdım.. ama yapılan ya da yapılmayan şeylerin peşini bırakınca, benden istemedi diyorum geçiyorum.
Amin canim insallah. Hepimiz aria arkaya dogururuz insallah. Dr um arkadasimin abisi oldugu icin cogu seyden para almiyor . Hatta bu sefer embriolar genetige gidecek diye $1000 lik bir indirim uyguladi bana sagolsun.İyi ki de vazgeçmemişsin canım. yıpranmışsın maddi manevi bir çok şey yaşamışsın. Ama umarım 17. Yıldönümünüzde en az üç, belki de dört kişi olacaksınız. Evliliğinizin yeni yılının ilk aylarında da bebeğini/ bebeklerini sağlıkla kucağına alacağına inanmak istiyorum. Çünkü çok fazla uğraşmışsın çoktan hak etmişsin. Neyse ki şu an doktoruna güveniyorsun.Kendi rahat ettiğin biçimde yapılan her işlem,her kontorle dair bilgileri toplarken her şeyin gayet güzel gittiğine tanık olarak geçeceğine inanıyorum bundan sonra günlerinin.
Ben de öyleyim. Herşeyimi bilmek isterim. Burada endokrine gittiğimde Türkiye’deki bütün tahlillerimi o sordukça gösterdim. En sonunda ne kadar organizesiniz dedi doktor :) çoğunu zaten kendim internetten alıyordum. Burada ilk geldim öyle bir sistem yok. Doktora gidiyor.. çok şaşırdım ama yine de her zaman istedim ve mutlaka sakladım sonuçlarımı. Tüp bebekte böyle bir şey gelişti çok da tarzım olmamasına rağmen beni düşünmekten, araştırmaktan kurtardı. Daha sakin kalmak daha iyi geldi. Tamam belki tedavim olumlu sonuçlanmadı. 2. gün ultrasonun istenmemesi de hataydı.. ama olan oldu yola devam etmek istedim. Bu kez tedavi değişmeyince önce bir olumsuz etkilendim. Ama sonra ondan da kurtuldum çünkü bana bir faydası yok o ruh halinin. Şimdi de işte önden gelişen yumurta olmasına bazen takılıyorum ama onun için de 2. Gün ultrasona güvenmek istiyorum. Dediğin gibi belki orada büyük bir yumurta görürlerse önlem alırlar..Ama beni sakin yanlis anlama canim. Ben sana devamli tedavinin icinde ol diyemem. Daha once de soylemistim Ben kisilik olarak da arastirmaci bir kisiligim var . Sen nasil daha cok rahat edecegini dusunuyorsan oyle davran. Belki tedavinin icin de olmak seni strese sokar onun icin tedavide rahat olmak cok onemli.
Neyse ki hep karşına olumsuzlar çıkacak değil ya.. çok sevindim, öncesinde güveneceğin bir doktorun olduğu için sonra da tabiki ekonomik olarak da sana faydası olmasına.. orada tedavi çok daha pahalı sonuçta...Amin canim insallah. Hepimiz aria arkaya dogururuz insallah. Dr um arkadasimin abisi oldugu icin cogu seyden para almiyor . Hatta bu sefer embriolar genetige gidecek diye $1000 lik bir indirim uyguladi bana sagolsun.
Aynen canim her tedavi yeni bir umit. Sen de rahat ol dedigin gibi dr ultrasonda bir sey gorurse ona gore onlemini alir.Ben de öyleyim. Herşeyimi bilmek isterim. Burada endokrine gittiğimde Türkiye’deki bütün tahlillerimi o sordukça gösterdim. En sonunda ne kadar organizesiniz dedi doktor :) çoğunu zaten kendim internetten alıyordum. Burada ilk geldim öyle bir sistem yok. Doktora gidiyor.. çok şaşırdım ama yine de her zaman istedim ve mutlaka sakladım sonuçlarımı. Tüp bebekte böyle bir şey gelişti çok da tarzım olmamasına rağmen beni düşünmekten, araştırmaktan kurtardı. Daha sakin kalmak daha iyi geldi. Tamam belki tedavim olumlu sonuçlanmadı. 2. gün ultrasonun istenmemesi de hataydı.. ama olan oldu yola devam etmek istedim. Bu kez tedavi değişmeyince önce bir olumsuz etkilendim. Ama sonra ondan da kurtuldum çünkü bana bir faydası yok o ruh halinin. Şimdi de işte önden gelişen yumurta olmasına bazen takılıyorum ama onun için de 2. Gün ultrasona güvenmek istiyorum. Dediğin gibi belki orada büyük bir yumurta görürlerse önlem alırlar..
Cok sukur Ben bu dr u o kadar cefa nin bir mükafatı olarak goruyorum.Neyse ki hep karşına olumsuzlar çıkacak değil ya.. çok sevindim, öncesinde güveneceğin bir doktorun olduğu için sonra da tabiki ekonomik olarak da sana faydası olmasına.. orada tedavi çok daha pahalı sonuçta...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?