- 22 Nisan 2018
- 632
- 1.609
- 63
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #9.401
canim ne gereksiz bir dialog olmus oyle. beni odaya aldiklarinda kan aldilar serum bagladilar. siram geldiginde de opu yapilacak yere yuruyerek gittim masaya yatinca da anestezi doktoru ile aramda olmasi gereken dialiglar gecti. sadece ilk opu mu diye sordugunda doktorum da katildi ufak bir sohbet oldu.onun haricinde; boy kilo, ilac kullandin mi yemek yedin mi sihara kullaniyor musun gibi seyler. sagima soluma aparat yerlestirirken rahatmisin dedi ve basliyoruz dedikten sonra maskeyi takti ve uyumusum. odada yatagimda uyandim sonra.
bu konuda esimden yana şansliyim. belcikaya adim attigim gunden beri bebek istedigimiz icin her an yanimda. kabullenmek alismak gibi seyler olmadigi icin de ilgi gosteriyor. senin icin zor olmali cunku insan bu donemde biraz hassas oluyor. bu kontrol ultrasonlarinda bile esim hep yanimda olur sacimi sever falan.. bugun odada bekliyoruz, telefonda oyun oynuyordu bir ara bu hayatimizda yeni olan bir sey neden benimle ilgilenmiyorsun dedim. ki bu sozlerim kesinlikle ona haksizlik olur. ama iste insan degisik bir psikolijiye giriyor. onu da esi ile yasamak istemesi normal.
ama neyse ki bir daha yumurta toplaman olmayacak bundan sonra daha rahat olacsksin. zor kismi geride kaldi senin icin canim.
Cok sukur ki donmus bebislerin seni bekliyor. Guzelce bir hazirliktan sonra 2 embrio transferi ile kizina kardes gelecegine inaniyorum.
Kizlar bana narkoz pek islemiyor herhalde. Hic sarhos kafasi yasamadim ben direk ayiliyorum. Ama burda ameliyat a girerken tek korkum acaba turkce konusurmuyum ya da uyanirken onlarin dediklerini anlarmiyim diye olmustu. Cok sukur hic birinde sorun yasamadim. Tiroid ameliyati bile beni susturamadi.
Burda anestezi dr u ameliyathaneye girmeden geliyor konusmaya. Sorular sorup imza aliyor. Ameliyat sorumlusu geliyor o da ameliyat in kac saat surecegi hakkinda bilgi verip imza aliyor. Sonra dr geliyor en son onayi o veriyor oyle goturuyorlar ameliyathaneye. Ben gozlugumu sadece yatarken cikartirim ameliyata giderken gozlugumu cantami esime vermistim. Beni ameliyata goturecek kisi ameliyat odasini karistirdi .Ben bugün yarı Fransızca yarı Türkçe konuşuyordum :) burada kanalım alınacağı zaman en büyük korkum ben onları nasıl anlayacağım olmuştu. Çünkü daha önceki ameliyatımda annem masasından seni almaları için bazı komutlara cevap vermen gerekiyor demişti. Gözünü aç, ağzını aç elini oynat falan filan. Bu komutları yaparsın derlenme odası dedikleri yere alınırsın ama hatırlamazsın diye biliyorum. Ben de Fransızca hiç bilmiyorum o zaman ben doktoru nasıl anlayacağım diye stres oluyordum, eşim de ya sen zAten uyumuyor musun bırak doktor seni nasıl anlayacağını düşünsün sanane dedi öyle gittim ameliyata. Sorun yaşamadım. Benim narkoz uykularım hep uzundur. Safrakesesi ameliyatım bir saat sürdü uyanmam bir saat kırk beş dakika düşün :) ve her zaman konuşurum. Orada da sürekli beni götürün annem merak eder diyormuşum. Bu anesteziden uyanma kısmı uzadıkça endişeleneceğini bildiğim için öyle diyordum muhtemelen :)
Dugumu Almanya da yapmistin canim?Ne mutlu sana canim, insallah biran once bebeginizde gelir.
Ben baskasinin ilgisine pek ihtiyac duyan birisi degilimdir. Zaten romantik, benimle ilgilen bana sunu yap falan gibi seylerde benlik degil. Esimse benim 5 beterim, üstüne birde iskolik. Muhtesem tablo :)
Insallah canim!
Bende en cok iletisim sorunundan korkmustum :) Ama cok sonra donup dusununce farkettimki gayet duzgun almanca konusmusum.
Ben dogumda sonlara yaklasirken “i dont hiiiiis the baby demistim”. Hiiis ingilizce feel oluyor :) hissetmeyi hiiiis yapmisim. Ingilizce&turkce karismisti, cok sonra hatirladim bunuda :)
Dugumu Almanya da yapmistin canim?
Oda oda yaziyorum o da o da cikiyor, dogumu yaziyorum dugumu cikiyor. Klavye beni deli edecek.Evet canim, gelir gelmez ilk
isim burda dogurmak oldu :))
Zaten çok romantik birisi olsan işkolik birisi ile evliyken çok mutsuz olurdun. Doğa bir şekilde dengesini kuruyor işte. Ben de çok romantik birisi değilimdir ama herşeyi beraber dayanışma ile yapmaktan keyif alırım. Ortak hayatımızı el birliği ile kurmak eşimle benzerliğimiz. Bizim de bir arada olma nedenimiz bu denge bence :)Ne mutlu sana canim, insallah biran once bebeginizde gelir.
Ben baskasinin ilgisine pek ihtiyac duyan birisi degilimdir. Zaten romantik, benimle ilgilen bana sunu yap falan gibi seylerde benlik degil. Esimse benim 5 beterim, üstüne birde iskolik. Muhtesem tablo :)
Insallah canim!
Bende en cok iletisim sorunundan korkmustum :) Ama cok sonra donup dusununce farkettimki gayet duzgun almanca konusmusum.
Ben dogumda sonlara yaklasirken “i dont hiiiiis the baby demistim”. Hiiis ingilizce feel oluyor :) hissetmeyi hiiiis yapmisim. Ingilizce&turkce karismisti, cok sonra hatirladim bunuda :)
Ben de gelir gelmez doğuracağım sanıyordum ama kanalımı aldırabildim :)Evet canim, gelir gelmez ilk
isim burda dogurmak oldu :))
ya bende de öyle bir sorun var gözlüğü çıkarıyorum herşey netliğini yitiriyor. Biz Doğumda ne yapacağız ya ben lens takmak istiyorum olur değil mi :)Burda anestezi dr u ameliyathaneye girmeden geliyor konusmaya. Sorular sorup imza aliyor. Ameliyat sorumlusu geliyor o da ameliyat in kac saat surecegi hakkinda bilgi verip imza aliyor. Sonra dr geliyor en son onayi o veriyor oyle goturuyorlar ameliyathaneye. Ben gozlugumu sadece yatarken cikartirim ameliyata giderken gozlugumu cantami esime vermistim. Beni ameliyata goturecek kisi ameliyat odasini karistirdi .. Beni baya o da o da gezdirdi. En son yapilacak odaya goturdu. Ben dedim eminmisin bu oda olduguna, yanlis ameliyat olmak istemiyorum dedim . O da bak orda senin ile konusan sorumlu hemsire dedi. Ben dedim gozlugum yok gormuyorum ki . Dedim umarim dogru odadir. Dr umu gorunce rahatlamistim baya.
Komşu olayı kötüymüş ben olsam görünce yolumu falan değiştiririmBurada da ayılma odası var, ayılıp giydirip dinlenme odasına alıyorlar. Bende anestezi verilmeden önce çok sinir bozucu bir durum oldu... Anestezistle (2m boyunda bir bey) kağıt imzaladık kendini tanıttı işlemi anlattı ve benim dosyamı alarak beni soyunma kabinine bıraktı, neyse sonra ben soyunup hazırlanıp malum yere geçtim operasyon için, o sırada adam dosyama bakıyordu ve bana “adresinizden ve sigorta kurumunuzdan anladığım kadarıyla şurda çalışıyorsun, eşimle eşiniz iş arkadaşı, hemde komşuyuz, bizde xxxxx de şu evlerdeyiz” diye anlatmaya başladı, ben ayaklar havada aptal gibi adama bakıyorum, uyutun beniiii diye bağıracaktım :) İşlemden sonra ayılmanı bekleyip dinlenme odasına getiriyorlar ama daha algılar açılmamış oluyor, beni 2 hemşire kolumdan tuttu getirirken anestezist bu sefer “bırakın bırakın bu küçük kadın zaten” dedi ve beni kolunun altına alıp dinlenme odasına götürüp yatırdı. Sonra el sıkıştık ayrıldık ama bende oralar silik biraz. İnşallah bu komşu kimse bir daha dışarda falan karşılaşmayız allahım, amin!
Benim eşim ben girerkende çıkarkende telefonundan işle ilgili şeyler yapıyordu, o günlerde izin bile almadı, home office yaptı. Yemek hazırlama ilgilenme gibi şeylerlede uğraşmadı hiç, ben bir şekilde kendim hallettim. Manevi olarakta destek olmadi, umursamaz pek boyle seyleri. Zaten çocuk istemezdi asla, ben zorla, biz gidince kizim yanliz kalmasin ilerde diye yillar sonra ikna edebildim. Bu basarisizdan sonra dondurulmuslar olmasaydi asla bir daha denemezdik heralde.
Kizimizi da kabullenmesi baya uzun surmustu.
Benim korkum diyordum ya küfür falan edersem valla çok kötü olurdu :)Cok sukur ki donmus bebislerin seni bekliyor. Guzelce bir hazirliktan sonra 2 embrio transferi ile kizina kardes gelecegine inaniyorum.
Kizlar bana narkoz pek islemiyor herhalde. Hic sarhos kafasi yasamadim ben direk ayiliyorum. Ama burda ameliyat a girerken tek korkum acaba turkce konusurmuyum ya da uyanirken onlarin dediklerini anlarmiyim diye olmustu. Cok sukur hic birinde sorun yasamadim. Tiroid ameliyati bile beni susturamadi.
Ben retina ameliyati da oldugum icin lens kullanma demisti dr um. Ama sen dr ile gorusup o an kullanabilirsin. Benim sol 5.50 sag 2.25 . Senin gozluk numaran kac?Ben de gelir gelmez doğuracağım sanıyordum ama kanalımı aldırabildim :)
ya bende de öyle bir sorun var gözlüğü çıkarıyorum herşey netliğini yitiriyor. Biz Doğumda ne yapacağız ya ben lens takmak istiyorum olur değil mi :)
Burada anestezi onayını ameliyat günü aldıktan sonra doktoru ile görüşerek alıyorsun. Orada anlatıyor sana nasıl olacağını. Ameliyathane sorumlusu ile bir işlemin olmuyor o seni ameliyathanede karşılıyor. Rutin soruları soruyor kimsin nesin ne yedin ne içtin falan filan. Kendi doktorun da geliyor ameliyathanede hal hatır soruyor işte hazırlanırken. Sonra mis gibi bir uyku seni bekliyor :) ben tam bir uykucu olduğum için gözümü odada açıyorum zAten. Çıkarken ne saçmalıklar yapıyorum onlara bilmem :)
Etsen de anlamazlar di zaten.Benim korkum diyordum ya küfür falan edersem valla çok kötü olurdu :)
AynenEtsen de anlamazlar di zaten.
Komşu olayı kötüymüş ben olsam görünce yolumu falan değiştiririm
Erkekler malesef bizim gibi değiller canım benim eşimde ilk denemeden sonra istemiyordu. Sonra nedense kafasına saksı mı düştü ne olduysa olana kadar deneriz dedi burda olmazsa turkiyeye gider deneriz dedi .
Biz kadınlar doğuştan rabbimin bize verdiği bi özellik doğurmasak bile anneliği hisediyoruz erkekler öyle değil malesef.
Evet ortak hayati el birligiyle kurmak lazim zaten, baska turlu nasil kuruluyorki? :) Ben bir hayat kurdum gel buyur dahil ol denmiyorki. 12 senedir isleyen bir duzen var bizde.Zaten çok romantik birisi olsan işkolik birisi ile evliyken çok mutsuz olurdun. Doğa bir şekilde dengesini kuruyor işte. Ben de çok romantik birisi değilimdir ama herşeyi beraber dayanışma ile yapmaktan keyif alırım. Ortak hayatımızı el birliği ile kurmak eşimle benzerliğimiz. Bizim de bir arada olma nedenimiz bu denge bence :)
Kizlar transfere girmeden once fitili yapip mi gittiniz? Yoksa transferden sonra eve geldiginizde mi yaptiniz?
Oda oda yaziyorum o da o da cikiyor, dogumu yaziyorum dugumu cikiyor. Klavye beni deli edecek.. Ohhh sen de iyi etmissin hemen dogurmakla. Simdi buyumus tatli cadin, insallah 2-3. yu de dogurmak nasip olur.
Benim her ikisi de 6,5 canım.. gözlük çıkınca tüm detaylar kayboluyor :)Ben retina ameliyati da oldugum icin lens kullanma demisti dr um. Ama sen dr ile gorusup o an kullanabilirsin. Benim sol 5.50 sag 2.25 . Senin gozluk numaran kac?
Bence de her kim anne baba olmak istiyorsa onlar çocuk sahibi olmalı. İnsanlar çocuk istemediklerinde neden evlendin sorusuyla karşılaşıyor bu bana da saçma geliyor :) ayrıca istemeyenlere ileride çok pişman olacaksın, ileride anlayacaksın gibi ucu açık öğütlerle karşılık veren bir toplumumuz var.Keske hatirlasam soyadini veya nereyi tarif ettigini, asla gecmem oradan :) Direk komsu degildi onu hatirliyorum ama yakin bir mahelle gibi tarif etmisti sanki. Benim zaten bu surecte en dikkat ettigim sey biraz ozel hayatin, bilgilerin korunmasidi. En savunmasiz kisminda patavatsiz komsu cikti karsima :) Gunahini almayim, adamcagiz esprili, arkadasca yaklasti, beni rahatlatmak icin odadakilere de komsuma en guzel uyutan kokteylimi yapicam falan diyordu ama ben soktan cikamadim :)
Her insan cocuk istemek zorunda degil zaten canim, kimisi hic istemez, kimine 1 cocuk yeter. Herkes üremek icin evlenmiyorki. Her cocuk yapanda zaten anne baba olamiyor. Allah herkesin gönlüne göre versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?