- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #9.641
Teşekkür ederim canım.. beni rahatlattın..Simdi baktimda internetten embiryolog microskopla bakiyormus yerlestimi diye. Bende de mikroskopla bakmislardi. Ok diyince yesil isik yaniyor demekki. Transferi yaparken kullandiklari aparatta bisey var mikroskopa bagpipes. Bir de ultrasonlu ya da ultrasonsuz hamilelik oranlari arasinda fark yok diyorlar. Yani icin rahat olsun. Testi ne zaman yapacaklar? Biraz gecti tarihi sanki.
Hayırlısıyla inşallah bu sana tutunsun varsın dondurulmuş kalmasın. Mantar çok kötü ya progesteron da yapıyor bende çok oluyordu ilk başlarda.kızlar
şimdi eve geldim. İyi kalite bir embriyo gelmiş 5. Güne o transfer edildi dondurulan olmadı. Bu arada opu sonrası içtiğim antibiyotikten dolayı mantar olmuş. Krem ve oturma banyosu gibi bir şey verdi. Hamileliğe engel değil dedi. Normal hayata dönüyoruz herhangi bir kısıtlama yok.
Sizde transfer nasıl oldu? Bende ultrasonla bakıp yerleştirmedi. Aparatları takıp hazırlanınca Embriyoyu istedi. Sonra transfer etti ve duvarda bir ışık yanıyordu. Yeşil yanarsa başarılı şekilde gerçekleşti demektir onu bekliyoruz dedi. Kısa süre sonra ışık yandı ve bitti.
Bir sıvı gelebilir yıkarken kullandığım sıvı endişe etmeyin embriyo yerinde dedi. Test gününü bekleyeceğiz şimdi. Progestanı da transferden sonra orada koydu.
Teşekkür ederim canım.. beni rahatlattın..
İlk kanı 18 Mart’ta vereceğim ama sonuç vermeyecekler o gün. sonucu öğreneceğim kan testi 21 Mart olacak. 11 gün sonra öğreneceğim yani.
aynen bana tutunsun ve saglikla gelsin dondurulmus embriyo olmasa da olur. su an ben de dinleniyorum. bugun boyle gecsin. yarin biraz daha hareketlenirim.Hayırlısıyla inşallah bu sana tutunsun varsın dondurulmuş kalmasın. Mantar çok kötü ya progesteron da yapıyor bende çok oluyordu ilk başlarda.
Bende de transferde ultrasonla bakılmadı ışık falan da yoktu yerleştirdikten sonra aparatin içine mikroskopla baktılar yok tamam dediler benim üstüme bi çarşaf örttü o masada öylece 15 20 dakika bekledim sonra kalktım eve geldim .Ben dinlendim ilk 3 gün ama yemeğimi yaptım evimi topladım bulasigimi yıkadım ağır iş yapmadım sadece.
evet sakinim ve bu gunlerin keyfini cikariyorum. doktorum bugun cok mutlu gorunuyorsun dedi. gercekten oyle hissediyorum tedavi boyunca hic gerilimim olmadi umarim 11 gun de bu sakinlikle gider. sonunda guzel haberi alirim umarim :)Rica ederim canim. Sevindim rahatlamana. Ok heyecanli bir 11 gun geciricegiz. Tadini cikar canim. Bence transfer sonrasi keyifli kismi bu isin.
Aynen bizim transfer odası ve labaratuvar yanyanaydi embriyolog odaya gidip baktı ordan bağırıp tamam dedi seninki de demekki düğmeye falan başmış ışık yanmış.aynen bana tutunsun ve saglikla gelsin dondurulmus embriyo olmasa da olur. su an ben de dinleniyorum. bugun boyle gecsin. yarin biraz daha hareketlenirim.
ben de progestan yapiyor sandim. eger progestanda olsaydi agizdan kullansiracakti. ama kontrol etti ve opu sonrasi kullandigim antibiyotiktenmis.opu sonrasi enfeksiyon olmadi mantar oldu :) simdi oturma banyosu ve krem verdi 7 gun kullanacagim gecer herhalde.
bence mikroskopla katatere bakma nedenleri ebriyonun gonderildiginden emin olmak. kaldi mi kalmadi mi diye bakiyorlar. demek bizde de olan oydu. bunu embriyolog baska odada yapiyordu ve biz de onu bekliyorduk. yesil isik da tamam demek herhalde :)
Hayırlı olsun canım.. umarım bebeğin sımsıkı tutunacak sana. Benim transfer ultrason gibi birşeyle olmuştu.. ben tuvalete çok sıkışmıştım. Canım da biraz acımıştı. Yeşil ışık yoktu bizde.kızlar
şimdi eve geldim. İyi kalite bir embriyo gelmiş 5. Güne o transfer edildi dondurulan olmadı. Bu arada opu sonrası içtiğim antibiyotikten dolayı mantar olmuş. Krem ve oturma banyosu gibi bir şey verdi. Hamileliğe engel değil dedi. Normal hayata dönüyoruz herhangi bir kısıtlama yok.
Sizde transfer nasıl oldu? Bende ultrasonla bakıp yerleştirmedi. Aparatları takıp hazırlanınca Embriyoyu istedi. Sonra transfer etti ve duvarda bir ışık yanıyordu. Yeşil yanarsa başarılı şekilde gerçekleşti demektir onu bekliyoruz dedi. Kısa süre sonra ışık yandı ve bitti.
Bir sıvı gelebilir yıkarken kullandığım sıvı endişe etmeyin embriyo yerinde dedi. Test gününü bekleyeceğiz şimdi. Progestanı da transferden sonra orada koydu.
bu kadar idrar yolu enfeksiyonu olmak normal mi peki canim? ben bir kere sistit olmustum cok kotuydu :)Aynen bizim transfer odası ve labaratuvar yanyanaydi embriyolog odaya gidip baktı ordan bağırıp tamam dedi seninki de demekki düğmeye falan başmış ışık yanmış.
Mantar ve enfeksiyon bu dönemde ve hamilelikte çok oluyor ne kadar dikkat etsekte. Şükür mantar yok bi kere oldum çok fenaydı ama idrar yolu enfeksiyonundan çok çekiyorum kasik ağrısı yanma sızı yapıyor çok fena .
umarim canim, umarim simsiki tutunur ve kavusuruz birbirimize :)Hayırlı olsun canım.. umarım bebeğin sımsıkı tutunacak sana. Benim transfer ultrason gibi birşeyle olmuştu.. ben tuvalete çok sıkışmıştım. Canım da biraz acımıştı. Yeşil ışık yoktu bizde.
Hamilelikte sık olan birşeymiş aslında çok ilerlerse erken doğuma kadar riski var ilaç veremiyorlar sadece tek kullanımlık bi toz var onu kullandım bi iki hafta rahattım şimdi yine aynı. Salı günü doktoruma soylicem belki yine verir. Çok kötü bi damla idrarın gelse bile çok sıkışık hisediyorsun ve çok yanma yapıyor. Annemle konuştum onda da hamilelikte hep böyleymiş.bu kadar idrar yolu enfeksiyonu olmak normal mi peki canim? ben bir kere sistit olmustum cok kotuydu :)
hayirli olsun canim insallah 11 gun sonra mutlu haberi alacagiz. 21 mart a sen 22 mart a Ben sonucu ogrenecegim. Ilk defa bu sekil de transfer duydum daha once duymamistim hic. Benim embriolog embrioyu getirdikten sonra yanimda bekleyip sorunuz var mi diye sormustu.kızlar
selmos kacinci gun basladin yemek hazirlamaya? Eniste sana nasil izin verdiHayırlısıyla inşallah bu sana tutunsun varsın dondurulmuş kalmasın. Mantar çok kötü ya progesteron da yapıyor bende çok oluyordu ilk başlarda.
Bende de transferde ultrasonla bakılmadı ışık falan da yoktu yerleştirdikten sonra aparatin içine mikroskopla baktılar yok tamam dediler benim üstüme bi çarşaf örttü o masada öylece 15 20 dakika bekledim sonra kalktım eve geldim .Ben dinlendim ilk 3 gün ama yemeğimi yaptım evimi topladım bulasigimi yıkadım ağır iş yapmadım sadece.
Ilk günden başladım yapmaya .Ona kalsa yapmazdım dışardan yeriz diyordu ama ben istemedim hep katı şeyler yemek de Iyi değil. Hatta diğer gün gidip balık almıştı evde balık bile yaptımhayirli olsun canim insallah 11 gun sonra mutlu haberi alacagiz. 21 mart a sen 22 mart a Ben sonucu ogrenecegim. Ilk defa bu sekil de transfer duydum daha once duymamistim hic. Benim embriolog embrioyu getirdikten sonra yanimda bekleyip sorunuz var mi diye sormustu.
selmos kacinci gun basladin yemek hazirlamaya? Eniste sana nasil izin verdi
Evet zor olmalı.daha da önemlisi normalde verir antibiyotiği belki kalıcı olarak tedavi eder. Ama burada heptedavi kısıtlı hem de enfeksiyon nedeni hala vücutta. Böyle böyle 9 ayı tamamlayacaksın demek ki. Bu tedavide üstesinden geldiğin bir çok zorluk olduğunu düşünürsek, zorluk da neymiş. Hani derler ya zor hemen şimdi, imkansız biraz zaman alır diye. Hepimiz o derece mücadeleci insanlara dönüşüyoruz bu süreçte :)Hamilelikte sık olan birşeymiş aslında çok ilerlerse erken doğuma kadar riski var ilaç veremiyorlar sadece tek kullanımlık bi toz var onu kullandım bi iki hafta rahattım şimdi yine aynı. Salı günü doktoruma soylicem belki yine verir. Çok kötü bi damla idrarın gelse bile çok sıkışık hisediyorsun ve çok yanma yapıyor. Annemle konuştum onda da hamilelikte hep böyleymiş.
Arka arkaya öğreneceğiz ne güzel.. umarım ikimiz de pozitif alırız. Senin yarın son kotrolün var bakalım nasıl geçecek. Evet ben embriyologu hiç görmedim sadece telefonda konuştuk. Hatching yapılmadı çünkü konusu olmadı bile. Bende 3 yumurta çıkınca ben de peşine düşmedim çünkü döllenme olursa 3. Gün transfer edileceğini düşünmüştüm. Ama Almanya’daki gibi bir ek protokol bizde yok galiba. Yoksa gelip anlatmaz mıydı?hayirli olsun canim insallah 11 gun sonra mutlu haberi alacagiz. 21 mart a sen 22 mart a Ben sonucu ogrenecegim. Ilk defa bu sekil de transfer duydum daha once duymamistim hic. Benim embriolog embrioyu getirdikten sonra yanimda bekleyip sorunuz var mi diye sormustu.
Ben de yarın yapacağım ama fırında bir şeyler tercih edeceğim bir iki gün yapması daha kolay sonuçta. İkinci gün balık da iyiymiş :) ben çok balık yiyemiyorum omega 3 içiyorum o nedenle :)Ilk günden başladım yapmaya .Ona kalsa yapmazdım dışardan yeriz diyordu ama ben istemedim hep katı şeyler yemek de Iyi değil. Hatta diğer gün gidip balık almıştı evde balık bile yaptım.Bende bu sefer biraz rahattım oda takı test pozitif çıkana kadar .Ondan sonra herşeye karıştı yediğime ictigime
hayirli olsun canim insallah 11 gun sonra mutlu haberi alacagiz. 21 mart a sen 22 mart a Ben sonucu ogrenecegim. Ilk defa bu sekil de transfer duydum daha once duymamistim hic. Benim embriolog embrioyu getirdikten sonra yanimda bekleyip sorunuz var mi diye sormustu.
Aynen valla hemde nasıl mücadeleci olduk herşeyin üstesinden gelecek kadar güçlüyüz yeterki Bebisler sağ salim gelsin.Evet zor olmalı.daha da önemlisi normalde verir antibiyotiği belki kalıcı olarak tedavi eder. Ama burada heptedavi kısıtlı hem de enfeksiyon nedeni hala vücutta. Böyle böyle 9 ayı tamamlayacaksın demek ki. Bu tedavide üstesinden geldiğin bir çok zorluk olduğunu düşünürsek, zorluk da neymiş. Hani derler ya zor hemen şimdi, imkansız biraz zaman alır diye. Hepimiz o derece mücadeleci insanlara dönüşüyoruz bu süreçte :)
Bende çok ayakta durmayacak şekilde kolay şeyler yaptım hep .Balık severim bu hamilelikte de en sevdiğim şey diyebilirim.Ben de yarın yapacağım ama fırında bir şeyler tercih edeceğim bir iki gün yapması daha kolay sonuçta. İkinci gün balık da iyiymiş :) ben çok balık yiyemiyorum omega 3 içiyorum o nedenle :)
Iyiyim canim. Kliniklere gore degisiyor fiyatlar asilama yaptirdigim yer $15.000 demisti ama ortalama $8.000-$15.000 arasi degisiyor. Ilaclar $4000 civari tutuyor ama devlet dairesinde calisiyorsan ilac parasinin yarisini oduyormussun. Benim dr um tanidik oldugu icin gecen sene Ben $6500 odedim bu sene dondurulmus embrio transferi $3500 du benden $2500 aldi. $4000 genetige odeyecegim. Sagolsun ilac listemi onceden verdi bu ilaclari bilamazsam ayni icerikteki baska ilacimi Turkiye den almami soyledi. Gecen sene Turkiyeden ilaclari 3800 tl bu sene 1200 tl na aldim. Yani dolara cevirince bana baya uyguna gelmis oldu.Dilancim nasilsin bugun? Senin transferede az kaldi. Ben biseyi merak ettim. Amerikada bir tup bebek denemesi kaca mal oluyor. Ilaclar dahil.
Iyiyim canim. Kliniklere gore degisiyor fiyatlar asilama yaptirdigim yer $15.000 demisti ama ortalama $8.000-$15.000 arasi degisiyor. Ilaclar $4000 civari tutuyor ama devlet dairesinde calisiyorsan ilac parasinin yarisini oduyormussun. Benim dr um tanidik oldugu icin gecen sene Ben $6500 odedim bu sene dondurulmus embrio transferi $3500 du benden $2500 aldi. $4000 genetige odeyecegim. Sagolsun ilac listemi onceden verdi bu ilaclari bilamazsam ayni icerikteki baska ilacimi Turkiye den almami soyledi. Gecen sene Turkiyeden ilaclari 3800 tl bu sene 1200 tl na aldim. Yani dolara cevirince bana baya uyguna gelmis oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?