Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Canım en az stresli hangisinde olacaksan benim tavsiyem o olur. Tedavi sürecinde rahat olmamız, pozitifliklerle dolu olmamız, baskı altında hissetmememiz en önemlisi bence.
Regl olmayı bekliyorum. Sanırım bugün yarın başlar reglim. Kan verip üçüncü gün de başlayacağım :)

Hayırlı olsun:)

Canım:) yarın gidiyorsun doktora sayılı zaman geçiyor:) saat kaçta gideceksin?

Blablup Dogum gunun kutlu olsun canim. Yarin en guzel hediyeni alacaksin o pit pit lari duyunca. Nice mutlu senelerin olsun canim yavrularin ile birlikte.

Blablup Dogum gunun kutlu olsun canim. Yarin en guzel hediyeni alacaksin o pit pit lari duyunca. Nice mutlu senelerin olsun canim yavrularin ile birlikte.

Canım çok teşekkürler! Bil bakalım kim karın ağrısı için hastahaneye gidip küçük bebeğini görüp geldi? 6+5 göründü ultrasonda.
Cok güzel bir dogum günü hediyesi oldu :)
Ama yarın kendi doktorumdaki randevuya gidip asıl muayene ve gereken protokolleri yaptiracagim.

Ağrılar normal dedi doktor, biraz fazla dinlenmeye calisacagim.

Oyyy Masallah cok guzel bir hediye olmus sana. Ustten mi bakti canim?

Hosgeldin. insallah ugur getirir sana bu topic.

Bende almanya’dayim, BW de, Türkiye’de hic denemedim tüp bebek ama deneyen yakinlarim var ve bence bir fark yok, maddi olarakta bence yükü ayni. Frauenarzt inla konusup kendini bir klinige sevk ettirmelisin, orada ilk randevu zaten bilgi edinmek icin oluyor. Hatta randevusuz infoabend lara da katilabilirsiniz. Bu arada sigortanizi arayip, veya internetten o eyaletteki sigortanin resmi sitesine girerek tüp bebegi karsilayip karsilamadiklarini da ogrenebilirsin. Sana detayli yazmak istemistim ama cepten girebildim sadece, aklina takilan birsey olursa sor lutfen. Bol sanslar!

Sevgili Blablup öncelikle cevabın ve güzel dileklerin için teşekkür ederim. Rabbim seni de evlatlarına bağışlasın. Bütün gün acaba biri cevap yazar mı diye bekledim. Hatta mesajımın arada kaynayacağını düşündüm. Allah razı olsun senden. İnsan sistemini bilmediği bir ülkeye gelince herşey zorlaşıyor. Aslında benim de niyetim burada Almanya’da evimin rahatında yaptırmak. Çünkü Türkiye’de çok kısıtlı zamanımız olacak. Her ne kadar oradaki doktor önceden ilaç alımı iğne konusunda yönlendirse bile iletişim kopukluğu olacak ya da burada o ilaçları yazdırmam belki zor olacak. En azından senin mesajını eşime ileticem. Yani çok farklı bir fiyat olmadığını. Eşimin okuldan bir arkadaşı 10 yıl önce Almanya’dan Çek cumhuriyetine gitmiş burası pahalı diye. Onun da oradan aklında kaldı diye Türkiye olsun istiyor. Bakalım inşallah buraya ikna ederim. Süreçle ilgili gelişmeleri buradan yazacağım bende

Ah canim kusura bakma, sanirim mesajin diger arkadaslarinkiyle arka arkaya atilinca arada kalmis, burada herkes elinden geldigince birbirine cevap yazar, sanssizlik olmus bugun. Zamanla goreceksin zaten bunu :) sende yazmaya devam et lutfen.

Sigortaya gelince, 10 sene önce Almanya’da sigortalar pek ödemiyormuş sanırım, şimdi çoğu karşılıyor. Bizim sigortamız %50 sini karşılıyordu, %100 karsilayan baska bir sigortaya gecip oyle baslattik islemleri. Biran once bir klinikle iletisime gacerseniz zaten aklinizdaki tum soru isaretleri giderilir. Simdi bu mesaji okuyunca google a “künstliche befruchtung kosten xxxx” yaz (xxx yerine sigortan) hemen goreceksin zaten ne kadar karsiliyor.
Bende kendi duzenimde uzerimde baski olmadan yaptirmak istedim almanya’da ve pisman olmadim canim. Insallah sizde icinize sinen bir karar verirsiniz.

Yelek’cim bugün is yerinde karnim cok agridi, hic rahat oturamadim, cikinca hemen hastahaneye gittim. Cok sukur hersey yolunda gorunuyor, bebisimi de gordum
Ay ay ayyyyy:) çok sevindim canım senin için:) annesine daha fazla merak etmesin diye sinyaller de gönderirmiş:)
Canım benim de regl öncesinde yaşadıklarıma benzer ağrılarım oluyordu karnımda 5.,6.,7. haftalarda. Bana da doktor demişti ki, rahimin büyüyor, bu ağrılar ondan:)

Canim Donmus embryo transferimiydi tekrar basladigin 1,5 ay sonraki ? ve bir öncekinden bir fark veya degisik bir ilac varmiydi ?
Hayır ben dondurmadım baştan başladım tek iğnemi gonal f yükseltiler okadar extra da bişi kullanmadım tek sağlıklı beslenip hep yattım 2 hafta test gününe kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…