- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #10.761
Tekrardan merhaba hanımlar,
Dün akşam AOK Bayern’in sayfasını inceledim. Maalesef sadece 3 eyalette %100 karşılıyor görünüyor. Bayern’de %50. Ama buna rağmen rakamları öğrenmek lazım. Ya da verdiğiniz listedeki diğer %100 karşılayan seçenekleri değerlendirebiliriz. Geçiş sürecinin 2-3 ayı bulabilme ihtimali biraz sinir bozucu olsada yapacak birşey yok. Bu arada benim yaşadığım şehirde zaten pek Türk nüfusu yok. Türk doktorlar genelde Münih, Nürnberg ve Augsburgdalar. Yani bu sadece Frauenarzt için değil hiç bir alanda Türk doktoru yok burada. Bu konuda sanırım en şanslı eyalet Nrw. İyi doktor bulayım da Almanca sorun değil. Eşim zaten küçük yaştan beri burada olduğu için anadil seviyesinde konuşuyor. Bu arada gece rüyama iğne falan girdi fobim olduğu için herhalde. Yumurtalık durumumuz iyi olsa bile yine iğne yapmamız gerekiyor mu acaba?
Olsun canım geç olsun güç olmasın. 2 3 ay çabucak geçer. Ben frankfurt da yaşıyorum bizim aok yüzde yüz karşılıyor 3 denemeyi ve 40 yaşından sonra da hiç bi sigorta karşılamıyor diye biliyorum .Her şehrin farklı kuralları var sanırım.igne kaçınılmaz son canım:) her şekilde kullanıyorsun tüp bebek tedavisinde.korkacak bisey yok acımıyor bile uçları çok incezaten.Sen hiç doktora gitmedim dedin belki tüp bebek gerektiren bi durumun yoktur normal ilaç tedavisiyle de hamile kalırsın ufak bi sorundur belki .Tekrardan merhaba hanımlar,
Dün akşam AOK Bayern’in sayfasını inceledim. Maalesef sadece 3 eyalette %100 karşılıyor görünüyor. Bayern’de %50. Ama buna rağmen rakamları öğrenmek lazım. Ya da verdiğiniz listedeki diğer %100 karşılayan seçenekleri değerlendirebiliriz. Geçiş sürecinin 2-3 ayı bulabilme ihtimali biraz sinir bozucu olsada yapacak birşey yok. Bu arada benim yaşadığım şehirde zaten pek Türk nüfusu yok. Türk doktorlar genelde Münih, Nürnberg ve Augsburgdalar. Yani bu sadece Frauenarzt için değil hiç bir alanda Türk doktoru yok burada. Bu konuda sanırım en şanslı eyalet Nrw. İyi doktor bulayım da Almanca sorun değil. Eşim zaten küçük yaştan beri burada olduğu için anadil seviyesinde konuşuyor. Bu arada gece rüyama iğne falan girdi fobim olduğu için herhalde. Yumurtalık durumumuz iyi olsa bile yine iğne yapmamız gerekiyor mu acaba?
Cok sukur canim. Sen ve bebis yavas yavas dogum hazirligina baslamissiniz. Bebegi de artik 3 hafta sonra gorursun. Cok sevindim her seyin yolunda gitmesine canim. MasallahBenimde dün şeker testim vardı korkuyordum şeker çıkacak diye şükür ki herşey normal dedi bisey çıkmadi rahatladım.Bebisimi de göremedim sadece rahim ağzı uzunluğuna baktı bebeğin döndüğünü kafa üstü durduğunu söyledi bana gösteremedi bu defa çok yoğundu doktor .kontrollerimi de artık 3 haftaya düşürdü sonra da 2 haftada bi gidecekmişim.
Sağol canımCok sukur canim. Sen ve bebis yavas yavas dogum hazirligina baslamissiniz. Bebegi de artik 3 hafta sonra gorursun. Cok sevindim her seyin yolunda gitmesine canim. Masallah
Iyiyim biraz daha cok sukur. Benim bazen nefesim daraliyor derin nefes almak zorunda kaliyorum bazen. Hamilelikten mi tiroid ilacinin dozaji yuksek oldugu icin mi boyle anlamadim. Sen de de olmusmuydu ilk haftalarda?Sağol canım
Sen nasıl oldun toparladın mı biraz .
canim minnosu gormeye gittin mi bugun? Ne dedi dr un?Cok tesekkurler sese’cim
Ca
canim minnosu gormeye gittin mi bugun? Ne dedi dr un?
Masallah boncuga, Ben bugun biraz daha iyiyim. Benimkini son adet tarihine gore hesapladi. Embrio da tam 1cm cikti yani gunune tam uyumlu cikti. 60mm kese uzunlugu olabilirmi. Ya da 0.60mm de olabilir. O da hemen hemen 6 hafta 2 -3 gunluge Yani son adet tarihine gore uyumlu oluyor.yelek DilanBoran Selmaal25 kizlar bebeklerin haftalarini nasil hesapladi doktorlariniz?
Benim son adet tarihi 02.03 ve transfer tarihimde 22.03 (5. gün embriyosu)
Dün hastahanede doktor 6hafta 5 gün olarak hesapladi.
Bugün kendi doktorum 5 hafta 4gün olarak hesapladi. Doktor ultrasonda 22.03 tarihini girdi bir deger olarak, embriyoyuda 60 mm olctu. Hesaplamayi 3 hafta sonra yeniden yapalim dedi.
Emin olamadim ben simdi, hangisi dogru?
Pardon 60mm 0.60cmMasallah boncuga, Ben bugun biraz daha iyiyim. Benimkini son adet tarihine gore hesapladi. Embrio da tam 1cm cikti yani gunune tam uyumlu cikti. 60mm kese uzunlugu olabilirmi. Ya da 0.60mm de olabilir. O da hemen hemen 6 hafta 2 -3 gunluge Yani son adet tarihine gore uyumlu oluyor.
Gittim canim
Kalbini de gordum pit pit atisi ultrasonda görünüyordu. Sesini de duydum. Hersey yolunda gorunuyordu simdilik cok sukurr
Sen nasil oldun canim?
Pardon 60mm 0.60cm. Burda cm olarak yaziyorlar kafam karisti. Bence dun ki dr un olcumu dogru.
Ah cok guzel haber canim. Gozun aydin
Evet bende de oluyordu şişkinlik de oluyordu.Iyiyim biraz daha cok sukur. Benim bazen nefesim daraliyor derin nefes almak zorunda kaliyorum bazen. Hamilelikten mi tiroid ilacinin dozaji yuksek oldugu icin mi boyle anlamadim. Sen de de olmusmuydu ilk haftalarda?
Benimkini son adet tarihine göre hesapladı ultrasonda da hep haftasıyla uyumlu çıkıyor.yelek DilanBoran Selmaal25 kizlar bebeklerin haftalarini nasil hesapladi doktorlariniz?
Bugün kendi doktorum 5 hafta 4gün olarak hesapladi. Doktor ultrasonda 22.03 tarihini girdi bir deger olarak, embriyoyuda 60 mm olctu. Hesaplamayi 3 hafta sonra yeniden yapalim dedi.
125 ten 175 e cikti. 29 Nisan da kan testini tekrarliyacagim sonra da dr dan randevu alacagim. O zaman a kadar devam ederse konusurum.Evet bende de oluyordu şişkinlik de oluyordu.
Kaç mg ilaç alıyorsun. Doktoruna da bi sor istersen .
125 ten 175 e cikti. 29 Nisan da kan testini tekrarliyacagim sonra da dr dan randevu alacagim. O zaman a kadar devam ederse konusurum.
Canım aynısı bana da oluyor. Benim hamilelik app.imde bunun olabileceği yazıyor. Kalp 2 kat kan pompalamaya çalışıyormuş. Bu yüzden olabileceğini düşündüm. Çünkü kısık kısık nefes alıyormuşum gibi geliyordu, yeterli oksijenim yokmuş gibi sanki. Ama sen yine de doktoruna sor istersen ilaçtan olabilir mi diye.Iyiyim biraz daha cok sukur. Benim bazen nefesim daraliyor derin nefes almak zorunda kaliyorum bazen. Hamilelikten mi tiroid ilacinin dozaji yuksek oldugu icin mi boyle anlamadim. Sen de de olmusmuydu ilk haftalarda?
Canım benim doktor, son adet tarihi, transfer tarihi ve kaç günlük embriyo olduğunu göz önünde tutarak bir hesap yaptı ama nasıl hesapladı anlayamadım. Çok heyecanlıydım o hesabı yaparken daha ultrasona girmemiştim bile hiç.yelek DilanBoran Selmaal25 kizlar bebeklerin haftalarini nasil hesapladi doktorlariniz?
Insallah canim Sagol.Insallah gecer canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?