- 24 Ağustos 2017
- 2.345
- 3.703
- 133
- 41
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #10.801
canim benim bildigim kadari ile Bahar da ki tam sorun akrabalik degil. Asil sorun akraba olduklari icin esi ile ayni genetik hastaligi tasimalari. Bunun icin de embrio genetigi sart. Mesala Ben de akdeniz atesi tasiyiciligi cikti esimde de ciksaydi asilama yapilmadan tup bebek ve genetik yapilacakti. Ayni hastaligi tasimasalardi akrabalik cok sorun olmazdi. Dediginiz gibi bir cok akraba evliliklerinde saglikli cocuklar oluyor.Biz değiştirmek için ücret ödemedik ama eyalete göre farklı olur mu bilmiyorum ki şimdi.
Senin içinden nasıl geliyorsa öyle yap. Hemen denemek istiyorsan da dene bence. Eşin de anlar seni. Tatil yapmak istiyorsan da tatil yap.
Kanaman gelsin de vücudun o zaman yenilenecek. Yeniden doğmuş gibi olursun. Toparlarsın kendini. Kanama gelene kadar insan allak bullak oluyor.
Hayalkırıklığı kolay değil.
Geçenlerde sen bir de akraba olduğunuz için endişenendiğini söylemişsin, ama olacak olan tüp bebek de olsa olur normal olsa da olmaz mı? Yanlış mı biliyorum? Doktor ne diyor?
Benim arkadaşım da kuzenine aşıktı, kuzeni de ona. Sağlıklı bir çocukları oldu normal yoldan. Sizin durumunuzda olanlar var. Çok üzülme.
Şükür iki tane embriyon daha var belki onlar sana can olacak .Güzelce tatilini yap kafan da rahatlar toparlanirsin öyle devam edersin .Bende ikinci tedaviye hemen başlamadım 7 ay sonra yeni başladım turkiyeye gittim geldim bende sonra sakin kafayla başladım. Inşallah seninde olacak bu sefer hep duamdasiniz.Tesekürler canim, ilk düsüge göre bu sefer daha iyiyim, daha hafif atlatiyorum piskolojik olarak, bizim cok sükür 2 saglikli embryomuz daha var, kalitesini bilmiyorum ama, onuda deniyecegiz Allahin izniyle, icimden bir his onlar evladimiz olacak diyor, ama yinede olmazsa birkez daha silbastan yumurta toplama pgt yaptirip onlarida denemek istiyoruz, Elimizden geleni yapip daha sonra olmazsa normal yollardan deneriz, tabi Rabbim verirse... arkadasim beni galiba yanlis anladi üzüldüm buna, dünyaya gelen her bebek Rabbimin bir mucizesidir ve insallah Allahim hepimizin yüzünü güldürür,, sadece bazen ne düsüncegimi, daha kac kez denememiz gerektigini bilmiyorum
Suan Kanamamin gelmesini bekliyorum, doktorum ilaclari kesdirdi 2 gün oluyor, galiba 1 haftaya kadar baslarDoktorum nekadar beklememiz gerektigini söyliycek bilmiyorum, Esim önce bunu bir unutup yaz tatiline Memlekete gitmek istiyor, ve Eylülden sonra tekrar deneyelim diyor, bende kararsiizim acikcasi,, biryandan hemen denemek istiyorum, diger yandan esimle güzel bir tatil yapmak istiyorum,, Doktorumla görüstükten sonra karar verecegiz
Embrio nnun kabuguna atilan cizik canim. Tutunmayi kolaylastiriyor Bence sonraki denemen de mutlaka yaptirmalisin.iki Transfer edildi canim, hatching ney ? Rahim cizlmesi mi ? yoksa embryolara olan cizikmi ? ikiside yapilmadi, bende yine tutunma oldu galiba hcg 45 e kadar cikdi ama sonra düstü
Bu uyarın çok iyi oldu. Ben o kadar uzatacaklarını tahmin edemedim. Tecrübe konuşuyor. İyi ki burada yazıp sizlerin fikirlerini almışım. Eşim şu an yurtdışında araya da Paskalya giriyor. Tatil biter bitmez hemen gideceğim. Bu arada sigorta değiştirmenin bir maliyeti oluyor mu? Biliyor musun?
Benim endokrin dr u daha genc Onun icin hemen dozaji dusuruyor gecende de yapti Benim tedavimi 3 ay ileri atti. Bakalim bu ay kac cikacak deger. Her ay kontrol altinda olacagim. Cok asiri derece de bir nefes darligi degil arada bir geliyor derin nefesler aliyorum duzene giriyor belirli sure sonra.
Endokrin dr ile Mayis in 1 I veya 2 sine randevu alirim. Tup bebek dr ile randevum Mayis in 9 u. Ama ben esimi ikna edersem Nisan 29 da burdaki kadin dogumcudan randevu almak istiyorum. Benim ki cok ultrason a giriyorum diye istemiyor ama ikna etmeye calisacagim.Hemen git ve insallah doktorunla hersey hizlica ilerlesjn. Sigorta degistirmenin bir maaliyeti yok canim, normal bir resmi islem o. Sadece mevcut sigortana cikis verdikten sonra digerine gecene kadar bir sure beklemen gerekiyor, ihbar suresi gibi.
Gecmis olsun canim insallah rahatsizlik vermez sana. Bir sonraki randevunu 4 hafta sonraya mi verdi?
Endokrin dr ile Mayis in 1 I veya 2 sine randevu alirim. Tup bebek dr ile randevum Mayis in 9 u. Ama ben esimi ikna edersem Nisan 29 da burdaki kadin dogumcudan randevu almak istiyorum. Benim ki cok ultrason a giriyorum diye istemiyor ama ikna etmeye calisacagim.
Evet canim, Doktorlar 25% risk diyor, yani ya saglikli, ya anneden tasiyici, ya babadan tasiyici veya ikimizdende hasta gen alirsa hasta olur denildi, 7 tane pgt ye giden embryodan 5 saglikli geldi sükürler olsun. simdi son 2 kaldi, icimden bir his onlar yavrumuz olacak diyor insallahcanim benim bildigim kadari ile Bahar da ki tam sorun akrabalik degil. Asil sorun akraba olduklari icin esi ile ayni genetik hastaligi tasimalari. Bunun icin de embrio genetigi sart. Mesala Ben de akdeniz atesi tasiyiciligi cikti esimde de ciksaydi asilama yapilmadan tup bebek ve genetik yapilacakti. Ayni hastaligi tasimasalardi akrabalik cok sorun olmazdi. Dediginiz gibi bir cok akraba evliliklerinde saglikli cocuklar oluyor.
Evet cok sükür onlarla teselli oluyorum :) onlar bize can olacak insallah. galiba bizde memlekete gidip tatil yapip geldikten sonra basliycagiz, bizim icin daha saglikli olur galiba, hem gitmisken acaba tekrar yumurta toplama icin ignelerimi alsammi diyorum, Gonalf i, bana burda doktorum ingelerimi 1100 euroya verdi, TR de daha uygun olabilir biraz internetden baktim öyle gösteriyor en azindan evde hazir bulundururum, kötü bir fikirmi?Şükür iki tane embriyon daha var belki onlar sana can olacak .Güzelce tatilini yap kafan da rahatlar toparlanirsin öyle devam edersin .Bende ikinci tedaviye hemen başlamadım 7 ay sonra yeni başladım turkiyeye gittim geldim bende sonra sakin kafayla başladım. Inşallah seninde olacak bu sefer hep duamdasiniz.
Bahar merhaba,Evet canim, Doktorlar 25% risk diyor, yani ya saglikli, ya anneden tasiyici, ya babadan tasiyici veya ikimizdende hasta gen alirsa hasta olur denildi, 7 tane pgt ye giden embryodan 5 saglikli geldi sükürler olsun. simdi son 2 kaldi, icimden bir his onlar yavrumuz olacak diyor insallah
Hemen git ve insallah doktorunla hersey hizlica ilerlesjn. Sigorta degistirmenin bir maaliyeti yok canim, normal bir resmi islem o. Sadece mevcut sigortana cikis verdikten sonra digerine gecene kadar bir sure beklemen gerekiyor, ihbar suresi gibi.
Gittiğimizde açıkça vakit kaybetmek istemediğimizi ve ne gerekiyorsa mümkün olduğunca hızlandırılmasını rica edeceğiz. Hayırlısıyla şu Ostern’i bi atlatsak. Koştur koştur gidicem
Kimyasal için üzülebilirsin tabi. Ama vardır bi hayır deyip kendini toparla. Eşinle genetik te ne sknti var bilmiuorum ama emin ol sonra uzulmektense şimdi üzülmek daha iyi.bnm genetige gitmedi. Ailemde ve eşimin ailesinde olmamasına rağmen su an sağlıksız bi bebekle ilerliyoruz. O zamanlar düşüğe üzülürdüm şimdi her gün üzüntüyle. Doğum yapacagm ama beni ne bekliyor onu bile bilmiyorum. O yüzden dua et sabırla diğer transferi bekle çünkü 2 genetiği temiz gelmiş bebek hala seni bekliyor. Pozitif düşün.Evet cok sükür onlarla teselli oluyorum :) onlar bize can olacak insallah. galiba bizde memlekete gidip tatil yapip geldikten sonra basliycagiz, bizim icin daha saglikli olur galiba, hem gitmisken acaba tekrar yumurta toplama icin ignelerimi alsammi diyorum, Gonalf i, bana burda doktorum ingelerimi 1100 euroya verdi, TR de daha uygun olabilir biraz internetden baktim öyle gösteriyor en azindan evde hazir bulundururum, kötü bir fikirmi?
Biz Avusturyada yasiyoruz, evet PGT genetike bakiliyor embryo sagliklimi diye, bizim gibi tasiyicilarda ve ileri yasta olanlar icin tavsiye ediliyor diye okumustum internetde. Yasadigim ülkede cok daha Pahali oldugu icin Türkiyede yaptirdikBahar merhaba,
Pgt genetik tarama gibi birşey yanlış anlamadıysam. Akraba olduğunuz için mi pgt ye yönlendirildiniz yoksa siz kendiniz mi talep ettiniz. Benim eşimin de yaşı ilerlediği için böyle birşeyden bahsetti. Bu arada hangi ülkede yaşıyorsun? Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın inşallah.
Allahim insallah Korktugumuza ugratmasin hepimizi, neden böyle dedinki cok üzüldüm, doktorlar cogu zaman yanilabilir insallah saglikli nurtopu gibi evladin olur insallah, Doktorlar ne dedikiKimyasal için üzülebilirsin tabi. Ama vardır bi hayır deyip kendini toparla. Eşinle genetik te ne sknti var bilmiuorum ama emin ol sonra uzulmektense şimdi üzülmek daha iyi.bnm genetige gitmedi. Ailemde ve eşimin ailesinde olmamasına rağmen su an sağlıksız bi bebekle ilerliyoruz. O zamanlar düşüğe üzülürdüm şimdi her gün üzüntüyle. Doğum yapacagm ama beni ne bekliyor onu bile bilmiyorum. O yüzden dua et sabırla diğer transferi bekle çünkü 2 genetiği temiz gelmiş bebek hala seni bekliyor. Pozitif düşün.
canim bu oran cok guzel bir oran Masallah. Sansin gercekten fazla. Kotu dusunme hic sonraki tedavine odaklan. Histereskopi isteyebilirsin tutunmada sorun olabilir.Evet canim, Doktorlar 25% risk diyor, yani ya saglikli, ya anneden tasiyici, ya babadan tasiyici veya ikimizdende hasta gen alirsa hasta olur denildi, 7 tane pgt ye giden embryodan 5 saglikli geldi sükürler olsun. simdi son 2 kaldi, icimden bir his onlar yavrumuz olacak diyor insallah
canim ignelerin 1 yillik kullanim suresi oluyor. Insallah kullanmana gerek kalmaz dondurulmuslarin tutar ama almak istersen al dolapta kalsin.Evet cok sükür onlarla teselli oluyorum :) onlar bize can olacak insallah. galiba bizde memlekete gidip tatil yapip geldikten sonra basliycagiz, bizim icin daha saglikli olur galiba, hem gitmisken acaba tekrar yumurta toplama icin ignelerimi alsammi diyorum, Gonalf i, bana burda doktorum ingelerimi 1100 euroya verdi, TR de daha uygun olabilir biraz internetden baktim öyle gösteriyor en azindan evde hazir bulundururum, kötü bir fikirmi?
Allah yardimcin olsun canim. Sen Benim hep dualarimdasin. Insallah Allah mucizelerinden birini gosterir ve bebisin hayata tutunur.Kimyasal için üzülebilirsin tabi. Ama vardır bi hayır deyip kendini toparla. Eşinle genetik te ne sknti var bilmiuorum ama emin ol sonra uzulmektense şimdi üzülmek daha iyi.bnm genetige gitmedi. Ailemde ve eşimin ailesinde olmamasına rağmen su an sağlıksız bi bebekle ilerliyoruz. O zamanlar düşüğe üzülürdüm şimdi her gün üzüntüyle. Doğum yapacagm ama beni ne bekliyor onu bile bilmiyorum. O yüzden dua et sabırla diğer transferi bekle çünkü 2 genetiği temiz gelmiş bebek hala seni bekliyor. Pozitif düşün.
Bi dahaki tedavinde eğer aynı ilacı kullanacaksan turkiyeden alman daha uygun olur tabiki .Evet cok sükür onlarla teselli oluyorum :) onlar bize can olacak insallah. galiba bizde memlekete gidip tatil yapip geldikten sonra basliycagiz, bizim icin daha saglikli olur galiba, hem gitmisken acaba tekrar yumurta toplama icin ignelerimi alsammi diyorum, Gonalf i, bana burda doktorum ingelerimi 1100 euroya verdi, TR de daha uygun olabilir biraz internetden baktim öyle gösteriyor en azindan evde hazir bulundururum, kötü bir fikirmi?
Rabbim yardımcın olsun canım. Seni üzmeyecekse sorabilirmiyim nedenini sağlıksız bebek dedin bi hastalığı mı var .Kimyasal için üzülebilirsin tabi. Ama vardır bi hayır deyip kendini toparla. Eşinle genetik te ne sknti var bilmiuorum ama emin ol sonra uzulmektense şimdi üzülmek daha iyi.bnm genetige gitmedi. Ailemde ve eşimin ailesinde olmamasına rağmen su an sağlıksız bi bebekle ilerliyoruz. O zamanlar düşüğe üzülürdüm şimdi her gün üzüntüyle. Doğum yapacagm ama beni ne bekliyor onu bile bilmiyorum. O yüzden dua et sabırla diğer transferi bekle çünkü 2 genetiği temiz gelmiş bebek hala seni bekliyor. Pozitif düşün.
Kimyasal için üzülebilirsin tabi. Ama vardır bi hayır deyip kendini toparla. Eşinle genetik te ne sknti var bilmiuorum ama emin ol sonra uzulmektense şimdi üzülmek daha iyi.bnm genetige gitmedi. Ailemde ve eşimin ailesinde olmamasına rağmen su an sağlıksız bi bebekle ilerliyoruz. O zamanlar düşüğe üzülürdüm şimdi her gün üzüntüyle. Doğum yapacagm ama beni ne bekliyor onu bile bilmiyorum. O yüzden dua et sabırla diğer transferi bekle çünkü 2 genetiği temiz gelmiş bebek hala seni bekliyor. Pozitif düşün.
Insallah hep beraber guzel seyler duyariz canim. karnimda hissetmeye baslayacagim zamana isinlanmak istiyorumZaten bu ultrasound lardan sonra 12. hafta dolmus oluyor canim. Artik
hissetmeye basladikca surekli doktora gitme istegi bastirilir. Insallah guzel seyler duyarsin yine.
Ayyyy doğru hatırladım şimdi, ben onu unutmuşum.. Eksik hatırlamışım. Tamam şimdi onu da hatırladım ya kusura bakma B Bahar0107 boş boş şeyler söyledim.canim benim bildigim kadari ile Bahar da ki tam sorun akrabalik degil. Asil sorun akraba olduklari icin esi ile ayni genetik hastaligi tasimalari. Bunun icin de embrio genetigi sart. Mesala Ben de akdeniz atesi tasiyiciligi cikti esimde de ciksaydi asilama yapilmadan tup bebek ve genetik yapilacakti. Ayni hastaligi tasimasalardi akrabalik cok sorun olmazdi. Dediginiz gibi bir cok akraba evliliklerinde saglikli cocuklar oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?