Yurtdışında yeni bir başlangıç

Aa öyle mi. Öyleyse ne güzelmiş. Gidip buna onay veren bir şirketle anlaşmaya çalışabilirim 1 sene sonra. Ama normalde böyle olmaması lazım, bu vergi indiriminin koşullarından biri işe alınırken kişinin Hollanda’dan bilmem kaç km uzakta yaşıyor olması. Belki ilk seferde hakkını kullanmıyor diye ikinci şirketten yapılabiliyordur

Denemeden bilemezsin...bence korkuların normal atacağın adım büyük çünkü. Bu yazdıklarının hepisi olacak ama geçici..zamanla çevre edineceksin. Ayrıca Hollanda nezih ve düzenli bir ülke o açıdan şanşlısın!

Kesinlikle git. Hele hele is varsa kacirma. Orada kadin basina zorluk cekmessin zira cogu kadin kendi ayaklarinin ustunde duruyor. Belli bir yasta kendi evine cikiyor. Tabii kotu insanlar her yerde var ama Avrupa'da kadin basiniza TR'den daha guvende olacaginiz kesin. hersey gonlunuzce olsun

Teşekkür ederim inşallah

Yeni bir update ile geldim…. hala iş sözleşmem gelmedi hafta ortasına kadar gelir demişlerdi, dahası başvurduğum ve işi aldığımı söylediklerini ilanı yayından kaldırmışlardı bugün tekrar koymuşlar sanırım beni almaktan vazgeçtiler %30umun peşine düştüm diye

Gelir vergisi yüksek evet ancak dolaylı vergiler (KDV ÖTV vb.) Vergiler çok düşüktür. Olaya tek taraflı bakıyorsunuz
bence tr de de vergiler çok yüksek, mesela brüt maaşla net maaş arasındaki farkı vergi olarak verdikten sonra aldığımız her şey için tekrar yüksek vergiler ödüyoruz alışverişten faturalara eve arabaya kadar aşırı vergi ödeniyor.

oradan iş bulup öyle mi gitme kararı aldınız?

Sizinle aynı fikirdeyim,

Kesintiler çeşitlidir, hepsi vergi değil, SGK, işsizlik sigortası, damga vergisi vb. bunlar aslında diğer ülkelerde de var. Bizde vergi alt limiti düşük o yüzden göze batmakta kabaca adil değil...

Bizde sorun dolaylı vergilerin yüksek olması yani KDV, ÖTV gibi vergiler..

oradan iş bulup öyle mi gitme kararı aldınız?
Hayır, eşim oradaki bir üniversiteden master için kabul aldı. Daha önce orada staj yaptığı icin sevdigi bir ulke, okul bittikten sonra 2 senede çalışma hakkı veriliyor. Bu sekilde bir cok arkadasimiz orada kaldilar.. Şuan ingiltere turkiyeyi kırmızı listede tuttuğu için okulu bir sene dondurduk seneye insallah böyle seyler olmazda rahatca gideriz.

Ay Allah aşkına benide götür. Hiç yalnızlık hissetmezsin. Çok eğlenceliyim bazen sessizligede büründüğüm olur ne olur benide götür benide götür valla yük olmam sana. Sen şimdi oralarda tek yapamazsın bir arkadaş lazım. Kim olur? kim olur ? Kim olur ? Aaa buldum ben olurum beni götür noooooluuuuur

Bir gelişme var mı ?

Hahaha yerim Gel bana arkadaş ol gel gel gel Lütfen gel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…