Yurtdışında yeni bir başlangıç

bu dediğim durum için sadece işveren başvurabiliyormuş o yüzden onların rızası olmadan çözülemiyor malesef :/ ama gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Böyle bir hakkım varken kullandırtmamaları çok uyuz.

Hiç durma git derim…çok güzel bir fırsat bence, kaçırmamalısın, ilerde baban ve kardeşin de yanına gelir, tatillerde de Türkiye’ye gelir en iyi otellerde tatil yapar dönersin, mis gibi…orada evlenirsen de çocukların hayata 1-0 önde başlarlar, daha ne olsun…Türkiye’de durumlar ortada, paramızın değeri düşüyor, alım gücü azalıyor, gitmelisin arkana bile bakmadan…

Gel oyleyse turkiyeye

Umarım herşey gönlünüzce olur. Ben birşey sormak istiyorum ilk konu mesajınızda arkadaşınızın size referans olduğunu yazmışsınız, bu referanslik nasıl bişey acaba cvsini kendi çalıştığı şirkete falan mı gönderdi?

bizim yurtdışında yaşayan akrabalar da "ne yapalım bir kere düzen burada kurulmuş, çocukların işleri burada gelemiyoruz artık" diyorlar.
bu kadar seviyorsan ülkeni işlerini burada kurdursaydın o zaman, hepsinin kabul edilebilir meslekleri var. her ülkede çalışabilirler.
ben de sinir oluyorum çok.

İnşallah çok teşekkürler. Şöyle oldu, ben o iş arkadaşımla iyi anlaştığım için o pozisyona talip olduğumu söyledim. Kendi bu durumun uygun bir fit olduğunu gördüğü için pozisyona alım yapan müdüre gidip benden bahsetmiş, beraber çalıştığımızı benden çok memnun olduğunu o işi yapabileceğime inandığını vs anlatmış. İşe alan müdür de iş arkadaşımın müdürü olduğu için sözü itibar görüyor oldu o şekilde süreç başladı :)

Anladım. Bizde de erkek arkadaşım makine mühendisi, Almanya'ya gitmek istiyoruz cv, LinkedIn profiliyle falan uğraşıyoruz şu ara ama, yeterli olur mu bilemiyoruz

Lokal bir sekilde nasil gidiyormussunuz ki? Siz sonucta Hollanda icin yurt disindan goc eden gocmen kapsamina giriyor olursunuz. Highly skilled migrant icin 30 yas uzeri brut € 4,752, 30 yas alti € 3,484 olmaliymis bu sene icin. Oyle olursa vizenize bu sekilde basvurmalari gerekir. Zaten Highly skilled migrant vizeniz olursa 30% icin basvurulabiliyor sorun olmadan. IND websitesini inceleyebilirsiniz epey detayli bilgi veriliyor. Gorustugunuz sirket vize basvurunuzu buradan yapmali; IND tarafindan taninan firmalar arasinda mi onu da bir kontrol edin isterseniz.

Benim konum: Türkiye’de kalmak mı gitmek mi?

Kadınlar kulübü üyeleri beni ikna etti valla, biz gidiyoruz. sana da çok uzak değilim çıkar gelirsin
Çok sevindim sizin adınıza yahu, yolunuz açık olsun konunuza da bakacağım ilk fırsatta
Yaaaa çok ama çok sevindim! hayırlı uğurlu olsun.
bahsettiğiniz şey hakkında bilgim yok ama gerçekten sinir bozucu imiş. Ancak Avrupa özgürlük ve demokrasi diyarı, sorununuz için mutlaka danışacabileceğiniz bir merci vardır bence
Düzenimizi kurduk biliyon mu, ondan gelemiyoz

bizim şirkette 2 tip kontrat var biri expat diğeri local kontrat olarak geçiyor. Expat kontratında gideceğin ülkeye 3 seneliğine gidiyorsun 3 sene sonra kendi şirketine döneceksin gibi bir durum var lokal kontratta sınırsız süreli temelli o şirketin çalışanı oluyorsun. Ama sonuçta lokal kontratım olsa da fark etmez ben bir highly skilled migrant’ım.
%30’a da evet sorunsuzca sahip olabilirim normalde ama şartlardan biri “işveren ve çalışanın onayı olması”. Benim şirketim bu duruma onay vermediğini söyledi kısaca işte :/

Merhaba,

biz de bir sure %30ruling ile hollandada yasadik. Bu surede turkiyede calistigi firma ile hollandaya tasinan tanidiklarimiz oldu ve onlarin da %30rulingleri vardi. Sirketin verdigi cok dogru bir bilgi degil. Facebooktan amsterdam anneleri grubuna uye olup bu konuda yazilanlari okumanizi tavsiye ederim. O yuzde otuz hic de az bir para etmiyor.

Merhaba,
Evet biliyorum aslında onlar da bilgi verme amaçlı söylemiyorlar. Bu fırsattan yararlanabilmemin hukuki olarak mümkün olduğunun farkındalar ama diyorlar ki “bizim şirketteki expat kontratıyla gelmediğin local olduğun için diğer hollandalı lokal kontratı olan kişilerle aynı hakların olması gerekir onların bu hakkı yok”
Yani kendi tercihlerini söylüyorlar ama ciddi anlamda haksızlık olduğunu düşünüyorum kendim için o yüzden beklemedeyim bakalım yöneticime yazmam işe yaracak mı

Katılıyorum, konu sahibesi bence şimdi evet desin gittikten sonra İKya bastırsın yasal hakkını istesin.

Hollandada yasiyorum. Turkiyeden gelen bir cok insan taniyorum. Dil ogrenmeyip evde oturanlar, dogal olarak doktor veya baska islerini bile yaparken yaninda tercuman arayanlar. Birde gelir gelmez okula gidenler, dili ogrenenler var ki tut tutabilirsen :)) yanlis anlamayin lafim asla size degil. Hani iş kendisinde bitiyor insanin. Hollanda da yasiyorum Turkiyeye gidiyorum her sene. Ayrica bir kac yil Turkiyede yasamisligim da var. Birdaha asla yapamam orda.

Bence hic dusunmeyin. Butun avrupa ulkelerini gezdim gordum. Bunlarin arasinda sirf burada yasiyorum diye degil ama hani insanlari nasil desem, sicak kanli, komik. Yabanci dusmanligi cooook az. Asla kendinizi baska ulkede hissetmezsiniz. Fransa Belcika vs deseniz dusunun derdim. Ama hollanda dusunmeyin. Zaten cok turk de var arkadaslik edinceginiz. Okula da giderseniz super olur ondan sonrasi kolay :)

Standart olmak adina boyle soyluyorlar anladigim kadariyla ancak cok adamina gore muamele de vardir hollandada. Yoneticinize konuyu aktardiginiz iyi olmus.

aklima gelen bir diger bilgi de bir arkadasim ilk isinde %30 sahibi degildi, ancak is degistiririken %30 da aldi. Yani sonradan almak da mumkundu 3 yil once.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…