- 30 Kasım 2010
- 1.129
- 1.411
- 333
- Konu Sahibi Kiraz_Mevsimi_54
-
Ben de daha düne kadar gitmeyelim, aileden, kültürümüzden kopmayalim tarafiydim ama son zamanlarda fikrim değişti ve biz de eşimle 1 yıl içerisinde göç etme kararı aldık. Size nedenlerimizi sıralayım da içiniz kararsin :) zira bizim düşündükçe umitlerimiz soluyor...Iyi gecelet bayanlar,
içimi dökmek için yazmak istedim bu gece.
Eşim ve çocuklarımla 6 yıldır yurtdışında yaşıyoruz.
Kendi ailem paramparça oldu ve çekirdek aile olarak sadece biz ve bir kardeşim kaldı.
Aileden görüştüğümüz tek kişi benim kardeşim.
Annem rahatsızlık nedeniyle yurtdışında.
Çocuklar ve ben bu duruma ne kadar zorda olsa alışmaya başlıyoruz. Bazen çok çekilmez hale geliyor ve eşimden yurda dönelim yorumları geliyor. Düşünüyoruz sonra çok zor olur tekrardan düzen kurmak deyip geçiyoruz.
Bizi bu düşüncelere iten sadece aile bağların olmaması ve çocukların aileyle büyümemesi.
Maddi durumumuz çok iyi. Eşimde bende çalışıyoruz. En büyük çocuğum ilkokula gidiyor. Küçüğü kreşe. Düzen güzel kuruldu çok şükür.
Bu eksiği kapatmak için tatiller türkiyede geçiyor ama yetmiyor. Biz bu çok takıyoruz bilmiyorum
Ailece görüştüğümüz bir kaç aile var ve benim arkadaşlarımda var. Ama o samimiyeti yakayalamadık.
Kızımın sınıfında bir kızla çok iyi anlaşıyor ve ortak arkadaşlarıda komşumuz. Bir kaç kez bi araya geldik çok keyif aldılar ki bende ama artık ne ben ne kızım çağrılmıyoruz. Toplandıklarını dile getirip çağırlmamak kızımı çok üzüyor ve beni yine bu tarz düşüncelere itiyor.
Benimle aynı durumu yaşayan var mı?
Nasıl bir yol gitmem lazım bilmiyorum.
Darılmıyorum neden aramadı çağırmadı ama kızıma bunu nasıl anlatmam lazım bilmiyorum.
Uzun oldu hakkınızı helal edin
Ben burda doğdum büyüdüm eşim sonradan geldi… eğitimim var 5 dil biliyorum… sadece bu dönem bu duygular içerisindeyim çocuklarım yüzündenEvlenip yurtdisina geldim ben de. Cocuk yapmiyorum. Cunku dil ogreniyorum, kurslara gidiyorum, ehliyetimi aliyorum, parttime calisiyorum, calistikca dilim daha da gelisiyor, yabanci arkadaslar ediniyorum, esimle Avrupayi geziyorum.
Ailemi ozledigimde Turkiyeye gidiyorum goruyorum. Zaten artik istediginle istedigin an goruntulu konusabiliyorsun, uzakliklar yakinlasiyor.
Yani hic ozlenmez demiyorum ama bu kadari da abarti diyorum sizin icin.
Keske yurtdisina cikinca gittigi ulkelere entegre olabilecek, ulkenin hakkini verecek vizyondaki insanlar gelse hep.. diger turlu hem gelen kisiye, hem getirene yazik oluyor. Hatta gelmek isteyen o kadar kisiye karsi bile yazik oluyor diye dusunuyorum :)
Orada doğup büyümenize rağmen çevre edinememiş olmanız çok şaşırtıcı.Ben burda doğdum büyüdüm eşim sonradan geldi… eğitimim var 5 dil biliyorum… sadece bu dönem bu duygular içerisindeyim çocuklarım yüzünden
Arkadaşlarımın daha çocukları yok ve bu nedenle bekar arkadaşlarla plan yapmak zor oluyor.Orada doğup büyümenize rağmen çevre edinememiş olmanız çok şaşırtıcı.
Oo bu daha anormal o zaman.Ben burda doğdum büyüdüm eşim sonradan geldi… eğitimim var 5 dil biliyorum… sadece bu dönem bu duygular içerisindeyim çocuklarım yüzünden
Ne kadar zamandır ordasınız?Iyi gecelet bayanlar,
Kendi ailem paramparça oldu ve çekirdek aile olarak sadece biz ve bir kardeşim kaldı.
Çocuklar ve ben bu duruma ne kadar zorda olsa alışmaya başlıyoruz. Bazen çok çekilmez hale geliyor ve eşimden yurda dönelim yorumları geliyor. Düşünüyoruz sonra çok zor olur tekrardan düzen kurmak deyip geçiyoruz.
Bizi bu düşüncelere iten sadece aile bağların olmaması ve çocukların aileyle büyümemesi.
Maddi durumumuz çok iyi. Eşimde bende çalışıyoruz. En büyük çocuğum ilkokula gidiyor. Küçüğü kreşe. Düzen güzel kuruldu çok şükür.
Bu eksiği kapatmak için tatiller türkiyede geçiyor ama yetmiyor. Biz bu çok takıyoruz bilmiyorum
Ailece görüştüğümüz bir kaç aile var ve benim arkadaşlarımda var. Ama o samimiyeti yakayalamadık.
Kızımın sınıfında bir kızla çok iyi anlaşıyor ve ortak arkadaşlarıda komşumuz. Bir kaç kez bi araya geldik çok keyif aldılar ki bende ama artık ne ben ne kızım çağrılmıyoruz. Toplandıklarını dile getirip çağırlmamak kızımı çok üzüyor ve beni yine bu tarz düşüncelere itiyor.
Darılmıyorum neden aramadı çağırmadı ama kızıma bunu nasıl anlatmam lazım bilmiyorum.
Buraya gelme dusuncenizden vazgeçin öncelikleIyi gecelet bayanlar,
Kesinlikle katılıyorum size. Yurtdışında doğmuş büyümüş birinin Türkiye Türkiye diye yanıp tutuşması çok çok garip. Gelip gerçeklerle yüzleşmeleri gerekiyor illa heralde. Ben küçük yaşlardayken gittik bizde. Annem 30’lu yaşlarındaydı yurtdışına ayak bastığında. Çalıştı, kurslara gitti, çevre edindi şakır şakır yabancı dil konuşuyor. En azından bahçeye çıksa 1 saat yan komşusuyla sohbet eder. Bir kez olsun of burda çok yalnızım Türkiye’ye döneceğim dediğini duymadım. Haliyle orda doğup büyüyenlerin Türkiye saplantısı çok çok garip geliyor bana. Yani sonradan gitmiş olsa anlayacağım ama. İnsan ulaşamadığının delisi derler o hesap sanırım.Oo bu daha anormal o zaman.
Avrupada dogup buyuduyseniz simdiye kadar ulkenizden, okulunuzdan, isyerlerinizden, seyahatlerinizden bir suru cevreniz, aliskanliklariniz , aktivitileriniz olmasi gerekirdi.
Ama benim gozlemledigim maalesef Avrupada dogan nesillerde bunu yasayanlar var, sonradan gelen ben bile burada dogan bircok kisiden daha sosyal goruyorum kendimi.
Yani bilemiyorum garip, ulkeyi hic sevmiyorsaniz donebilirsiniz elbet ama bu kadar yalnizlik ve asosyallik normal degil, siz Turkiyede yasadaniz da ayni sekilde davranir ve ayni seylerden dem vurursunuz diye dusunuyorum.
Tabi ki çok başarılı öğrenciler vardır.Ben orandan bahsettim %1 gibi bir oran bana çok düşük geldi.Bunun aile yapısıyla da çok alakası olduğunu düşünüyorum.Evet burada büyüyenler genelde yaşamak istemiyor ben kendi düşüncelerimi söyledimBen 14 yasimda geldim yurtdisina ve pekala universite bitirdim. Yegenlerim lise okuyorlar ve sukur ki notlari gayet iyi yani yuksek ogrenime devam edecekler. Her gocmen ailenin cocugu dusuk okul okuyacak diye bir kaide yok ki. Her ne kadar yurtdisinda dogmus olsalarda, ilk baslarda bir bocalama olabiliyor ama bunlar ek derslerle giderilebilecek seyler.
Ha Turkiye'de maddi durum iyiyse yasanir ama ben yine de yasamazdim.
Ben de evlenip buraya geldim.Esim alman , yasadigim yerde türk yok.Kücük bir köyde yasiyoruz.Kizim simdi 9 yasinda.Tek cocuk .Okulda bir kac arkadasi var.Onlarla görüsüyoruz.Onun disinda köyün futbol takiminda oynuyor, köydeki dans kursuna gidiyor.Burada yapilacak cok fazla aktivite var.Cesitli spor klüplerine üye olabilirsiniz.Hafta sonlari dogaya cikabilirsiniz.
Burda esim ve kizim disinda hic kimsem yok.Hani herkes dogumumda annem gelmedi yanliz dogum yapti diyorlar ya , ben hep yanlizdim ve inanin bana türkiye`ye dönmek aklimin ucundan bile gecmiyor.Yapilacak o kadar cok sey var ki , vakit bulamiyorum.
Size iyi gelmeyen insanlardan uzak durup , alternatif arayin.Sadece kiziniz degil kendiniz de bos zamanlarinizi dolduracak hobiler edinin.Insan özünde zaten yanlizdir.Ben burda kizim dogduktan sonra sosyellesmek icin cok ugrastim.Nedense bir sekilde , caba sarfettigim halde pek iclerine almadilar beni.Önceleri üzülüyordum simdi gayet mutluyum.Kendime yetebiliyorum.
Bu ruh haliniz gececektir.Bu düsüncelere saplanip kalmayin.Siz yeter ki her seye acik olun.Sizi assagi ceken insanlardan uzaklastiginizda , daha iyi olacaksiniz.
Evlenip yurtdisina geldim ben de. Cocuk yapmiyorum. Cunku dil ogreniyorum, kurslara gidiyorum, ehliyetimi aliyorum, parttime calisiyorum, calistikca dilim daha da gelisiyor, yabanci arkadaslar ediniyorum, esimle Avrupayi geziyorum.
Ailemi ozledigimde Turkiyeye gidiyorum goruyorum. Zaten artik istediginle istedigin an goruntulu konusabiliyorsun, uzakliklar yakinlasiyor.
Yani hic ozlenmez demiyorum ama bu kadari da abarti diyorum sizin icin.
Keske yurtdisina cikinca gittigi ulkelere entegre olabilecek, ulkenin hakkini verecek vizyondaki insanlar gelse hep.. diger turlu hem gelen kisiye, hem getirene yazik oluyor. Hatta gelmek isteyen o kadar kisiye karsi bile yazik oluyor diye dusunuyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?