Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

yurt disina gelin gitmek isteyenler:
eger evliliginiz bi sekilde kötü giderse
herseyde mecburen kocaniza bagimli olursunuz
dil bilmiyorsaniz sadece türklerle görüsüp gitgide kalitesizlesen bir hayatiniz olur
dil bilmiyorsaniz kendi hicbir isinizi halledemeyeceginiz icin kocaniz sizi dövse de sövse de susmak zorunda kalirsiniz
vizeniz kocaniz üzerinden oldugu icin bosanmak isterseniz ülkeden atilacaksiniz
yurtdisinda evli oldugunuz süre icerisinde türkiyedeki cevreniz gidgide uzaklasicak türkiyeye dönme durumunda eger ailenizle kalmak istemezseniz elinizden tutacak hicbir arkadas kalmicak
eger calismak isterseniz almanca anadiliniz olmadigi icin temizlik, mutfak isleri gibi yorucu ve yipratici islerde calisicaksiniz. evli oldugunuz sürece basvuracaginiz her yardim icin kocanizin belgeleri istenecek kocaniz üzerinden yardim alicaksiniz ve eger zaten evliliginiz kötü giderse kocaniz o parayi size vermez ya da ayrilma durumunda kocanizin belgelerini bulamayacaginiz icin yardimlara basvuramicaksiniz.....

ben viyananda okudum simdi isvicrede yasiyorum, dil biliyorum, üni mezunuyum buna ragmen bi cok sikinti cekiyorum. o yüzden yurtdisina gelin gelmek isteyenler bi daha düsünsünler.

evet orasi öyle gülüm ama careler bitmiyor iste.valla burda bi hanim var kocasindan ayrildi.evi kiraydi ve ki cocugu vardi.bi gün esi bunu dövmüs buda dayanamamis.polisi aramis ama dilide yok.cabuk gelin demis yarim yamalak.onlarda gelmis avukatida istemis.oda gelmis.polisler bu adami götürmüsler.kadin davaci olmus.avukat hemen demis bi daha bu adam bu eve giremez korkma adamin esyalari bile kadina verilmis.ev kirasinida devlet ödüyor 500 euro.iki cocugu kreste.onlarin parasini aliyor ve ekstra devlet kadina yemek parasi ödüyor.ve devlet cocuklar kresteyken kadina 2 saatlik temizlik isi veriyor.ordanda bi 450 aliyor.kadinin gül gibi geciniyor.bu arada esini sorarsan tazminatla hapisten cikiyor ve esini dvdügü icin aci parasini veriyor devlet tek celsedede bosadilar bunlari.adamin yasagi bile cikti sokaktan bile gecemz gectigi an yandi.ve adam is ariyor hapse girdi diye kimse is vermek istemiyor.....yurt disinda kadina acayip derecede kol kanat gerilyior.ama dil bilsek ne güzel olur tabi.uyum sart.nasil türkiyede halk arasinda türkce konusulmasini istiyorsak burdakilerde bizden onu istiyorlar.ben bu sene basliycam insallah.esim dilde epey yardimci oldu.ama cok degil.bazen almanca konusuyor benimle.suan yarimda olsa anliyorum ama konusamiyorum,...oglum krese basliycak bu sene.o krese giderken bende kursa gidicem bi yandan.ehliyetimi aldim allaha cok sükür.onu bile ne zorluklarla aldim.dil bilseydim bu kadar zormu ögrenirdim.cok zormus birilerine bagimli yasamak.hele ilk senem.fino kpegi gibi birileri pesime gelmeliydi.alisverisime,doktoruma bankama.simdi banka yi vede alisverisimi hallettimde doktorun dedikleri cok karisik bide rus sanirim rus sivesiyle konustugu icin pes anamiyorum.almanca konusuyor yinede sive olarak yani r lere baskili konusuyor hehe.hemen dil ögrenmem lazim.sosyallesmek icin bu sart.ne kadar almanla konusursaniz o kadarda iyi ögreniyorsunuz onuda ögrendim

kabakiz, söyledigin örnekte aile vatandas galiba, cünkü vatandasligin yoksa ve aile birlesiminden geldiysen, gelme nedenin olan aile yani kocanla sorun cikarsa ayrilirsaniz seni de türkiyeye yollarlar

o kadinda o sekilde geldi ama oturum aldigi icin yollayamiyormuslar.avukati öyle söylemis.mesela bende evlendim hemen 3 yllik bi oturum verdiler.3 yilimdada gitttigimde oturum almak istedigimi bu istedigimi ancak almanca konusarak alabilecegimii söylediler.bende konusmak istedigimi söyledim.esimi disari cikardilar yarim saat konustu kadin benile hep soru sordu bende cevapladim.iki hafta sonra gel dedi oturum icin.burda outurm aldiktan sonra hirsizlik ,ne bilyiim kötü islere karismadigin sürece sana yine hak taniyormuslar.peki o kadin neden türkiyeye yollanmiyor.ve 7 seenden beri ayriymis.halada oturum alamamais.her sene senelik oturum aliyor.cocuklari burda dogdugu icin ona alternatifmi taniyorlar onu anamadim

benim cok tanidigim var abla kadin alman vatandasi degil ama oturum aldigi icin esinden ayrilip devletten yardim istiyorlar.tabi bilincli dgeil ama esinden siddet yada gecimsizlik görüyorlar.ayriliyorlar kimseyide türkiyeye yolladikalrini görmedim.ha burda esimin arkadasi var 5 sene önce alman vatandasi olmus kötü bi ise karismis hemen vatandasliktan cikarip türkiyeye yollamislar.bu da var mesela.buranin haklarin cok güzel ya

kabakiz, onlarin esleri vatandassa ve aile birlesimiyle gelenler vatandaslik hakki kazandiysa ayri, mesela 5 yil evli kaldiktan sonra ancak vatandaslik hakki kazaniyorsun. her durum icin farkli. senin oturum dediginin envai cesidi var, esin vatandassa ayri, vatandas degilse, aufenthaltsbewilligung var hicbir hak sahibi olamadigin bir oturum, niederlassungsbewilligung var vatandaslarin yararlandigi tüm haklardan faydalanirsin ama esin kendi gelirine sahip degilse ayrilma durumunda vize alamazsin ve vize alamadigin icin türkiyeye dönmek zorunda kalirsin, senin bahsettigin kisiler eskiden gelmisler, onlarin haklari cok iyyidi ama önce 2006 da haklari kisitladilar sonra 2010 da yeni bir paketle iyice zorlastirdilar. benim deidgim yeni gelmek isteyenler icin gecerli yani yeni kanunlar, etrafindaki ailelere bakip bilemeyecegin uygulamalar

ben de avusturyaya ögrenci olarak geldigimde ögrencilerin vatandaslik hakki vardi, millet cevresindeki örnekleri anlatiyordu ama 2006 da ögrencilerin vatandas olmasi icin 5 yil ikametten 10 yil ikamete cikardilar sonra 2008 de ögrenci olanlara vatandaslik hakkini iyice kaldirdilar, gündemi takip ediceksin eskilerin ne yaptigi artik önemli degil, her ekonomik krizle birlikte yabanci haklarinda kisitlama yapiyorlar.

bak onu bilmiyordum gülüm.bunuda ögrendim.simdi ben 2006 da geldim almanyaya oturum hakkina sahip oldum esimin dedigine göre is yeri acabilme imkanim bile varmis.ben simdi esimden ayrilirsam esim alman vatandasibeni hemen yurt disi mi ediyorlar

ben viyanada yasadim ama bildigim kadariyla almanyada da yeni kurallar gelmis olmali, arastirman lazim almanyada ilgili bir makama mail yaz bence

ama avusturyada esinden ayrilma durumunda, eger vatandas olmadiysan kendini gecindirecek kadar gelirin olmaisni istiyorlar gelirin yoksa vize alamiyorsun, gelir gösteremezsen vize alamazsin, zaten artik devlet yardimlarindan yararlananlari vatandas yapmiyorlar avusturyada.

mesela ben 7 yil viyanada yasadim, uni meznuyum ama esim viyanadaki isnden ayrildigi icin ben ordan vize alamicam cünkü ailenin geliri yok , ancak orda iyi bir is bulursam kalabilirim bu kriz ortaminda o da cok zor.

dedigim gibi 7 yil kalifiye bir hayat yasadim ama isimi kaybettigim gibi güle güle diyorlar

o kadar sikilastirdilar yani.zaten göcmenleri ülkelerinde istemiyorlar.yeni yeni kanunlar getiriyorlar milletin kalmamasi icin.yasamayi zorlastiriyorlar bilerek bakalim seneye kursa gidicem epey bi calismam lazim ondan sonra sinava sokuyorlar hem yazili hem sözlü.onlari gecersen alman vatandasligini alabiliyormussun.ama benim aklimin almadigi burda dogmus büyümüsler alamiyorlar.o nasil oluyor ya.hem dilleri var hemde tikir tikir konusuyorlar ama sinavda basarisiz oluyorlar.benim annem var mesela kadin türkiyede ilk okul mezunu ama simidi alman vatandaslik sinavini kazanmis vatandas olmus suanda.vay dedim ya.

esin alman vatandasi ise ve almanya da 3 yil esinle yasamis isen alman vatandasligi icin basvurabiliyorsun... es alman olunca süre kisaliyor :)

ayrilmayi düsünüyorsan önce vatandasligini al sonra ayril yerimseniben

vatandaslik icin de bahsettigin sinavlar cok abartili zor degil... B1 almanca sertifikasi ve einbürgerung test istiyorlar... B1 sertifikasini almak icin hazirlik olsun diye VHS kurslarina katilabilirsin. B1 hazirlik kurslari var.. genelde sinav benzeri örnekler cözülüyor... einbürgerung test icin de kurs var.. yanlis hatirlamiyorsam 15 saat falan. internette de sinav örneklerini bulabilirsin hazirlik icin...

haa unuttum ekliyim.. esin alman oldugu icin geldigin ilk günden beri süresiz calisma iznin var. oturma izninde o da yaziyor olmali.. istedigini yapabilirsin :) ama ayrilirsan oturma iznin bittiginde uzatmaya gittiginde zorluk cikar... yani cok iyi bir isin vs varsa olabilir uzatma...

hayir burada dogmadim. esim burali. bir tr bir almanya iki arada gidip gidip geliyoruz :)

ben henüz basvurmadim. ama düsünüyorum .o yüzden arastirdim. mesela tr deki haklari ( emeklilik , miras gibi ) kaybetmemek icin önce tr vatandasligindan cikma ve mavi kart basvurusu yapmak gerekiyor. bunun icin konsolosluga basvurmak gerekiyor. konsolosluk da nüfus kagidi ve alman makamlarindan alinmis, alman vayandasligina kabul edilecegini belgeleyen bir yazi istiyor...

ben oturma izni uzatmasinda kolaylik olsun diye kendim istedigim icin B1 sinavina girmistim. sinav sonuclarini yabancilar sb. ne götürmüstüm dosyaya koysunlar diye. oradaki bayan aslinda uzatma zamani geldiginde esim alman oldugundan vatandasliga da basvurabilecegimi söylemisti. hatta eve de arkadan basvuru yapabilecegim resmi tarihi yazan bir yazi göndermisti.. cok mu begendi beni ne

hatta o zaman ( 2 yil oldu ) bayan bana su einbürgerung test bile gerekli degil sizin icin demisti. zaten esiniz alman bu durumda zaten alman aileniz var demisti... ama galiba degismis kanun. cünkü gecenlerde vakit yaklasiyor diye internetten baktigimda alman vatandasi ile evli olanlardan da einbürgerung test isteniyor yazisini gördüm...

hatta burada forumlarda almanya paylasim alaninda bu yakinlarda vatandaslikla ilgili bir konu gördügümde gerekli sayfalarin linkini vermistim. istersen oraya bir bak. linkleri taikla gör nasil oluyor ne isteniyor..

benim nişanlım da yurt dısında ama o su anda iş için orda bende yurt dısına gelin gidecegim ben ikimizden baska kimse yok birbirimize destek oluruz diye rahatlatıyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…