- 12 Ağustos 2010
- 2.379
- 2.164
- 333
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
ben de londraya gidiyorum 2 ay sonra hayırlısı bakalım :gitme:
dil ögrenmeye calıs ne biliyim benimde yurt dısında yasayan kuzenim var arkadaslarım var nişanlım yurt dısında ama hepsi de bir caba peşindeler dil bilmeden tabiki birine bagımlı yasarsın ama bu konuda özellikle dilin önemini zaten daha önceki arkadaslar bahsetmişler dil olmadan hiç bir sey olmaz insanın kendine cesareti gelmez kimse mecbur kalmasa yurt dısına gitmez kendi vatanını ama orda yasaman gerekirse de yasarsın biz çalışmak için gidiyoruz hem dilimizi geliştirecegiz hem çalışacagız hem ordaki yerleri gezecegiz bu böyledir sonuçta aileni de özlersin ama yeni ailen yani eşin yanındadır
ben yillardir yurt disindayim. almanya dayim .asagi yukari on bese sene oldu.alistin .seviyormusun deseler.acik yüreklikle söylemek isterim hayir asla.bir daha dünya ya gelsem. kesinlikle yurt disina yasamak icin gelmem.burdan birisiyle de evlenmem.dil ögrenmek okadar zor ki.sagdan soldan pat cat duyuyor.ögreniyosun.benim durdugum yerde almanca kursu yoktu.esim bir iki sey ögrendi.doktora falan gittigimde hic bilemessen buram agriyor suram agriyor falan dersin dedi.kimse kimse ye yardimci olmuyo malesef esim bile. bi de yabancilarin kültürleri farkli oluyo. senin güldügün seyleri gülmüyorlar.sacma sapan mujhabbetleri oluyo.gittigin ortam dan zevk alamiyosun.seni yani yabancilari herkes degil cogu yabanci gözüyle bakiyo.ona göre davraniyo.üni de okuyan arkadasim var. benim yükselmemi hazmedemiyolar.benimle arkadaslik kurmak istemiyolar .basarili türk genclerini hazmedemiyolar diyor. fakat bazi tr genclerimiz varki kendi benligini unutmus.kültürümüzden uzak büyüyenler . müslimanim deyip domuz eti yiyen . ismi türk ama kendi yabancilasmis yozlasmis bir sürü insan toplulugu.türk ceyi cat pat konusan genclik de var .ben de cocuklarimi burda yetistiriyom .okullarda almanca egitim aliyolar. onlara geregi kadar yardimci olumamanin sikintisini yasiyorum.benim ailem annem babam tr de kardeslerim hepsi. sadece ben burdayim.hep hasret .cocuklar ne annene sevgisi dayi teyze sevgisi biliyolar.tl da olmuyo paylasmak lazim bazi seyleri.dinini evde biraz ögretiyom.ama cocuk arkadaslari okul ortamini gidince degisiyo. yavas yavas cocuklarin gözleri aciliyo.biz yetemiyoz . bi de gezerim tozarim demissiniz.bizim burda da saat sekiz dokuz .kimse evinden disari cikmaz .issiz bir yer olur.evler den tek bir gürültü gelmez.canlilik yoktur. birde bir yerler e devamli para biriktiriz .tr gidicez. harcamlar icin . bes on kurus birikim icin . hadi gez bakalim bundan sonrada. bekar olucan degisiklik arican .yurtdisina özel kurslara gidicen.kimseye hesap vermicen anan baban kirani yemegini icecegini karsliyacak.sende dil ögrencen .o zaman her sey toz pembe .ne güzel gez toz . ben tr insanin sicakligini misafirperverligini ,hic bir seye degismem. biz bir kap yemegimimizi yanimizda bulunan bir insanla paylasiriz .ama almanlarda asla görmedim.seni yerler. o yerken bir dilimini sana vermezler.sen verirsin sen cok iyisin derler tesekkur eder. sadece o kadar.ama en begendim özellikleri disiplinli olmalari.konunun disina kaydim .turkbayragiturkbayragi
ben yillardir yurt disindayim. almanya dayim .asagi yukari on bese sene oldu.alistin .seviyormusun deseler.acik yüreklikle söylemek isterim hayir asla.bir daha dünya ya gelsem. kesinlikle yurt disina yasamak icin gelmem.burdan birisiyle de evlenmem.dil ögrenmek okadar zor ki.sagdan soldan pat cat duyuyor.ögreniyosun.benim durdugum yerde almanca kursu yoktu.esim bir iki sey ögrendi.doktora falan gittigimde hic bilemessen buram agriyor suram agriyor falan dersin dedi.kimse kimse ye yardimci olmuyo malesef esim bile. bi de yabancilarin kültürleri farkli oluyo. senin güldügün seyleri gülmüyorlar.sacma sapan mujhabbetleri oluyo.gittigin ortam dan zevk alamiyosun.seni yani yabancilari herkes degil cogu yabanci gözüyle bakiyo.ona göre davraniyo.üni de okuyan arkadasim var. benim yükselmemi hazmedemiyolar.benimle arkadaslik kurmak istemiyolar .basarili türk genclerini hazmedemiyolar diyor. fakat bazi tr genclerimiz varki kendi benligini unutmus.kültürümüzden uzak büyüyenler . müslimanim deyip domuz eti yiyen . ismi türk ama kendi yabancilasmis yozlasmis bir sürü insan toplulugu.türk ceyi cat pat konusan genclik de var .ben de cocuklarimi burda yetistiriyom .okullarda almanca egitim aliyolar. onlara geregi kadar yardimci olumamanin sikintisini yasiyorum.benim ailem annem babam tr de kardeslerim hepsi. sadece ben burdayim.hep hasret .cocuklar ne annene sevgisi dayi teyze sevgisi biliyolar.tl da olmuyo paylasmak lazim bazi seyleri.dinini evde biraz ögretiyom.ama cocuk arkadaslari okul ortamini gidince degisiyo. yavas yavas cocuklarin gözleri aciliyo.biz yetemiyoz . bi de gezerim tozarim demissiniz.bizim burda da saat sekiz dokuz .kimse evinden disari cikmaz .issiz bir yer olur.evler den tek bir gürültü gelmez.canlilik yoktur. birde bir yerler e devamli para biriktiriz .tr gidicez. harcamlar icin . bes on kurus birikim icin . hadi gez bakalim bundan sonrada. bekar olucan degisiklik arican .yurtdisina özel kurslara gidicen.kimseye hesap vermicen anan baban kirani yemegini icecegini karsliyacak.sende dil ögrencen .o zaman her sey toz pembe .ne güzel gez toz . ben tr insanin sicakligini misafirperverligini ,hic bir seye degismem. biz bir kap yemegimimizi yanimizda bulunan bir insanla paylasiriz .ama almanlarda asla görmedim.seni yerler. o yerken bir dilimini sana vermezler.sen verirsin sen cok iyisin derler tesekkur eder. sadece o kadar.ama en begendim özellikleri disiplinli olmalari.konunun disina kaydim .turkbayragiturkbayragi
Hayırlı olsunn ..:)ben de londraya gidiyorum 2 ay sonra hayırlısı bakalım :gitme:
Ben de dikkat ettiysen senin yazdıklarını az cok anlatmaya calıstım sonucta sen de mecbur kalmıssın yurt dısına cıkmıssın ben de mecbur kaldım yurt dısına cıkacagım sonuçta olumsuzlukları da olacak olumlu özellikleri de olucak ama bir sekilde ekmegin nerdeyse ordasındır bu böyle :)ben sadece arkadasıma fikrimi belirttim en azından dil ögrenebilirsin dedim ama konu nedense hep dısına cıktı saol yine de paylasımın için umarım özledigin türkiye'ye dönersin ama burda da önemli bir sey yok sevmiyorum zaten burayı ailem burda oldugu için bu ülkedeyim yani türkiye baska bir yer benim için fark etmez öyle takıntılarım yok o kadar aileme düşkün de değilim o yüzden zorluk çekecegimi sanmıyorum sonuçta yeni yerler yeni kültürler tanımak da gerekiyor:)
Aslında sonseabd yi iç kınamıyorum.. Okumuyorsan, çalışmıyorsan, bunun yanında dilin de yoksa Amerika tam bir ızdırap ülkesi oluyor.. non-stop evde oturmak buhran geçirttirir insana..
Hele hele isteksiz gittiyse homesick olmaması mümkün değil. her şeyi TR ile kıyaslamaya başlar insan bir süre sonra..
ama okuyorsan, çalışıyorsan gerçekten mükemmel bir ülke.. İnsan 1. planda herşeyden önce.. okuyana değer verilir, insanlar birbirine saygı duyar..
açıkçası "hele bir git de gör, pişman olursun" diyenlere hiç katılmıyorum.. eğer öyle olsaydı yılda bilmem kaç bin göçmen almazdı o ülkeler..
bu arada sassygirll hangi eyalete gidiyorsun??
ne kadar güzel açıklamıssın ben de tam bunları anlatmak istemiştim keşke amerika'ya gidecek olsaydım ama maaelesef ben türkiye'den bile geride olan bir ülkeye gidiyorum ama asla pes etmiyorum libya benghazi nişanlım orda bilgisayar mühendisi bir süre orda durmamız gerekiyor ben de arapça ögrenmeye calısıyorum :)
olsun, gittiğin yerde hem dil hem de deneyim kazanırsın ne güzel :1hug: bakarsın oradan direkt Amerikaya uçarsınız, kısmet hiç belli olmaz.. yerimseniben
cook tesekkür ederim canım benim iyi dileklerin içinn inşşş ya ben de amerikaya geliyim 20 dolara converse alıyım 20 dolara levi's alıyım hepp ölee diolarrr bana çok ucuzz diolarrr bi de ben geliyim görüyüm :))) sen ne kadar zamandır amerikadasın
ben 3 senedir yılın birkaç ayını TR'de birkaç ayını California'da geçiriyorum.. gidip- gelmek daha işime geliyor yerimseniben ama aradaki fark hemen anlaşılıyor ne yazık ki...
evet kıyafet ucuz genellikle, kıyfete yatırım yapmıyorsun en azından..
sen okuyor musun?
ben iletişim mezunuyum radyo,tv ve sinema çok güzel bir işim vardı ama malum krizden dolayı işsiz kaldım su anda da iş arayısındayım çok sıkıldım çok bunaldım ev hayatını sevmiyorum yaa öyle dertler işte ::
tesekkür ederim canımmm inş bulurum sen evlisin değil mi ?
evet evliyim ve anneyim yerimseniben
ömür boyu eşinle yavrunla mutlu olunnn inşş olumsuzluklar kötü enerjiler uzak olsun sizden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?