- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Maalesef sizin oturdugunuz yer koy demekki avrupada yasanilacak supper yerler var parasi olana..!süprizzzzz
Koy yasami ile sehir yasami birmi?super olabilmesi icinde sizin nasil bir hayat yasamak istediginize bagliparasi olana yasadigi heryer guzel demissiniz fakat parasi olan zaten koy gibi biryerde yasamaz...kaydirigubbakcemile son cumlenize katiliyorum tabiki gurbet nekadar paran olsada gurbet iste..!
Arkadas oyle bir anlatmiski, ben onun anlattiklarina karsilik cok daha guzel yerlerinde oldugunu soylemek istedim..Demekki avrupada guzel yerler gormemis oysaki gercektende harika yerler var.!
valla almanyada yasiyorum resmen heryeri igrenc.hicbir güzel yerde görmedimbi kac göl gördüm zar zor öyle.paramda var allaha cok sükür esimin durumuda cok iyi.ama beni almanyada hicbirsey sarmadi.sarmayacakta.köy iste bildiginiz köy sehrine girin 15 dakka sonra cikisinda bulursunuz hele berlin hehe.ayyyyyy.ablamin dedigi cok dogru yanyana villalar var ama hava igrenc,heryer tezek kokuyor.yine diyorum iste.evet.ben köyüme gittigimde aha köy burasi derim.ama burasi her yer ev bakimindan lüks duruyor.ama in cin top oynuyor iste.pazar günü gezmesi bile yok burda yav,almanya uyuyor resmen hahahakaydirigubbakcemile3yanlis anlamayin lutfen ilk mesajinizda parasi olana super yerler var yasacak demissiniz fakat o super yerlerde yasabilecek parayi temin etmekte cok kolay olmasa gerek...
koy yasami ile sehir yasamida bir olamaz elbette ama daha birkac gun once luksenburg'a gidiyorum otobandan arayola girdim yolu kisaltmak icin birkac koyun icinden geciyorum villalar birbiriyle yarisiyo o kadarmi guzel olur:1shokama koy gubre kokuyor) eee bu evleri kim yaptiriyor...koyluler paralari var iste...bizde bunlarin eski evlerini alip adam etmeye calisiriz, guya sehirdeyiz... calisiriz ohh cok paramiz olur hadi ev alalim yaptiralim deriz binerler tepemize(neyse konu disi oldu biraz :)))
ayrica avrupada elbette cok guzel yerler gezilip gorulucek ama oralarda yasamak cok para :)) ya valla gidip begendigin arabayi alirsin bitmez cilen belediyeye kadar para alir senden satar kurtulursun sonunda elde var sifir
simdi newyork new jersey gokdelenlerindeki hayat ile harlem de ki bir mi? ama o gokdelenlerde hayat cok pahali iste onu diyorum...:jeyyar:
amaaaan yeavruumm sabaha kadar yazsam bitmez sanirim ama malum gec oldu mirmirmirmir good nighta.s.
hanimlar bende evlenip yurtdisina gelenlerdenim. sadece esimle geldik buraya. Ailelerimiz Turkiye'de. 2 seneleik evliyim. burasi cok rahat guzel biryer. Aileme ozlem, gerekli anlarda yanlarinda olamamak disinda bir problemimiz yok.
Benim icin yurtdisinda uzakta olmanin baska bir sorunu var.Bir konuda evlendigimden beri cok sikintiliyim:çok üzgünüm:çok üzgünüm: Lutfen bana akil verin. Burdan birkac gunlugune izine gittigimizde cok arada kaliyorum. orada kendimize ait bir evimiz yok. kayinvalidemlerde ve annemlerde mekik dokuyoruz. Ama tahmin edeceginiz gibi ailemin yanina gitmem sorun oluyor. annemlere gidip biraz otursam aklim diger tarafta kaliyor. Biraz uzun kaldigimda helede onlara misafir gelip gitmisse ve gelin annesinde cevabi verilmisse gorumcem ve kayinvalide surat yapiyor. millete gelin yok ailesinin yaninda demek onlara cok koyuyor. Inanin 3 gunluk izinim burnumdan geliyor. sagolsun esim arada kaliyor, beni devamli koruyor ama bu bizi cok yipratiyor. neden anlamiyorlar beni. Arkadaslarim, cevrem anneme beni gormeye gelmisler falan diyorum ama yok artik evli oldugum icin anneme degil beni gormeye gelen kayinvalidemlere gelecekmis. Bu arada bunlar yuzume karsi soylenmiyor. Esimin babasi esime soylemis. farkindayim beni kirmak istemiyorlar. gelinlik yapmami istiyorlar ama benide anlamalari gerekmiyormu, ailemden uzaktayim devamli turkiyede yasiyormus gibi bazi formalitelere uymami beklemeleri hata degilmi. Orda oldugum zamanlarda zaten saygida kusur etmiyorum, bir misafir gelsin hic oturmam devamli mutfakta yardimci olurum. Zoruma gitmiyor bunlar ailemden oyle gordum zaten. Off bir ay sonra gidecegim yine ve bu konular yuzunden cok basim agriyor. Suna gule oynaya aileme kavusavagim gunu bekleyecegim yere ayaklarim geri geri gidiyor. ne yapmaliyim, saygisizlik etmeden nasil davranmaliyim anlamadim.... nasill denge kurmaliyim?...
Merhaba canım Öncelikle Allah kolaylık versin..
arada kalmak cok zor benımde bazen o durumlara düştüğüm oldu bilmem yapman için uygun bir zaman ve ortam var mı ama nacizane fikrim mesela 10 günlüğüne gidiyorsanız günleri paylaşın aranızda 5 gün annenler de kal 5 gün k.valdenlerde..
Artık hangi devirde yaşıyoruz canım gelinsen kaynananlara geliceklermiş seni görmeye !!! bence cok gereksiz ama bunu eşine tatlı tatlı izah et
örnegin ilk 5 gün kayınvaldenlerde kal gelen o zamanda gelsin..
sonraki 5 günde annenlerde kal annenlere gelenler de o tarihlerde gelmesini söyle..
eminim sende bunu düşünmüssündür de ben yine de söyleyeyim dedim :)
cok tesekkurler senin gibi bizde oyle dusunduk, esimle bizde boyle karar alalim dedik ama olmuyor uygulanamiyor. ikiside ayni sehirde oturuyor aralari 20 dakika hergun onlara gitmem gerekiyor orda oturup,gelenleri karsilayip, isim bitince anneme gitmek isteyince zirt pirt gidiyomusum gibi goze batiyor . aman ne biliyim iste nasil anlatiyim. eminim aranizda vardir benim gibi sikinti ceken ne demek istedigimi anlayan.
Bu arada gorumcem istedigi gibi annesinde gelip kalabiliyor ama. Bu gittigimde gorumcemi alip konusammi bilmiyorumki. bana diyecegi cevap "biz karismiyoruzki" yada "bizde boyle". offff:çok üzgünüm:
bende yurt dışından evlenib turkiyeye geldim.ama kendi vatanımı cok özlüyorum.bu arada hamileyim 2senedir alışamadım buraya inşallah oglumdan sonra alışırım
canım bencede görümcenle konusman faydasız olur bence iş eşinde bitiyor benim karımın ailesi var tabiki gidecek anne o da benle bie gurbeti yaşıyor diyecek
eşin agırlıgını koymalı..
benim eşimin ailesi 13 saat uzakta oturuyor bizde onlara gittiğimizde hemen beni alıp köye götürmek istiyiyorlar bende hayatım da köy görmedim sevmem de..
yatılı kalayım köyde istiyorlar 1 hafta falan kayınvalde ile k.pederin ailesi orda cunku
bende esıme yapamıcam dedim sag olsun o da ailesine benim esim alısık degıl köye gitceksek günübirlik gidelim diyor ya da en fazla 1 gece kalıyoruz 3 saat falan cunku arası..
o yüzden canım eşinde sana destekse onunla güzel bir plan kurun herkesin içinde eşin sana gel annenlere götüreyim seni derse bence kımse bir sey diyemez
benim kendi annemle aralari 20 dakika oldugundan, kayinvalidemlere bir tanidiklari gelse (ki biz geldik diye devamli gelen giden oluyor) hemen arayip beni cagiriyorlar. yuzume karsi degil ama esime git al diyorlar. bazen cok onemli bir misafir degilse esim gerek yok onlardada misafir var, ben buranin o oranin gonlunu etsin diyor. tamam diyorlar siz bilirsiniz diyorlar ama esimede banada tavir aliyorlar sonra. benim esimde elinden geleni yapiyor bu konuda. gerekli konusmayida yapiyor onlarla ama daha cok aliniyorlar bu sefer.
canım Allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin umarımda ya buralara alısırsın ya da belki dönersiniz Allah gönlüne göre versin canımm
ben avusturyaya gelin geldim kaynanam halamdi ben lise iki terk 15 yasinda evlendim geldim kaynanami Allah nasil biliyosa öyle yapsin hakimi helal etmiyorum beni mahvetti ayni evde kaldik birbucuk yil
disardan ici kaynar kaynanama insanin ama evde yaklasmayin yanina cok zor günler yasadim sayesinde iki elim yakasinda ben haketmedim yaptiklarini saygida kusurum yoktur hala da öyle ben sesimi cikaramam karsimdakine iki oglusumda kücüktü 1 yil arayla oldularr anam agladi sahipsiz gurbetellerde
ama esim bi tanem dir
Allah benden uzak tutsun kaynanami simdi esimde konusmuyo annesiyle ne gecti eline anlamis degilim üc günlük dünyada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?