Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

ailenizin, arkaslarinizin, yasadiginiz sehrin yoklugu bogazinizi dugum dugum yapacak...
yeri gelecek esinizle tartisacaksiniz, sorunlariniz olacak ama yaninizda dertlesecek sizi anlayacak bir insan olmayacak...
evden kapiyi carpip gitmek isteseniz gidecek hic bir yeriniz olmayacak, bazen kendinizi kimsesiz gibi hissedeceksiniz...

:çok üzgünüm: okadar iyi anlatmissin ki....... evet kapiyi carpip gidecek kimseniz olmayacak... calacak bi kapiniz.....caya cagiracak bi arkadasiniz olmayacak..... bu caninizi okadar cook yakacak ki!!!! sebep(li)siz aglama krizlerine gireceksiniz... :teselli:

Arkadaslar madem bunları yasıyorsunuz siz neden gittiniz?Eger sizin gitme sebepleriniz varsa inanın bizimde gitmek için sebeplerimiz var benim nişanlım yurt dısında çalışıyor eee ben oraya gitmezsem biz uzaktan mı ask yasayacagız demişsiniz ki madem öyle ordan birini bulun siz kocanızın yerine bir baskasını koyarmısınız ben asla ve asla nişanlımın yerine bir baskasını koymam çok merak ediyorum gitme sebeplerinizi madem bu akdar özlüyorsunuz gelin o zaman

ben de buradaki hayatimdan cok memnunum.
hatta burda Turkiye'de sahip olabilecegimden cok daha fazla imkanlarim var.
sosyal hayatin tam icerisindeyim univeristeye gidiyorum, okulum olmadiginda calisiyorum ve cevremi genisletiyorum.
esimle de cok mutluyum.
ama bunlarin hic biri sizin de dediginiz gibi benim memleketimde yasamanin yerini tutmuyor, memleketim bambaska. orada yasamak bambaska bir his, yani insan oradayken cok mutlu cok huzurlu oluyor ama geri donunce sanki senin olmayan biryere gelmissin hissi kapliyor icini...
sehit haberlerini biz de aynen sizin gibi icimiz kan aglayarak izliyoruz canim, cogu zaman ben dayanamayip haberi kapatiyorum icim cok kotu oluyor...
ama bunun yaninda burada da sehit haberlerine ''sevinen'' bir ordu dolusu insanla da karsilayorum(bazi dogulu vatandaslarimizdan bahsediyorum) orasi ayri...
Allah hepsini bildigi gibi yapsin.

evet canim maalesef ki bu boyle :gitme:
ama yasamayan anlamiyor ne yazik ki

geri donmek o kadar kolay olsaydi bir cok insan geri donerdi. onceki mesajdimda da dedigim gibi, artik kendine yeni bir hayat kurmus oluyorsun, yeni sorumluluklarin oluyor. hersey oyle kolayca birakip istedigini yapamiyorsun ki. eger uygun zaman ve uygun durumlar olursa mutlaka Turkiye'ye geri donus yapmak ve orda yasamak istiyorum. cocuklarimin(insallah olursa ilerde) bizim kulturumuze ve dinimize gore yetismesini istiyorum. simdiden cocugumu hangi okula gonderirim acaba, burdakiler gibi yetismesini nasil onleyebilirim diye dusunuyorum. ki daha ortada cocuk bile yok.
ayrica evlenince eminim hic kimsenin vazgecilmez olmayacagini anlayacaksin. tabii ki suan nisanlinin yerine baskasini koyamazsin cunku onu seviyorsun ama zaten insan pismanligini sonradan yasiyor...keske ben esim icin degil de esim benim icin fedakarlik edip benim yasadigim yere gelseydi diyorsun...mutlu olsan esini sevsen bile bunu dusunuyorsun yani...
ama maalesef bir cok seyde oldugu gibi yine kadin kendinden fedakarlik edip aski icin taa dunyanin bir ucuna gidiyor...
yorumlarima kizmissiniz, sasirmadim, ama ben gercekleri soyluyorum.
tecrube edinmis biri olarak yurt disina giden milyonlarca insanin yasadiklarini anlatiyorum size. ayrica etrafimda suan yasadigim ulkeye iyi ki de ailemi, yakinlarimi, herseyimi birakip gelin gelmisim, Turkiye'de olsam da fark etmezdi diyen birini hic tanimadim gormedim. her zaman tam aksinden yakiniyor herkes

1 yildir almanya da yasayan bir bayan olarak yazdiklarinizin her kelimesine tamamen katiliyorum.
öyle büyük acilar cekiyorum ki ama söylediginiz gibi kapiyi cekip gidemiyorum cünkü gidebilecegim bir kapim yok ki ve burdaki erkekler benim esimde dahil olmak üzere bunu sonuna kadar kullaniyor.

bende yurtdisinda(isvicre) yasamaktan geyet memnunun.9.yilima girdim.7 yildir calisiyor olmaminda cok faydasini gördüm en azindan insanlarla kontaginiz oluyor, cevreniz genisliyor,kafaniz dagiliyor..memleketimide cok seviyorum tabiki ama yilin 11 ayini bu ülkede geciriyorum burayi sevmiyo olsam herhalde yasamak zulümden farksiz olurdu.hatta yazin izne gittigimizde son senelerde sicaktan mi olsa gerek bir an önce evime dönmeyi istiyorum.insanin evi nerdeyse memleketi orasi benim icin.tek eksigim kendi ailemin burda olmayisi( ama hayatta hersey dört dört lük olmuyor,buda hayitin cilvesi....

seni anliyorum canim, gercekten.
ama boyle yapmalarini engellemenin tek yolu guclu olmak ve onlara gucunuzu gostermek.
asla surekli yalnizim diyen aglayan bir kadin gibi gorunmeyin onlara...
yani demek istedigim yalnizim kimsem yok demek yerine kimsenin vazgecilmez olmadigini, gayet akli basinda guclu bir kadin oldugunuzu, kendi kendinize de yetebileceginizi, ailenizin sonuna kadar arkanizda oldugunu ve eger esiniz yuzunden uzulup yipranirsaniz bu evliligi surdurmeyeceginizi eslerinizin kavramasini saglayin...
yani aileniz arkanizda olmasa ya da cok guclu hissetmeseniz bile esinize karsi tavriniz tavriniz boyle olsun.
bu dusunceyi onlarin kafasina yerlestirirseniz sizin yalnizliginizdan faydalanamazlar cunku sizi kaybetmekten korkarlar. yani seviyorlarsa kaybetmek istemezler ve size guzel davranirlar, mutlu ederler...

insanlar nedense caresiz birini gorunce elinden tutup iyi davranmak yerine eziyor, kendi cikarina kullaniyor.
onlarin boyle yapmasina izin vermeyin...

bir de size tavsiyem hangi ulkeye gitmis olursaniz olun ilk is o ulkenin dilini ogrenmek icin bir kursa gitmek olmali. kendiniz de evde calisin. dili cat pat bilseniz de konusmaktan cekinmeyin zaten oyle oyle ogreneceksiniz.
yok iste cok zor ben ogrenemem falan diye dusunmeyin, insan istedigi herseyi yapiyor. yeter ki kafaniza koyun...
yabanci bir ulkeye gitmis olsaniz bile cekingen olmayin, atak olun.
dil ogrenin, yavas yavas olacak zor olacak biraz belki ama en once yapmaniz gereken sey bu. sonra da ayaklarinizin ustunde durmaya calismak icin ufak tefek islerde calismaya baslayin. cok para kazanmak zorunda degilsiniz kendi kendinize yetsin en azindan ve esinize neler yapabileceginizi gosterin.
kocasina bagimli, onsuz eksik olan kadin imajindan cikin.
hem bu size de iyi gelir, kendinize daha cok guvenirsiniz ve cevrenizden takdir toplarsiniz.
hatta yasiniz cok gec degilse meslek kurslarina, college'a ya da universiteye bile gidin.
mesela benim gittigim okulda 6 aylik egitim bile var boyle ornek vereyim size.
ama bu yazdiklarimi yapmak yerine ev hanimligini en buyuk sorumluluk edinip, yok iste efendim temizlik yapcam bugun dil kursuna gitmiyim, zaten anlamiyorum bir faydasi yok kursu birakicam, yasim 30 olmus aklima girmiyor gibi dusuncelerle kendinizi gelistirmeyi yarim birakmayin. bunlari yaziyorum cunku cevremde bulundugum ulkeye evlenip gelen, yukaridaki bahaneleri sayip dil ogrenmeyen, yaninda kocasi olmadan hastaneye ya da kendi isini halletmeye bile gidemeyen o kadar cok kadin var ki...
birine bagimli olmaktan kotu sey yok kizlar...
bu kendinize yaptiginiz en buyuk kotuluk olur...

UyuyanGuzel, yurtdisinda yasayan kadinlarin yasamis oldugu sorunlari cok net bir sekilde yazmissin.

Ben Almanya´ya evlenip geldim, yaklasik 1 yili geckin bir süredir burda yasiyorum, 32 yasindayim ve aslen Izmir´liyim.Evlenmeden önce kendi ayaklari üzerinde duran insan iliskileri kuvvetli ve oldukca girisken bir insandim fakat buraya geldikten sonra sürekli yasadigim sorunlar nedeni ile icine kapanik insanlarla dialog kuramayan biri olup ciktim

Dil ögrenmek icin kursa gidiyorum gittigim kursda da benim gibi Almanya ya gelin olarak gelen Türk bayan arkadaslar var ve geneli benimle ayni sorunlari yasiyor esleri ile.

2 gün önce esimden sokak ortasinda dayak yedim sirf onun önüne ellerim cebimde ciktim diye bu erkege cok büyük saygisizlikmis, beni sürekli evden kovuyor ama pasaportuma el koyup sakliyor üstüne üstlük sürekli hakaretlerine maruz kaliyorum.

Diyeceksiniz ki belki sen bu adamla nasil evlendin diye ben Türkiye deyken bana bambaska bir insan olarak tanitti kendini modern, akli basinda, ne istedigini bilen, kibar, görgülü vs vs ve ben Almanya ya geldikten kisa bir süre sonra hersey degisti Türkiye de tanidigim esim burda bambaska biri oldu (

En kücük bir tartismada tlfonuma el koyup sakladi evdeki bilgisayarlarin sifrelerini degistirdi ki internete giremeyeyim zaten kapiyi cekip bir yere gidemiyorum cünkü gidebilecegim bir kapim yokki birde üstüne tlfonlari saklayip pclerin sifrelerini degistirerek yakinlarimla olan bütün iletisim bagimi kopartti.

Gecen gün bana söylemis oldugu bir sözü sizlerle paylasmak istiyorum...
Benim televizyon izleme hakkim bile ona aitmis ancak o izin verirse izleyebilirmisim!!

Asiri düzeyde fikir ayriligimiz var o kadar yalvarip yakarmama ragmen yinede beni birakmiyor.Üstelik ben onu 3 cocuguyla kabullendim cocuklar yetiskin ama her ne kadar yetiskin olurlarsa olsunlar yine arkalarini ben topluyorum herseylerini ben yapiyorum ve aldigim karsilik sürekli hakaret evden kovulma bir de artik isin icine siddet de girdi

En azindan bir is bulup kendi ayaklarim üzerinde durayim dedim 3-5 saat part time bile olsa calisayim dedim cünkü sürekli benim param, benim evim, benim esyam muhabbeti yapiyor bana.. Calistigim takdirde bütün parami son kurusuna kadar kendisinin alacagini söyledi cünkü sonuna kadar ona muhtac olayim sürekli ezik bir kadin olayim istiyor..

Gercekten cok doldum hepsi olmasa da icimdekilerin bir kismini döktüm buraya en azindan birazda olsa rahatladim.

Yurtdisina gelin gelecek olan arkadaslar yazdiklarimi iyi okusunlar suana dek Almanya ya geldim geleli buraya gelin gelenler arasinda tek bir mutlu cift bile görmedim. Iyi düsünüp dogru hareket etmenizi tavsiye ederim burasi hic öyle uzaktan görüldügü gibi toz pembe degil maaleaef..

canim sen bu zulumden memnun degilse ve kurtulmak istiyorsan caresiz degilsinki..ister telefonuna el koysun ister pasaportunu saklasin..en yakindaki bir fraun heim e basvur..yada polise..gor bak seni nasil kurtariyorlar..

Canim ben buraya geldigimde ingilizcem cook iyi durumdaydi.... Bu arada esim yabanci,, Geldikten 8 ay sonra calismaya basladim... halada calisiyorum... Ilk geldigimde esim okadar yardimci olduki... cok destek oldu.. isinden dolayi avantajliyiz bol bol izin gunleri oluyo.. hep gezmeye goturdu.. butun evrak islerimi gelir gelmez halletti (banka, is, ev) ....... neredeyse hic uzmedi diyebilirim... her 6 ayda bir Turkiyeye gidiyoruz.... AMA bu bagzan komsunla, ailenle ictigin bi bardak cayin yerini tutmuyor... yalnizlik hissini alip goturmuyor.... burda bagzi arkadaslar buyuk problemlerden bahsetmis... yani tam cehennem... benim bole problemlerim hic olmadi... ama bu aglamalarimi..keskelerimi engellemedi hic... ben hayatimin butunu8nu burada gecirmrk istemiyorum... yerimseniben

canim benim cok üzüldüm.ben de evlenip geldim.kayinvalidemle problemlerim oldu.ama esimle asla .esim beni hep hos tuttu. on bes sene oldu halen almancam iyi degil .almanlar la fazla kontaga girmiyoz. esin bu kadar baski yapiyosa. yabancilar polise ne gidip sikayet edebilirsin. seni anin da yanindan alirlar.bulundugun yerde .ögrenebilirsin.asiri derece de baski yapiyorsa.ömür boyu cekmek zorunda degilsin. arkadasim vardi .üc cocuklu esi kayinvalidesi kayinpederi hepsi baski yapiyodu .son raddeye geldi . ve gitti .akrabalarinin yanina .sonra cocuklarini tek tek aldi. sosyal hizmet kurumlari evin kirasini ,yemesini icmesni karsiliyo. rahati da cok iyi.tabi yuva yikilmasi hic de iyi degil .ama mecbure kalmadikca

kullanmazlarmi ayip ettin canim......ben cok mucadeleler verdim esim tam bir macoydu nisanlilikta 4 4 luktu evlenince gercek yuzunu gordum anasininda....baktiki beni ezemeyecek ilk zamanlar isi ilerletip tokat bile atmisti cunku ailem sus sabrt demisti oda gordunmu bana mecbursun demisti nasil bir ruh haliyse....guzel bir desr verdim zirlaya zirlaya adam oldu....baktiki kanunlar benden yana tokatin cezasi 3 ay hapis bu korku ona yetti anasinada iyi ders oldu cooook seyler söyledi bana hepsini yutturdum simdi almamcada ögrendim haydi ne yapiyorsa yapsinlar...

isilay sen esini coook pofpoflamissin bunu anlamamak munkun degil....kendini bir halt sanmis....ayrica ondan korktugunu belli etmissin...ondan neden korkuyorsunki galiba birazda zitlastiniz bazi yasadiklarin benmkinin aynisi....tele el koymalar kisitlanmalar asagilanmalar.....vet hasa kendilerini Allah saniyorlar galiba...valla bir polise bakti butun cektiklerim.....ayni seyleri yapacagi vakit elini kaldirdigi vakit ikinciyi yaparsan affetmem dedim 1 sans vermistim cunku hapise attirmadim cunku o gun bugundur adam olduuuu birde benim gucumun farkina vardi simdi iki cocuk oldu tamamen ortam yumusadi cahillik donemlerimiz bitti cok sukur ilk zamanlar cok zor BIR DAHA DÖNMEK ISTEMEM o yillara bu arada bir muddet tdavi gordum dpresyon icin hamdolsun oda bitti yasasin yeni hayatim

ya buraya yazmak istedim belki arkadaslar güzel taraflarından da bahsederler diye ama hep olumsuzluk hep kötü düşünceler bir arkadas demişki madem nişanlınız yurt dısında vazgeçin evlenmekten ben de cahil bir insan değilim üniverste mezunuyum neyin ne oldugunu biliyorum arkadaslar yani bizi bu kadar karamsarlıga sokmanıza gerek yok nerden ekmegin orda yerin benim nişanlım bilgisayar mühendisi türkiyede aldığı maasın kat kat fazlasını yurt dısında alıyor ben neden türkiye'de yasayım ki ?ben de allah kısmet ederse türkiye'ye dönerim ailem burda onun ailesi burda ömrümün sonuna kadar orda kalmayacagım :)))

canim neden olumsuz yonler rahatsiz ediyor ki seni?
kimse sana sakin gitme cok kotu bir hayatin olur falan demiyor ki.
eger kendine inaniyorsun nisanlini iyi taniyorsan ve guveniyorsan git.
biz olumsuz taraflari cok daha fazla oldugundan dolayi olumsuz taraflarini anlatiyor olabiliriz ama bu gitmek isteyen insanlar icin bir fikir olsun diye.
cunku genelde yurt disi deyince insan hayatinin daha guzel olacagini dusunuyor, oyle hayaller kuruyor ama aslinda bu yanlis.
hem ne kadar para kazanirsan kazan para baska seylerin eksigini kapatmiyor.
genelde bir cogumuz Turkiye'de kazanabilecegimizin kat kat daha fazlasini kazaniyoruz ama para insana her istedigi seyi verseydi hic kimse geriye donmek istemezdi.

canim ne cok cekmissin ve hala da cekiyorsun.
boyle bir hayat nasil devam eder?
ailene anlatmadin mi? yardim etmiyorlar mi?
esinin ailesiyle de konusmayi deneyebilirsin.
ya da polise falan gidip sikayette bulunursan bile hersey hallolur hic korkma.
bu adami cekmek zorunda degilsin yazik sana mafoldumben

valla yurt dışına gelin giden kızlar size HAYRANIM valla.neden derseniz ben ank dan ist e geldim resmen feleğim şaştı.ğ.atak hstasıydım ilacımı bırakmak üzereydim evlendiğim de ist e geldim p.atağa bide depresyon eklendi.şimdi iyiyim ALLAH'a şükür.ALLAH yardımcınız olsun kızlar zor bi durum olsa gerek

sassy her kes yasadigi deneyimi anlatiyo.tabiki belki sen burayi gelince cok iyi sartlar da yasayacaksin .iyi adepte olucaksin.iyi yanlari da var tabi.ben temizligine .trafik kurallarina ,is disipliligine .birde insanlarin arkasindan konusmazlar direk yüzüne söylerler lafi .oturup kalirsin.ben ilk zamanlar cok cit kirildim.anam bir laf söylüyorlar bir de direk yüzüne.küsme huylar yoktur.kavga edersin yarin bir sey olmamis gibi cikar gelir canim cicim di olur.degisik kültürleri ögreniyosun .afrkali si ,arnavutu,kosavali,degisik milletten insanlari taniyosun.degisik tatlar lezzetler tadiyosun.mesale benim brezilya li bir arkadasim vardi.cok tatli birisiydi.budist ti.evinde heykel vardi .önünde mumlar .yirmi dört saat mum yanicak derdi.cocuklari falan alismis .hemen mum yakardi.yaptigi yemkler soslu falan acayip lezzetliydi.ona gittigimde hic sikilmam .türk arkadasimdan daha cok severim .cok candan dir. iyi insan olduktan tan sonra herkesle anlasirsin.ister türk ister yabanci ...

Tesekkür ederimm canımm tabiki olumsuzluklar da olucak ama ben olumlu seyler duyup olumlu olmasını istiyorum herkes kaderinde kısmetinde ne varsa onu yasar sonuçta

Eevet arkadasım temizligine kesinlikle hayranım ama Almanya'da bana çok kasvetli bir ülke geliyor sürekli yagmurlu sürekli kapalı ama disiplin konusuna gelince hayranım onlara çok dakikler iş adapları çok güzel bildiğim kadarıyla 8 saatten fazla çalıştırmıyorlar değil mi?Eger çalışırsan da fazla mesai ödüyorlar sosyal haklarını alıyorsun hak ettiğin ücreti alıyorsun en azından çocukların varsa ikinci bir dil ögreniyorlar ne biliyim biraz da hayata farklı bir açıdan bakmak gerekiyor arkadaslar demişler korkmuyormusun diye ben de cvp veriyim hayır korkmuyorum :)))

ben bile bazi gercekleri yeni kabul ettim sasygirl sende kabul etmek istemiyorsun cunku simdi sana hersey tozpembe nisanlilik tozpembe canim banada derlerdi inanmazdim biz baskayiz derdim.....geldim buyuk bir yikim yasadim nerdeyse ama normal birsey dusunsene hickimse yok.....sinle catisiyorsun.......yeri geliyor oda kullaniyor kimsesizligini ....ve minik bir bebek......disarisi hep alman dillerini anlamiyorsun uffffffffffffffff neyse zaten az bir dönem surdu simdi almancada ögrendim burayada alistim.........özurdilerim karamsar bir tablo cizdim cabnim dilerim bunlarin hicbirisini yasamazsin ama evliligin ilk zamanlari zor bunu ögren bilerek git....en az 3 yil........

saoll canımmm evlenip ya da evlenmeyerek zaten yurt dısına cıkacagım benim için büyük bir problem teskil edecegini sanmıyorum nişanlım da ben de türkiye'de yasamak istemiyoruz çünkü ben burada sonumun ne oalcagını bilmiyorum bu belirsizlikte beni sinir ediyor tabiki her yerde yasam çok zor ama en azından bizden daha iyi sartlar yasam sürüyorsunuz bence ona şükredin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…