Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

yakinda bütün almanya genelinde bütün yabancilara,elektronik parmak izli ve fotografli kart verilecek.bunun icin yabancilar polisinden cagirilacaksin.oraya gittiginde pasaportunla gidiceksin,iste sana esinden kurtulma ani bunu iyi degerlendir.orada hemen birine bana yardim edin esim beni dövüyor dedigin anda hayatinda yepyeni bir pencere acilir.dil kurslarina gönderirler isde bulurlar evde verirler.evinin esyasindan yicecegin icecegin paraya kadar verirler.her türlü yardim destek bulursun.almanca bilmiyorum yeterli degil diye asla düsünme her türlü yardim ederler. sirtin asla yere gelmez.sadece cesaret canim senin hayatin cekilecek boyutta degil.kurtul ve yasamina bak.

evet haklisin ama biliyormusun buralar 1 oda iki oda hep bekar evi en cok genis eve hasret kalmistim cok sukur simdi oda oldu buralari cok seviyorum alistim yeni tasindigim yer tam turkiye inanin hamdolsun

evet haklisin ama biliyormusun buralar 1 oda iki oda hep bekar evi en cok genis eve hasret kalmistim cok sukur simdi oda oldu buralari cok seviyorum alistim yeni tasindigim yer tam turkiye inanin hamdolsun

Geniş evin temizligi de zor oluyor :)))hayırlı olsun canım Allah agız tadıyla oturmayı nasip ettin güle güle otur tadını çıkart kaydirigubbakcemile2

Canim sen nereye gidiyorsun? Tabiki hersey ole abartilavak gibi kotu degil... Burdaki arkadaslarin cogu bence buyuk umutlarla gelmisler vede genelde eslerinin ailesiyle yasiyorlar yada yasamislar... bence bu cook onemli Turkiyenin halini cook iyi biliyoruz acliktan olsen devlet nasilsin demez... engellilwer yaslilar kimsenin umurunda degill.. Sosyal hayat olarak turkiyeyle kiyasliyamazsin zaten... Burda yeterki sen calismak iste is bulmada zorluk cekmezsin ama turkiyede universiteyi bitirip 40 yasina gelmis insanlar hala is ariyor....... Ben burda aile ozlemi cekiyorum baska bise degill... DEDIGIM GIBI HANGI SARTLARDA GELDIGIN COOK ONEMLI....

Arkadasim gurbette uzakta olanlar yasadiklari olumsuz olumlu herseyi yazmaya calismislar . Benim anlamadigim neden bu kadar sert tepki veriyorsun . Olumsuzluklari duymak istemiyorsun , ama bunlar yasanilan gercekler . ve sen yanlis hatirlamiyorsam Suriye ye gideceksin .. Umarim hersey istedigin gibi olur ve hicbir zorluk yasamazsin ...

evett canımm çok haklısın 4 sene üniverste okuyorsun iş bulamıyorsun iş bulsan da sana teklif ettikleri rakamlar 12 saat ayakta 650 lira otobüslerde yaslılarımız ayakta yaslılarımıza deger verilmiyor sahip çıkılmıyor ben işin açıkcası imreniyorum ben neden insana insan gibi deger verilen bir yerde yasamayım ki?insanın karnını doyurdugu yer vatanıdır tabiki ailenide özlersin ama kuş misali belirli bir yasa geldikten sonra uçarsın yuvandan Daha önce yurt dısına cıktıgım için yabancı değilim bu konuya ben sadece olumlu olumsuz özelliklerini paylassınlar istedim arkadaslar ama genelde olumsuz yorumlar geldi işin açıkcası artık yazmayacagım bu konuya herkes neyin doğru neyin yanlış oldugunu biliyor umarım herkes hak ettiği şekilde yasamını sürer tsklerrr canımmmopuyorumnanaktan

kizlar bende evlenip almanyaya geldim.tamamen fakli bir yer kendime yetecek kadar dil biliyordum ama yinede basta cok zorlandim.
gercekten insanin isteyipte yapamayacagi sey yok.ben ve esim burda yapayalniziz ne onun ailesi burada ne benim.biz birbirimize sarilarak yasiyoruz burda.tabiki insanin kendi memleketi gibisi yok türkiye gibisi yok ama doydugumuz yer burasi.
beni tek üzen sey ailemi cok özlemem her 6 7 ayda bi gidiyoruz onlari görmeye saglikli olsunlarda varsin uzakta olsunlar.

Arkadasim sen nereye gidiyordun ?

hic alakasi yok ben de esimin ailesiyle yasadim ne de cok buyuk umutlarla geldim.
esimle de hic buyuk bir problemim olmadi Allah'a sukur.
bahsettigimiz cekilen zorluklar ama bunu insanlar nedense kabullenmiyor.
tamam tamam arkadaslar hersey cok guzel olacak, hic olmadiginiz kadar mutlu olacaksiniz yeter ki evlenip yurt disina gidin boshayallersmile sempatiksalakcinni
sosyal hayat konusundaki gorusunuze de hic katilmiyorum, Turkiye'de daha cok sosyal olma sansin var cunku insanlarla aranda kultur farki yok. hele bi de kanada gibi her milletten insanin oldugu bir ulkedeysen bu konuda daha cok bocalarsin cunku hintlisi, ispanyolu, rusu, ukraynalisi, iraklisi, iranlisi, polonyalisi, perulusu...hepsinin kulturu farkli

Bence cook alakasi var...eslerinin ailesiyle yasayanlar genelde kotu muameleye maruz kaliyor... ki cogu ilk geldiginde gittikleri ulkenin dilini bilmiyor... buda onlari tamamen bagimli yapiyor... esler ve aileler de bunu kullanabiliyor.. ha bide bizim sayemizde geldin muhabbeti var. ne demekse artik sanki saraya goturuyorlar bunu soyluyorum cunku cook duydum.. Gelinlerin cogu yurt disi diye kandiriliyor.. yani buyuk umutlar besletiliyor.. bi yer bi yerden farkli degil.. yine calismak zorundasin .. yine sorun tasiyorsun.. ben yurt disi kolay demiyorum Degil!!!! ailen yok... sohbet arkadasin yok!! komsun yok!!! havasi bile insani okadar etkileyebiliyorki okadar mutsuz edebiliyorki.. buna bagzilari guler belki.. turkiyede bi ilden bi ile tasindiginda sikinti cekiyorsun alisamiyorsun... ki burasi baska memleket ben buraya bayiliyorum demiyorum... ama alisiyorumda su an burali arkadaslarim var evime gelen,, evlerine gittigim.. calisiyorum tek basima disari cikiyorum araba suruyorum... bunlar cook farkettiriyor.. alisiyorsunuz biraz burali oluyorsunuz.. su ani ilk geldigim zamanla kiyasliyamam bile... biz en fazla 10 yil kalacaz burda diye plan yaptik bagzan esim takiliyor 10 yil sonra fikrini degistirmeyesin diye lmaz: ama sizde biraz gercekleri gorun turkiye sanki gulluk gulustanlik ... hic sorun yok hersey dort dortluk... YOK oyle degil iste nasil buralarda degilse..

ben hic alakasi yok derken kendimden bahsediyordum arkadasim yanlis anlamissin kaydirigubbakcemile3
burda olumsuz seyler yazan bayanlarin bir cogu esinin ailesiyle yasiyor ve bir sure yasamis, cok zorluk cekmisler vs, yazmistin yaa...
ona karsilik :roflol:
Turkiye'nin gulluk gulistanlik oldugunu kim soyledi?
sadece orada daha huzurlu oldugumuzu belirttik...

Ben esimle birliklte yasiyorum . kaynanamlar turkiye de ikimizin de bir tanidigi yok burada .. Esim burada mastir yapiyor . Maddi sikintimiz da yok . burslu geldik .. Ama gun sayiyorum tr gonmek icin .. Kendi adima soyleyim aileme ozelliklede anneme cok duskunum annem bir oksursun benim icin dunya duruyor. Onun icin diyelim alisamadim buralara . Amerikadayim . hibir sikintimiz yok gezmedigimiz yerde kalmadi.ama inanin cok sikildim . Hamileyim onun verdigi bir duygusallikta olabilir . Suan annemin yaninda olmak icin herseyden vazgecerdim inanin ...Gurbetlik gercekten cokkkkk zorrrrr. Gidenler birkez daha dusunsun . Guzel turkiyemin suyumu cikti yaaaaa

canim ben de aynen yaa...annem farenjit ve surekli oksuruyor bu gunlerde...kac gundur aklim onda...taaa buralardan ozelden iyi bir doktor arastiriyorum gitsin bir an once iyilessin diye dusunuyorum kac gundur...kalbimin de aklimin da bir yarisi orada bir yarisi burada cok zor gercekten :2:
ailemle her konustugumda ozellikle seslerine dikkat ediyorum moralleri iyi mi kotu mu diye bilmiyorumkismile

Aynen canim... Her gun konusuyorum annemle ama her aradigimda icimde bir sizi olusuyor benim.. Benim annemde 1 aydir surekli oksuruyor. Astim baslangiciymis heralde... Annemin yanin da olamamak beni cok etkiliyor ....Umarim sorunsuz saglikla bu gunler gecer de biran once anneme kavusurum..

benim deeeee :gitme:
insallah annelerimiz en kisa zamanda iyi olur canim gecmis olsun...
ben de ozellikle annemi dusunuyorum hep, cok ozluyorum onu...
dunya bir yana o bir yana benim icin o yuzden ondan uzak olmak beni cok etkiliyor mafoldumben

en azindan siz geri donecekmissiniz ama biz henuz oyle bir plan yapamiyoruz maalesef :sinifsinif:

Canim siz nerede yasiyorsunuz ? Calisiyormusunuz . gunlerin nasil geciyor . Benim esim mastir yapiyor . Insallah mayis ayinda bitiyor .. Himmm insalahhhhh bir sorun olmazsa allahin izniyle saglikla inasallah annem doguma yanima gelicek . 3 ay kalacak ve birlikte donecegiz ..)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…