- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
UyuyanGuzel, yurtdisinda yasayan kadinlarin yasamis oldugu sorunlari cok net bir sekilde yazmissin.
Ben Almanya´ya evlenip geldim, yaklasik 1 yili geckin bir süredir burda yasiyorum, 32 yasindayim ve aslen Izmir´liyim.Evlenmeden önce kendi ayaklari üzerinde duran insan iliskileri kuvvetli ve oldukca girisken bir insandim fakat buraya geldikten sonra sürekli yasadigim sorunlar nedeni ile icine kapanik insanlarla dialog kuramayan biri olup ciktim
Dil ögrenmek icin kursa gidiyorum gittigim kursda da benim gibi Almanya ya gelin olarak gelen Türk bayan arkadaslar var ve geneli benimle ayni sorunlari yasiyor esleri ile.
2 gün önce esimden sokak ortasinda dayak yedim sirf onun önüne ellerim cebimde ciktim diyebu erkege cok büyük saygisizlikmis, beni sürekli evden kovuyor ama pasaportuma el koyup sakliyor üstüne üstlük sürekli hakaretlerine maruz kaliyorum.
Diyeceksiniz ki belki sen bu adamla nasil evlendin diye ben Türkiye deyken bana bambaska bir insan olarak tanitti kendini modern, akli basinda, ne istedigini bilen, kibar, görgülü vs vs ve ben Almanya ya geldikten kisa bir süre sonra hersey degisti Türkiye de tanidigim esim burda bambaska biri oldu(
En kücük bir tartismada tlfonuma el koyup sakladi evdeki bilgisayarlarin sifrelerini degistirdi ki internete giremeyeyim zaten kapiyi cekip bir yere gidemiyorum cünkü gidebilecegim bir kapim yokkibirde üstüne tlfonlari saklayip pclerin sifrelerini degistirerek yakinlarimla olan bütün iletisim bagimi kopartti.
Gecen gün bana söylemis oldugu bir sözü sizlerle paylasmak istiyorum...
Benim televizyon izleme hakkim bile ona aitmis ancak o izin verirse izleyebilirmisim!!
Asiri düzeyde fikir ayriligimiz var o kadar yalvarip yakarmama ragmen yinede beni birakmiyor.Üstelik ben onu 3 cocuguyla kabullendim cocuklar yetiskin ama her ne kadar yetiskin olurlarsa olsunlar yine arkalarini ben topluyorum herseylerini ben yapiyorum ve aldigim karsilik sürekli hakaret evden kovulma bir de artik isin icine siddet de girdi
En azindan bir is bulup kendi ayaklarim üzerinde durayim dedim 3-5 saat part time bile olsa calisayim dedim cünkü sürekli benim param, benim evim, benim esyam muhabbeti yapiyor bana.. Calistigim takdirde bütün parami son kurusuna kadar kendisinin alacagini söyledi cünkü sonuna kadar ona muhtac olayim sürekli ezik bir kadin olayim istiyor..
Gercekten cok doldum hepsi olmasa da icimdekilerin bir kismini döktüm buraya en azindan birazda olsa rahatladim.
Yurtdisina gelin gelecek olan arkadaslar yazdiklarimi iyi okusunlar suana dek Almanya ya geldim geleli buraya gelin gelenler arasinda tek bir mutlu cift bile görmedim. Iyi düsünüp dogru hareket etmenizi tavsiye ederim burasi hic öyle uzaktan görüldügü gibi toz pembe degil maaleaef..
evet haklisin ama biliyormusun buralar 1 oda iki oda hep bekar evi en cok genis eve hasret kalmistim cok sukur simdi oda oldu buralari cok seviyorum alistim yeni tasindigim yer tam turkiye inanin hamdolsun
ya buraya yazmak istedim belki arkadaslar güzel taraflarından da bahsederler diye ama hep olumsuzluk hep kötü düşünceler bir arkadas demişki madem nişanlınız yurt dısında vazgeçin evlenmekten ben de cahil bir insan değilim üniverste mezunuyum neyin ne oldugunu biliyorum arkadaslar yani bizi bu kadar karamsarlıga sokmanıza gerek yok nerden ekmegin orda yerin benim nişanlım bilgisayar mühendisi türkiyede aldığı maasın kat kat fazlasını yurt dısında alıyor ben neden türkiye'de yasayım ki ?ben de allah kısmet ederse türkiye'ye dönerim ailem burda onun ailesi burda ömrümün sonuna kadar orda kalmayacagım :)))
Arkadaslar madem bunları yasıyorsunuz siz neden gittiniz?Eger sizin gitme sebepleriniz varsa inanın bizimde gitmek için sebeplerimiz var benim nişanlım yurt dısında çalışıyor eee ben oraya gitmezsem biz uzaktan mı ask yasayacagız demişsiniz ki madem öyle ordan birini bulun siz kocanızın yerine bir baskasını koyarmısınız ben asla ve asla nişanlımın yerine bir baskasını koymam çok merak ediyorum gitme sebeplerinizi madem bu akdar özlüyorsunuz gelin o zaman
Canim sen nereye gidiyorsun? Tabiki hersey ole abartilavak gibi kotu degil... Burdaki arkadaslarin cogu bence buyuk umutlarla gelmisler vede genelde eslerinin ailesiyle yasiyorlar yada yasamislar... bence bu cook onemli Turkiyenin halini cook iyi biliyoruz acliktan olsen devlet nasilsin demez... engellilwer yaslilar kimsenin umurunda degill.. Sosyal hayat olarak turkiyeyle kiyasliyamazsin zaten... Burda yeterki sen calismak iste is bulmada zorluk cekmezsin ama turkiyede universiteyi bitirip 40 yasina gelmis insanlar hala is ariyor....... Ben burda aile ozlemi cekiyorum baska bise degill... DEDIGIM GIBI HANGI SARTLARDA GELDIGIN COOK ONEMLI....
evett canımm çok haklısın 4 sene üniverste okuyorsun iş bulamıyorsun iş bulsan da sana teklif ettikleri rakamlar 12 saat ayakta 650 lira otobüslerde yaslılarımız ayakta yaslılarımıza deger verilmiyor sahip çıkılmıyor ben işin açıkcası imreniyorum ben neden insana insan gibi deger verilen bir yerde yasamayım ki?insanın karnını doyurdugu yer vatanıdır tabiki ailenide özlersin ama kuş misali belirli bir yasa geldikten sonra uçarsın yuvandan Daha önce yurt dısına cıktıgım için yabancı değilim bu konuya ben sadece olumlu olumsuz özelliklerini paylassınlar istedim arkadaslar ama genelde olumsuz yorumlar geldi işin açıkcası artık yazmayacagım bu konuya herkes neyin doğru neyin yanlış oldugunu biliyor umarım herkes hak ettiği şekilde yasamını sürer tsklerrr canımmmopuyorumnanaktan
evett canımm çok haklısın 4 sene üniverste okuyorsun iş bulamıyorsun iş bulsan da sana teklif ettikleri rakamlar 12 saat ayakta 650 lira otobüslerde yaslılarımız ayakta yaslılarımıza deger verilmiyor sahip çıkılmıyor ben işin açıkcası imreniyorum ben neden insana insan gibi deger verilen bir yerde yasamayım ki?insanın karnını doyurdugu yer vatanıdır tabiki ailenide özlersin ama kuş misali belirli bir yasa geldikten sonra uçarsın yuvandan Daha önce yurt dısına cıktıgım için yabancı değilim bu konuya ben sadece olumlu olumsuz özelliklerini paylassınlar istedim arkadaslar ama genelde olumsuz yorumlar geldi işin açıkcası artık yazmayacagım bu konuya herkes neyin doğru neyin yanlış oldugunu biliyor umarım herkes hak ettiği şekilde yasamını sürer tsklerrr canımmmopuyorumnanaktan arkadasim kesinlikle haklisin bende yurtdisindayim ve diger arkadaslar gibi sorunlarim var sevmiyorum burayi imkan olsa bigün durmam cocuklarim olmasa kendimide okadar düsünmem fakaat hem sikayet ederiz ama gitmeyizde seninde dedigin gibi sosyal haklarimiz gelecek kaygisi yok isten cikarilirsa ne oluru düsünmüyosun dewlet kiranida veriyo nafakanida belli bi düzen var hayatlarinda türkiyedeki gibi 12 saat calis cogu kisinin haftasonu bile yok kiyaslanamaz tabiki aileni özlüyosun ama ailenin yaninda olup maddi zorluk cekmek dahami iyi dimi yazdiklarinda sonuna kadar haklisin insaallah hersey diledigince olur
evett canımm çok haklısın 4 sene üniverste okuyorsun iş bulamıyorsun iş bulsan da sana teklif ettikleri rakamlar 12 saat ayakta 650 lira otobüslerde yaslılarımız ayakta yaslılarımıza deger verilmiyor sahip çıkılmıyor ben işin açıkcası imreniyorum ben neden insana insan gibi deger verilen bir yerde yasamayım ki?insanın karnını doyurdugu yer vatanıdır tabiki ailenide özlersin ama kuş misali belirli bir yasa geldikten sonra uçarsın yuvandan Daha önce yurt dısına cıktıgım için yabancı değilim bu konuya ben sadece olumlu olumsuz özelliklerini paylassınlar istedim arkadaslar ama genelde olumsuz yorumlar geldi işin açıkcası artık yazmayacagım bu konuya herkes neyin doğru neyin yanlış oldugunu biliyor umarım herkes hak ettiği şekilde yasamını sürer tsklerrr canımmmopuyorumnanaktan arkadasim kesinlikle haklisin bende yurtdisindayim ve diger arkadaslar gibi sorunlarim var sevmiyorum burayi imkan olsa bigün durmam cocuklarim olmasa kendimide okadar düsünmem fakaat hem sikayet ederiz ama gitmeyizde seninde dedigin gibi sosyal haklarimiz gelecek kaygisi yok isten cikarilirsa ne oluru düsünmüyosun dewlet kiranida veriyo nafakanida belli bi düzen var hayatlarinda türkiyedeki gibi 12 saat calis cogu kisinin haftasonu bile yok kiyaslanamaz tabiki aileni özlüyosun ama ailenin yaninda olup maddi zorluk cekmek dahami iyi dimi yazdiklarinda sonuna kadar haklisin insaallah hersey diledigince olur
Tesekkür ederim canım iyi dileklerin için umarım herkesin hakkında hayırlısı olur hangi ülkedesin bilmiyorum ama emin ol çocukların için daha iyi olur en azından hem türkçe konusurlar hem de artı ikinci bir dil ögrenirler opuyorumnanaktan
Canim sen nereye gidiyorsun? Tabiki hersey ole abartilavak gibi kotu degil... Burdaki arkadaslarin cogu bence buyuk umutlarla gelmisler vede genelde eslerinin ailesiyle yasiyorlar yada yasamislar... bence bu cook onemli Turkiyenin halini cook iyi biliyoruz acliktan olsen devlet nasilsin demez... engellilwer yaslilar kimsenin umurunda degill.. Sosyal hayat olarak turkiyeyle kiyasliyamazsin zaten... Burda yeterki sen calismak iste is bulmada zorluk cekmezsin ama turkiyede universiteyi bitirip 40 yasina gelmis insanlar hala is ariyor....... Ben burda aile ozlemi cekiyorum baska bise degill... DEDIGIM GIBI HANGI SARTLARDA GELDIGIN COOK ONEMLI....
hic alakasi yok ben de esimin ailesiyle yasadim ne de cok buyuk umutlarla geldim.
esimle de hic buyuk bir problemim olmadi Allah'a sukur.
bahsettigimiz cekilen zorluklar ama bunu insanlar nedense kabullenmiyor.
tamam tamam arkadaslar hersey cok guzel olacak, hic olmadiginiz kadar mutlu olacaksiniz yeter ki evlenip yurt disina gidin boshayallersmile sempatiksalakcinni
sosyal hayat konusundaki gorusunuze de hic katilmiyorum, Turkiye'de daha cok sosyal olma sansin var cunku insanlarla aranda kultur farki yok. hele bi de kanada gibi her milletten insanin oldugu bir ulkedeysen bu konuda daha cok bocalarsin cunku hintlisi, ispanyolu, rusu, ukraynalisi, iraklisi, iranlisi, polonyalisi, perulusu...hepsinin kulturu farkli
Bence cook alakasi var...eslerinin ailesiyle yasayanlar genelde kotu muameleye maruz kaliyor... ki cogu ilk geldiginde gittikleri ulkenin dilini bilmiyor... buda onlari tamamen bagimli yapiyor... esler ve aileler de bunu kullanabiliyor.. ha bide bizim sayemizde geldin muhabbeti var. ne demekse artik sanki saraya goturuyorlar bunu soyluyorum cunku cook duydum.. Gelinlerin cogu yurt disi diye kandiriliyor.. yani buyuk umutlar besletiliyor.. bi yer bi yerden farkli degil.. yine calismak zorundasin .. yine sorun tasiyorsun.. ben yurt disi kolay demiyorum Degil!!!! ailen yok... sohbet arkadasin yok!! komsun yok!!! havasi bile insani okadar etkileyebiliyorki okadar mutsuz edebiliyorki.. buna bagzilari guler belki.. turkiyede bi ilden bi ile tasindiginda sikinti cekiyorsun alisamiyorsun... ki burasi baska memleket ben buraya bayiliyorum demiyorum... ama alisiyorumda su an burali arkadaslarim var evime gelen,, evlerine gittigim.. calisiyorum tek basima disari cikiyorum araba suruyorum... bunlar cook farkettiriyor.. alisiyorsunuz biraz burali oluyorsunuz.. su ani ilk geldigim zamanla kiyasliyamam bile... biz en fazla 10 yil kalacaz burda diye plan yaptik bagzan esim takiliyor 10 yil sonra fikrini degistirmeyesin diyelmaz: ama sizde biraz gercekleri gorun turkiye sanki gulluk gulustanlik ... hic sorun yok hersey dort dortluk... YOK oyle degil iste nasil buralarda degilse..
Ben esimle birliklte yasiyorum . kaynanamlar turkiye de ikimizin de bir tanidigi yok burada .. Esim burada mastir yapiyor . Maddi sikintimiz da yok . burslu geldik .. Ama gun sayiyorum tr gonmek icin .. Kendi adima soyleyim aileme ozelliklede anneme cok duskunum annem bir oksursun benim icin dunya duruyor. Onun icin diyelim alisamadim buralara . Amerikadayim . hibir sikintimiz yok gezmedigimiz yerde kalmadi.ama inanin cok sikildim . Hamileyim onun verdigi bir duygusallikta olabilir . Suan annemin yaninda olmak icin herseyden vazgecerdim inanin ...Gurbetlik gercekten cokkkkk zorrrrr. Gidenler birkez daha dusunsun . Guzel turkiyemin suyumu cikti yaaaaa
canim ben de aynen yaa...annem farenjit ve surekli oksuruyor bu gunlerde...kac gundur aklim onda...taaa buralardan ozelden iyi bir doktor arastiriyorum gitsin bir an once iyilessin diye dusunuyorum kac gundur...kalbimin de aklimin da bir yarisi orada bir yarisi burada cok zor gercekten :2:
ailemle her konustugumda ozellikle seslerine dikkat ediyorum moralleri iyi mi kotu mu diye bilmiyorumkismile
Aynen canim... Her gun konusuyorum annemle ama her aradigimda icimde bir sizi olusuyor benim.. Benim annemde 1 aydir surekli oksuruyor. Astim baslangiciymis heralde... Annemin yanin da olamamak beni cok etkiliyor ....Umarim sorunsuz saglikla bu gunler gecer de biran once anneme kavusurum..
benim deeeee :gitme:
insallah annelerimiz en kisa zamanda iyi olur canim gecmis olsun...
ben de ozellikle annemi dusunuyorum hep, cok ozluyorum onu...
dunya bir yana o bir yana benim icin o yuzden ondan uzak olmak beni cok etkiliyor mafoldumben
en azindan siz geri donecekmissiniz ama biz henuz oyle bir plan yapamiyoruz maalesef :sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?