Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

ohh ne guzel canim hem bebis gelecek hem annen yani delikafadulden
ben kanadada yasiyorum canim.
universiteye gidiyorum suan calismiyorum, ama yazlari calisiyorum genelde.
sen neler yapiyorsun?
oradaki gunlerini iyi degerlendirmeni tavsiye ederim.
yani egitim acisindan

nasrettin-hoca-esseginden-dusup-sizlanmaya-basladiginda-etrafindaki-insanlar-soyle-yaparsan-boyle-olur-sunu-yaparsan-boyle-olur-diye-tavsiyede-bulunmaya-baslamis..nasrettin-hoca-aranizda-hic-essekten-dusen-varmi-diye-sordugunda-herkezden-ayni-cvp-gelmis-yooookkkk...-hoca-bu-seferde-siz-gidin-yanima-essekten-dusen-gelsin-beni-anca-o-anlar-demis......bu-nasrettin-hoca-fikrasiyla-giris-yaptim-biraz-gulelim-biraz-halimizi-anliyalim-diye...canim-ltf-beni-yanlis-anlama..yazilarini-okudugum-kadariyla-cok-hirsli-verdigi-karardan-donmeyen-bi-o-kadarda-cesaretli-guclu-bir-kisiligin-var-kendi-ayaklarin-ustunde-durabilen-birine-benziyorsun...samimiyetine-siginip-diyorumki-once-essekten-dus-sonra-konusuruz...cunku-sen-dusunme-karar-verme-asamasini-coktan-gecmissin-kararini-vermissin-bunun-ustune-sana-tavsiyede-bulunmak-vizzzzzzz-gelir-tirsssssss-gider-....senin-libyada-yasiyacagin-olumsuzluklarla-olumluluklari-ancak-orada-yasayan-insan-bilir-diye-dusunuyorum....gecen-gun-bir-film-fragmaninda-(ben-futbolu-hic-sevmem-ama-onu-futbolu-sevecek-kadar-cok-sevdim)diyordu...evet-bu-cok-guzel-birsey-ama-bir-yere-kadar...futbolu-sevmekle-futbol-oynamak-arasinda-coook-fark-var...

Kusura bakma da ben bu fıkraya hiç gülmedim sen daha önce essekten düştün heralde de beni de bindirmeye calısıyorsun ben almayım sen düşmüşsn nasıl oldugunu anlatırsın biz de seni dinleriz benden alıntı yapmazsaan da sevinirim

Yurtdisina gelin olarak gelecek olan arkadaslarin bu yaziyi iyice okumalarini tavsiye ederim cünkü gelin olarak gelenlerin yüzde 90 ni ayni problemleri yasiyor buna bende dahil olarak.
Sevdigim adam bana yeter yeter ki yaninda olayim deniliyor her zaman biz kadinlar cok duygusaliz ama hersey o kadar toz pembe degil, unutmayin ki yurtdisina gittiginiz anda yeni dogmus bir bebekten hic bir farkiniz olmayacak, bende öyle oldum maalesef..Her zaman kocaniza muhtac olarak yasayacaksiniz, sosyal bir hayatiniz olmayacak cünkü arkadas edinmek neredeyse imkansiz ve zamanla esiniz size yetmeyecek yalnizlik hissi herseyi alip götürüyor maalesef birde dil bilmiyor olmaniz, cevrenizin olmamasi, ailenizin tr de olmasi ve daha bunun gibi bir cok seyi esleriniz sonuna kadar sömürecek cünkü her zaman bana muhtac ve bagimli düsüncesini güdüyor burdaki erkekler aman gözü acilmasin haklarini ögrenmesin diye ellerinden geleni yapiyorlar. Her zaman 4 duvar arasinda yasayacaksiniz..Keske daha önceden bana bu uyarilari yapan tanidiklarim olsaydi ama burda ki yasam sekli konusunda hic bir bilgim yoktu ve maalesef ben bu hataya düstüm insallah sizlerin basina gelmez..

Son düzenleme:

buradaki-yazilarin-yuzde-sekseni-sana-cvp-olamamissa-anlayana-saz-anlamayana-davul-zurna-az-derler-bizim-koyde..azcik-mecazdan-anlasaydin-fikra-adi-altinda-kissadan-hisseni-alirdin..yazilarin-isine-gelenini-anliyorsun-isine-gelmeyeni-tersliyorsun-soru-sormussan-olumlu-olumsuz-herseye-acik-olman-lazimdi..senden-alinti-yapiyorum-cunku-cevabim-sana...bu-alintilardan-neden-rahatsiz-oldun-anlam-veremedim-ben-oyle-kizim-sana-soyluyorum-gelinim-sen-duy-hesabi-takilamam..hee-bu-arada-ben-essekten-dustum-evet..ama-sende-binmemis-degilsin-essegin-tam-ustundesin-de-dusmeyesin-diye-uyardim..tabii-anlayanaa-eyer-sende-dusmekten-korkmasaydin-buraya-gelipte-olumlu-yada-olumsuz-yonlerini-arastirmazdin-hemde-gitme-kararini-vermisken...

bu-sabah-kanadada-hava-soyle-bagiriyordu(heyyyy-bu-yazdan-kalma-son-gunlerde-eve-kapanipta-ne-yapacaksiniz-haydi-ne-duruyorsunuz-herseyi-birkenara-atin-ve-firlayinnnn)...bende-aynen-oyle-yaptim-esime-teklif-ettim-yorgunum-uyuyacagim-dedi-bende-aldim-cocuklarimi-attim-kendimi-yollara...hedefte-evime-15-20-dk-uzak--naturel-park.esimle-bir-kere-gitmistik-yolu-hatirlarsam.-sansimda-yanimdaysa-bulurum-diye-dusunerek-ciktim-yola..nehiri-gec-ilk-sapaktan-saga-sonuc-parkyok...geri-don-ikinci-sapaktan-saga-sonuc-park-yok-ucuncu-dorduncu-sapak-derken-baktim-baska-bir-eyalete-dogru-gidiyorum-hemen-geri-dondum--sonuc-husran((uzgun-morali-bozuk-bezgin-herseyden-ici-gecmis-olarak-evimin-yolunu-tuttum....

Guzel arkadasim , Seni cok iyi anliyorum , Kafan karisik heleki libya gibi bir yere gidiyorsun . Korkularin var , belli . Ama bizler buraya yasadiklarimizi yazdik. Bukadar fevri ve sert cevaplar niye ??......

tatlim bu arkadas gercekleri kabullenmek istemiyor. gozunu kapamis kulaklarini tikamis vaziyette ama merak etme cok yakinda anyayi konyayi gorur. tum saygisizliklarina ragmen yine de insallah gormez diyorum ama

canim kanada'nin neresindesin?
ben toronto'dayim. yakinmiyiz acep? boshayallersmile

Guzel arkadasim , Seni cok iyi anliyorum , Kafan karisik heleki libya gibi bir yere gidiyorsun . Korkularin var , belli . Ama bizler buraya yasadiklarimizi yazdik. Bukadar fevri ve sert cevaplar niye ??......

bence artik bu arkadasla ilgilenmeyi birakalim canim.
sanki ona zorla yurt disina gitme gitme diye baski yapiyoruz da o da israrla gidecegim iste der gibi triplere girdi :dilcikar:

ben evdeyim . esim mastir yapiyor .,zaten bu sene son senemiz . bende hamileyim , ingilizce kursuna gidiyorum. geziyoruz bol bol .

canim bebeginiz sag salim dogar insallah.
insallah Turkiye'ye donmeden yabanci dil sertifikani alirsin, Turkiye'de isine yarar :dance:

Uyuyan güzel denen kişi ben kimseye saygısızlık yaptıgımı düşünmüyorum bana essek diyen kişi agzının payını alır oturur seninle oturup polemige giremeyecegim kusura bakma vaktimi bu kadar bos seylere harcayamam yasadıgınız ülkedeki devletin parasını alıp yok çocuk parası yok işsizlik parasını alıp oturdugunuz yerden ahkam kesmek kolay bugün türkiye'ye dönmek isteseniz eminim ki ayaklarınız geri geri gider ben artık sizin laf oyunlarınıza girmiyorum ben de yurt dısına cıktım neyin doğru neyin yanlış oldugunu biliyorum iki tane kelimeyi bile yazmayı beceremeyen insan da benim karsıma geçip ahkam kesemez allah ıslah etsin sizi....

Aynen arkadasım dediklerine %100 katılıyorum 2-3 kişi toplanmış birbirlerinin yandasları heralde ilk 20 sayfadaki hersey gayet mantıklı açıklamalar yapılmış konusulmuş ama sonrası tartısma platformuna dönüştürülmüş ben senin yerinde olsam dediğin gibi iki kelimeyi bir araya getireyemen kelimelerin arasında bosluk yerine tire koyan kişinin açıklamalarına inanmazdım ya da devletin parasıyla her olanagını devletin sagladığı cebinden para cıkmayıpta master yapan kişilere ya da uyuyan güzel gibi aile parasıyla okuyan kişinin görüşleri tabiki sana aydınlatıcı olamaz orda gerçekten alın teriyle para kazanıpta hayatın zorluklarını gören kişilerde açıklamalarını yapmışlar hiç bir polemige girmeden Ben de Hollanda'da dogdum ve aynen senin yazdıgın gibi orda çalışmasan bile çocuk basına zaten para veriyorlar ve ordaki rahatı bırakıpta Türkiye'ye hayatta dönmezler ancak kendilerini tatmin etmek için böyle polemiklere girerler sen canını sıkma sana terbiyesiz diyen senden bin akt daha terbiyesiz baba parasıyla ahkam kesiyor kaydirigubbakcemile3

Neee kadannn güzel açıklamalar yapmıssın canımm benimm Allah razı olsun biraz da olsa gözlerindeki perde inmiştir bizim bir sey bilmediğimizi sanıyorlar heralde :)Allahıma sükürler olsun ki evlenmeden önce de yurt dısına cıktım yoksa evlenipte kocaya muhtac dil bilmeyen tiplerden değilim sırnaşık şey

Bu topic, birbirine destek olan,moral verenlerin topiği.
arada anlaşmazlıklar olabilir ama lütfen seviyeyi bozmadan,
mesajlarınızda kullandığınız kelimelere dikkat ederek
paylaşıma devam edin.Karşılıklı tartışmak topiclerde yasak,
eğer halledilmesi gereken sorununuz varsa,lütfen özel mesaj yoluyla halledin,
Şimdi konuyla ilgili paylaşımlara devam lütfen...

Arkadaslar lutfen seviyeyi dusurmeyelim .. Ne kadar egitim aldiginiz , kulturunuz yazdiklariniz dan belli . Olumsuz elestirilere acik olmayan kisilerin zekasindan suphe ederim . Saygilarimla....

Konu sahibi arkadas konuyla ilgilendiğin için çok tesekkür ederim bu topic gerçekten çok baska bir boyuta tasınmıstı arkadasın dediği gibi ilk 20 sayfadaki yurt dısındaki arkadaslar yasadıkları deneyimleri paylaşmışlar ben de çıkacagım zaten ben de yardımcı olurum arkadaslara özellikle olumlu özellikleri konusunda ilk 20 sayfadaki arkadaslar bana çok güzel yol gösterdiniz çok güzel deneyimlerinizi paylasmıssınız size çok tesekkür ederim ama mahalle yerine döndüğü için bu tarz muhabbetler içerisinde bulunmayacagım artık ilgine tesekkür ederim çok saol....

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…