- 11 Nisan 2009
- 4.066
- 683
- 123
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Canim siz nerede yasiyorsunuz ? Calisiyormusunuz . gunlerin nasil geciyor . Benim esim mastir yapiyor . Insallah mayis ayinda bitiyor .. Himmm insalahhhhh bir sorun olmazsa allahin izniyle saglikla inasallah annem doguma yanima gelicek . 3 ay kalacak ve birlikte donecegiz ..)
evett canımm çok haklısın 4 sene üniverste okuyorsun iş bulamıyorsun iş bulsan da sana teklif ettikleri rakamlar 12 saat ayakta 650 lira otobüslerde yaslılarımız ayakta yaslılarımıza deger verilmiyor sahip çıkılmıyor ben işin açıkcası imreniyorum ben neden insana insan gibi deger verilen bir yerde yasamayım ki?insanın karnını doyurdugu yer vatanıdır tabiki ailenide özlersin ama kuş misali belirli bir yasa geldikten sonra uçarsın yuvandan Daha önce yurt dısına cıktıgım için yabancı değilim bu konuya ben sadece olumlu olumsuz özelliklerini paylassınlar istedim arkadaslar ama genelde olumsuz yorumlar geldi işin açıkcası artık yazmayacagım bu konuya herkes neyin doğru neyin yanlış oldugunu biliyor umarım herkes hak ettiği şekilde yasamını sürer tsklerrr canımmmopuyorumnanaktan
nasrettin-hoca-esseginden-dusup-sizlanmaya-basladiginda-etrafindaki-insanlar-soyle-yaparsan-boyle-olur-sunu-yaparsan-boyle-olur-diye-tavsiyede-bulunmaya-baslamis..nasrettin-hoca-aranizda-hic-essekten-dusen-varmi-diye-sordugunda-herkezden-ayni-cvp-gelmis-yooookkkk...-hoca-bu-seferde-siz-gidin-yanima-essekten-dusen-gelsin-beni-anca-o-anlar-demis......bu-nasrettin-hoca-fikrasiyla-giris-yaptim-biraz-gulelim-biraz-halimizi-anliyalim-diye...canim-ltf-beni-yanlis-anlama..yazilarini-okudugum-kadariyla-cok-hirsli-verdigi-karardan-donmeyen-bi-o-kadarda-cesaretli-guclu-bir-kisiligin-var-kendi-ayaklarin-ustunde-durabilen-birine-benziyorsun...samimiyetine-siginip-diyorumki-once-essekten-dus-sonra-konusuruz...cunku-sen-dusunme-karar-verme-asamasini-coktan-gecmissin-kararini-vermissin-bunun-ustune-sana-tavsiyede-bulunmak-vizzzzzzz-gelir-tirsssssss-gider-....senin-libyada-yasiyacagin-olumsuzluklarla-olumluluklari-ancak-orada-yasayan-insan-bilir-diye-dusunuyorum....gecen-gun-bir-film-fragmaninda-(ben-futbolu-hic-sevmem-ama-onu-futbolu-sevecek-kadar-cok-sevdim)diyordu...evet-bu-cok-guzel-birsey-ama-bir-yere-kadar...futbolu-sevmekle-futbol-oynamak-arasinda-coook-fark-var...
yurt disina gelin gitmek isteyenler:
eger evliliginiz bi sekilde kötü giderse
herseyde mecburen kocaniza bagimli olursunuz
dil bilmiyorsaniz sadece türklerle görüsüp gitgide kalitesizlesen bir hayatiniz olur
dil bilmiyorsaniz kendi hicbir isinizi halledemeyeceginiz icin kocaniz sizi dövse de sövse de susmak zorunda kalirsiniz
vizeniz kocaniz üzerinden oldugu icin bosanmak isterseniz ülkeden atilacaksiniz
yurtdisinda evli oldugunuz süre icerisinde türkiyedeki cevreniz gidgide uzaklasicak türkiyeye dönme durumunda eger ailenizle kalmak istemezseniz elinizden tutacak hicbir arkadas kalmicak
eger calismak isterseniz almanca anadiliniz olmadigi icin temizlik, mutfak isleri gibi yorucu ve yipratici islerde calisicaksiniz. evli oldugunuz sürece basvuracaginiz her yardim icin kocanizin belgeleri istenecek kocaniz üzerinden yardim alicaksiniz ve eger zaten evliliginiz kötü giderse kocaniz o parayi size vermez ya da ayrilma durumunda kocanizin belgelerini bulamayacaginiz icin yardimlara basvuramicaksiniz.....
ben viyananda okudum simdi isvicrede yasiyorum, dil biliyorum, üni mezunuyum buna ragmen bi cok sikinti cekiyorum. o yüzden yurtdisina gelin gelmek isteyenler bi daha düsünsünler.
Kusura bakma da ben bu fıkraya hiç gülmedim sen daha önce essekten düştün heralde de beni de bindirmeye calısıyorsun ben almayım sen düşmüşsn nasıl oldugunu anlatırsın biz de seni dinleriz benden alıntı yapmazsaan da sevinirim
Kusura bakma da ben bu fıkraya hiç gülmedim sen daha önce essekten düştün heralde de beni de bindirmeye calısıyorsun ben almayım sen düşmüşsn nasıl oldugunu anlatırsın biz de seni dinleriz benden alıntı yapmazsaan da sevinirim
buradaki-yazilarin-yuzde-sekseni-sana-cvp-olamamissa-anlayana-saz-anlamayana-davul-zurna-az-derler-bizim-koyde..azcik-mecazdan-anlasaydin-fikra-adi-altinda-kissadan-hisseni-alirdin..yazilarin-isine-gelenini-anliyorsun-isine-gelmeyeni-tersliyorsun-soru-sormussan-olumlu-olumsuz-herseye-acik-olman-lazimdi..senden-alinti-yapiyorum-cunku-cevabim-sana...bu-alintilardan-neden-rahatsiz-oldun-anlam-veremedim-ben-oyle-kizim-sana-soyluyorum-gelinim-sen-duy-hesabi-takilamam..hee-bu-arada-ben-essekten-dustum-evet..ama-sende-binmemis-degilsin-essegin-tam-ustundesin-de-dusmeyesin-diye-uyardim..tabii-anlayanaa-eyer-sende-dusmekten-korkmasaydin-buraya-gelipte-olumlu-yada-olumsuz-yonlerini-arastirmazdin-hemde-gitme-kararini-vermisken...
bu-sabah-kanadada-hava-soyle-bagiriyordu(heyyyy-bu-yazdan-kalma-son-gunlerde-eve-kapanipta-ne-yapacaksiniz-haydi-ne-duruyorsunuz-herseyi-birkenara-atin-ve-firlayinnnn)...bende-aynen-oyle-yaptim-esime-teklif-ettim-yorgunum-uyuyacagim-dedi-bende-aldim-cocuklarimi-attim-kendimi-yollara...hedefte-evime-15-20-dk-uzak--naturel-park.esimle-bir-kere-gitmistik-yolu-hatirlarsam.-sansimda-yanimdaysa-bulurum-diye-dusunerek-ciktim-yola..nehiri-gec-ilk-sapaktan-saga-sonuc-parkyok...geri-don-ikinci-sapaktan-saga-sonuc-park-yok-ucuncu-dorduncu-sapak-derken-baktim-baska-bir-eyalete-dogru-gidiyorum-hemen-geri-dondum--sonuc-husran((uzgun-morali-bozuk-bezgin-herseyden-ici-gecmis-olarak-evimin-yolunu-tuttum....
Guzel arkadasim , Seni cok iyi anliyorum , Kafan karisik heleki libya gibi bir yere gidiyorsun . Korkularin var , belli . Ama bizler buraya yasadiklarimizi yazdik. Bukadar fevri ve sert cevaplar niye ??......
ben evdeyim . esim mastir yapiyor .,zaten bu sene son senemiz . bende hamileyim , ingilizce kursuna gidiyorum. geziyoruz bol bol .
Uyuyan güzel denen kişi ben kimseye saygısızlık yaptıgımı düşünmüyorum bana essek diyen kişi agzının payını alır oturur seninle oturup polemige giremeyecegim kusura bakma vaktimi bu kadar bos seylere harcayamam yasadıgınız ülkedeki devletin parasını alıp yok çocuk parası yok işsizlik parasını alıp oturdugunuz yerden ahkam kesmek kolay bugün türkiye'ye dönmek isteseniz eminim ki ayaklarınız geri geri gider ben artık sizin laf oyunlarınıza girmiyorum ben de yurt dısına cıktım neyin doğru neyin yanlış oldugunu biliyorum iki tane kelimeyi bile yazmayı beceremeyen insan da benim karsıma geçip ahkam kesemez allah ıslah etsin sizi....
Bu topic, birbirine destek olan,moral verenlerin topiği.
arada anlaşmazlıklar olabilir ama lütfen seviyeyi bozmadan,
mesajlarınızda kullandığınız kelimelere dikkat ederek
paylaşıma devam edin.Karşılıklı tartışmak topiclerde yasak,
eğer halledilmesi gereken sorununuz varsa,lütfen özel mesaj yoluyla halledin,
Şimdi konuyla ilgili paylaşımlara devam lütfen...
Arkadaslar lutfen seviyeyi dusurmeyelim .. Ne kadar egitim aldiginiz , kulturunuz yazdiklariniz dan belli . Olumsuz elestirilere acik olmayan kisilerin zekasindan suphe ederim . Saygilarimla....[/]O zaman ben seni eleştiriyim hemen hemen bütün yazdıklarını okudum bakalım sen eleştiriyi kaldırabilecekmisin?
Amerikada yasıyorsun hayatında ilk defa yurt dısına cıkmıssın o da kocan sayesinde kocanda cebinden beş kuruş para ödemeden bizim ödediğimiz vergilerle master yapıyor sen de bütün gün bilgisayar basındasın bir de üstüne hamilesin o da kesin bebek amerikan vatandası olsun diye öyle düşünmüşsünüzdür ama o kaldırıldı tatlım biliyorsun değil mi?sanal alem olabilir burası ahkam kesmek kolaydır sen ilk önce kendi zekana bak sonra karsındaki kişiyi eleştir şu koşullarda beni eleştirecek kişi sen değilsin sadece bilgisayar basında oyurup aileni özlüyorsun ama yurt dısındaki diger kardeslerimiz bütün gün zor işlerde çalışıp zorluklar yasıyorlar karsındaki kişiye sen ilk önce saygı duy sonra saygı bekle ....
Arkadaslar lutfen seviyeyi dusurmeyelim .. Ne kadar egitim aldiginiz , kulturunuz yazdiklariniz dan belli . Olumsuz elestirilere acik olmayan kisilerin zekasindan suphe ederim . Saygilarimla....[/]O zaman ben seni eleştiriyim hemen hemen bütün yazdıklarını okudum bakalım sen eleştiriyi kaldırabilecekmisin?
Amerikada yasıyorsun hayatında ilk defa yurt dısına cıkmıssın o da kocan sayesinde kocanda cebinden beş kuruş para ödemeden bizim ödediğimiz vergilerle master yapıyor sen de bütün gün bilgisayar basındasın bir de üstüne hamilesin o da kesin bebek amerikan vatandası olsun diye öyle düşünmüşsünüzdür ama o kaldırıldı tatlım biliyorsun değil mi?sanal alem olabilir burası ahkam kesmek kolaydır sen ilk önce kendi zekana bak sonra karsındaki kişiyi eleştir şu koşullarda beni eleştirecek kişi sen değilsin sadece bilgisayar basında oyurup aileni özlüyorsun ama yurt dısındaki diger kardeslerimiz bütün gün zor işlerde çalışıp zorluklar yasıyorlar karsındaki kişiye sen ilk önce saygı duy sonra saygı bekle ....
Napalim guzelim akilli ve zeki insanlariz ki bu durumdayim .. Kiskanma ne olur calis seninde olurrrrrr))bye
Napalim guzelim akilli ve zeki insanlariz ki bu durumdayim .. Kiskanma ne olur calis seninde olurrrrrr))bye
evett canımmm sana da bu yakısır ama insanlarız derken ız ekini çıkart bir zahmet çünkü sen kocandan dolayı ordasın :)))psikoloji tedavin inşallah basarıyla sonuçlanır allah düşmanımın basına vermesin gerçekten çok zor bir durum seni de çok iyi anlıyorum umarım en kısa zamanda saglıgına kavusursun çok geçmiş olsun tatlım byeeeeeeeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?