- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
rahlstedt de canim sen nerdesin :) ay sevindirik oldumcanim ben de hamburgdanim...sen neresimde oturuyorsun hamburg un...:)
rahlstedt de canim sen nerdesin :) ay sevindirik oldum
Ayyy Allahima bin sukurler olsun ki ben o ulkeden tasindim Dubai'ye yerlestim aman yarabbim refah seviyesindeki farki anlatsam kafa buluyorum sanar millet. Hele de Turkiyedeki bazi web sitelerine ne bunalim yazilar yazmislar kendimi onlarla kiyasladikca daha bi halime sukrediyorum. 600 liraya yasam mucadelesi veren 2 cocuklu baba falan, aman Allahim!
Dusunsene burda bir ay kazandigimiz parayla her aksam yemegini restorantta yiyebiliyoruz hafta sonlari geziyoruz senede bir avrupada tatile gidiyoruz esim ve ben 2 kisi ikimizin altinda da birer jip zaten petrol sudan ucuz aksama kadar gez gunde 8 saatten fazla isverenin calistirmasi yasak haftada 5 gun zaten, universite sinavi denen bisey yok isteyen istedigi bolume kayit yaptiriyo, yollar genis ferah tertemiz, gezilcek eglenilcek yer bol parayi kazan harcayabildigin kadar harca, bi hastaneye gidiyosun sirada bekleyen ya bir ya da 2 kisi var zaten hastane 5 yildizli otel gibi duruyo disardan bakinca hastaneden cikinca aksama doktor ariyo nasil durumunuz daha iyi mi nasil hissediyosunuz kendinizi diye aman Allahim Turkiyeyle kiyaslayinca ruyalar ulkesi gibi bi yer. Burda yasamanin guzelliklerini anlata anlata siralayamam avrupaya da gittim orda da hicbisey yok orasi da turkiye gibi fakir artik is de yok. Dubaide bi isten cikicam diyosunuz patron ikna etmek icin ozel toplanti yapiyo isten cikmayin diye turkiyedeki gibi insan bollugu yok, bi iste calisirken baska sirketler ariyo sizi kapmaya calisiyo falan :-D turkiyedeki issizlik sorununun tam tersi eleman kitligi sorunu. Allahima bin sukurler olsun simdi hem kazaniyorum hem insan gibi yasiyorum hem para biriktiriyorum hem geziyorum, hayatimin projelerini gerceklestircek birikim yapiyorum her ay sonu kiyafetime makyajima para harciyorum haftada bir masaj salonuna gidiyorum aman Allahim ya burda insanlarin suratinda stres ifadesi bile yok. Istanbulda hic unutmam bi sabah metroya bindigimde butun insanlarda ay su aksam olsa da eve donsem bunalimi istemeyerek ise gidiyolar.
Burasi ayrica hic oyle sanildigi gibi bi Arap ulkesi de degil ozgurluk var bayanlar super mini etekle dolanabiliyo plajlarda bikini giyiliyo bayan erkek ayni evde yasayabiliyo icki de serbest ortadogunun parisi dedikleri tam dogru yani paris az bile kalir. Eglence yerlerine gelince gezilcek eglencek cok yer var sosyal hayat super nufusun sadece %5 kadari yerli herkes avrupali, hintli ya da asyali burda cok kulturlerin karistigi bi yer. Herkesin dinine inancina o kadar buyuk saygi varki bi arap ulkesi olmasina ragmen cristmas gunleri her yil tatil, olulerin yakildigi bi yer var islamda yanlis olmasina ragmen hindistanlilarin olulerini yaktigi yer var turkiye bile kaldiramazdi bunu, supermarketlerde domuz eti satiliyo inanabiliyomusunuz turkiye bile bunlari kaldiramiycak kadar bagnaz bazen. Yani kimsenin dinine inancina karisma yok oyle islam kanunlari falan yok rahat rahat gezebilceginiz yasayabilceginiz bir yer tek yasak olan sokakta icki icmek ve cinsel iliskiye girmek veya opusmek bu ikisini yapmadiginiz taktirde hersey serbest evde ne yaptiginiza devlet asla karismaz.
Ayrica ulkede konusulan dil arapca da degil ingilizce. Buraya is aramaya gelcek kisilerin tek bilmesi gereken ingilizce ve de gecerli bi vasiflarinin olmasi gerekiyo. Dikkat edilcek tek husus da vasifsiz isciye kesinlikle Dubainin ihtiyaci yok zaten ucuz iscilik sektoru var hintliler ve cinliler almis vasifsiz isciligi burda 300 dolara bile calisan isciler var bitek ona dikkat etsinler.
Benim tavsiyem yurt disina cikabilen ciksin arkadaslar ulkede zaten yeterince issiz var birakin o is imkanlari cikamayanlara kalsin
uzakmisiz canim yaa..ben langenhornda oturuyorum..havaalanina yakin...rahlstedt de canim sen nerdesin :) ay sevindirik oldum
canim sende bulursun merak etme...sen nerde oturuyorsin ki bu arada?oh ne güzel... bana da yakin birileri yok mu yaa.... kanka istiyorum
canim sende bulursun merak etme...sen nerde oturuyorsin ki bu arada?
ben frankfurt yakinindayim... buralarda pek kimseler yok yaa... var da iste her insan arkadas olmuyo.. diyorum bazen stuttgart cevresi felan olsaydi daha kolay olur muydu ki cevre edinmek.. hani oralarda daha cok türk var..ne biliyim.. bi tane kankam olsun istiyorum...
regen tatlimm sana kankalik istegi yolluyorum burdan :))) inan hepimiz ayniyiz..türk cok ama biz yalniziz.bize dost lazim dertlesecek.kederi sevinci paylasacak dimi..özelden msn yazalim kankacim :))
canim benim msn face felan yokburayi kullaniyorum burasi benim her seyim oldu.. face vardi kapattim cünkü bütün vaktimi burda harciyorum..burda özelden msjlasmayi cok isterim ama... dedigin gibi insana dost lazim.. cok insan var ama yine de yalnizim... iste en zor olanida bu...
cnmsin ya..yazdiklarini okuyunca kendimi buluyorum cogu yorumunda..zeki ve magrur biri oldugunu düsünüyorum.kuzum sen en azindan hamilesin ne ka güsel yakindir alisman buraya..ama benim oda yok :/
bende sizdenim kizlar
ben frankfurt yakinindayim... buralarda pek kimseler yok yaa... var da iste her insan arkadas olmuyo.. diyorum bazen stuttgart cevresi felan olsaydi daha kolay olur muydu ki cevre edinmek.. hani oralarda daha cok türk var..ne biliyim.. bi tane kankam olsun istiyorum...
hos geldin sefa geldin
hos geldin canim aramiza... isimiz zor...
hos geldin sefa geldin
Hosbuldum sagolun trip yapmistim bugün biraz
Sitemi yavas benim pc mi kafayi yedi anlamdim ben dortmund dayim canim ya sen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?