Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

sanirim-kanada'da-fransizca-agirlikli-konusan-tek-yer-burasi...oyleki-ing-bilseler-bile-cvp-vermiyorlar..ne-milliyetcilik-amaakaydirigubbakcemile3buralari-bende-merak-ediyorum-ins.gelirsinde-beraber-gezerizolumunekankayizsmile

sanirim-kanada'da-fransizca-agirlikli-konusan-tek-yer-burasi...oyleki-ing-bilseler-bile-cvp-vermiyorlar..ne-milliyetcilik-amaakaydirigubbakcemile3buralari-bende-merak-ediyorum-ins.gelirsinde-beraber-gezerizolumunekankayizsmile

aaa boyle yaptiklarini hic duymamistim, cok ilginc.
oraya gelince tercuman mi tutacagiz o zaman yandik desene :roflol:
insallah gezeriz canim

iki-hafta-once-toronto'da-turk-dugunu-vardi-burdan-bikac-aile-oraya-geldi-bizde-gelecektik-ama-oglum-rahatisdi-onu -icin-gelemedik

kanadada bir turk dugunune hci gitmedim, merak ediyorum calgicilar ortam falan nasil oluyor
gecmis olsun canim umarim iyilesmistir oglun

tesekkur-ederim-simdi-cok-iyi-sukurler-olsun...ben-bir-sene-oldu-geleli-bir-dugune-katildim-trdeki-gibi...org-saz,sanatci-halay-dedikodu-merakli-bakislar-vs.vs.....bide-genelde-yemekli-oluyormus-biz-gittigimizde-lahmacun-mesrubat-vardi:jeyyar:
19.mayis-senlikleri-felan-katildinizmi-hic?turkbayragi

ayni Turkiye'deki dugunlerden desene kaydirigubbakcemile2
dugunde lahmacun dagiltilir mi yaww onlar da bi garipmis :roflol: :roflol:
hic senliklere gitmedim canim, haberimiz olmuyor zaten derneklere falan hic katilmiyoruz cunku...
bir tek yazlari sehir merkezinde festival oluyor onlari biliyorum.
arkadasin biri sehir merkezindeki caddelerde gunlerce mehter takimi mars soylerek geziyor demisti bunu goremedim ama :teytey:

Turk-kultur-merkezi-turk-gunlerinde-guzel-etkinlikler-yapiyor.Toronto'dada-buradakinden-daha-guzel-etkinlikler-oluyo-tvde-reklamlarini-goruyorumhihoyyyt
tavsiye-ederim-cnm-git-guzel-oluyo:lepi:lahmacun-olayi-enteresan-ama-guzeldi...
gene-olsa-gene-yerimmmmsempatiksalakcinni

onumuzdeki yaz giderim insallah canim boshayallersmile
torontoya gelirsen lahmacunu guzel yapan bir sey tavsiye edebilirim :))
o kadar cok yer denedik ama tek bir yer var guzel yapan :lepi:
olsaydi ben de yerdim aslinda canim afiyet bal seker olsun cokacimcoook cokacimcoook

Son düzenleme:
pinar hanim,

kotumser dusunmeyin. en yaklasik iki sene yasadim londrada. hayatimin en iyi iki senesiydi.siz evlenip orda kalmissiniz. eger evliliginzde mutluysaniz, her seyin kisa surede duzeleceginden eminim. dil ogrenirsiniz. cocuklarinizi emniyetli bir sekilde yetisitirisiniz.

sevgiler

yabancıyla yurt dışında evli olup iyi bir tecrübesi olan yok mu mafoldumben

cnm bende evlkenelı 3 sene olcak londaraya geldım..eşini sevıyorsan ingilizcende ıyıse çok sorun etme!ama yalnızlık kapını çalan bır kişi bile olmaması çok kötü...bır ıkı arkadaşım var arkadaş bile diyemıyorum mıllet bı tuhaf turku bıle herkez kendıne bır duzen kurmuş kımse yanaşmıyor,derdine derman kimseyı aramadan beklemeden evlen gel!

merhaba bende aynı dertten muzdarıbım..bende evlenelı 3 sene oldu 3 senede 2 arkadaşım var arkadaş denırse işte,yalandan herkez burda çok acı çok kötü...kimseye guvenemıyosun,bende öyle bır kızım oldu gunum zamanım hep onunla ama ınsan ıstıyor bır ses kapısının çalınmasını bır dost!zor yurtdışında yaşamak ailesını bırakıp gelmek helede...eşimi çok sevıyorum oda benı ama aması var ıste....zor cnm zor

bende yurt disinda yasamak zorunda oldugum icin cok pismanim.burasi tr.kurban olsun.koy gibi bi yer.televizyonda gorundugu gibi deil asla.hem cocuk parasi,issizlik parasi yok.bilip bilmeden konusmayin lutfen.calisirsan doyarsin,calismazsan ac kalirsin burda.

Kirmiziiii en sevdigim renk canim ben bunu yazdigimdan beridir hayatim biraz daha deisti yani iyi acidan... Burda yakinimda oturan bi atkadas var... coook iyi ona gidip geliyorum onun arkadaslari geliyoruz ... yemeklli cayli. sohbetli vede samimi yabancida 2 arkadasim var hele biri ozellikle cook tatli cook samimi hic dusunmezdim burdan bole samimi bi arkadas edinecegimi.... Calisiyordum ama su an isi biraktim.. tekrar ayni yere baslama ihtimalim ver ama oraya baslamazsam bile kesinlikle evde oturmaya niyetim yokkkk.... Galiba burayi seviyorummmm.... ne dedim bennnn bak ben bile inanamiyorum dediklerimi.. canim insallah sende en yakin zamanda guzel samimi arkadasliklar edinirsin... ise baslarsinnnn.... hatta burayi seversin

Yarin kurban bayramibayraminiz mubarek olsun...:2:herkes turkiyede....bende buralardayim:2:iste böyle....kismet buraymis hamdolsun....esim cocuklarim yanimdayaen önemliside bu....Allah yuvalarimiza senlikler versin....arkadaslarim bayraminiz nasil geciiii:)))yazin buraya olurmu....cocuklarim okula gitmek istemii...amaaan gitmesinler bayrami bilsinler...bende kursa gidiyom....parada veriyorlar...almanca kursundan....biraz sogudum...ev daha kotu...oglum hastaydi gidemedim...geri kaldim....ins. yine alisirim....bu aradaalmanca ögrendinizmi...akliniz varsa ögrenin ....kurslara katilin....iyi oliiiii....

Selamlar ben 1 yildir Amerikadayim esim Amerikali ama ben ilk aylar sorun yasadim kizlar. Sokaklar bos bos gibiydi, ehliyetim yok hala daha ... bir yere gidip gelemiyorum almam gerekiyor.Ne otobus , ne metro ne sokakta yuruyen insanlar Turkiyedeki o civil civil sokaklar yok Amerika da New york, Florida, California gibi yerlerde oturmuyorsaniz geri kalan cogu yeri hayalet sehir gibi. North Carolina dayim sokaklarda in cin top oynar durumda alisik olmadigimdan bu duruma bozulmustum birde kaldigimiz sehir cok SIKICI. AmA alismam uzun surmedi esimlede sorunum yok aileside iyi insanlar kultur farkimiz bariz olsada. Arkadasalr gordugum kadariyla sorun cogunuzda yasadiginiz ulkenin dilini konusamamanizdan kaynaklaniyor. Dil gercekte cok onemli gercekten esinizin ulkesinde gecerli olan dili konusamiyorsaniz bu gercekten pek cok sorunu beraberinde getirir, Ne calisabilirsiniz , ne arkadas edinebilirsiniz nede sosyal ortama girebilirsiniz. Bence dil herseyden onemli benim dil sorunum olmadigi icin hic zorluk cekmedim ama ingilizce konusamiyor olsaydim neler olurdu tahmin bile edemiyorum. Bence yasadiginiz yerin dilini bir an once ogrenmeye bakin esinizle Ingilizce konusuyor olsaniz bile.

Birde benim Ingilizcem Amerika tasindiktan sonra jet hiziyla gelisti sadece 1 yildir kaliyorum ama hic TURKCE konusmuyorum tv izlemiyorum ,Surekli ingilizce tv insanlarla ingilizce esimle oyle... Yillarca kalipta o yasadigi yerin dilini ogrenemeyen arkadaslarda sorun genellikle ya esiyle Baska bir ortak dil konusmaso veya Turkce konusmasi sorun oluyor. Kizlar yapabilirsiniz o ulkede yasadikca o ulkenin dilini ogrenmek gercekten daha kolay.

Son düzenleme:
amaaa kendi dilini konusamadiktan sona bu dunyada neden yasiyoruzki....esiniz turk degilse bilmiyorum...ama size katiliyorum cok zor bu memleketler....

slm arkadaslar bende sizler gibi,ayni kaderi paylasiyorum ve bende yurt disinda yasiyorum.6 yildir yurt disindayim,yasamak gercekten zor,alismak dahada.buraya geldigimde bende cok agladim.cok özlem duydum.ailemi aradigim an yoklardi yanimda.hepimiz yasadik ve biliyoruz bunlari.Allahim diyordum zaman nasil gececek su 5 yil bir gecse en azindan dilini biraz ögrenir alisirim diyordum hep.ilk geldigim zamanlarda esim alman kanallari izlerken bende birseyler kapmaya calisiyordum bana dedikleri tv izle cabuk ögrenirsin.o kadar dikkatli izliyor ve dinliyordum ki birseyler kapabilirmiyim acaba diye ama nafile hic birsey anlamiyordum ki,buda benim cok gücüme gidiyordu.3 ay sonra ben ise girdim.e dil yok ama yapabilme becerisi var Allahtan.isi cabuk kaptim herkes birseyler anlatmaya calissada ben sadece gözlemleyerek isi kaptim ve patronun gözde iscisi oldum.4 yil falan ayni isyerinde calistim gercekten calismak insana buralarda cok iyi geliyor ve dili isyerinde daha cabuk ögrendim isyerimde italyanca daha cok konusuldugu icin pek birsey kapamadim aslinda ama derdimi anlatabiliyorum yaninda extra birde italyanca kaptim tabi sular seller gibi degil az bucuk seyler diyeyim.tabiki hala yetersizim,cok iyi anlasamda gramerde biraz zorlaniyorum.burada gercekten yasamakta zor yaslanmakta.arkadas cok ama canindan kanindan kimse yok.bir kizim var,bana yarenlik yapan cok sükür.Rabbim hepimizin buralarda yar vede yardimcisi olsun.son sözüm ise illede VATAN

amaaa kendi dilini konusamadiktan sona bu dunyada neden yasiyoruzki....esiniz turk degilse bilmiyorum...ama size katiliyorum cok zor bu memleketler....

ZATEN yurtdisina giden arkadaslarin cogu yabanci biriyle evlenmis oluyor benim gordugum kadariyla o durumda mutlaka ogrenmek lazim... Oyle degilse bile es Turk olsa bile ogrenmek lazim ki cok uzun yillar kalipta o ulkenin yabanci dilini konusamayan arkadaslara hayret ediyorum o kadar zamadna 3-4 dil ogrenilir istenilse. Dil cok onemli zaten konusamayanlar daha cok bir depresyona dogru itilmis gibi gozukuyor , Insanlar sizinle arkadas olamaz ki sizinle konusamazlarsa, is bulamazsiniz, ogrenim hayatiniza devam edemezsiniz, ehliyet bile alamazsiniz en basiti... tum hayatiniz evden ibaret olur ki cok zor bu devirde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…