- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
mesajlar hemen gorunmuyor bazen..ben hamburg ta oturuyorum..
evet maaleseff..Pekte yakin degiliz canim ya
evet maaleseff..
oyle saglik olsun tabi...valla ben 5 senedir burdayim,24 yasindayim ve cocugum henuz yok,kismetse istiyoruz tabi ki,artik ne zaman gelirse..saglik olsun canim ee ne kadardir burdasin cocuk varmi
ben 2 sene olacak suan ikizlerime hamileyim yasim 25 olacak hmm bu arada carsamba günüde TRye ucuyorumcok mutluyum
oyle saglik olsun tabi...valla ben 5 senedir burdayim,24 yasindayim ve cocugum henuz yok,kismetse istiyoruz tabi ki,artik ne zaman gelirse..ne guzel allah hayirli etsin,sagikla bebeklerini kucagina al insallah...mutlulugunu candan paylasiyorum..o his,o ozlem,o kavusma heyecani bambaskadir,insanin ici icine sigmaz blirim..
oyle ,herseyin hayirlisi.insallah beimde olurbai poblmeler,tedaviler ,birazda bekleyeleim erken daha derken,bugunkere geldik.bundan sonrada kismet artik,o da olur birgun...Ahh canim bilmezmiyim sonucta insanin vatani gibi varmi ALLAH hepimize hayiri evlatlar versin insallah ee senin zamani gelmis artik yap bi tane ben 3 senelik evliyim canim kismet bugüneymis oldu
ALLAH olmayanlara versin
:) evet oyle canim,yani oyle cok uzak bir maesafede degil tabiki,sonucta ayni sehirdeyiz:)langenhorn da oturan arkadas :) evet uzak ama ulasilmiycak kadar da uzak degil
oyle ,herseyin hayirlisi.insallah beimde olurbai poblmeler,tedaviler ,birazda bekleyeleim erken daha derken,bugunkere geldik.bundan sonrada kismet artik,o da olur birgun...
neyse ben ciktim,gorusmek uzere...simdiden hayirli yolculuklar dilerim,sevgiler..
canim ben de ilk zamanlar cok sorun yapiyordum..ama alistim yaaa...mesela ben yabancilarin oldugu semtlerde oturmayi hic sevmiyorum..hem arkadasim ,tanidgim olsun istiyorum hemde pek fazla icli disli olmak istemiyorum,benim oturdugum semtte de cok turkler var ama ben pek kimseyi tanimiyorum,ama dertte etmiyorum,cunkuherkesle arkadas olunmuyor be guzelim...ben turkiyedeykende tek bir arkadasim vardi cok iyi anlastigim,onunla halen bile gorusruz mesela..ben bu yanlizligin can SIKintiisinin,kimsesizligin ustesinden calisarak geldim,inan bana 4 sene olacak calisiyorum ve cook ta mutluyum,cunku insan evde olunca kuruyorda kuruyor,niye arkadasim kimsem yok diye,yabancida olsa is yerinden arkadaslarim var,hem dilimide gelistirdim bu sayede,demem o ki sirf arkadasim olsun diye helak etme kendini,kendine yeni ugraslar,is bul,bu seferde sen vakitsizlikten sikayaet edeceksin inan banabir de allahin izniyle cocuklarimizda olursa bizden iyisi yok...
kiz hamis felan degilim benbebek istiroum... orda bebegim gel artik yaziyo yaaa hani gel artik hamis olayim anlamin daa... aaahh tatlim ah insallah Allah söyletti vallahi... insallah hamis olurum da bebgim zaten alir bütün vaktimi.. zaten vaktimi hamis olmak iyteyenlerin topiginde geciriyorum hep.. belki bi yöntem bulurum diye... benim de yok yani...
kis vallahi allah söyletti ozaman :) inan ben seni uzun zamandir hamile saniodum :)) hihiihihadi insallah dogru cikar :) sen kursa gittinmi regencim..suan kursa basladim onla oyalaniom bende
Frankfurt yakinindayim ben... peki ya sen???
uzun zamandir buraya ugramiyordum sohpet muhabbet baslamis ne guzel :)) 2009 dan bu yana kanada'dayim. sevdim mi burayi hayir ama alistim. dil ogrendim mi hayir ama bazi arkadaslarin dedigi gibi k...cimi kaldirmadigimdan degil vaktimin hepsini cocuklarima ayirdigimdan egitimime bir sure ara verdim fedakarligin diger adi annelik olsa gerek. bazi insanlarin dil ogrenme kabiliyeti olmayabilir bunu kinamak yerine anlamak daha dogru olur diye dusunuyorum. her insan ayni olmadigi gibi kabiliyetler ve yetenekler de bir degil. bazi insanlar cok acimasiz herseyi kendi anlamak istedikleri gibi anliyor ona gore acimasiz yorum yapabiliyor. gecen ay burada bes senedir yasayipta alisamayan ve bunalima girip iki cocuguyla birlikte kendini nehire atipta bir cocuguyla birlikte hayatini kaybeden bi annenin acisini yasadik. hic tanimadigim halde ne kadar bunalima girdigini anlamak ancak gurbette yasiyanlarin kari. kimileri kolay atlatamiyor gurbetligi kimileride farkli yontemlerle kolay atlatiyor. neyse ya sizide bunaltmiyim kizlar. benim cocuklar biri krese biride okula baslamadan baska alternatif yok malesef. daha sonra ilk isim dil ogrenimi olacak insallah. simdilik cat pat ingilizcem kendiliginden gelisiyor ama profesyonelce konusmak ayri bi zevk tabii.. cocunluk almanya sanirim
Merhaba canım. Yaşadığın sıkıntıyı öyle iyi anlıyorum ki. Kanada sanırım iki resmi dili var biri ingilizce ki bunu rahat öğrenirsin diğeri fransızca ,telafuzu çok zor bir dil. Allah yardımcın olsun.Zor biliyorum. Buradaki yazılan hiç bir olumsuz yorum beni alakadar etmiyor. Ben başkalarının sözüyle kendime çekidüzen verecek olsaydım şuan bu ülkede olmazdım. Ben de Güney Kore'de yaşıyorum.Eşim Koreli. 8 aydır dıllerını öğrenmek için 2 dil kursuna 1 Kore Yemek kursuna gidiyorum. İnan bana Kendi derdimi bile henüz anlatamıyorum. Karşı tarafı anlıyorum ancak konuşamıyorum. Çok zor Asya Dilleri. İngilizce burada bir yere kadar geçerli. Korelilerin çoğu İngilizce hiç bilmiyor. Burada Tanıştığım Türkler çok bencil olmuşlar. Yani burada yalnızım diyebilirim. Ama sıkılmıyorum. Kurslarım beni çok oyalıyor. Haftasonları eşimle festivallere gidiyoruz. En sevdiğim festival ise Dünya Yiyecekleri Festivali. Geçen Peru'nun patatesli içli köftesini yedim (Bu ismi ben verdim o yemeğe). Ayni bizim içli köfte gibiydi.
Anlattığın olay beni çok etkiledi. Bu ülkeyede dayanamayan çok ve maalesef kendi ülkesine 1 yıl içinde dönen çok yabancı var. bazı türkle koloni halinde yaşıyor burada.kendilerine küçük bir dünya ve mahalle gibi bir yer yapmışlar. etlerini kendileri kesiyor falan filan. Ben onlara hem semt olarak çok uzaktayım hem de görüş olarak. Ben en çok yardımı,güleryüzü ve samimi arkadaşlığı almanlardan,fransızlardan ve ingilizlerden gördüm. Almanlar esasında türkleri pek sevmezlermiş. Ama asya ülkelerinde en çok anlaştıkları türklermiş. Öyle söylediler. Kendi ülkelerinde ırkçılık yaparlar,gelin görün asya ülkelerinde ne hale geldiklerini.
Sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Cevabım geç olsada(kurslarımdan dolayı)mutlaka cevap veririm.
Güney Kore'den Selamlar...
Merhaba canım. Yaşadığın sıkıntıyı öyle iyi anlıyorum ki. Kanada sanırım iki resmi dili var biri ingilizce ki bunu rahat öğrenirsin diğeri fransızca ,telafuzu çok zor bir dil. Allah yardımcın olsun.Zor biliyorum. Buradaki yazılan hiç bir olumsuz yorum beni alakadar etmiyor. Ben başkalarının sözüyle kendime çekidüzen verecek olsaydım şuan bu ülkede olmazdım. Ben de Güney Kore'de yaşıyorum.Eşim Koreli. 8 aydır dıllerını öğrenmek için 2 dil kursuna 1 Kore Yemek kursuna gidiyorum. İnan bana Kendi derdimi bile henüz anlatamıyorum. Karşı tarafı anlıyorum ancak konuşamıyorum. Çok zor Asya Dilleri. İngilizce burada bir yere kadar geçerli. Korelilerin çoğu İngilizce hiç bilmiyor. Burada Tanıştığım Türkler çok bencil olmuşlar. Yani burada yalnızım diyebilirim. Ama sıkılmıyorum. Kurslarım beni çok oyalıyor. Haftasonları eşimle festivallere gidiyoruz. En sevdiğim festival ise Dünya Yiyecekleri Festivali. Geçen Peru'nun patatesli içli köftesini yedim (Bu ismi ben verdim o yemeğe). Ayni bizim içli köfte gibiydi.
Anlattığın olay beni çok etkiledi. Bu ülkeyede dayanamayan çok ve maalesef kendi ülkesine 1 yıl içinde dönen çok yabancı var. bazı türkle koloni halinde yaşıyor burada.kendilerine küçük bir dünya ve mahalle gibi bir yer yapmışlar. etlerini kendileri kesiyor falan filan. Ben onlara hem semt olarak çok uzaktayım hem de görüş olarak. Ben en çok yardımı,güleryüzü ve samimi arkadaşlığı almanlardan,fransızlardan ve ingilizlerden gördüm. Almanlar esasında türkleri pek sevmezlermiş. Ama asya ülkelerinde en çok anlaştıkları türklermiş. Öyle söylediler. Kendi ülkelerinde ırkçılık yaparlar,gelin görün asya ülkelerinde ne hale geldiklerini.
Sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Cevabım geç olsada(kurslarımdan dolayı)mutlaka cevap veririm.
Güney Kore'den Selamlar...
canım ya ta guney kore ALLAH klaylık versın cok zor bende senın yasadıgına benzer bır olay yasadım yurtdısına mastr yapmaya gıttım almanyaya ama tesadufe bakarsınkı turkler orada bırbırlerını cekemıyorlar e hep kavga ıcındeler gozlerımle gordum bızzat sahıt oldum ama almanlar cok ıyı ınsanlar cok cana yakınlar bırgun rahatsızlandım bana hemen kahve yapıp getırdıler oturttular ızın al gıt dedıler ,bırgunde sosyalamt da ısım oldu gırdım buroya almanlar yesıllıgı ve cıcıeklerı cok severler kadının odası cıcıeklerle dolu benımde okadar hosuma gıttıkı elımle dokunmak ıstedım sarmasıklara kadın hemen kalkıp bana hepsınden dıkmem ıcın fıde verdı :) sonra tr geldıgını tatılde cok guzel vakıt gecırdıggını ymeklerımızın cok guzel oldugundan vs... bahsettı yanı sozun ozu turklerden gormedıgım yakınlıgı almanlardan gordum ....ama ben her turk gorusumde cok mutlu oluyordum yalnız degılım dıye ama zannedersem kultur soku yasıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?