Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

saglik olsun canim ee ne kadardir burdasin cocuk varmi
ben 2 sene olacak suan ikizlerime hamileyim yasim 25 olacak hmm bu arada carsamba günüde TRye ucuyorumcok mutluyum
oyle saglik olsun tabi...valla ben 5 senedir burdayim,24 yasindayim ve cocugum henuz yok,kismetse istiyoruz tabi ki,artik ne zaman gelirse..ne guzel allah hayirli etsin,sagikla bebeklerini kucagina al insallah...mutlulugunu candan paylasiyorum..o his,o ozlem,o kavusma heyecani bambaskadir,insanin ici icine sigmaz blirim..

Ahh canim bilmezmiyim sonucta insanin vatani gibi varmi ALLAH hepimize hayiri evlatlar versin insallah ee senin zamani gelmis artik yap bi tane ben 3 senelik evliyim canim kismet bugüneymis oldu
ALLAH olmayanlara versin

Ahh canim bilmezmiyim sonucta insanin vatani gibi varmi ALLAH hepimize hayiri evlatlar versin insallah ee senin zamani gelmis artik yap bi tane ben 3 senelik evliyim canim kismet bugüneymis oldu
ALLAH olmayanlara versin
oyle ,herseyin hayirlisi.insallah beimde olurbai poblmeler,tedaviler ,birazda bekleyeleim erken daha derken,bugunkere geldik.bundan sonrada kismet artik,o da olur birgun...

neyse ben ciktim,gorusmek uzere...simdiden hayirli yolculuklar dilerim,sevgiler..

Amin canim insallah tesekkür ederim insallah görüsürüz yine hayirli geceler:79::79::79:

dogru söylüyorsun canim... ben de 4aydir calisiyorum bakalim.. okullar kapaninca is de bitecek.. ben de yeni bir is ariyorum.. dedigin cok dogru..baska türlü olmuyor öyle böyle derken vakit geciyor... burda da cok var ama bilmiyorum ben burda gördüm insanlarinin bu kadar ayirt edgildigini.... bu yüzden de herkesle arkadas olunmuyor..beni istemeyeni ben de istemem yani zorla degilya... insallah bir de bebegim olursa en mutlu ben olucam...

kis vallahi allah söyletti ozaman :) inan ben seni uzun zamandir hamile saniodum :)) hihiihihadi insallah dogru cikar :) sen kursa gittinmi regencim..suan kursa basladim onla oyalaniom bende

kis vallahi allah söyletti ozaman :) inan ben seni uzun zamandir hamile saniodum :)) hihiihihadi insallah dogru cikar :) sen kursa gittinmi regencim..suan kursa basladim onla oyalaniom bende

insallah insallah... bu ay olsun artik yaa.... ben bitiridm bütün seviyeleri hatta.. universiteye basladim biraktim.. oooof of.. simdi de calisiyorum.. Allahtan almancam iyi iste ya..

uzun zamandir buraya ugramiyordum sohpet muhabbet baslamis ne guzel :)) 2009 dan bu yana kanada'dayim. sevdim mi burayi hayir ama alistim. dil ogrendim mi hayir ama bazi arkadaslarin dedigi gibi k...cimi kaldirmadigimdan degil vaktimin hepsini cocuklarima ayirdigimdan egitimime bir sure ara verdim fedakarligin diger adi annelik olsa gerek. bazi insanlarin dil ogrenme kabiliyeti olmayabilir bunu kinamak yerine anlamak daha dogru olur diye dusunuyorum. her insan ayni olmadigi gibi kabiliyetler ve yetenekler de bir degil. bazi insanlar cok acimasiz herseyi kendi anlamak istedikleri gibi anliyor ona gore acimasiz yorum yapabiliyor. gecen ay burada bes senedir yasayipta alisamayan ve bunalima girip iki cocuguyla birlikte kendini nehire atipta bir cocuguyla birlikte hayatini kaybeden bi annenin acisini yasadik. hic tanimadigim halde ne kadar bunalima girdigini anlamak ancak gurbette yasiyanlarin kari. kimileri kolay atlatamiyor gurbetligi kimileride farkli yontemlerle kolay atlatiyor. neyse ya sizide bunaltmiyim kizlar. benim cocuklar biri krese biride okula baslamadan baska alternatif yok malesef. daha sonra ilk isim dil ogrenimi olacak insallah. simdilik cat pat ingilizcem kendiliginden gelisiyor ama profesyonelce konusmak ayri bi zevk tabii.. cocunluk almanya sanirim

Merhaba canım. Yaşadığın sıkıntıyı öyle iyi anlıyorum ki. Kanada sanırım iki resmi dili var biri ingilizce ki bunu rahat öğrenirsin diğeri fransızca ,telafuzu çok zor bir dil. Allah yardımcın olsun.Zor biliyorum. Buradaki yazılan hiç bir olumsuz yorum beni alakadar etmiyor. Ben başkalarının sözüyle kendime çekidüzen verecek olsaydım şuan bu ülkede olmazdım. Ben de Güney Kore'de yaşıyorum.Eşim Koreli. 8 aydır dıllerını öğrenmek için 2 dil kursuna 1 Kore Yemek kursuna gidiyorum. İnan bana Kendi derdimi bile henüz anlatamıyorum. Karşı tarafı anlıyorum ancak konuşamıyorum. Çok zor Asya Dilleri. İngilizce burada bir yere kadar geçerli. Korelilerin çoğu İngilizce hiç bilmiyor. Burada Tanıştığım Türkler çok bencil olmuşlar. Yani burada yalnızım diyebilirim. Ama sıkılmıyorum. Kurslarım beni çok oyalıyor. Haftasonları eşimle festivallere gidiyoruz. En sevdiğim festival ise Dünya Yiyecekleri Festivali. Geçen Peru'nun patatesli içli köftesini yedim (Bu ismi ben verdim o yemeğe). Ayni bizim içli köfte gibiydi.
Anlattığın olay beni çok etkiledi. Bu ülkeyede dayanamayan çok ve maalesef kendi ülkesine 1 yıl içinde dönen çok yabancı var. bazı türkle koloni halinde yaşıyor burada.kendilerine küçük bir dünya ve mahalle gibi bir yer yapmışlar. etlerini kendileri kesiyor falan filan. Ben onlara hem semt olarak çok uzaktayım hem de görüş olarak. Ben en çok yardımı,güleryüzü ve samimi arkadaşlığı almanlardan,fransızlardan ve ingilizlerden gördüm. Almanlar esasında türkleri pek sevmezlermiş. Ama asya ülkelerinde en çok anlaştıkları türklermiş. Öyle söylediler. Kendi ülkelerinde ırkçılık yaparlar,gelin görün asya ülkelerinde ne hale geldiklerini.
Sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Cevabım geç olsada(kurslarımdan dolayı)mutlaka cevap veririm.
Güney Kore'den Selamlar...

canım ya ta guney kore ALLAH klaylık versın cok zor bende senın yasadıgına benzer bır olay yasadım yurtdısına mastr yapmaya gıttım almanyaya ama tesadufe bakarsınkı turkler orada bırbırlerını cekemıyorlar e hep kavga ıcındeler gozlerımle gordum bızzat sahıt oldum ama almanlar cok ıyı ınsanlar cok cana yakınlar bırgun rahatsızlandım bana hemen kahve yapıp getırdıler oturttular ızın al gıt dedıler ,bırgunde sosyalamt da ısım oldu gırdım buroya almanlar yesıllıgı ve cıcıeklerı cok severler kadının odası cıcıeklerle dolu benımde okadar hosuma gıttıkı elımle dokunmak ıstedım sarmasıklara kadın hemen kalkıp bana hepsınden dıkmem ıcın fıde verdı :) sonra tr geldıgını tatılde cok guzel vakıt gecırdıggını ymeklerımızın cok guzel oldugundan vs... bahsettı yanı sozun ozu turklerden gormedıgım yakınlıgı almanlardan gordum ....ama ben her turk gorusumde cok mutlu oluyordum yalnız degılım dıye ama zannedersem kultur soku yasıyorlar

guney kore hakkinda bilgim sadece ayna programindan gorduklarimden ibare malesef bundan baska fazla bilgim yok ama korelilerin turklere ayri bir sevgisi oldugunu duymustum malum gecmisteki turkiye kore iliskileri. turkler heryerde koloni seklinde yasiyor ama garip olan hem ayrilamiyorlar hemde bir olamiyorlar. benim bulundugum yer kucuk konya kulu gibi var gerisini sen dusun :)) hic kafam uyusmaz buradaki turklerle. kafa yapilari ve dusunceleri bana gore degil onlarada saygi duyarim tabiki ayni olmak zorunda degiliz ama onlarin bana saygi duydugu yok enteresan olan bu kisim neyse ben komsum olsada uzagim meraba meraba o kaaaa.. bazen kanadali komsumla daha fazla konustugumu fark ediyorum en azindan cok sik karsilasiyoruz disarda.. kanadanin butun eyaletlerinde ingilizce konusulurken benim bulundugum yerde fransizca agirlikli konusuluyor fransizca girtlaktan konusulan bir dil bana cok kaba geliyor ama ne enteresandirki cok kibar dilmis diyorlar. bizim burdada cin mahallesi var sehir merkezinde gecen sene jaz festivaline giderken onunden gectik ama girmedik bu sene gitmek istiyorum esim cok pis kokuyor gitmiyelim diyor ama ben merak ediyorum sokagin girisinde kocaman ejderya heykeli var cok enteresan kimbilir senin orda neler vardir :)) yardimlasma demissin onu bende goremiyorum burda guya gecen sene ilk geldigimde yeni ev kurduk bize kendilerince ufak tefek mutfak essasi getirdiler saolsunlar kibarca kabul edip arkalarindan cope attim. onlar cope atmaya kiyamamis bana getirmis nuhneviden kalma seyleri ben onlarin yerine cope attim dedim esime koptuk gulmekten. kisin amerikaya gittim annemin yanina kardesimin arabasi bozuldu benimde havaalanina gitmem lazim bir saat uzakliktayiz hic bir turk ne arabasini verdi nede yardim etti ya parasiyla kiraliyalim dediksede vermedi ama annemin amerikali bir arkadasi bizi goturdu kadin bide yolluk yapmis biskuvi kek meyve suyu cukulata koymus cantaya getirmis ondan oncede annem son haftamda calismak zorunda kaldi kadin beni gezdirdi dolastirdi ozellikle aksam yemegine hatta cin restorantina goturdu cocuklarimla alisverise zorla bize hediye almaya goturdu yani diyecegim oki bunlari yapti diyemi iyi hayir asla dusunmesi bile yeter degilmi. ama asil turklerden bekledigim seyleri bir yabancinin yapmasi garip gelsede gercekleri ortaya koyuyor. zavalli annemin dedigi 12 senedir insanlarin gercek yuzunu simdi goruyorumne kadar aci . sen ne kadar zamandir koredesin. ne guzel yemek kursuna gidiyormussun bende cok istiyorum ama pasta kursuna gitmek istiyorum bakalim ikinci planimda bu pastacilik kursu var insallah bi aksilik olmassa.. simdilik netten takip ediyorum pastalari cok degisik yontemler var bende bazi malzemeleri aldim oyun hamuruyla gul cicek yaprak pasta modelleriyle pratik yapiyorum bos vaktimde birde bahce kiraladik organik sebze yetistirmekle ugrasiyorum hayatimda ilk defa toprak,fide sebze isiyle ugrasiyorum bu yasima kadar isin yeme kismiyla ilgileniyordum ee istanbullu olunca anca yemek kismi oluyo orada sebzelerin etlerin meyvelerin tadi nasil burda bildigimiz ot yada ben hala alismaadim yemek kismina.

aynen sana katiliyorum canim kultur soku demissin cok dogru. iki kultur arasinda kalmislar ne turk nede yabanci olabiliyorlar buna sebeb yasadiklari yere uymak degilde kendilerine uydurmak niyetindeler. burda kisa surede cok gordum cocugunu yabanci cocuklarla oynatmayan ve daha kotusu cocugunu hic disari cikartmayan eve kapatipta a sosyal cocuklar yapan. tam terside var tabii bes parmagin besi bir degil genelleme yaparsak onlar cogunlukta ama .biz parka giderken ailece altta turk komsum kizini bizimle gondermezken kanadali komsum heryere gonderiyor kizini bizimle cok enteresan geliyor bana cokkk birlik dirlik yok.. ama olmasada eksikligini hissetmiyorum acikcasi ben kendime yeten bir insanim zaten cocuklarimda bu arayi kapatiyor yani mutluyum ama memleketim bir baska tabii. birlik konusunda yahudiler mukemmel valla hic birbirini ayirt etmiyolar oyle baglilarki birbirlerine hayret ediyorum asil biz muslumanlarin boyle olmasi gerekirken (dinimiz geregi) ama onlar dehset sekilde birbirini tutuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…