Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

kesinlikle katiliyorum soylediklerine...canim cok zor ben de bilirim ben de yurt disina gelin geldim, gelmez olaydim annemin kokusunu ozledim...ablalarimla eglenmeyi, guleyi, dertlesmeyi ozledim...izmir'in sahilini ve yazini ozledim...Turkiye herseyiyle bir baska bence...genc kizlara tavsiyem yurt disina gelin olarak gitmemeleri...ne kadar alisilsa da aileden uzak kalmak dunyadaki en kotu sey cunku onlara duydugumuz hasret hic bitmiyor. hep uzagiz mafoldumben

iyi dilekleriniz icin cok teskkur ederim arkadaslar ama gercekten insan buralara gelince herseyi ulkesinin degerini cok daha iyi anliyor.bazen dusunuyorum bu dunyaya bir kere daha gelmeyecegim ailemden sevdiklerimden ayri nasil gececek bu omur uzuntu ve hasretle gecsede neye yarayacak. kizim bizim adetlerimizle buyusun istiyorum bizim bayramlarimizi yasasin dinini benim gibi akranlariyle ogrensin surekli buranin geleneklerine uyum saglamak zorunda kalmasin,bayragini milli duygulari yasasin burda nasil olcak bunlar ona tek basima nasil yetecegim bukadarina gucum yok.my baby duygularimi o kadr guzel ifade etmiski buranin agaci bile bana yabanci insani soyle dursun insallah istanbula iner inmez topragi opucem valla(((

benim sadece bir artim var esim seneye kadr alisamazsam geri donmeme izin verdi yani zorla olmaz diyo,surekli uzulerek yapamazsin hasta olacaksin diyo sanirim kizimi turkiyede vatanimda okutucam suan 4 yasinda biraz zmanim var kendime sure taniyorum 2 yil alisamzsam gidiyorum.boyle zorda olmadan en azindan bir cikis yolumun olmasi beni rahatlatiyo arkadaslar:)

meraba bende yurt disina geleli uc bucuk yil oluyor ama bana sanki otuz yildir burdaymisim gibi geliyor hic ama hic alisamadim insan hergun aglarmi ben hergun agliyorum.2 yasinda bir kizim var tek tesellim bu .... simdi o kadar pismanimki ne dil var ne komsum ne arkadasim yapayalnizim burda.ben kursa gittim ilk zamanlar iyiydi sonra hamilelik dogum girdi araya derken simdi hic birsey bilmiyorum ..
zaten artik icimdede istek kalmadi.simdi sadece allah dua ediyorum burda delirmiyeyim diye

arkadasim sen hangi ulkedesin?burda hepimiz ortak dertteyiz seni oyle iyi anliyorumki aslinda benim gibi bir suru insan gordum bu forumda bu bana birazda olsa umit verdi insallah birgun hepimizin hayatlarinda bir mucize olur ve sevdiklerimizden vatanimizdan uzakta kalmak zorunda olmayiz:)

ben fransadayim bende 2 yildir bu siteyi takip ediyorum ilk defa yazma cesareti buldum kendimde beni anliyorsunuzdur o kadar zorkii

Hikom bir de buradaki insanların Türkiye hakkındaki saçma sapan düşüncelerinden nefret ediyorum. 3.Dünya ülkesi deyip duruyorlar çok kızıyorum. O kadar ön yargı ile dolular ki, sırf Türk olduğum için benimle konuşmayan oldu. Artık ben de onları bir güzel tersliyorum

ben okuyurum yurt disinda ama ark cevrem hep evli. hele bir tanesi evlenir evlenmez gelmis :teselli: birde rusca yok bissi yok. ing de biliyor normalde halk burda %60 diyelim belkide azi ama yinede kullanmiyorlar illa kendi dilleri olcak. gerci bizimkilerin fazla ing de yoktu. hazirlik kursuna gittiler benimle hzirlik okudular simdide lisansa basladilar :) guzel yonleriyle alisamadik yonler vardir. sonucta yeni bir yer, kultur, insanlar ve anlamadiginiz bir dil! ama bu evre sadece 3-4 ay surer gibime geliyor turk ark bulursaniz destek olur hic dilse. hem esinizin calistigi yerden arklari olur ve onlarin esleriyle kesin tanisirsiniz, anlasir yada anlasamassiniz bilmiyorum ama yinede fazla kotu yonleriyle bakmamak lazim, yeni yerler kesfediceksiniz bir dil ogreniceksiniz v.s hem benim sira arkadasim 32 yasinda evli cocuklu bayandi valla benden daha cok azimliydi ne yalan diyim, ama cok yipratma stres etme yeni bir cevre oluscak guzel yonleriyle bak cnm.

ay sayfa 11 olmus :) dikat bile etmedim ben ilk sayfadaki arkin derdine yaZmistim :) neyse sonucta hersey ayni. MELEKCE yorumunu gordum ne guzel 2 yasinda bebisin var belki zor oluyordur ama kendini bir mesguliyete filan versen dille okumaya birde okula gidince hic dilse hem kafan dagilir hem arkin olur. o kadar uzulme. halinden anliyorum gerci ben ogrenciyim ama yinede ailemi ozluyorum :a015:

aynen canim ben de nefret ediyorum. bizi cok kucuk goruyorlar. hani ulkemiz hakkinda bilgileri olsa tamam begenmiyorlar belki dicem ama hic bir halt bildikleri yok ve o bilgisizlikle ahkam kesiyorlar. dengesiz ukraynalinin biri bana ne dese begenirsin ''sen kendi ulkende sokakta kotla falan gezemiyorsun, o siyah seylerle(carsaf demeye calisiyor) disari cikiyorsunuz, nasil hissediyorsun?'' kötükedihüso sonra tibetlinin biriyle konusuoduk din konusu acildi, musluman oldugumu ogrenince yuzu eksidi, ben musluman insanlari sevmiyorum. benim ulkemde de var, sicak havada bile heryerlerini kapatiyorlar herkes onlardan kaciyor, sen de kendi ulkende basini kapatmak zorundasin de mi? dedi!!! dinimize karsi hristiyanlarin tepkisini zaten hic sormayin...anlatmaya dilim varmiyor, o kadar cok kucumsuyorlar ki musluman oldugumu ogrendiklerinde...bir de her muslumani potansiyel terorist zannediyorlar. insan kendini cok dislanmis ve garip hissesiyor. ayrica kanada'nin insanlari cok soguk hic sevmiyorum!!! herkes kendini bir sey saniyor. ne yardimlasmayi biliyorlar ne arkadasligi. hele okul konusuna hic girmiyim deliriyorum. oyle bir rekabet var ki...hocanin yazdirdigi bir not kagidinin fotokopisini cekmek istedim bi kizdan(ki tas catlasa 2 dk surer fotokopi cekmem) ona bile izin vermedi klava: simdi ben bu ulkenin neresini seveyim??? en sinir oldugum seylerden biri ise bu genc yasta evli oldugumu ogrendiklerinde sorduklari sorular(suan 22 yasindayim, 19 yasinda evlendim)
1) ailen mi seni evlenmeye zorladi? Turkiye'de kulturunuz boyle biliyorum...
2) gorucu usulu mu evlendirildiniz?
3)bu yasta evlilik zor olmuyor mu?
bu sorgu listesi boyle uzaaaaarrr gider(saskin ve aciyan bakislar altinda olur bu sorgular genelde). benim erken yasta evlenmem garip geliyo ama lise kizlarinin evlilik disi cocuk peydahlayip her yerde bebek arabalariyla dolasmalari hic garip gelmiyor ama kötükedihüso

Hikom yazdıklarını şimdi okudum, sonuna kadar katılıyorum.Bizim sınıfta da bir kadın var lisede hamile kalmış doğurmuş, ben de 24 yaşında evlendim ve sınıfta benden başka bir Rus kadın var o da 35 yaşında bir o evli bir de ben.Türkiyede erken yaşta evleniyorlar tabi değil mi diyorlar, zorla mı evlendirildin dediler, yok diyorum çok da erken değil zaten dedim.Bir allahın kulu da çıkıp lisede hamile kalan kadına bunun babası nerede diye sormuyor ama? madem bu kadar ilgililer erken yaşta evlendirilenlere bunu da sorgulasınlar o zaman klava: benim başımda başka bir dert var...Ben asistanlık yapıyorum okulda aynı zamanda ders de alıyorum, hocanın teki bana bildiğiniz taktı.Türküm diye.Ne yapsam yaranamıyorum, ortak sunum yaptım bana düşük not vermek için çırpınıyor ve verecek de.Kanıtlayamıyorum bir de yaptığı ırkçılığı.Çok canım sıkılıyor. İranlı biri var, o da bizim gibi ülkelerden gelenlere gıcık, o yüzden yapıyor dedi.Şatım kaldım, burası akademik bir kurum burada ırkçılığın olmaması lazım, kimliklerimizi kapıda bırakıp oraya giriyoruz hangi dinden olursak olalım.Müslümanım deyince misyonerler takılıyor bir de peşime.Kiliseye gelmem için ikna konuşmaları yapıyorlar.Ben kiliseye de giderim, dua etmeye veya huzur bulmaya.Sonuçta benim için Allah her yerde, ama niyetleri başka.Bir de eşime latin harfleri ile okumak zor olmuyor mu diye soruyorlar o da dayanamadı bir gün Atatürk'ün devrimlerini anlattı.Ağızları açık kalmış tabi. 4 kadın meselesini sormuşlar, orada yaşam berbat değil mi diyer soruyorlar daha neler neler...Dönmeye çok yakınım onu söyleyeyim.fisfisfis

ay ayni sorunlari yasiyoruz Biankacim yaa senin yazdiklarini okudum yine sinirlerim tepeme cikti klava: orta dogu hakkinda hic bir halt bilmemelerine ragmen bir de bilmis bilmis ve havali havali bizleri kucumseyerek konusmuyorlar mi buna cok tav oluyorum kötükedihüso ulkemizde carsaf giydigimizi ya da cok erkeklerin cok eslilik yaptigini iddia eden ama bahsettikleri ulke hakkinda hic bir bilgi sahibi olmayan, cahil ama bilgili, gorgulu, kulturlu gecinen bir ton insanla ic ice yasamak cok kotu bir sey!!!! esinin ve senin yasadiklarini cok iyi anliyorum. ben ''henuz'' irkcilik yapan bir hocaya rastlamadim ama ona da rastlamam yakindir, sasirmam. eger gercekten mesleklerine irkcilik gibi etik olmayan tutumlari sokuyorlarsa ben o ogretmenlere soyleyecek hic bir sey bulmuyorum. yillarca bosu bosuna egitim almislar o zaman. isimiz zor Bianka. sinir ola ola, kendimizi zavalli hissede hissede bi sekilde yasiyoruz elin memleketinde...tabii buna yasamak denirse...
bir de unutmadan yazayim, Turkum dedigim zaman insanlar hemen Araplardan konu aciyor. Turkleri aslinda Araplar gibi goruyorlar, yani ayni kefeye koyuyorlar. dinimiz ayni oldugu icin kulturumuzu, dilimizi, yasam bicimimizi, bir de yemeklerimizi falan ayni saniyorlar. aradaki farki anlayana kadar gobegim catliyor kötükedihüso
off keske geri donebilsem

merhaba arkadaşlar..5ay sonra düğünüm var ..içimde hep kötü bi his var ..farklı bi aileye katılıcam acaba hal hareketlerimi yadırgıyacaklarmı diye sürekli düşünüyorum.çok kötü bi durumdayım aklıma geldikçe sanki kalbime bi boşluk düşüyomuş gibi oluyorm.midem bulanıyor ve hiç bişey yemek istemiyorm.almanyaya gelin gidicem bende bu arada o korkuda var orda zorlanıcağımı düşünüyorum ..büyük bi güvensizlik ve gelecek korkusu var napmalıyım nolur yardımcı olun arkadaşlar...beni rahatlatıcak bişiler söleyin...??

Merhaba
bende 1 yasindaki kizimla guneykoredeyim, ama sukurki bizimki gecici bir durum. en fazla 4-5 yil surecek belki o kadarda olmaz. Bende cok yalnizim izole bir hayatim oldu.
kizimi buyutuyorum burda gida konusunda cok sorun yasadim. 1,5 ayimiz kaldi sonra donup tekrar gelecegiz. Allahtan burdakiler Turkleri cok seviyor. Turkiyeyi cok merak ediyorlar ve hatta birisi bana oraya gitmek benim hayalim demisti. Sanirim savastan dolayi kardes ulke diyorlar ve ayni atalara sahip oldugumuzu dusunuyor cogunlukla.
yasli bir kadin turkum deyince gozleri guldu sarilacakti neredeyse insanin cok hosuna gidiyor. Ayrica cok yardimseverler. Ama gergorki insanin kendi memleketi gibi olmuyor kizim ufak oldugu icin krese vermedim ama bu aralar arastiriyorum ayrica geldigimde dil kursuna gidecegim. belki burda universite okuyacagim. esim Allahtan duskun bize, yalniz birakmamaya calisiyor ama bu aralar isleri cok yogun pazar guu bile gidiyor skliyoruz ama az kaldi diyorum gelincede kursa filan baslicam diyorum. idare ediyoruz
Ama illaki ahh vatanim ahhh vatanim

Google it demiştim ben bir kere, Are u arab? diye soran birine.Herkesin elinde internet var, ben nasıl biliyorsam ülkeler hakkında genel bilgileri onların da bilmesi lazım.Sonuçta her türlü bilgiye 2 dk içinde ulaşabiliyoruz.

Son düzenleme:

Yeşim gerçekten Korelilerin bize bir sempatisi var.Ayrıca Korece öğrenmenin Türkler için kolay olduğunu duymuştum öyle mi? Alfabeyi öğrendikten sonra gerisi geliyor demişlerdi.Allah kolaylık versin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…