- 11 Nisan 2009
- 4.066
- 683
- 123
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
ben de yurtdışına geldim 3 yıl olacak yakında ve hala alaışamadım..ilk 1-2 yıla göre daha iyi..evde oturmaya alıştım..gidecek gelecek kimse yok..türkiyedeki arkadaşlıklar gibi değil asla burda..
tüm hayatım sabah uyanıp kahvaltı edip sonra alınacak birşeyler varsa onları alıp çocuğu parka götürmekten ibaret ve eve gelince de internetin başına geçip hayatı burdan takip etmeye çalışıyorum..çünkü sanki burda yaşamıyorum ben sadece yemek yemek uyumak ve soluk almaktan ibaret hayatım..delirmemek işten değil..hiç bir sosyal aktivite yok tek sosyal alanım marketler
insanlar koştuturuyor her sabah biryerlere kendi hayatlarına ama ben o kadar yabancıyım ki onların hayatına..herşey onlara ait..onların dili onların ülkesi..onların yolları..onların kültürleri..ait olamamak ait hissetmemek çok kötü..bazen burda nasıl 3 yıl dayanabildiğime şaşıyorum..eğer çok mecburiyet yoksa kalınmamalı burda ..türkiyede de bir şekilde yaşanabilir biryerden başlanabilir..hem maddi olanaklar da çok kısıtlı burda artık..en azından bizim için öyle ben hem maddi oalarak hem manevi olarak türkiyede bundan kat kat iyiyidim..borcunu ödeyemediğimiz için elektrkleimiz kesildi..bu mu bana sağladığı imkan bu ülkenin? heryerde yabancı olduğun için aşağılayıcı bakışlara maruz kalmak belki senden çok daha karaktersiz ahlaksız insanlarla yaşamak zorunda kalmak.. sırf onların ülkesindesin diye ikinci sınıf insan muamelesi görmek değmez bence!!!!
sadece dil değil sorun herşey sorun burda..burdan en yakın zamanda kurtulmak istiyorum(
meraba bende yurt disina geleli uc bucuk yil oluyor ama bana sanki otuz yildir burdaymisim gibi geliyor hic ama hic alisamadim insan hergun aglarmi ben hergun agliyorum.2 yasinda bir kizim var tek tesellim bu .... simdi o kadar pismanimki ne dil var ne komsum ne arkadasim yapayalnizim burda.ben kursa gittim ilk zamanlar iyiydi sonra hamilelik dogum girdi araya derken simdi hic birsey bilmiyorum ..
zaten artik icimdede istek kalmadi.simdi sadece allah dua ediyorum burda delirmiyeyim diye
ben fransadayim bende 2 yildir bu siteyi takip ediyorum ilk defa yazma cesareti buldum kendimde beni anliyorsunuzdur o kadar zorkii
kesinlikle katiliyorum soylediklerine...canim cok zor ben de bilirim ben de yurt disina gelin geldim, gelmez olaydim annemin kokusunu ozledim...ablalarimla eglenmeyi, guleyi, dertlesmeyi ozledim...izmir'in sahilini ve yazini ozledim...Turkiye herseyiyle bir baska bence...genc kizlara tavsiyem yurt disina gelin olarak gitmemeleri...ne kadar alisilsa da aileden uzak kalmak dunyadaki en kotu sey cunku onlara duydugumuz hasret hic bitmiyor. hep uzagiz mafoldumben
Hikom bir de buradaki insanların Türkiye hakkındaki saçma sapan düşüncelerinden nefret ediyorum. 3.Dünya ülkesi deyip duruyorlar çok kızıyorum. O kadar ön yargı ile dolular ki, sırf Türk olduğum için benimle konuşmayan oldu. Artık ben de onları bir güzel tersliyorum
aynen canim ben de nefret ediyorum. bizi cok kucuk goruyorlar. hani ulkemiz hakkinda bilgileri olsa tamam begenmiyorlar belki dicem ama hic bir halt bildikleri yok ve o bilgisizlikle ahkam kesiyorlar. dengesiz ukraynalinin biri bana ne dese begenirsin ''sen kendi ulkende sokakta kotla falan gezemiyorsun, o siyah seylerle(carsaf demeye calisiyor) disari cikiyorsunuz, nasil hissediyorsun?'' kötükedihüso sonra tibetlinin biriyle konusuoduk din konusu acildi, musluman oldugumu ogrenince yuzu eksidi, ben musluman insanlari sevmiyorum. benim ulkemde de var, sicak havada bile heryerlerini kapatiyorlar herkes onlardan kaciyor, sen de kendi ulkende basini kapatmak zorundasin de mi? dedi!!! dinimize karsi hristiyanlarin tepkisini zaten hic sormayin...anlatmaya dilim varmiyor, o kadar cok kucumsuyorlar ki musluman oldugumu ogrendiklerinde...bir de her muslumani potansiyel terorist zannediyorlar. insan kendini cok dislanmis ve garip hissesiyor. ayrica kanada'nin insanlari cok soguk hic sevmiyorum!!! herkes kendini bir sey saniyor. ne yardimlasmayi biliyorlar ne arkadasligi. hele okul konusuna hic girmiyim deliriyorum. oyle bir rekabet var ki...hocanin yazdirdigi bir not kagidinin fotokopisini cekmek istedim bi kizdan(ki tas catlasa 2 dk surer fotokopi cekmem) ona bile izin vermediklava: simdi ben bu ulkenin neresini seveyim??? en sinir oldugum seylerden biri ise bu genc yasta evli oldugumu ogrendiklerinde sorduklari sorular(suan 22 yasindayim, 19 yasinda evlendim)
1) ailen mi seni evlenmeye zorladi? Turkiye'de kulturunuz boyle biliyorum...
2) gorucu usulu mu evlendirildiniz?
3)bu yasta evlilik zor olmuyor mu?
bu sorgu listesi boyle uzaaaaarrr gider(saskin ve aciyan bakislar altinda olur bu sorgular genelde). benim erken yasta evlenmem garip geliyo ama lise kizlarinin evlilik disi cocuk peydahlayip her yerde bebek arabalariyla dolasmalari hic garip gelmiyor ama kötükedihüso
kesinlikle katiliyorum soylediklerine...canim cok zor ben de bilirim ben de yurt disina gelin geldim, gelmez olaydim annemin kokusunu ozledim...ablalarimla eglenmeyi, guleyi, dertlesmeyi ozledim...izmir'in sahilini ve yazini ozledim...Turkiye herseyiyle bir baska bence...genc kizlara tavsiyem yurt disina gelin olarak gitmemeleri...ne kadar alisilsa da aileden uzak kalmak dunyadaki en kotu sey cunku onlara duydugumuz hasret hic bitmiyor. hep uzagiz mafoldumben[/QUOT
aile özlemine felända alisiosun ama ...türkiedeki gibi her dakika otobüs,adim basi market,bakkal,sicak,yakin insanlär bulamassin...ben burdaki türklerden bile cook sogudum desem inanin..cünkü insan sevgisini kaybettiriolär insani ezee,eze..ben türklerden hep vuruldum sirtimdan inanin..täbiki öle olmyanlrdä värdir fäkät ben hep kötüe räst geldm diebilirim belki de...hele de seni koruyan kollayan esin,äilen voksä..esimse bänä tipki bir cän düsmäni gibi ben nekädär verdisem o okädär nänkör ve ikivüzlü oldu hic dost olmädi bänä..dost bulämädm, hep ezildim ..bu vüzdende bütün insänlärä olän sevgimi ve güvenimi vitirdim...ve esimlede 1vil bile evli vä käldk, vä kälmädik ävrildik..türkiedeki kizlärä tävsiem kesinlikle ävrupädän türkieve gidip gösterise vs..sevgivle kändirän erkeklerdn uzäk käcsinlär hepsi öle die bise vok fäkät % 99 u böle..insäni ezerler..bitirene kädär iligini cekerler...esim eski kärisindän olmä kizini hep sähiplenir..benm oglumudä ne ärär ne sorär ..häftä sonläri vüzgöre millete kärsi ve o cocugä kendini tänitip bänä düsmän etmek ämäci ile gelir älir..cocugä hic bise älmäz..kizinä dävrändigi gibi benm cocugumä dävränmäz hep sevtänliklä vogrulmus hämurläri ...eski kärisinä beni cok ezdirdi ..hep muhätäp etti..o kädin 10 väsindäki kizini ögretledi ögretledi ...bitirdi beni...esim benmle deil kizi ile vätärdi.. düsünün veni evli bir insänä bunlär väpilir mi?rähät edemez ben gider äcilmävän.koltuktä vätärdim..üstüme bäsimä bisev älmäz kizini podvumä cikicäk gibi givdirirdi..hämilevken bile kizlik elbiselerimi givdim 7ävlik olänä dek..ävävklärim sisti äväkkäbi älmädi...cook cimrivdi..ki sädece bänä..eski kärisi ise kendini nikähi ältindä äldätip giden kädin..suänki birlikte väsädigi ädämdän 3väsindäkizi olän kädinä hälä täpio..o kädinin kendinden olmä kizinädä täpio fäkät biz sänki kendine cändüsmäni gibi..änliäcäginiz ädäm benimle seviorum die kändirip kendine säf temiz bir hizmetci älmis kizinä ve eski esine hälä hürmet edecek...gercekten cok tuhäfinänilmäsi güc gelicek fäkät cook seler väsädim...ädäm dostu ile beni ärkädäs etmis..olmädik iftirälär ätmis häkkimdä ordä burdä...bende kendisi icin äileme kärsi cikip dul oldugu hälde äsik olup ölesive seven beni ise äfedersiniz götünü silip ätti kenärä..ölsem umrundä diil.. :gitme:
Hikom yazdıklarını şimdi okudum, sonuna kadar katılıyorum.Bizim sınıfta da bir kadın var lisede hamile kalmış doğurmuş, ben de 24 yaşında evlendim ve sınıfta benden başka bir Rus kadın var o da 35 yaşında bir o evli bir de ben.Türkiyede erken yaşta evleniyorlar tabi değil mi diyorlar, zorla mı evlendirildin dediler, yok diyorum çok da erken değil zaten dedim.Bir allahın kulu da çıkıp lisede hamile kalan kadına bunun babası nerede diye sormuyor ama? madem bu kadar ilgililer erken yaşta evlendirilenlere bunu da sorgulasınlar o zamanklava: benim başımda başka bir dert var...Ben asistanlık yapıyorum okulda aynı zamanda ders de alıyorum, hocanın teki bana bildiğiniz taktı.Türküm diye.Ne yapsam yaranamıyorum, ortak sunum yaptım bana düşük not vermek için çırpınıyor ve verecek de.Kanıtlayamıyorum bir de yaptığı ırkçılığı.Çok canım sıkılıyor. İranlı biri var, o da bizim gibi ülkelerden gelenlere gıcık, o yüzden yapıyor dedi.Şatım kaldım, burası akademik bir kurum burada ırkçılığın olmaması lazım, kimliklerimizi kapıda bırakıp oraya giriyoruz hangi dinden olursak olalım.Müslümanım deyince misyonerler takılıyor bir de peşime.Kiliseye gelmem için ikna konuşmaları yapıyorlar.Ben kiliseye de giderim, dua etmeye veya huzur bulmaya.Sonuçta benim için Allah her yerde, ama niyetleri başka.Bir de eşime latin harfleri ile okumak zor olmuyor mu diye soruyorlar o da dayanamadı bir gün Atatürk'ün devrimlerini anlattı.Ağızları açık kalmış tabi. 4 kadın meselesini sormuşlar, orada yaşam berbat değil mi diyer soruyorlar daha neler neler...Dönmeye çok yakınım onu söyleyeyim.fisfisfis
ay ayni sorunlari yasiyoruz Biankacim yaa senin yazdiklarini okudum yine sinirlerim tepeme ciktiklava: orta dogu hakkinda hic bir halt bilmemelerine ragmen bir de bilmis bilmis ve havali havali bizleri kucumseyerek konusmuyorlar mi buna cok tav oluyorum kötükedihüso ulkemizde carsaf giydigimizi ya da cok erkeklerin cok eslilik yaptigini iddia eden ama bahsettikleri ulke hakkinda hic bir bilgi sahibi olmayan, cahil ama bilgili, gorgulu, kulturlu gecinen bir ton insanla ic ice yasamak cok kotu bir sey!!!! esinin ve senin yasadiklarini cok iyi anliyorum. ben ''henuz'' irkcilik yapan bir hocaya rastlamadim ama ona da rastlamam yakindir, sasirmam. eger gercekten mesleklerine irkcilik gibi etik olmayan tutumlari sokuyorlarsa ben o ogretmenlere soyleyecek hic bir sey bulmuyorum. yillarca bosu bosuna egitim almislar o zaman. isimiz zor Bianka. sinir ola ola, kendimizi zavalli hissede hissede bi sekilde yasiyoruz elin memleketinde...tabii buna yasamak denirse...
bir de unutmadan yazayim, Turkum dedigim zaman insanlar hemen Araplardan konu aciyor. Turkleri aslinda Araplar gibi goruyorlar, yani ayni kefeye koyuyorlar. dinimiz ayni oldugu icin kulturumuzu, dilimizi, yasam bicimimizi, bir de yemeklerimizi falan ayni saniyorlar. aradaki farki anlayana kadar gobegim catliyor kötükedihüso
off keske geri donebilsem
Merhaba
bende 1 yasindaki kizimla guneykoredeyim, ama sukurki bizimki gecici bir durum. en fazla 4-5 yil surecek belki o kadarda olmaz. Bende cok yalnizim izole bir hayatim oldu.
kizimi buyutuyorum burda gida konusunda cok sorun yasadim. 1,5 ayimiz kaldi sonra donup tekrar gelecegiz. Allahtan burdakiler Turkleri cok seviyor. Turkiyeyi cok merak ediyorlar ve hatta birisi bana oraya gitmek benim hayalim demisti. Sanirim savastan dolayi kardes ulke diyorlar ve ayni atalara sahip oldugumuzu dusunuyor cogunlukla.
yasli bir kadin turkum deyince gozleri guldu sarilacakti neredeyse insanin cok hosuna gidiyor. Ayrica cok yardimseverler. Ama gergorki insanin kendi memleketi gibi olmuyor kizim ufak oldugu icin krese vermedim ama bu aralar arastiriyorum ayrica geldigimde dil kursuna gidecegim. belki burda universite okuyacagim. esim Allahtan duskun bize, yalniz birakmamaya calisiyor ama bu aralar isleri cok yogun pazar guu bile gidiyor skliyoruz ama az kaldi diyorum gelincede kursa filan baslicam diyorum. idare ediyoruz
Ama illaki ahh vatanim ahhh vatanim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?